"Gerçekten" haber verir 24 Ocak 2009
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formuİletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Spor

TV'LERDEKİ YORUMLARI RTÜK KONTROL EDECEK

RADYO Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Zahid Akman, televizyon kanallarında futbol yorumcusu olarak yer alanların bundan sonra istedikleri gibi yorumlar yapamayacaklarını söyledi.

RTÜK Başkanı Zahid Akman'ın, İstanbul Sheraton Otel'de Ulusal Kanalların spor müdürleri ile yaptığı toplantıya Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener ve Başkanvekili Lütfü Arıboğan, Fenerbahçe Kulübü Başkanı ve Kulüpler Birlgi Vakfı Başkanı Aziz Yıldırım ile Kulüpler Birliği Vakfı Başkan Yardımcısı Göksel Gümüşdağ'da katıldı. Toplantının ardından bir açıklama yapan Zahid Akman, Türk futbolunun marka değerini yükseltmek için ellerinden geleni yapacaklarını ve Kulüpler Birliği'nin isteği doğrultusunda özellikle eski hakemlerin yapmış oldukları yorumları sıkı denetim takibi altına alacaklarını açıkladı. Akman, spor müdürleri ile yaptığı toplantının ardından şunları söyledi.

KİMSENİN KİŞİLİK HAKLARINA SALDIRILMAYACAK

"Kulüpler Birliği Vakfı Başkanımız kendi yönetimini toplayarak, özellikle maç öncesi ve sonrası kulüplerin değerli yöneticileri, teknik direktörleri ve futbolcularının nasıl yorumlar yapacağı şeklinde bir takım prensip kararları aldılar. Futbol Federasyonu, lig maçlarının görüntü ve yayın haklarını pazarlayan kurum olarak platform işletmecisiyle görüşmeler yaptı. Bu görüşmelerde, özellikle tartışmalara neden olan görüntüler konusunda yayıncıların taleplerini ileterek, bu tartışmaları asgariye indirecek çözüm önerilerini bildirdiler. Sonra RTÜK olarak biz, kurulumuzda konuyu konuştuk. Sorunların aşılması noktasında neler yapabiliriz, bunu değerlendirdik. Bugün de televizyonların yöneticileriyle biraraya gelerek, görüş alışverişine bulunduk. Hepimizin hedefi aynı; futbola olan ilgiyi artırmak ve marka değerini yükseltmek. Futbol ve futbolla ilgili konuların yorumu amacıyla yapılan programlarda, kişilik haklarına saldırı anlamına gelebilecek, çocukların ve gençlerin olumsuz etkilenmesine neden olabilecek yorum ile yayınlara müsamaha edilmeyecek. Kulüpler Birliği, özellikle hakemlerle ilgili yorum yapmamaya gayret edecek."

24.01.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  TV'LERDEKİ YORUMLARI RTÜK KONTROL EDECEK

  Yanal ilk peşinde

  Dünyanın en iyi takımları arasında 3 Türk ekibi de var

  Lider Sivasspor evinde G.Saray'ı konuk ediyor

  Yusuf'lu Beşiktaş bugün Denizli önünde 3 puan arıyor

  Süper ligde diğer maçlar

  Getafe'de İbrahim Kaş'a kendini gösterme fırsatı

  Kayserispor için Adana'ya ücretsiz otobüs kaldırılıyor

  Millî voleybolcu Bahar'dan kız öğrencilere karne hediyesi

  İSTANBUL'DA GÜREŞ ŞÖLENİ

  Hidayet'in 22 sayısı Magic'e yetmedi

  52 yaşında Dünya Şampiyonu oldu

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır