"Gerçekten" haber verir 25 Ocak 2009
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formuİletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Kültür-Sanat

“Sur-i Sultani” için ilk adım

İSTANBUL 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı, “Sur-i Sultani Stratejik Vizyonu” projesinde İngiliz müzecilik danışmanlık firması Metaphor ile işbirliği yaptı.

İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansından yapılan yazılı açıklamaya göre, Sur-i Sultani bölgesini bütünsel bir müzecilik anlayışıyla ele alan ajans, “Sur-i Sultani Stratejik Vizyonu” projesi kapsamında Topkapı Sarayı Müzesi, İstanbul Arkeoloji Müzeleri, Aya İrini Müzesi, Darphane-i Amire gibi kurumların ve işleyişlerinin dünya standartlarına kavuşturulması için çalışmalara başladı. İngiliz müzecilik danışmanı Metaphor firmasıyla bugün sözleşme bağıtlayan ajans, bu çalışmayla Türkiye’de bir ilke imza atmış oldu.

Bu kapsamda Topkapı Sarayı Müzesi geçmişteki sınırlarına atıfla yeniden ele alınacak. Çalışma kapsamında Gülhane Parkı tarihsel bağlamına uygun şekilde “yeşil bir kamusal alan” olarak kurgulanacak, Darphane-i Amire yapıları düzenlenecek, İstanbul Arkeoloji Müzeleri “İmparatorluk Müzesi” oluşuna vurgu yapacak şekilde baştan tasarlanacak. Proje kapsamında stratejik vizyon sürecinin Nisan ayının sonunda, stratejik plan çalışmalarının ise 2010’un ilk aylarında tamamlanması hedefleniyor. Proje kapsamında gerçekleştirilen çalışmalar 2010 yılında bir sergiyle kamuoyuna sunulacak.

25.01.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Son Osmanlı sarayı 20 yılda onarıldı

  “Sur-i Sultani” için ilk adım

  Yerli turist müze sevmiyor

  ESKADER kursları başlıyor

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır