"Gerçekten" haber verir 08 Ocak 2009
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formuİletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Haberler

Ergenekon’da bir şok dalga daha

Gözaltına alınanlar arasında MGK eski Genel Sekreteri E. Org. Tuncer Kılınç, Harp Akademileri eski Komutanı E. Org. Kemal Yavuz, Genelkurmay eski Adlî Müşaviri E. Tümg. Erdal Şenel, eski YÖK Başkanı Prof. Dr. Kemal Gürüz, eski Yargıtay Başsavcısı Sabih Kanadoğlu, Prof. Dr. Yalçın Küçük, Susurluk dâvâsında mahkûm olan eski Özel Harekât Dairesi Başkan Vekili İbrahim Şahin ve gazeteci Aydın Engin de var.

DALAN'IN VAKFIYLA ÜNİVERSİTESİNDE DE

ARAMA YAPILDI

Ağır Ceza Mahkemesinin haklarında “yakalama, inceleme ve arama” kararı verdiği kişiler, evleri aranıp gözaltına alınırken, yurt dışında olduğu ifade edilen Bedrettin Dalan'a ait İstek Vakfı ile Yeditepe Üniversitesinde de güvenlik güçleri tarafından inceleme yapıldı. Aramalar sırasında evlerde ve bürolarda bulunan bilgisayarların içerisindeki dosyaların yedeklerinin alındığı belirtildi.

“Ergenekon’’ soruşturması kapsamında aralarında Ankara ve İstanbul’un da bulunduğu 6 ilde eş zamanlı olarak başlatılan operasyonlarda akademisyenler, emekli generaller, eski siyasetçi ve istihbaratçıların da aralarında bulunduğu 30’dan fazla kişi gözaltına alındı.

‘’Ergenekon’’ soruşturmasını yürüten Cumhuriyet savcısının başvurusu üzerine İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi ‘’yakalama, arama ve inceleme’’ kararı verdi. Karar çerçevesinde, polis ekipleri 6 ilde eş zamanlı olarak adresleri belirlenen kişilerin ev ve iş yerlerinde arama yaptı.

Ankara’da polis ekipleri sabah erken saatlerde eski YÖK Başkanı Prof. Dr. Kemal Gürüz, Prof. Dr. Yalçın Küçük, eski Özel Harekat Dairesi Başkan Vekili İbrahim Şahin, Genelkurmay Adli eski Müşaviri emekli Tümgeneral Erdal Şenel, Erdal Şahin ile Engin Aydın’ın evlerinde eski MGK Genel Sekreteri emekli Orgeneral Tuncer Kılınç'ın ise general lojmanlarındaki ikametinde arama yaptı. Aramalar sırasında evlerde bulunan bilgisayarların içerisindeki dosyaların yedeklerinin alındığı da belirtildi. Polisin mahkeme kararı uyarınca evlerde yürüttüğü aramanın ardından bu kişiler gözaltına alındı. Sağlık kontrolünden geçirilen bu kişeler, daha sonra Ankara Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

Soruşturma kapsamında, Yargıtay Onursal Cumhuriyet Başsavcısı Sabih Kanadoğlu'nun Ankara'daki evine, arama yapmak üzere bir jandarma üsteğmen ile sivil polislerden oluşan emniyet mensupları geldi. Kanadoğlu'nun Çayyolu Koru Mahallesi'ndeki evinde, emniyet ekiplerince arama yapıldı. Sabih Kanadoğlu’nun Balıkesir’in Ayvalık ilçesindeki iki evinde de arama yapıldığı öğrenildi.

İstanbul'da Emekli Kurmay Albay İlyas Çınar'ın Maltepe'deki evine sabah saatlerinde gelen polisler, evde yaklaşık 2,5 saat inceleme ve arama yaptı. Polislerden bazıları, son olarak Gölcük Donanma Komutanlığı'nda görev yaptığı belirtilen emekli Kurmay Albay İlyas Çınar'ı gözaltına alarak, şubeye götürdü.

Prof. Dr. Yalçın Küçük’ün İstanbul Fatih Balat Tahtaminare Mahallesi Fener Kireçhane Sokağı’ndaki evine gelen polis ekipleri, çilingir yardımıyla kapısını açtırdıkları eve girerek arama yaptı. Aramanın, bir avukat nezaretinde yapıldığı öğrenildi.

İSTEK VAKFI VE YEDİTEPE

ÜNİVERSİTESİNDE İNCELEME

İstanbul Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Bedrettin Dalan’ın başkanı olduğu İstek Vakfı ve Yeditepe Üniversitesi’nde arama yapıldı. İstek Vakfı’nın Kadıköy Acıbadem’deki yönetim binasına saat 07.00 sıralarında gelen polis, içeri girerek inceleme başlattı. Polis bir süre vakıfta kalarak, incelemelerini sürdürdü. Saat 07.15’de, Kayışdağı’ndaki Yeditepe Üniversitesi yerleşkesine gelen İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğüne bağlı ekipler de, üniversitenin rektörü Prof. Dr. Ahmet Serpil ile görüştükten sonra rektörlük binasının 3. katında yer alan üniversitenin mütevelli heyeti başkanı Bedrettin Dalan’a ait bölüme çıktı. Ekipler, burada incelemelerde bulundu. Bu arada, Dalan’ın yurt dışında olduğu ileri sürüldü. İzmir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi Organize Suçlar Büro Amirliği ekiplerinin düzenlediği operasyon sonucu, İzmir Emniyet Müdürlüğü bünyesinde görev yapan Emniyet Amiri E.E. ile ismi açıklanmayan denizci bir yüzbaşı gözaltına alındı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan gelen talimat üzerine gözaltına alınan 2 kişinin İzmir Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi’ne getirildiği öğrenildi.

SİVAS’TA 9 KİŞİ

GÖZALTINA ALINDI

Soruşturması kapsamında Sivas Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nce yapılan operasyonda ise 11 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi. Gözaltına alınan zanlılardan 2'sinin kamu görevlisi olduğu belirtildi. Bu kişilerle birlikte 2 adet el bombası, 1 adet ‘’kalem silah’’, çok sayıda ruhsatsız av tüfeği, kesici aletler, 36 adet mermi ve bol miktarda dijital materyal ele geçirildiği belirtildi. Soruşturmanın sürdürüldüğü kaydedildi. Ankara / aa

08.01.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  İSRAİL GAZZE'Yİ MEZBAHAYA ÇEVİRDİ

  Âcil olarak ateşkes şart

  Avrupa kendini sorguluyor

  Türk gemisi serbest bırakıldı

  Ergenekon’da bir şok dalga daha

  Hak ve adalet kantarında: Filistin dramı

  “Kralın kararıyla siteye erişim engellenmiştir”

  Uyanık tüketici hakkını aldı

  Çin ve Rusya Mars’a gidiyor

  Obeziteye Türk umudu

  Sentetik ayakkabıda tümör ve kanser riski

  Kar yemek sağlıklı değil

  Ortodoks kilisesinden duâ çağrısı

  Hükümete İsrail soruları

  Sınır kapısını açmayan Mısır'a protesto

  Emine Erdoğan 'Fırst Lady’leri Gazze için topluyor

  Türkiye’nin meselesi statükoya hapsolmak

  DP, millet harekâtıdır

  Güler’e doğalgazda indirim sorusu

  Başbakanlık yardım kampanyası başlattı

  Kılıç: Şerefli, namuslu ve sorumlu olun

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır