"Gerçekten" haber verir 16 Ocak 2009
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Spor

Maçlara duâ ile başlarım

TÜRK futbol tarihine ‘en kariyerli yerli kaleci’ ismini şimdiden yazdıran Millî Takım ve Beşiktaş’ın kalecisi Rüştü Rençber, her maç öncesi kendisine güvenenlere mahçup olmamak için Allah’a duâ ettiğini söyledi.

Tecrübeli file bekçisi, Boydak Holding’in kurumsal yayın organı Bizbize Dergisi’ne yaptığı açıklamada, futbolculuk kariyerinden özel hayatına ilginç açıklamalar yaptı. 19 yıllık kariyerine Fenerbahçe, Beşiktaş, Millî Takım ve Barcelona gibi takımlarda oynama başarısını sığdıran Rüştü, karşılaşmalara formayı alttan keserek çıkan Roberto Carlos, sağ ayakla üç kez sekerek çıkan Alex ve Deivid’den farklı olarak maçlara duâ ederek başladığını açıkladı. Birçok futbolcunun inançları çerçevesinde farklı hareketlerle müsabakalara çıktığını anımsatan Rüştü, “Maçlardan önce Allah’a bana güvenenlere mahçup olmamak için mutlaka bildiğim duâları ederim.

FUTBOLA DÖNEMEZ DEMİŞLERDİ!

Hayatının en üzücü olayı olarak 1993 yılında Beşiktaş’a transfer olmak üzereyken Ümit Millî Takım kalecisiyken geçirdiği kazayı gösteren Rüştü “Bu kazayı kesinlikle hatırlamak istemiyorum. Takım arkadaşım Levent’i bu kazada kaybettim. Benimde kalça kemiğim çıkmış komaya girmiştim. Gözlerimi açtığımda karşımda Fatih Terim ve Rasim Kara’yı gördüm. Kazayı duyar duymaz ziyaretime gelmişlerdi.” şeklinde konuştu. Geçirdiği kaza sonrası ‘futbola dönemez’ raporu verilmesine rağmen azmederek 3 yıl sonra Fenerbahçe’ye transfer olarak İstanbul’a adımını atan Rüştü, kariyeri boyunca ağladığı tek maçın 2 yıl önce Fenerbahçe’deyken şampiyonluğu kaybettikleri Denizlispor maçı olduğunu kaydetti.

16.01.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Maçlara duâ ile başlarım

  Halter A Millî takımı

  Mehmet Okur durdu, Utah Jazz kaybetti

  Kriz, amatör kulüpleri de vurdu

  Gerets’e gözdağı

  Kocaelispor teknik adam bulamıyor

  ZİCO'YA GÖRE FAZLA İYİYDİM

  Yeni stadlar geliyor

  En iyi kulüp teknik direktörü Ferguson

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır