"Gerçekten" haber verir 22 Ocak 2009
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formuİletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Spor

 

G.Saray'dan Sivas'a İzmir teklifi

GALATASARAY Futbol Şubesi Üyesi Haldun Üstünel, Sivasspor ile Fortis Türkiye Kupası'nda yapacakları iki maçı İzmir'de oynama teklifinde bulundu. Üstünel, Florya Metin Oktay Tesisleri'nde basın mensuplarıyla yaptığı sohbette, Sivasspor ile kupadaki iki maçı İzmir'de oynanmasının uygun olabileceğini dile getirerek, ''Kabul etsinler, 2 kupa maçını İzmir'de oynayalım. Böylece iki tarafın da hasılatı yüksek olur'' dedi. Sivasspor ile hafta sonunda oynayacakları maçta, zorlu şartların farkında olduklarını da kaydeden Üstünel, ''Kış şartlarına uygun olarak hazırlıklarımızı yapıyoruz. Özel kar kramponlarımız hazır'' ifadesini kullandı. Haldun Üstünel, iç transfer görüşmeleri yaptıkları Servet ve Hakan Balta ile hafta içinde anlaşmaya ulaşacaklarına inandığını sözlerine ekledi.

Öte yandan plaka işareti ''58'' olan Sivas'ın Turkcell Süper Lig'deki gururu Sivasspor, bu hafta yapacağı Galatasaray maçını kazanarak ligdeki 58'inci galibiyetine imza atmayı hedefliyor. Süper Lig'de 4. sezonunu yaşayan ve geride kalan 3 sezonda önemli başarılara imza atan Sivasspor, 119. maçında Galatasaray'a karşı mücadele edecek. Sivas 4 Eylül Stadyumu'nda, 24 Ocak Cumartesi günü saat 14.00'de Galatasaray'ı konuk edecek olan Sivasspor, bu karşılaşmayı kazandığı takdirde Süper Lig'deki 58'inci galibiyetine imza atacak.

Süper Lig'de 4 sezondur başarıyla mücadele eden, özellikle son 2 sezonun ilk yarısını lider olarak tamamlayarak ''4 büyükler'' dışında üst üste 2 sezon devreyi lider kapayan tek Anadolu takımı olarak tarihe geçen Sivasspor, geride kalan 118 maçta 57 galibiyet, 27 beraberlik, 34 mağlubiyet aldı. Süper Lig'deki ilk sezonunu 8'inci, ikinci sezonunu 7'nci, üçüncü sezonunu ise 4'üncü sırada tamamlayan kırmızı-beyazlı ekip, geride kalan 118 maçta 160 gol atıp, kalesinde 129 gol gördü.

22.01.2009


 

Carlos: Aragones F.Bahçe'de mutlu

FENERBAHÇE'NİN Brezilyalı futbolcusu Roberto Carlos, teknik direktör Luis Aragones için, ''Luis, Fenerbahçe'de mutlu ve başarı kazanacak'' dedi. İspanyol spor gazetesi Marca'da yayımlanan röportajında Carlos, ''Luis, 24 saat futbolla yaşıyor. Her zaman futbolu düşünüyor ve çok hazır olduğunu gösteriyor'' açıklamasında bulundu. İspanyol teknik adamın Fenerbahçe'ye artık alıştığını belirten Carlos, ''Onu, çok iyi ve mutlu görüyorum. Alıştı. Bizimle gülüp, şakalar yapıyor'' dedi.

Carlos, şu anda dünyanın en iyi futbol oynayan kulüplerini ''Barcelona ve Manchester United'' olarak gösterirken, ''Bu formlarını sonuna kadar koruyabilecekler mi göreceğiz. Gerçeği görmek gerekir ki, Barcelona çok iyi oynuyor ve ona karşı kazanmak zor ama bu ritmi tüm sezon boyunca korumak normal değil. Formdan düştükleri ve zorlandıkları anlarda olacak'' değerlendirmesinde bulundu.

Real Madrid'in eski kulüp başkanı Ramon Calderon'un istifası için ''Kötü başlayan yönetim kötü bitirir'' yorumunu yapan Brezilyalı futbolcu, son olaylardan dolayı kulüp olarak Real Madrid'in prestij kaybettiğini savundu. Carlos, her şeye rağmen Real Madrid'in takım olarak güçlü olduğunu ve Şampiyonlar Ligi'nde Liverpool'u eleyeceğine inandığını kaydetti.

22.01.2009


 

Diyarbakır'da futbol zirvesi

FUTBOL Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener, yönetim kurulu olarak mili maçları Anadolu'da oynama niyetinde olduklarını söyledi. Mahmut Özgener başkanlığındaki Yönetim Kurulu üyeleri, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki 34 takımın kulüp başkanıyla düzenlenen toplantıya katılmak üzere Diyarbakır'a geldi. TFF yöneticilerini Diyarbakır Havaalanında Diyarbakırspor Başkanı Abdurrahman Yakut ile çok sayıda Diyarbakırspor taraftarı karşıladı. Özgener burada yaptığı kısa konuşmada, Diyarbakır'ın futbola olan aşkını ve sevgisini bildiğini, ancak bu coşkuyu gördükten sonra çok daha duygulandığını belirtti. Diyarbakırspor Kulübü Başkanı Abdurrahman Yakut Diyarbakırlı sporseverlerin Diyarbakır'da mili maç oynanmasını çok istediğini belirtmesi üzerine Özgener, ''Yönetim kurulu olarak milli maçları Anadolu'da oynamak niyetindeyiz. Bu isteğinizi yerine getirmek için elimizden geleni yapacağız'' dedi.

Beraberindekilerle daha sonra Diyarbakır Valisi Hüseyin Avni Mutlu tarafından makamında kabul edilen Başkan Özgener, buradaki konuşmasında futbolun Türkiye ve dünyada çok popüler bir oyun olduğunu söyledi. Özgener, bölgede büyük bir potansiyelin bulunduğunu düşündüklerini ve bu nedenle bölgeye özel önem verdiklerini ifade ederek, şöyle konuştu: ''Burada gelip toplantı yapmamız, buraya verdiğimiz önemin bir göstergesidir. Bu toplantıları her bölgede belirli zaman aralıklarında gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Biz büyük bir aileyiz. Ailede herkesi dinlemek gerektiğine inanıyoruz. Herkesin değerli fikri olduğuna inanıyorum. Bugün çok faydalı bir toplantı yapacağız. Önemli projelerimiz var. Bölgenin önemli bir potansiyeli var. AB'ye başvuru yaptığımız bir projemiz var. AB'ye başvurduğumuz projemiz kabul edilirse bölgede çok sayıda saha yapıp, gençleri futbola yönlendireceğiz.''

22.01.2009


 

Selçuk bugün idmana çıkacak

ANTRENMANIN sonunda futbolcuların açma ve germe yaptığı sırada ortaya geçen Roberto Carlos'un yaptığı dans takım arkadaşlarınca alkışlandı. Medya mensuplarının Trabzonsporlu futbolcuların yaptığı kolbastı oyununa benzettiği dansta Roberto Carlos'un takım arkadaşı Selçuk'u taklit ettiği ortaya çıktı.

FENERBAHÇE Turkcell Süper Lig'de 25 Ocak Pazar günü Trabzonspor ile yapacağı zorlu maçın hazırlıklarını bir günlük iznin ardından sürdürdü. Samandıra Kamp Merkezi'nde, teknik direktör Aragones yönetiminde gerçekleştirilen antrenmanda sarı-lacivertliler, kontrollü pas ve depar çalışmaları yaptı. Yönetici Neşet Yalçın'ın da izlediği antrenmanın ardından tesislere dinlenmeye çekilen sarı-lacivertliler, günün ikinci çalışmasını akşam saatlerinde gerçekleştirecek. Fenerbahçe'nin bu sabahki antrenmanına sakatlıkları nedeniyle tedavileri süren Selçuk, Burak ve izinli olan Tümer katılmadı. Tesislerde tedavi olan Selçuk'un sağ bacak alt adalesinde oluşan ödemin azaldığı bildirilirken, son durumuna bugünkü antrenmanda denenerek bakılacağı ifade edildi.Burak'ın tedavisine de tesislerde devam edildiği kaydedildi.

22.01.2009


 

Mehmet Okur 22 sayı attı, Utah Jazz kazandı: 112-107

NBA'DE Mehmet Okur'un takımı Utah Jazz, sahasında Minnesota Timberwolves'u 112-107 ile geçerken, milli basketbolcu 22 sayı üretti. Okur, Energy Solutions Arena'da yapılan maça ilk 5'te başlayıp, 38 dakika sahada kaldı. 3 kez denediği 3 sayılık atışların 2'sinde başarılı olan Okur, 12 kez denediği 2 sayılık atışların da 7'sini skora ekledi. 3 kez geldiği faul çizgisinden de 2 isabetle ayrılan Okur, karşılaşmada 22 sayı, 4 ribaunt ve 3 asistlik etkili bir oyun sergiledi. Jazz'da Paul Millsap 28 sayı, 15 ribaunt ve 3 asistle maçın en skorer ismi olurken, Deron Williams da 17 sayı, 11 asist ve 3 ribaunt kaydetti.

22.01.2009


 

Voleybol maçlarında seyirciye hediye dağıtılacak

VOLEYBOL Federasyonu, Şubat ayından itibaren Ankara Selim Sırrı Tarcan Spor Salonu'nda maçlara gelecek biletli seyirciler arasında çekiliş yaparak 1 kişiye diz üstü bilgisayar, 1 kişiye de cep telefonu hediye edecek. Federasyondan yapılan açıklamaya göre, çekilişin yanı sıra seyircilerin çeşitli aktivitelerle keyifli zaman geçirebilmelerine yönelik yeni uygulamalar da yapılacak. ''Herkesin Sporu Voleybol'' anlayışını benimsetmek ve salonlara daha çok seyirci çekebilmek amacıyla yapılacak uygulamalar arasında animasyon gösterileri, canlı müzik ve gün boyunca tüm voleybolseverlerin ayrıcalıklı zaman geçirmesini sağlayacak sosyal etkinlikler de yer alıyor.

22.01.2009


 

Çarşı'dan Gazze'ye yardım kampanyası

BEŞİKTAŞ'IN en etkili taraftar grubu Çarşı, İsrail'in saldırılarına hedef olan Gazze'ye yardım için kampanya düzenliyor. Sosyal içerikli mesajlarıyla da dikkati çeken siyah-beyazlı taraftar grubu, Türk Kızılayı Beşiktaş Şubesi ile birlikte Turkcell Süper Lig'de 24 Ocak Cumartesi günü Denizlispor ile yapılacak maç öncesi yardım kampanyası düzenleyecek. Maça gelecek taraftarlardan, BJK İnönü Stadı'nın gişelerine yerleştirilecek Türk Kızılayı kumbaralarında Gazze halkı için para yardımı toplanacak. Çarşı'nın internet sitesinde yapılan duyuruda, bu kampanyayı düzenlemelerindeki amaçlarının, acı içinde kıvranan Gazze halkının yaralarının sarılması ve acılarının hafiflemesine katkıda bulunmak, Beşiktaş taraftarının Gazze katliamına karşı duyarlılık ve birlikteliğinin seslendirilmesi olduğuna dikkat çekilirken, bütün Beşiktaşlılar kampanyaya katılım için davet edildi.

22.01.2009


 

Asr-ı Fener tarihi

Geçen Cumartesi günü Türk sporunun asırlık çınarları Galatasaray ile Fenerbahçe arasındaki ezeli rekabetin 100. yıldönümüydü. 1905 yılında kurulan Galatasaray Kulübü ile 1907 yılında kurulan Fenerbahçe Kulübü, futbol branşında ilk kez, bundan tam 100 yıl önce, 17 Ocak 1909 tarihinde karşı karşıya geldi. Her iki kulüp muhteşem tarihlerini kitaplaştırarak ölümsüzleştirdi. Önce Büyük Galatasaray Tarihi kitabı, kulüp tarafından basıldı. Galatasaray Kulübünün kuruluş yılından ilham alan bir anlayışla 1905 adet basılan ve özgün bir yayın kalitesini yansıtan 656 sayfalık bu kitap 1’den 1905’e kadar numaralandırıldı. 29.5x37.5 cm. ebadında, özel baskılı kitap, piyasada satışa sunulmayacak. İlk 3 numaralı kitaplar kulübe ait olup, diğer numaralı baskılar 400 YTL bağış karşılığında takdim edilecek.

Arkasından 1907 Fenerbahçe Derneği, Fenerbahçe Spor Kulübü'nün şanlı tarihini bir kez daha gözler önüne sermek ve Fenerbahçe'ye yakışan bir şekilde, gelecek nesillere aktarmak amacıyla çok özel bir çalışma hazırladı: Asr-ı Fener. Fenerbahçe'nin 100. yıl onuruna hazırlanan ve sadece 2007 adet basılan bu kitap, 40 kişilik bir çalışma grubu tarafından 2 yılda tamamlandı. Asr-ı Fener önceki akşam Çırağan Sarayı'nda davetlilerin katıldığı bir etkinlikle tanıtıldı. Asr-ı Fener; çalışma grubunun, devlet arşivleri, özel arşivler, müzeler, kütüphaneler ve yabancı arşivlerdeki yüzlerce süreli yayın ve kitabı inceleyerek, Fenerbahçe'nin tarihiyle ilgili 50 bini yakın fotoğraf, tablo ve belgeye ulaşmasıyla hazırlanmaya başlandı. Ayrıca, Fenerbahçe'de görev yapmış sporcular, idareciler ve yakınlarıyla röportajlar yapıldı, değerli görüşleri kaynak olarak kullanıldı.

Asr-ı Fener, bugüne kadar bilinmeyen veya az bilinen belgeler, fotoğraflar ve tablolarla oluşturulmuş benzersiz bir içeriğe sahip. Fenerbahçe Kulübü'nün kurucularıyla ilgili anılar ve yeni bilgilere; 1. Dünya Savaşı ve Kurtuluş Savaşı'ndaki Fenerbahçelilerin yaptığı hizmetlerden, Türk Resim Sanatı'ndaki önemli sanatçıların bugüne dek az bilinen Fenerbahçe konulu yağlıboya çalışmalarına; Fenerbahçe logosu ve rozetlerinin yeniliklerinden, Fenerbahçeli sanatçı ve siyasetçilerle ilgili bölümlere kadar uzanan geniş içeriğiyle Asr-ı Fener'i okurken, şanlı Fenerbahçe tarihinde eşsiz bir yolculuğa çıkarıyor.

Özel kullanım kılavuzuna sahip Asr-ı Fener'in teknik özellikleri de eserin koleksiyon niteliğinde olduğunu gösteriyor. 536 sayfalık kitap, 200 gr. en iyi kalite kağıt kullanılarak 70 x 50cm sayfa boyutunda tasarlandı. Gerçek deri cilt ve 22 ayar altın kaplamadan oluşan logo ve yazıların yanı sıra ipek satenden yapılmış ve altın kaplama logolu cilt kabı bulunuyor.

EROL DOYURAN

22.01.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır