"Gerçekten" haber verir 07 Ocak 2009
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Haberler

İsrail’le ilişkileri kesemeyiz

AKP Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bugün muhalefette olanların geçmişte İsrail’le ilişkilerini sürdürdüğünü kaydederek, “Diyorlar ki ‘gelin hemen ilişkileri kesin...’ Arkadaşlar, biz bakkal dükkânını idare etmiyoruz. Biz Türkiye Cumhuriyeti’ni idare ediyoruz” dedi.

Erdoğan, partisinin TBMM grup toplantısında yaptığı konuşmada, İsrail’in Gazze’ye düzenlediği saldırılara değindi. Geçen haftadan buyana Gazze’de büyük bir insanlık dramı yaşandığına işaret eden Başbakan Erdoğan, aslında bu dramın İsrail’in uyguladığı ambargo sebebiyle aylardır sürdüğüne dikkate çekti. ‘’Yani 27 Aralıkta başlayan bir süreç değil’’ diyen Başbakan Erdoğan, bu sürecin 27 Aralıktan önce başladığını hatırlattı. Başbakan Erdoğan, ‘’Geçen haftadan buyana Gazze’de büyük bir insanlık dramı yaşanıyor. Türkiye olarak, ‘bekle gör’ politikası ya da ‘sorunları tribünden izleme’ yaklaşımı içinde olamazdık’’ dedi. Suriye, Ürdün, Mısır ve Suudi Arabistan’a geçen hafta gerçekleştirdiği ziyaretler hakkında da bilgi veren Başbakan Erdoğan, ziyaretlerden sonra Türkiye’ye dönerek bu defa Batıya yönelik olarak yoğun bir telefon diplomasisini oluşturmaya başladığını anlattı. Erdoğan, görüşmelerinde “İsrail Gazze’deki saldırıları derhal durdurmalıdır. İlgili taraflar arasında kalıcı bir ateşkes temin edilmelidir. Ambargolar kaldırılmalı, sınır kapıları açılmalıdır. Filistinli gruplar arasında ulusal uzlaşı sağlanmalıdır” hususlarının altını çizdiklerini belirtti. Başbakan Erdoğan, konuşmasında uyarıda da bulunarak, ‘’Burada bir gerçeği daha ifade etmek istiyorum, o da şudur: Bu işin siyasî istismarı olmaz. Ama ne yazık ki görüyorum, hâlâ ülkemizde bu işin siyasî istismarını yapmaya gayret edenler var’’ dedi. Erdoğan, şöyle konuştu: ‘’Şu anda ‘Hükümet şunu yapmalıydı, bunu yapmalıydı’ veya ‘şu yapılmalı, bu yapılmalı...’ Değerli arkadaşlar, dürüst olacağız, samimî olacağız. Devletler duygusal bir anlayış içerisinde veya ‘ben hükümete şöyle bir saldırayım, neticesi ne olursa olsun bu halka hoş gelir. Bunları konuşanlar da geçmişlerine iyi baksınlar. Acaba bu konularda neler yaptılar? Özellikle şu anda parlamentoda olanları ben geçmişte bu ülkenin yönetiminde gördüm. Şimdi MHP, DSP, ANAP bizden önce bu ülkeyi yönetmediler mi? Yönettiler. İsrail’le ilişkiler bu dönemde yok muydu? Vardı. Peki niye kesmediniz İsrail’le ilişkileri? O zaman sıkıntı yok muydu? vardı. Şimdi bunu yapamayanlar bizden ne istiyorlar? Diyorlar ki ‘gelin hemen ilişkileri kesin...’ Arkadaşlar, biz bakkal dükkânını idare etmiyoruz. Biz Türkiye Cumhuriyeti’ni idare ediyoruz...’’ Ankara / aa

İsrail ile ilişkiler sorgulansın

mhp Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM Grup toplantısında yaptığı konuşmada, İsrail’in Gazze’ye yaptığı saldırıları nefret ve lanetle kınadı. Sorunun, bölgede coğrafyaları askerî kuvvetlerle tanzim etmeye çalışan okyanus ötesini ikna etmeden ve bu gücün, Orta Doğu’daki projelerini değiştirtmeden yapılacak bütün girişimlerin nafile olacağını ve hatta şimdi olduğu gibi Filistinli kardeşlerine zarar vereceğini söyleyen Bahçeli, şunları kaydetti: ‘’Adalet ve Kalkınma Partisi, Orta Doğu’daki sorunlara gerçekten müdahil olarak katılmak istiyorsa; ABD’nin bölge üzerindeki düşüncelerinin değiştirilmesi yönünde çaba harcaması, İsrail ile olan stratejik ortaklığın, siyasî ve ticarî ilişkilerin sorgulanması ve ilişkilerde dengenin kurulması, 2 ay önce üyesi olduğumuz BM Güvenlik Konseyi Geçici Üyelik imkânlarının göstermelik kalmadan ısrarla kullanılması ilk aşamada uygulanması gereken bazı önerilerimizdendir.”

Gazze'de utanç yaşanıyor

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal da partisinin grup toplantısında Gazze'de yaşanan drama değindi. Baykal, olayların pek çok açıdan önem taşıdığını belirterek, "Bu olayların siyasetten öte insanî bir tablosu vardır. Yaşanan olaylar karşısında bu tabloyu izleyen seyreden milletler ülkeler açısından bu durum bir kez daha görülmüştür. İnsanlık tarihinin utanç verici sayfalarından biri yaşanmaktadır. Günlerdir elektrik yok, gıda yok, ilaç yok insanlar kendi kaderine terk edilmiş. Günlerce süren hava bombardımanı, sonra kara harekâtı. Rakamlar, yaşanan faciayı izaha yetmez. Hangi akıl bu olayı zihninde mazur göserebilir anlamak mümkün değil. Bu herkes için utanç verici bir tablo."

07.01.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  İSRAİL SİTELERİNE SANAL SAVAŞ

  Türkiye’nin tıbbî yardımları Gazze’de

  Bütçenin beşte biri faize

  Rusya, Batı’nın gazını kesti

  2-B yasa taslağı Bakanlar Kuruluna geliyor

  Amerikalılar arasında İslâm’a ilgi artıyor

  Eczacılardan da yardım kampanyası

  Çocuk Vakfı, çocuklara ulaşacak

  Son yağmurlar barajları doldurdu

  Çığ düştü, yollar kapandı

  İsrail’le ilişkileri kesemeyiz

  Gazze için yas ilân edilsin

  Hahambaşı Haleva'dan sağduyu çağrısı

  İsrail Büyükelçiliği önünde “İnsanlık Nöbeti”

  Genelkurmay iki yeni güvenlik bölgesi ilân etti

  Başbakanlık sözcüsü Beki istifa etti

  Güvenlik Müsteşarlığı kuruluyor

  Komisyon: Çeber işkenceyle öldürüldü

  İzmir’de operasyon: 100’ü aşkın gözaltı

  Bankalar paranın üzerine oturamaz

  Samanyolu çok daha büyükmüş

  Detoks efsanesi boş

  Arabalar alkolü hissedecek

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır