"Gerçekten" haber verir 03 Ocak 2009
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Dünya

İsrail: Gazze’de insanî kriz yok!

İsrail Dışişleri Bakanı Tzipi Livni, bir haftadır hava saldırısı düzenledikleri Gazze’de insanî kriz olmadığını iddia etti. Livni, insanî yardımların ulaştırılabilmesi için bir süre ateşkese gidilmesi teklifini de reddetti.

İsraİl Dışişleri Bakanı Tzipi Livni, insanî yardımların ulaştırılabilmesi için bir süre ateşkese gidilmesi teklifini reddetti. Fransa’nın başşehri Paris’te ateşkes teklifini gündeme getiren Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy’le görüşen Livni, Hamas’ın ateşkesi yeniden silâhlanmak için kullanacağını öne sürdü. İsrail’in Gazze’ye düzenlediği hava saldırılarında, Hamas liderlerini de hedef almaya başladı. BBC’nin haberine göre, İsrail’in Cumartesi günü başlayan operasyonunda ilk kez Hamas’ın üst düzey bir ismi hedef alındı. Gazze’deki hastane kaynaklarına göre, saldırıların başladığı Cumartesi gününden bu yana 400’den fazla Filistinli vefat etti.

İSRAİL SALDIRMAYA DEVAM EDİYOR

İsrail, Gazze’ye yönelik geçen Cumartesi başlattığı hava harekâtına dün de devam etti. İsrail uçakları, Gazze’yi bombalarken Hamas da İsrail topraklarına roket fırlatıyor. İsrail hava kuvvetleri, Gazze’de 20 hedefi bombalarken bir evdeki iki Filistinli vefat etti. Geçen Cumartesinden bu yana en az 417 Filistinli vefat etti. Yaralıların sayısı da bin 850’ye çıktı. BM tahminlerine göre, ölenlerin dörtte biri sivil. İsrail uçakları önceki gece saatlerinde de Hamaslıların buluşma noktası olduğunu iddia ettiği bir camiyi hedef aldı.

Gazze / cihan

Ebul Geyt: Ateşkes

için Hamas füze

atmayı durdurmalı

MIsIr Dışişleri Bakanı Ahmed Ebul Geyt, İsrail’in Gazze Şeridi’ndeki saldırılarını durdurmasını sağlayacak bir ateşkes anlaşması için Hamas’ın füze saldırılarını durdurmasının gerekli olduğunu söyledi. Ebul Geyt gazetecilere yaptığı açıklamada, Filistinli militanları da, bombardımana başlaması için İsrail’e bahane vermekle eleştirdi. İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarını acilen durdurması gerektiğini ifade eden Ebul Geyt, Hamas’ın da roket saldırılarını durduracağını taahhüt etmesi gerektiğinin üzerinde durdu. Mısır Dışişleri Bakanı, Filistin tarafının “bir ateşkes ilân edilmesi durumunda, roket fırlatmayı durduracağız” demesini beklediklerini belirterek, bu durumda bile bazı başıboş grupların roket fırlatmaya devam kararı alabilecekleri, bunun da ateşkes sağlanmasını zor hale getirebileceği uyarısında bulundu. Ebul Geyt, Hamas tarafından gündeme getirilen “Mısır üç aydır İsrail’in Gazze’de Hamas’ı vurmaya karar verdiğinin işretlerini görmüştü” iddiasını da eleştirdi. Hamas’ın havaya yazı yazdığını söyleyen Ebul Geyt, “ne yazık ki Hamas, Gazze’yi vurma fırsatını İsrail’e altın tabakla sundu” diye konuştu. Kahire / aa

03.01.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  BÖLGEDEKİ YABANCILAR TAHLİYE EDİLİYOR

  İsrail: Gazze’de insanî kriz yok!

  Obama’nın tatili bitti

  Fransa’da yılbaşı taşkınlıkları

  Küba’da devrimin 50. yılı kutlanıyor

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır