"Gerçekten" haber verir 25 Ocak 2009
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formuİletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Dünya

Gazzeliler adalet istiyor

BM Filistinli Mültecilere Yardım ve Çalışma Kurumu’nun (UNRWA) Gazze’deki Başkanı John Ging, Gazze’de insanların adalet istediklerini belirterek ‘’Eğer adil ve tarafsız soruşturma yapılmazsa, aşırılar tarafından yenilmiş oluruz’’ dedi.

Ging video konferans aracılığıyla BM’deki gazetecilere yaptığı açıklamada, İsrail ile Hamas arasındaki çatışmalar sırasında Gazze’deki insanların önce travma ve daha sonra büyük üzüntü yaşadıklarını, ancak şimdi bu duyguların kızgınlığa dönüştüğünü belirterek, adil ve tarafsız bir soruşturma sonucunda hukukun üstünlüğü ilkesi çerçevesinde sorumluların hesap vermelerinin sağlanması gerektiğini söyledi. Ging, bunun olmaması durumunda hukukla adaletin sağlanamayacağı yönünde propaganda yapan aşırılar tarafından yenilmiş olunacağını ve kimsenin bunu istemediğini söyledi.

Ging, BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun’un insanî işlerden sorumlu yardımcısı John Holmes ile BM Orta Doğu Özel Koordinatörü Robert Serry’nin Gazze’ye geldiklerini ve yıkımı kendi gözleriyle gördüklerini de söyledi. ‘’Bütün sorunların çözümünün anahtarı Gazze’ye bütün sınır geçişlerinin açılmasıdır’’ diyen Ging, özelikle Karni geçişinin mutlaka açık kalması gerektiğini söyledi.

‘’Gazze’de bugün hiçbir şey yok’’ diyen Ging, 1,5 yıl önce Gazze’den az da olsa dışarıya mal ihraç edildiğini, şimdi ise Gazzede yaşayanların hiçbir şey üretemediklerini anlattı. Gazze’de, Uluslararası Af Örgütü olmak üzere insan hakları örgütlerinin temsilcilerinin bulunduğunu ve BM İnsan Hakları Yüksek Komiserliği’nden de hafta sonunda bir grup uzman geleceğini anlatan Ging, ‘’Biz de kendi binalarımıza yapılan saldırılarla ilgili olarak delil topluyoruz’’ dedi.

25.01.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  GAZZE’DE YARALAR SARILMAYA ÇALIŞILIYOR

  Hamas: “Füze saldırılarına tekrar başlayabiliriz”

  Gazzeliler adalet istiyor

  Obama’ya Chavez desteği

  BM okulları yeniden açılıyor

  Türkmenistan: Yabancı üslere açık değiliz

  ABD askerleri, 15 Afganlıyı öldürdü

  Çatışmaların maliyeti çok ağır

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır