"Gerçekten" haber verir 16 Ocak 2009
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Spor

Yeni stadlar geliyor

ANTALYA- Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener ilk defa 250'ye yakın spor yazarının karşısına çıkıp yapacaklarını anlattı. Özgener, genç, yakışıklı ve fazla konuşmayı sevmeyen bir intiba bıraktı. Sorulara kısa cevaplarla karşılık verdi. Türkiye'nin 2016 Avrupa Şampiyonasına talip olacağını tekrarladı. Ancak hangi şehirlerde yapılacağını söylemedi. Bu organizasyonu alabilmek için çok sayıda modern stat yapılacağını ifade etti. Başkan Özgener yabancı hakemi kesinlikle düşünmediğini belirti. Medyadan hakemlere destek beklediğini, önümüzdeki sezondan itibaren hakemlikte profesyonelliğe geçileceğini açıkladı. medya karşısına çıkan FİFA hakemleri şöyle konuştu:

***

SELÇUK DERELİ: Türk hakemlerine güven en üst seviyede. Bu bizleri sevindiriyor. Türk Millî Takımı Avrupa şampiyonasında başarılı olabilmişse bunda bizim de büyük rolümüz var.

Önümüzdeki dönem Avrupa ve Dünya Şampiyonalarında Türk hakemleri de göreceksiniz. Medya bizi fazla desteklemiyor. Biz hakemler maç satmıyoruz. Sahada art niyetli değiliz. Elinde belgesi olan karşımıza gelir. Yorumlarda hakemleri ön plana çıkararak futbolun değerini düşürüyoruz. Almanya'da bütün maçlar tıklım tıklım tribünlerle oynanıyor. Türkiye'de ise stadlar dolmuyor. Kalite düştüğü için kimse maça gelmek istemiyor.

***

CÜNEYT ÇAKIR: Galatasaray-Beşiktaş derbisinde Delgado’ya gösterdiğim kırmızı kartta FIFA talimatlarını yerine getirdim. Hakem sahada duygusal olamaz. Talimatlar neyi gösteriyorsa onu uygulamalı. Gazetelerde yapılan yorumlar bizleri üzüyor. Benim futbol talimatlarını bile bilmediğim yolunda iddialar ortaya atıldı. Antalya’ya seminere gelen FIFA hakem hocası Delgado’yu attığım pozisyonda çok doğru bir karar verdiğimi söyledi.

***

FIRAT AYDINUS: Sezonun ilk yarısında 10 lig maçı yönettim. Samimî olarak söylemek gerekirse pek başarılı performansım olmadı. Kendimi başarısız olarak görüyorum. Hakemlerimiz başarılı olabilmeleri için spor basınının desteğine ihtiyacı var. Bu desteği ligin ikinci yarısında bekliyoruz.

***

BÜLENT YILDIRIM: Sarı kart limitini aşan kulüplere para cezası verilmesi bizim işimizi bir hayli kolaylaştırdı. Süper liglerde maçların yüzde 85’i iyi yönetilmiş, kalan yüzde 15’i ise iyi yönetilmemiş. Buna rağmen kendimi sezonun ilk yarısında başarısız görüyorum. Sporla uğraşan herkes saygı görmeli. Özellikle biz hakemlere sahada daha saygılı davranılmasını bekliyoruz.

EROL DOYURAN

16.01.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Maçlara duâ ile başlarım

  Halter A Millî takımı

  Mehmet Okur durdu, Utah Jazz kaybetti

  Kriz, amatör kulüpleri de vurdu

  Gerets’e gözdağı

  Kocaelispor teknik adam bulamıyor

  ZİCO'YA GÖRE FAZLA İYİYDİM

  Yeni stadlar geliyor

  En iyi kulüp teknik direktörü Ferguson

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır