"Gerçekten" haber verir 10 Ocak 2009
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Spor

 

YUSUF 1,5 YIL BEŞİKTAŞ'TA

TÜRKCELL Süper Lig'in ikinci bölüm maçları öncesinde kadrosunu güçlendirme planları yapan Beşiktaş'ta, anlaşma sağlanan Yusuf Şimşek imzaya kaldı.

Önceki gece geç saatlerde anlaşma sağlanan ve dün İstanbul'a gelen Yusuf'un resmi sözleşmeyi imzalaması bekleniyor. Yusuf ve menajeriyle son bir görüşme daha yapılacağı, bunun ardından tecrübeli oyuncuyla sözleşme imzalanacağı öğrenildi. Gazetemiz baskıya verildiği saatlerde görüşmeler devam ediyordu. Yusuf'un transferi için Bursaspor'a Tuna Üzümcü ve Aydın Karabulut'un verileceği bildirilirken, görüşmelerin tıkanmasına neden olan Aydın konusundaki pürüzlerin de giderildiği ifade edildi. Beşiktaş Kulübü, Yusuf'a karşılık Bursaspor'a verdiği Aydın'ı daha sonra 500 bin TL karşılığında geri alabilecek. Bu arada Beşiktaş Kulübü yöneticileri, Fransız oyuncu Cisse konusunda da menajeriyle görüşmelerini sürdürüyor. Cisse'yi göndermeyi planlayan siyah-beyazlı kulüp, Seric konusunda da arayışlarına devam ediyor. Öte yandan, bu sezon başarılı bir performans sergileyen Nobre ile sözleşme yenileneceği ifade edildi.

TRABZONSPOR'DAN AÇIKLAMA

Trabzonspor, bir süredir kadrosuna katmak istediği Bursasporlu Yusuf Şimşek'in transferi konusunu kapadı. Bordo-mavili kulübün resmi internet sitesinde, ''Yusuf konusu kapanmıştır'' başlığıyla yapılan açıklamada, bir süredir takım kadrosuna alternatif oyuncu olarak düşünülen Bursasporlu Yusuf Şimşek'in transfer konusunun, gelinen nokta itibariyle tamamen kapandığı belirtildi. ''Yusuf'la ilgili görüşmelerde bulunduğumuz Bursaspor Kulübü ile bu oyuncuya son anda talip olan Beşiktaş Kulübü'nün sportmenlikle bağdaşmayan tutumları ve verilen sözlerle yapılan anlaşmalara uyulmaması nedeniyle bu transferden vazgeçilmiştir'' denilen açıklamada, şunlar kaydedildi:''Yönetim kurulumuz önümüzdeki süreçte sol kanat hücum oyuncusu konusundaki araştırmalarını yoğunlaştıracak, kulübümüzün bünyesine uygun, ekonomik açıdan dengeleri bozmayacak bir sonuca varması halinde bu doğrultuda bir transfer gerçekleştirecektir. Ligin ilk bölümünü sergilediği performansla zirvede tamamlayan oyuncularımıza olan güvenimiz tamdır. İkinci bölümde takımımızın haftalar ilerledikçe daha da gelişim göstereceğine inanıyor, konuyu kamuoyunun bilgilerine sunuyoruz.''

10.01.2009


 

Kayseri Kadir Has Stadı görücüye çıktı

TÜRKİYE Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mahmut Özgener ve federasyon yetkilileri ile Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, Kayseri'de yapımı süren stadyumda incelemede bulundu.

TFF Başkanı Mahmut Özgener, Başkan Vekili Lütfi Arıboğan, Milli Takımlar Sorumlusu Levent Kızıl ve Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, Kayseri'de ilk olarak Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'yi ziyaret etti. Ziyarete, Kayserispor Kulübü Başkanı Recep Mamur, Genel Menajer Süleyman Hurma ve Kayseri Erciyesspor Kulübü Başkanı Sabri Büyükbahçeci de katıldı. Özhaseki, Özgener ve beraberindekilere, yapımı süren Kadir Has Stadyumu'nun maketini göstererek, proje hakkında bilgi verdi. Özhaseki, daha sonra uygulamaya konulan Erciyes Master Planı için hazırlanan maket üzerinde Erciyes Kayak Merkezi'nde yapılacak çalışmaları anlattı. Erciyes Dağı'nın uluslararası kayak merkezi haline getirilmesini amaçladıklarını ve projenin uygulanması için ihaleleri kısa sürede düzenleyeceklerini ifade eden Özhaseki, kayak merkezinde futbol takımlarının kamp yapabileceği tesisler oluşturulacağını söyledi. Bunun üzerine Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, merkezdeki spor tesisi sayısının artırılmasının iyi olacağı tavsiyesinde bulunarak, burada kamp yapabileceklerini bildirdi.

Başkan Mehmet Özhaseki, daha sonra Özgener, Terim ve beraberindeki heyete, yapımı süren Kadir Has Stadyumu inşaatını gezdirdi. Özgener ve beraberindeki heyete stadyumun özellikleri ve inşaat çalışmaları hakkında bilgi verildi. Sporcuların maç öncesi kapalı mekanda ısınmaları için hazırlanan bölümü gezen Fatih Terim, bu alanın zemininin yumuşak malzeme ile kaplanmasının faydalı olacağı tavsiyesinde bulundu. Heyet, stadyumdaki locaları da gezdikten sonra inşaat alanında ayrıldı.

10.01.2009


 

Sivasspor'lu Fabio Bilica Brezilya'da gözaltına alındı

SİVASSPOR'UN Brezilyalı savunma oyuncusu Fabio Alves Da Silva Bilica'nın Brezilya'da göz altına alındığı ileri sürüldü. Romen spor gazetesi Gazeta Sporturilor, Sivassporlu stoper Fabio Bilica'nın Brezilya'da havaalanında göz altına alındığını yazdı. Gazete, Bilica'nın Sivasspor'un kampına katılmak üzere havaalanına geldiği sırada, 'kızının nafakasını ödemediği' gerekçesiyle göz altına alındığını belirtti. Bilica'nın halen Sivasspor'un kampına katılmaması ve teknik direktör Bülent Uygun'un 'Bilica'nın bazı sıkınıtılarından' bahsetmesi iddiayı güçlendiriyor. Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun, önceki gün düzenlediği basın toplantısında, Bilica'nın bazı sıkıntıları olduğunu, henüz kendisine ulaşamadıklarını söylemişti. Brezilyalı Fabio Bilica, geçen yıl Romanya'nın Universitatea Cluj takımında oynamış, gösterdiği performans endeniyle yılın stoperi seçilmişti.

SİVASSPOR'UN Brezilyalı savunma oyuncusu Fabio Alves Da Silva Bilica'nın Brezilya'da göz altına alındığı ileri sürüldü. Romen spor gazetesi Gazeta Sporturilor, Sivassporlu stoper Fabio Bilica'nın Brezilya'da havaalanında göz altına alındığını yazdı. Gazete, Bilica'nın Sivasspor'un kampına katılmak üzere havaalanına geldiği sırada, 'kızının nafakasını ödemediği' gerekçesiyle göz altına alındığını belirtti. Bilica'nın halen Sivasspor'un kampına katılmaması ve teknik direktör Bülent Uygun'un 'Bilica'nın bazı sıkınıtılarından' bahsetmesi iddiayı güçlendiriyor. Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun, önceki gün düzenlediği basın toplantısında, Bilica'nın bazı sıkıntıları olduğunu, henüz kendisine ulaşamadıklarını söylemişti. Brezilyalı Fabio Bilica, geçen yıl Romanya'nın Universitatea Cluj takımında oynamış, gösterdiği performans endeniyle yılın stoperi seçilmişti.

10.01.2009


 

Zico: CSKA Moskova'yı çalıştırmaya hazırım

ÖZBEKİSTAN basını, Brezilyalı teknik direktör Arthur Zico'nun, Bunyodkor Kulübü'nden ayrıldığını ve Rusya'nın CSKA Moskova Kulübü'yle anlaşma imzalayacağını yazdı.

Özbek basını, Rusya vizesini bile alan Zico'nun CSKA'yı çalıştırmaya hazır olduğunu yazarken, 2009 yılı sonuna kadar Bunyodkor Kulübü ile anlaşması olan Brezilyalı teknik adamın, ''Eğer Bunyodkor bırakmasıydı CSKA'ya gidemeyecektim. Ancak Bunyodkor Kulübü, CSKA'ya gitmeme izin verdi'' dediğini yazdı. Daha önce basına açıklama yapan Zico, Rusya'nın CSKA Moskova kulübünün kendisi ile ilgilendiğini doğrularken, bu çerçevede kendisinin de istekli olduğunu, Bunyodkor ve CSKA Moskova kulüplerinin bu konuda görüştüğü açıklamıştı. Bu arada Özbek basını, Brezilyalı yıldız futbolcu Rivaldo'nun da top koşturduğu Bunyodkor'un, Bernd Schuster, Frank Rijkaard ve Johan Cruyff'un da olduğu bazı yabancı teknik direktörlerle görüştüğünü yazdı. Zico'nun, Bunyodkor Kulübü ile 2009 yılı sonuna kadar anlaşması bulunuyordu.

10.01.2009


 

Beşiktaş 5 lira fazla vererek Yusuf Şimşek'i transfer etti

TRABZONSPOR Kulübü Başkanı Sadri Şener, Türkiye'de Arjantinli oyuncu Colman'dan daha iyi 10 numara bulunmadığını savunarak, orta alana transfer düşünmediklerini söyledi.

Şener, yaptığı açıklamada, Bursaspor ve Beşiktaş Kulüpleri'nin Yusuf Şimşek'in transferi için anlaşmalarına ilişkin, ''Ben zaten uzun süren bu tip transfer görüşmelerini sevmem. Hayırlısı olsun. Beşiktaş ve Bursaspor Kulüpleri kendilerine yakışanı yaptı'' dedi. Transferde Yusuf'un eli kolu bağlı olduğunu, çünkü bu oyuncunun bonservisinin Bursaspor'da bulunduğunu dile getiren Şener, şöyle devam etti: ''Bursaspor Başkanı ile bir kez görüştüm. Çünkü bir kulübün mukavelesi olan oyuncusu konusunda çok fazla görüşmek doğru olmazdı. Beşiktaş 5 lira fazla verdi, ora tercih edildi. Ama Beşiktaş Kulübünün de bizim düşüncemizi alması gerekirdi. Her şeyde bir hayır var. Biz artık önümüze bakıyoruz. Hiçbir oyuncu vazgeçilmez değildir.''

10.01.2009


 

Beşiktaş Fortis Kupasında G.Antep'e konuk oluyor

FORTİS Türkiye Kupası gruplarında 4. hafta maçlarını yönetecek hakemler açıklandı.

Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu'ndan yapılan açıklamaya göre, 4. hafta karşılaşmalarında şu hakemler düdük çalacak: (A) Grubu bugün: 13.30 Gaziantep Büyükşehir Belediyesi-Antalyaspor: Mustafa İlker Coşkun 19.00 Gaziantepspor-Beşiktaş: Koray Gençerler. (B) Grubu bugün: 13.30 Ankaraspor-Kayserispor: Hakan Özkan. 11 Ocak Pazar:13.30 Malatyaspor-Altay: Mustafa Öğretmenoğlu. (C) Grubu 11 Ocak Pazar: 13.30 Alanyaspor-Manisaspor: Erbay Aldemir. 12 Ocak Pazartesi: 13.30 Sivasspor-Denizlispor: Bünyamin Gezer. (D) Grubu 11 Ocak Pazar: 13.30 Eskişehirspor-Ankaragücü: Abdullah Yılmaz 13.30 Tokatspor-Fenerbahçe: Selçuk Dereli.

10.01.2009


 

G.Saray 15 Ocak'a kadar Antalya'da çalışacak

GALATASARAY Antalya'daki kamp çalışmaları çerçevesinde ilk antrenmanını yaptı.

Devre arası kamp çalışmaları ve Radyospor Kupası'na katılmak üzere Antalya'ya gelen Galatasaray'ın ilk antrenmanı, Mardan Spor Kompleksinde, basına ve taraftara kapalı gerçekleştirildi. Yaklaşık 1,5 saat süren antrenman sonrası sarı-kırmızılı ekip, kulüp otobüsüyle, konakladığı Concorde Otel'e gitti. Çalışmalarını 15 Ocak Perşembe gününe dek Antalya'da sürdürecek sarı-kırmızılı ekip, kamp sırasında Radyospor Kupası'na katılacak. Galatarasaray, Radyospor Kupası'nda 11 Ocak Pazar günü Almanya'nın Bayer 04 Leverkusen takımıyla karşılaşacak. Bursaspor ve Almanya'nın SV Werder Bremen takımının da karşılaşacağı kupada, iki maçın galipleri ve mağlupları, 13 Ocak Salı günü turnuvanın son maçlarında karşı karşıya gelecek.

10.01.2009


 

TOKATSPOR-FENERBAHÇE KUPA MAÇINDA 700 POLİS GÖREV YAPACAK

FORTİS Türkiye Kupası (D) Grubu'nda hafta sonu oynanacak Tokatspor-Fenerbahçe maçının hazırlıkları sürüyor.

Tokat Emniyet Müdürü Ömer Aydın, Tokatspor Basın Sözcüsü Kaya Çakırtaş ile basın toplantısı düzenledi. Tokatspor-Fenerbahçe maçında alınan güvenlik önlemleri hakkında bilgi veren Aydın, Tokatspor'un oynayacağı takımın Fenerbahçe olması nedeniyle güvenlik tedbirinin diğer maçlardan üst seviyede alınması gerektiğini söyledi. Kulüp, Gençlik Spor İl Müdürlüğü ve Emniyet olarak bu konuda güvenlik toplantısı yaptıklarını anlatan Aydın, bu toplantılarda alınacak tedbirleri şekillendirdiklerini bildirdi. Aydın, şunları kaydetti:

''Diğer maçlardan farklı olarak bu maçta daha fazla seyirci olacağını tahmin ediyoruz. İlk tedbir olarak stat çerçevesinde biletsiz seyirci alınmayacak. Stat çevresinde güvenlik bölgesi oluşturacağız. Cumartesi-Pazar günü yoğun görev nedeniyle Tokat Emniyet Müdürlüğünde izinleri kaldırdık. Evi Gaziosmanpaşa Stadyumuna yakın olan taraftarlarımız, yürüyerek maça gelsinler. Çünkü diğer maçlarda araçlarını park ettikleri yerler, güvenlik bölgesi içinde kalacak. Maça gelen seyirciler araçların park yeri olarak yüzme havuzunun arkasında bulunan alan ve eski sebze halinin olduğu yere araçlarını park edebilecekler."

10.01.2009


 

Nihat yeniden sakatlandı

İSPANYA'NIN Villarreal takımında forma giyen Türk futbolcu Nihat Kahveci'nin antrenman sırasında sakatlandığı ve bugün deplasmanda Valencia'ya karşı yapılacak maçta forma giyemeyeceği bildirildi.

Valencia maçı öncesi dün sabah yapılan son antrenmanı yarıda bırakmak zorunda kalan Nihat'ın dizinde ve kaslarında ağrılarının bulunduğu belirtildi. Şansız bir sezon geçiren ve 2 kez sakatlanan Nihat, şimdiye kadar sadece 3 maçta Villarreal formasını giyebildi.

10.01.2009


 

Macar MotoGP'si tehlikede

MOTOR sporlarındaki en büyük orgazisayonlardan biri olan MotoGP'nin Macaristan ayağı tehlikeye girdi.

Macaristan Motor Sporları Federasyonu ile MotoGP organizatörleri arasında geçen yıl imzalanan sözleşmeyle yarış takvimine katılan Macaristan Grand Prix'si, tesis yapımında ortaya çıkan sorunlar nedeniyle ertelenme tehlikesiyle karşı karşıya kaldı. Yarışın, Macaristan'ın Balaton Gölü yanında bulunan ve 250 milyon dolarlık bir bütçeyle hazırlanan Balatonring Pisti'nde yapılması planlanıyordu.

10.01.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır