"Gerçekten" haber verir 04 Ocak 2009
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Haberler

Üniversiteye öğrenci gönderemediler

ANKARA'DA meslek ve teknik liselerden oluşan 28 okul, 2008 Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı (ÖSS) sonucuna göre, önlisans, lisans veya açıköğretim programlarına öğrenci gönderemedi.

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezinin (ÖSYM), ortaöğretim kurumlarına göre 2008 Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi (ÖSYS) verileri, Ankara’da en başarılı okulların fen liseleri ve Anadolu liseleri olduğunu ortaya koydu. Sayısal verilerde, başarılı okulların yanı sıra üniversiteye hiç öğrenci gönderemeyen okullar da dikkati çekti. Öğrencileri ÖSS ile kabul eden hiçbir programı kazanamayan 28 okul bulunduğu tesbit edildi. Meslek liselerinden oluşan bu okulların öğrencilerinin büyük bölümü sınavsız geçişle meslek yüksekokullarına yerleştirildi. Keçiören Kalaba Lisesi ile Etimesgut Lisesi ise üniversitelere sınavlı veya sınavsız hiç öğrenci gönderemedi. Keçiören Kalaba Lisesi’nde 6, Etimesgut Lisesi’nde 13 öğrenci ÖSS’ye girdi.

Geçen seneye göre, Ankara’nın üniversiteye öğrenci gönderemeyen okul sayısında azalma olduğu görüldü. 2007 ÖSS’de başşehrin 57 okulu üniversiteye öğrenci gönderememişti. Ankara’da, 2008 ÖSS’ye 300 liseden toplam 17 bin 963 öğrenci katıldı.

KPSS TERCİH ŞİFRELERİ ADAYLARA ÇİLE OLDU

KAMU Personeli Seçme Sınavı (KPSS) tercih işlemleri, devlet kapısında çalışmak isteyen milyonlarca işsizden ÖSYM şifresini unutanlar için çileye döndü. KPSS 2008/4 Tercih Kılavuzu, 24 Aralık’ta Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi’nin (ÖSYM) internet sitesinde yayınlandı. Değişik kamu kurumlarında çalışmak isteyen milyonlarca işsize ümit olan tercih işlemleri, 5 Ocak Pazartesi günü sona erecek. Tercihler, sadece internet üzerinden yapılabiliyor. Adayların tercih yapabilmesi için, başvuru sırasında edindikleri internet şifresini kullanmaları gerekiyor. Ancak özellikle internet üzerinden başvuru yapan ya da başvuru merkezi konumundaki okullardan KPSS’ye müracaat ederek, kendilerine verilen şifreyi saklamayan veya unutan adaylar, işlemlerin bitimine birkaç gün kala mağdur oldu. KPSS Tercih Kılavuzu’nda bu tür adayların ÖSYM temsilcilikleri ve başvuru merkezlerinden geçici şifre alarak tercih yapabilecekleri belirtilirken, bu konumdaki bazı okulların işlemlerle ilgilenmemesi, bazı okulların ise kâğıt ve kartuş maliyetlerini gerekçe göstererek şifre için 1 YTL alması, memur adaylarının tepkisine sebep oldu.

04.01.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  ŞİMDİ YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMA ZAMANI

  Doğalgaz faciası istifa ettirdi

  Öğrencilerin ikisi daha defnedildi

  Facialar kombi bakım taleplerini arttırdı

  İsrail ile bütün ilişkiler askıya alınsın

  Trafiğe miting düzenlemesi

  Ankara’da binlerce gönül Filistin’e destek verdi

  Listeler yarın tekrar askıda

  IMF ile anlaşmaya tepki

  Türk araştırmacılar yapay organ için örgütlendi

  Teşvik politikaları uygulanmalı

  Özel sektör 2009 ihracatından umutlu

  En çok şikâyet bankalardan

  Bakanlık: Zincir eczaneler kurulmasına ilişkin çalışma yok

  Yanmamış kömür onların geçim kaynağı

  Tuz gölü kurtuluyor

  Üniversiteye öğrenci gönderemediler

  Anne adayları otelde konakladı, bebek ölümleri yüzde 30 azaldı

  Sevk zinciri 6 ay ertelendi

  Verem Savaş Haftası başladı

  RTÜK’ün ‘medya okuryazarlığı’ web sitesi açıldı

  Söz de, sahne de çocukların

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır