"Gerçekten" haber verir 04 Ocak 2009
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Kültür-Sanat

‘İstanbul: İki Kıta Birçok Kültür’

İSTANBUL’UN kültür, finans ve spor şehri olarak ele alındığı ‘’İstanbul: İki Kıta Birçok Kültür’’ adlı kitap yayımlandı.

Richard Lellouche’nin yayıncılığını yaptığı, RLC tarafından Paris’te basılan kitabın ön sözünü Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş yazdı. Cumhurbaşkanı Gül, ön sözde, ‘’geçmiş ve geleceğin ana vatanı’’ olarak tanımladığı İstanbul’un, tarihin en uzun ömürlü iki imparatorluğuna başşehirlik yapmış ve her dönemde gizemli, güçlü, kişilikli bir duruş sergilemiş olduğunu belirterek, İstanbul’un kurulduğu günden bu yana iki kıt'ayı birleştiren bir coğrafyanın kendisine sağladığı olağanüstü avantajlarla hep birinci sınıf bir metropol özelliği taşıdığını ifade ediyor. Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki şirketlerin de tanıtıldığı çalışmanın ön sözünde Başbakan Erdoğan da ‘’büyük aşkım’’ dediği İstanbul’un, gözünde dünyanın gönül merkezlerinden biri olduğunu vurgulayarak, İstanbul’u ‘’Türkiye’nin özeti’’ olarak gördüğünü dile getiriyor.

04.01.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Küçük hanımlar, kendi kahramanlarıyla büyüyecek

  “Sonsuzluk Çekimleri”

  ‘İstanbul: İki Kıta Birçok Kültür’

  Devlet Tiyatroları, uluslar arası festivallere hazırlanıyor

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır