"Gerçekten" haber verir 10 Ocak 2009
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Haberler

Yetimlere Türkiye’den şefkat eli

Son bir hafta içerisinde 400 aile, Gazze’deki yetimlere sponsor aile olmak için İHH İnsanî Yardım Vakfına başvurdu. Vakıf da Gazze’deki bütün yetimlerin bakımını üstlendiğini açıkladı.


İnsafsız zam

Petrol fiyatlarının 50 doların altına düştüğü bir dönemde, 95 oktan kurşunsuz benzine, 9 kuruş, motorine 9-13 kuruş arasında zam yapılması tepkilere y

Kriz esnafı vurdu

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) tarafından yapılan ekonomik durum tespit anketine katılan 220 esnaftan yüzde 39’u krizden etkilendiklerini bel


  Yolsuzluk raporunda eksik not

ADALET Bakanı Mehmet Ali Şahin, Avrupa Konseyi Yolsuzluğa Karşı Devletler Grubu (GRECO) Raporunda yer alan 21 tavsiyeden 7’sinin tamamen, 8’inin kısmen yerine getirildiğini bildirerek, diğer tavsiyelerin yerine getirilmesine devam edildiğini belirtti.


  KOBİ’ler de borsaya açılabilecek

SERMAYE Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı Turan Erol, küçük ve orta boy işletmelerin (KOBİ) ve tüm büyüme potansiyeline sahip şirketlerin borsaya girişlerine izin veren çalışmaların tamamlandığını bildirdi.


  Yargıtay üyelerinden Kanadoğlu'na ziyaret

YARGITAY üyelerinden bir grup, Ergenekon soruşturması kapsamında evinde arama yapılan Yargıtay Onursal Cumhuriyet Başsavcısı Sabih Kanadoğlu’nu ziyaret etti.


  İran daha fazla gaz vermeye hazır

İRAN, Türkiye’ye günde 30 milyon metreküp doğal gaz verebilecek kapasiteye sahip olduğunu bildirdi.


  Çelik: Anlaşmazlık çözülmezse düzenleme yaparız

ÇALIŞMA ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, bir süreden beri bakanlık ile eczacılar arasında kamu ilaç alım protokolü konusunda yaşanan sıkıntıları değerlendirirken “Ocak 16’ya kadar bu konu aramızda çözülür çözülür. Protokola dönüşür dönüşür.


  Kredi borçluları yüzde 26,6 arttı

KREDİ kartı borcunu ödemeyenler ile gecikmeli ödeyenleri gösteren negatif nitelikli ferdi kredi ve kredi kartları sisteminde yer alan kişi sayısı, Kasım ayında, bir önceki aya göre yaklaşık yüzde 26,6 oranında arttı.


  ERGENEKON CEPHANELİĞİ

‘’Ergenekon’’ soruşturması kapsamında gözaltına alınan Özel Harekât Dairesi eski Başkan Vekili İbrahim Şahin’in evindeki aramalarda elde edilen bilgi ve belgelerin ışığında, Gölbaşı ilçesi girişindeki ormanlık arazide arama kazısı yapıldı. Kazı sonrasında adeta bir cephaneliğe ulaşıldı. Ele geçirilen silâh ve mühimmatlar İstanbul'a gönderildi.


  Toptan: Telâşa mahal yok

TBMM Başkanı Köksal Toptan, Ergenekon soruşturması kapsamındaki yargı sürecini, “telâşa kapılmadan, endişe etmeden, yargıya güveni sürdürerek beklemek gerektiğini” söyledi.


  Mehmet Ali Şahin: Yargı mensuplarını rahat bırakalım

ADALET Bakanı Mehmet Ali Şahin, ‘’Hakim ve savcılarımızın yapmış oldukları yargısal faaliyetlerden dolayı ‘Cumhuriyetle hesaplaşıyorlar’ diye göstermek, bana göre yargı kurumuna yapılabilecek en büyük saygısızlıktır’’ dedi.


  Savcı Öz'e tam zırhlı makam otomobili

“ERGENEKON” soruşturmasını yürüten savcılardan Zekeriya Öz’e tam zırhlı, yeni makam otomobili tahsis edildi.


  NY Times: Gözaltılar askeri rahatsız etti

NEW YORK Times gazetesi, son gözaltıların ardından Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ’un önceki gün sürpriz bir şekilde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile görüştüğünü yazdı.


  SİVAS’TAKİ ZANLILARDAN 3’Ü İSTANBUL’DA

Sivas’ta ‘’Ergenekon soruşturması’’ kapsamında gözaltına alınan zanlılardan zanlılardan daha önceki yıllarda Sivas Ülkü Ocakları Başkanlığı görevini de yürüttükleri belirtilen Oğuz B. ve Bekir Ç. ile Ersin D, emniyetteki sorgu ve işlemlerinin ardından İstanbul’a getirildi.


  KILINÇ, SUSMA HAKKINI KULLANIYOR


  Yeni Başmüzakereci Bağış

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Egemen Bağış, Avrupa Birliği makamlarıyla tam üyelik görüşmelerinde ‘’Başmüzakereci’’ görevini yürütmek üzere Devlet Bakanlığı’na atandı.


  Emniyetten fotoğraflı cevap

İSTANBUL Emniyet Müdürlüğü, Ergenekon zanlılarının kaldığı nezarethanenin soğuk olduğu yönündeki iddialara fotoğraflarla cevap verdi.


  Elkatmış: Ergenekon önemli bir fırsat

ANKARA Gölbaşı’ndaki kazılarda çok sayıda çeşitli bomba ve silâhların bulunması devlet içerisindeki çetelerin tasfiyesine yönelik umutları arttırdı.


  ÖZGÜREL: ÇETELER 28 ŞUBAT’TAN CESARET ALDI

Gazetecİ Avni Özgürel de Elkatmış gibi Susurluk soruşturmasının tam olarak yapılamadığını ve sorumluların yargılanamadığını hatırlattı.


  TÜRKÖNE: CHP İLE ERGENEKON’UN İDEOLOJİSİ AYNI

YAZAR Mümtaz’er Türköne ise bu süreçte Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Deniz Baykal’ın “Yavuz hırsız misali, suçu bastırmak amacıyla, can havliyle” Ergenekon’u savunduğunu öne sürdü.


  TÜRKÖNE: CHP İLE ERGENEKON’UN İDEOLOJİSİ AYNI

YAZAR Mümtaz’er Türköne ise bu süreçte Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Deniz Baykal’ın “Yavuz hırsız misali, suçu bastırmak amacıyla, can havliyle” Ergenekon’u savunduğunu öne sürdü.


  Sosyal Güvenlik Kurumu imaj yeniliyor

ANKARA Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü, hizmeti vatandaşın ayağına götürecek olan Sosyal Güvenlik Merkezleri’nin (SGM) faaliyete geçmesi için hazırlıkları tamamladı.


  Ölmeden mezar alıyorlar

ANKARA Büyükşehir Belediyesine bağlı 3 mezarlık alanında, vatandaşların bir kısmı aile bireyleri ile aynı alana gömülmek için vefatından önce birden fazla mezar yeri satın alıyor.


  Orada 269 köy var, karlar ardında

DOĞU Anadolu Bölgesi’nde gece en düşük hava sıcaklığı eksi 29 dereceyle Erzurum’da ölçüldü.


  Yollar, minik Süreyya için açıldı

VAN'IN Muradiye ilçesinde kar yüzünden yolu ulaşıma kapalı olan köyde rahatsızlanan 4 yaşındaki kız çocuğu, sağlık ekiplerinin zorlu yolculuğunun ardından hastaneye ulaştırıldı.


  Demir yolu yenilendi hız arttı

TCDD 3. Bölge Müdürü Sebahattin Eriş, yenileme çalışmalarının yürütüldüğü 130 kilometrelik İzmir-Aydın demir yolunda ilk kez test sürüşü yapıldığını ve tren hızının 120 kilometreden 147 kilometreye ulaşabildiğini tesbit ettiklerini belirtti.


  Bu evlilik yaşı bize uymadı

MEDENÎ Kanun’da, evlenme yaşının 15’ten 17’ye yükseltilmesinin hakim izniyle evlenmek için aile mahkemelerinde açılan dâvâ sayısını arttırdığı bildirildi.


  Enerji savaşları

ERCİYES Üniversitesi (EÜ) İzzet Bayraktar Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Ali Kaya, ‘’Su kaynaklarını elinde bulunduran, suyu çok iyi kullanan, kendi kendine yetebilecek gıda üretimine sahip olan, kısıtlı da olsa enerji kaynaklarını doğru kullanan ülkeler gelecekte söz sahibi olacak’’ dedi.


  Dünyanın en hafif laptopu

ÖNDE gelen yazılım ve donanım şirketlerinden Sony, dünyanın en hafif ve 8 inch ekran boyutuna sahip dizüstü bilgisayarını üretti.


  Bir garip ceza

KONYA’DA bir vatandaşa ait traktörün plâkasına, İstanbul Boğaziçi Köprüsü’nden ve otobandan geçiş ücretini ödemediği için para cezası kesildi.



 

Bütün haberler

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır