"Gerçekten" haber verir 17 Ocak 2009
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Haberler

Türkiye aleyhine çıkan kararlar içimi sızlatıyor

AİHM Türk Hakimi Prof. Dr. Işıl Karakaş 2008 yılında Türkiye’de insan hakları alanındaki gelişmelerle ilgili değerlendirmelerde bulunurken, yeni görevinde Türkiye aleyhindeki kararlardan ötürü içinin bol bol sızladığını belirtti. Karakaş, Türkiye’de insan haklarının daha iyi bir yöne gitmesiyle, daha yüksek standartlarda korumanın sağlanmasıyla, herkesin içinin rahatlayacağını söyledi.

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) Türk hakimi Prof. Dr. Işıl Karakaş, yeni görevinde Türkiye aleyhindeki kararlardan ötürü içinin bol bol sızladığını belirtti.

2008 Mayıs ayında AİHM’e Türk hakim olarak seçilen Prof. Dr. Işıl Karakaş, Türkiye hakkında aleyhte verilen kararların yüzde 90’ına imza attığını ifade etti. Karakaş, şunları kaydetti: “İçim bol bol sızlıyor. Onu açıklıkla ifade etmek isterim. Bildiğiniz gibi Mayıs 2008’den beri buradayım. Bu süre içinde de tam sayıyı söyleyemeyeceğim ama verdiğimiz kararların çoğunda Türkiye hakkında ihlal kararı verdik. Burada da çoğunluğuna, yüzde 90’ına katıldım. Bir iki tanesinde farklı düşüncelerim oldu. İç sızlaması bu ihlallerin azalmasıyla, Türkiye’de insan haklarının daha iyi bir yöne gitmesiyle, daha yüksek standartlarda korumanın sağlanmasıyla, özellikle ‘ağır insan hakkı’ dediğimiz 2. Madde yaşam hakkı ihlali, ki bu artık çok azalmış durumda ve işkence iddialarının önümüze gelmemesidir. Bu hepimizin içini rahatlatır.”

2008’de Türkiye’den 3 bin 700 başvurunun yapıldığını kaydeden Prof. Dr. Işıl Karakaş 2007’ye göre yüzde 10’luk bir artış görüldüğünü belirtti. Türkiye, AİHM önünde hakkında en çok başvuru yapılan ülkeler arasında Rusya’nın ardından 2. sırada yer alıyor. Mahkeme önünde bekleyen toplam dava sayısı ise 11 bin civarında. Strasbourg /cihan

17.01.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  GENELKURMAY SÖZCÜSÜ: MASUNİYET KARİNESİ ASILDIR

  Yargılamalar bağımsız yargının kontrolünde

  Türkiye aleyhine çıkan kararlar içimi sızlatıyor

  Adalet Bakanlığı ‘Adlî Tıp’ı savundu

  Toptan: Yargıya güvenmek lâzım

  Kanadoğlu’nun teklifi samimiyetsiz

  AB görüşmelerine sivil toplum da katılabilmeli

  Cuma çıkışı İsrail’e lânet yağdı

  Şirket birleşmelerine vergi muafiyeti geliyor

  Tüketici Güven Endeksi 2008’de % 25,55 azaldı

  KESK’ten sözleşmeli personel için kampanya

  Yedek ödenekten 570 milyon TL kullanıldı

  İsrail, dünya ile dalga geçiyor

  AB görüşmelerine sivil toplum da katılsın

  Atalay: Ersöz yargının talebi üzerine yakalandı

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır