"Gerçekten" haber verir 08 Ocak 2009
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formuİletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Haberler

İSRAİL GAZZE'Yİ MEZBAHAYA ÇEVİRDİ

Aksaray Üniversitesi Rektör Yardımcısı Filistin asıllı Prof. Dr. Hatim Elhatip, bütün yakınlarının yağan bombalar arasında hayatlarını sürdürmeye çalıştıklarını ifade ederek, “Hava saldırıları sürerken gecenin geç saatlerinde kardeşimle görüştüm. Bunu söylemek çok acı, ama bölge aynı mezbaha gibi, bebek çocuk demeden halkı katlediyorlar. Yaşadıklarını söylediler, ama nasıl...” diye konuştu.

60 YILDIR İSRAİL'E “DUR” DİYEN YOK

Yakınlarına ‘Filistin’i terk edin’ dediğini, ama onların buna sıcak bakmadıklarını aktaran Elhatip, “‘Öleceğimiz varsa burada ölelim’ diyorlar. Bu şartlarda bile ülkelerini terk etmek istemiyorlar. Bölgede katliam yapılıyor, Hamas gerekçe gösterilip bebekler öldürülüyor, ama kimse sesini çıkarmıyor. 60 yıldır kimse İsrail’e ‘dur’ demedi. İsrail’i kınama sürdükçe Filistin’de soykırım devam edecek” dedi.

AKSARAY Üniversitesi (AÜ) Rektör Yardımcısı Filistin asıllı Prof. Dr. Hatim Elhatip (44), yakınların “Filistin’i terk edin” dediğini ama buna sıcak bakmadıklarını ifade ederek, “’Öleceğimiz varsa burada ölelim’ diyorlar. Bu şartlarda bile ülkelerini terk etmek istemiyorlar” dedi.

Yaklaşık 22 yıldır Türkiye’de yaşayan Hatim Elhatip, yaptığı açıklamada, Filistin halkının 60 yıldır yalnızlığa terk edildiğini, bugün tank ve uçaklarla saldıran İsrail’e karşı Filistinlilerin taş ve sopayla karşılık vermeye çalıştığını söyledi. Filistinlilerin 60 yıldır kimliğini kazanma yolunda kurban verdiğini belirten Elhatip, özellikle son saldırıların İsrail’in Filistin’e, Müslümanlara bakışını net bir şekilde ortaya koyduğunu anlattı. Şu anda İsrail’in bomba yağdırdığı bölgede kardeşlerinin, amcaları ve halalarının bulunduğunu belirten Elhatip, şunları kaydetti:

‘’Yaklaşık 4 ay önce yapılan saldırılarda 8, 12 ve 29 yaşındaki amca çocuklarım öldü. 29 yaşındaki amca oğlum, aracına isabet eden roket yüzünden arkadaşıyla birlikte hayatını kaybetti. Bu amca oğlumun küçük yaşlardaki 3 çocuğu Gazze’de kardeşimle birlikte kalıyor. Hatta şu anda yaşayıp yaşamadıkları hakkında en küçük bir fikrim yok. Bütün yakınlarım yağan bombalar arasında yaşamlarını sürdürmeye çalışıyor. Hava saldırıları sürerken gecenin geç saatlerinde kardeşimle görüştüm. Bunu söylemek çok acı ama bölge aynı mezbaha gibi, bebek çocuk demeden halkı katlediyorlar. Yaşadıklarını söylediler ama nasıl?’’

Kardeşlerinin oturduğu semtte küçük katlı binaların hepsinin yerle bir olduğunu öğrendiğini dile getiren Elhatip, ‘’Bölgede üçer, dörder aile bir evde kalmaya başlamış. Saldırılar sonucu evleri yıkılan ve sağ kurtulanlar sağlam binalara aktarılmış. Şimdi toplu şekilde bir arada hayatta kalmaya çalışıyorlar’’ dedi.

‘’BÖLGE ANLATILANDAN

DAHA KÖTÜ DURUMDA”

Bölgede şu anda gıda ve ilaç kıtlığı yaşandığını öğrendiğini anlatan Elhatip, şöyle devam etti: ‘’Ben yardım ulaştırmak istedim ancak bana bunun mümkün olmayacağını çünkü kapıların kapatıldığını söylediler. Yakınlarım, yardım konusunda boşuna çaba harcamış olacağımı aktardılar. Yakınlarıma ‘Filistin’i terk edin’ dedim ama buna sıcak bakmıyorlar. ‘Öleceğimiz varsa burada ölelim’ diyorlar. Bu şartlarda bile ülkelerini terk etmek istemiyorlar. Bölgede katliam yapılıyor, Hamas gerekçe gösterilip bebekler öldürülüyor ama kimse sesini çıkarmıyor. 60 yıldır kimse İsrail’e ‘dur’ demedi. İsrail’i kınama sürdükçe Filistin’de soykırım devam edecek.’’

60 yıldır, yılda 600-700 kişinin öldüğünü, İsrail’e kimsenin hesap sormadığını ifade eden Elhatip, ‘’Özellikle 2000-2008 yılları arasında 6 bin Filistinli öldü, 24 bin kişi yaralandı. 7 bin 400 civarında ev yıkıldı. Kınama yetmiyor daha fazlasının yapılması gerekiyor. Çaresiz kalan halk adeta ölümü bekliyor. Kardeşlerimle görüşemez oldum. Yaşayıp yaşamadıklarını bile bilmiyorum. Hayatlarından endişeliyim’’ diye konuştu.

Elhatip, Filistin’de yaşananların Türkiye’ye tam anlamıyla yansıtılmadığını belirterek, ‘’Bölge gerçekten anlatılandan daha kötü durumda. İnsanlar aç, hasta ve yaralı. Çocuklar perişan halde’’ dedi. Aksaray / aa

08.01.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  İSRAİL GAZZE'Yİ MEZBAHAYA ÇEVİRDİ

  Âcil olarak ateşkes şart

  Avrupa kendini sorguluyor

  Türk gemisi serbest bırakıldı

  Ergenekon’da bir şok dalga daha

  Hak ve adalet kantarında: Filistin dramı

  “Kralın kararıyla siteye erişim engellenmiştir”

  Uyanık tüketici hakkını aldı

  Çin ve Rusya Mars’a gidiyor

  Obeziteye Türk umudu

  Sentetik ayakkabıda tümör ve kanser riski

  Kar yemek sağlıklı değil

  Ortodoks kilisesinden duâ çağrısı

  Hükümete İsrail soruları

  Sınır kapısını açmayan Mısır'a protesto

  Emine Erdoğan 'Fırst Lady’leri Gazze için topluyor

  Türkiye’nin meselesi statükoya hapsolmak

  DP, millet harekâtıdır

  Güler’e doğalgazda indirim sorusu

  Başbakanlık yardım kampanyası başlattı

  Kılıç: Şerefli, namuslu ve sorumlu olun

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır