"Gerçekten" haber verir 18 Ocak 2009
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Haberler

Türkiye enerjisini boşa harcıyor

DEMOKRAT Parti (DP) Genel Başkanı Süleyman Soylu, Türkiye’nin enerjisinin kavgalarla boşa harcandığını belirterek, “Türkiye’nin güçsüzlüğe, adaletsizliğe, fukaralığa tahammülü yoktur.

Demokrat, sonuna kadar özgür bir Türkiye için çalışıyoruz” dedi.

DP Genel Başkanı Soylu, partisinin belediye başkan adaylarını açıklamaya devam ediyor. AKP’den ayrılan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin’in, DP saflarına katılmasını gövde gösterisi gibi bir törenle açıklayan Soylu, bugünün kıratın, Türkiye ile yeniden buluşma günü, kıratın iktidarının miladı olduğunu, büyük yürüyüşün başladığını söyledi. Türkiye’nin enerjisinin kavgalarla boşa harcandığını vurgulayan DP lideri, şunları kaydetti: “Kırat, Türkiye’de dini, dili, ırkı ne olursa olsun hiç kimseyi ötelemeyen bir düşüncenin adıdır. Onun için yollardayız. Türkiye bir azınlık psikolojisi ile yönetilemez. Türkiye’nin güçsüzlüğe, adaletsizliğe, fukaralığa tahammülü yoktur. Bu ülkenin sünepe bir ülke gibi yalnız kalmaya tahammülü yok. Demokrat, sonuna kadar özgür bir Türkiye için çalışıyoruz.” DP’yi, Tapduk Emre Dergâhı’na benzeten Soylu, “Dergâha doğru odun taşıyan herkese kapımız açıktır” dedi.

ŞAHİN: BABA OCAĞINDAYIM

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin, kendisini DP’de evin misafiri olarak değil, evlâdı olarak gördüğünü vurgulayarak, “Babam zamanında AP’de Meclis üyeliği yaptı onun için baba ocağındayım. Ancak öyle daldan sarkma değil, kökten sürme baba ocağındayım. Yeniden hem belediyeyi alacağız, hem de kıratı şahlandıracağız” diye konuştu.

DP’NİN BURSA’DA BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARI

Bursa’da, 10 güçlü adayla yerel seçime katılacak olan DP’nin belediye başkan adayları ise şöyle: Büyükşehir-Hikmet Şahin, Osmangazi-Yakup Aktaş, Gemlik-Bayram Demir, Karacabey-Şaban Yalazı, Keles-E. Sabri Yılmaz, Yenişehir-İbrahim Ay, Büyükorhan-K. Mehmet Acaroğlu, Nilüfer-R. Salih Tetikcan, M.Kemalpaşa-Hayri Öztetikler, Kestel-İbrahim Uygur.

SOYLU: 29 MART’TA MİLLET, İKTİDARA SARI KART GÖSTERECEK

Bursa’dan İzimir’e geçen Soylu, DP ilçe başkanları ve il yönetim kurulu üyeleriyle yaptığı yemekli toplantıda, partisinin İzmir’deki bazı belediye başkan adaylarını açıkladı. Türkiye’nin dünya ile bütünleşmesi, kuvvetli ve kudretli bir ülke olması için DP’nin iktidarına ihtiyacı olduğunu ifade eden Soylu, AKP’yi eleştirerek, ‘’Yüzde 47’lik iktidarı, gücünü milletin üzerinde kullandılar’’ diye konuştu. Soylu, 29 Mart seçimlerinden partisinin güçlenerek çıkacağını ifade ederek, ‘’29 Martta bu millet, bu iktidara sarı kart gösterecek’’ dedi. Soylu, daha sonra bazı belediye başkan adaylarını açıkladı. İzmir’in yeni ilçelerinden Karabağlar’da Gülün Cantürk, Foça’da Nurcan Dağlı, Bornova’da Mehmet Erkoç, Buca’da Mete Başer, Bergama’nın Yenikent beldesinde Aziz Kaya ve Kınık’ın Yayakent beldesinde Musa Dağ ile seçime gireceklerini belirten Soylu, kadın adaylara önem verdiklerini söyledi.

HÜSEYİN HİÇDURMAZ

18.01.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  General neyle suçlanıyor?

  Yargıya şüphe, hukukun üstünlüğünü zedeler

  Tuncay Güney’e, para ödemesi yapmadık

  Türkiye enerjisini boşa harcıyor

  Gündoğdu: BM tamamen feshedilsin

  Ulaştırma bakanları finansal krizi görüşecek

  Bardakoğlu, İsveç ve Norveç’te cami açılışlarına katılacak

  Kriz, suçları ikiye katladı

  İSRAİL, “ANKARA, ANLAŞMALARI İPTAL EDECEK’’ TELÂŞI İÇİNDE

  MERKEZ BANKASINA FAİZ SİTEMİ

  ÖTV insin, istihdam yükleri hafifletilsin

  Otomotiv ihracatı, 2009’a rekor düşüşle başladı

  ABD’de 2 banka daha kapandı

  Yeni tüp tünelin yapım ihale sözleşmesi YPK’da

  Nükleer geri sayım

  Rasathaneden kâinatı keşfe dâvet

  Gurbetçi işçi sayısı azaldı

  Eğitimde fırsat eşitliği yok

  İETT, seyahat kartlarını yeniliyo

  İzmir Belediyesi bursları ödeyecek

  Görme engelli öğrenciden insanlık dersi

  Osmaniye'de deprem

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır