"Gerçekten" haber verir 07 Ocak 2009
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Haberler

Türkiye’nin tıbbî yardımları Gazze’de

İSRAİL ile Gazze Şeridi arasındaki mal geçişlerinde kullanılan Kerem Şalom’dan Gazze tarafına bir TIR ve iki konteyner halinde dün sabah saat 10.00’da aktarılan yardım, serum, antibiyotik, ağrı kesiciler başta olmak üzere, Filistin Sağlık Bakanlığının talep ettiği malzemeyi içeriyor.

Türkiye’nin sağlık yardımları, İsrail’e Ben Gurion havalimanına THY kargo uçağıyla getirildi. Sabah erken saatlerde Kerem Şalom geçişine gelen yardım, bekleyen diğer ülke yardımlarıyla birlikte saat 10.00’da Filistin tarafına aktarıldı.

Yardımları Gazze tarafında Dünya Sağlık Örgütünün çalışanları ve Filistinli yetkililerin teslim alacağı belirtildi. Türkiye’nin Tel Aviv Büyükelçiliği ve Kudüs Başkonsolosluğu yetkilileri, yardımların Filistin tarafına hızla ulaştırılmasına önemli katkıda bulundu. İsrail makamları da Türk yardımlarının Gazze’ye iletilmesinde gereken kolaylığı gösterdi. Gazze’ye bugün 80 kamyon dolusu sağlık ve gıda malzemesi iletildi.

Malzemeyi Kerem Şalom kapısına kadar getiren Sağlık Bakanlığı Dış İlişkiler Dairesi Başkanı Kamuran Özden, İsrail’in harekâtının başlamasıyla birlikte Türkiye’nin, İsrail, Filistin ve Dünya Sağlık Örgütüne, Filistinlilere her türlü yardıma hazır olduğunu ilettiğini belirtti ve “Bu yardımı Gazze’ye Dünya Sağlık Örgütüyle işbirliği çerçevesinde soktuk ve çok başarılı bir uygulama oldu” dedi.

Özden, bunun, bakanlığın öngördüğü yardımların ilk kısmı olduğunu, ikinci kısım yardımın hazır olduğunu ve yakında Gazze Şeridi’ne iletilmek üzere sevkıyatının sağlanacağını vurguladı. Özden, “Sağlık Bakanlığı, Filistin halkının ihtiyaçları doğrultusunda yardımlarını sürdürecektir” diye konuştu. Özden’in verdiği bilgiye göre Sağlık Bakanlığından bir ekip, Filistinli yaralıları almak üzere Mısır’da hazır bekliyor. Sağlık Bakanlığı Temel Sağlık Genel Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Ali Coşkun başkanlığındaki ekip, Filistin Sağlık Bakanlığıyla koordinasyon halinde belirlenecek yaralıların Türkiye’ye gönderilmesine çalışıyor. Yaralıların, Gazze ile Mısır arasındaki Refah kapısının açılmasının ardından Türkiye’ye gönderilmesi bekleniyor.

07.01.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  İSRAİL SİTELERİNE SANAL SAVAŞ

  Türkiye’nin tıbbî yardımları Gazze’de

  Bütçenin beşte biri faize

  Rusya, Batı’nın gazını kesti

  2-B yasa taslağı Bakanlar Kuruluna geliyor

  Amerikalılar arasında İslâm’a ilgi artıyor

  Eczacılardan da yardım kampanyası

  Çocuk Vakfı, çocuklara ulaşacak

  Son yağmurlar barajları doldurdu

  Çığ düştü, yollar kapandı

  İsrail’le ilişkileri kesemeyiz

  Gazze için yas ilân edilsin

  Hahambaşı Haleva'dan sağduyu çağrısı

  İsrail Büyükelçiliği önünde “İnsanlık Nöbeti”

  Genelkurmay iki yeni güvenlik bölgesi ilân etti

  Başbakanlık sözcüsü Beki istifa etti

  Güvenlik Müsteşarlığı kuruluyor

  Komisyon: Çeber işkenceyle öldürüldü

  İzmir’de operasyon: 100’ü aşkın gözaltı

  Bankalar paranın üzerine oturamaz

  Samanyolu çok daha büyükmüş

  Detoks efsanesi boş

  Arabalar alkolü hissedecek

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır