"Gerçekten" haber verir 20 Ocak 2009
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formuİletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Spor

DEVLER BİRBİRİNE DÜŞMEDİ

FORTİS Türkiye Kupası'nda çeyrek final kuraları çekildi.

Gruplarını ilk iki sırada tamamlayan 8 takımın katıldığı ve küçük rakamı çeken takımın ilk maçı sahasında oynayacağı kura çekimi Ataköy'deki Olimpiyatevi'nde yapıldı. Futbol Federasyonu Genel Sekreteri Metin Kazancı, yaptığı açılış konuşmasında, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mahmut Özgener adına çeyrek finale kalan takımları tebrik ederek, çeyrek final maçlarında da başarılar diledi.

Kazancı, grup maçlarının çok çekişmeli geçtiğini de belirterek, ''8 takım da kupayı almak istiyor. Kupayı alan takım UEFA Kupası'nda mücadele edecek. Mücadele bu yüzden daha sert geçiyor. Futbol Federasyonu olarak sahalarda gerginliklerin önüne geçmek, kötü tezahüratın önüne geçmek istedik. Bu konuda federasyon olarak bizim çalışmalarımız devam ediyor. Sezonun ikinci yarısında yöneticilerin de gerekli çabayı göstereceğine inanıyoruz. '' dedi.

Futbol Federasyonu Profesyonel Maç Organizasyonu Müdürü Ufuk Şefik, çeyrek final eşleşmeleri, kura çekilişinin statüsü ve maçların oynanmasıyla ilgili yaptığı açıklamada kulüp temsilcilerini bilgilendirdi. Şefik, çeyrek final maçlarının çift maçlı eleme usulünde oynanacağını belirterek, ''Kulüp temsilcileri önce çekim sırası ardından eşleşme kuraları çekecekler. İlk maçlar 28 Ocak'ta küçük numarayı çeken takımın sahasında, rövanşlar ise 4 Şubat'ta oynanacak.

Federasyon naklen yayın programı için maçların gün ve saatlerini değiştirebileck. Oynanan maçlar sonunda puanların eşitliğinde averaj uygulamasına gidilecek. Eğer averajda da eşitlik bozulmazsa ikinci maçın sonunda 15'er dakikalık uzatmaya gidilecek. Uzatmada da eşitlik bozulmazsa seri penaltı atışlarına geçilecek. Bu arada uzutma dakikalarında goller atılarak eşiklik bozulmazsa deplasman takımı tur atlayan taraf olacak'' şeklinde konuştu.

Fortis Türkiye Kupası'nda çeyrek final maçları 28 Ocak - 4 Şubat tarihlerinde çift maç eleminasyon sistemine göre oynanacak. Eşleşmeler ise şöyle; Fenerbahçe - Bursaspor, Galatasaray - Sivasspor , Antalyaspor - Beşiktaş, Denizlispor - Ankaraspor.

20.01.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  DEVLER BİRBİRİNE DÜŞMEDİ

  Trabzon'u derbi heyecanı sardı

  Beşiktaş Erkan Zengin'i 100 bin Avro'ya kiraladı

  Kayserispor kupaya erken veda etti

  Sivasspor'un kupada en başarılı sezonu

  Semih'in forma sevinci

  Bekir sezon sonuna kaldı

  En başarılı Mehmet Aurelio

  Bursaspor Serhat Akın'ı transfer etmek istiyor

  Ankaragücü, Kocaelispor'lu Özgür Bayer'le anlaştı

  Konyaspor Norveçli Poljac ile sözleşme imzalayacak

  Eczacıbaşı, İtalyan Scavolini Pesaro'yu konuk ediyor

  2011 Erzurum Kış Oyunları'na gönüllü başvuraları başladı

  Kemal Merkit 112. oldu

  Dakar Rallisinde Türk bayrağı finiş gördü

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır