"Gerçekten" haber verir 26 Ocak 2009
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formuİletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Haberler

Gazze’ye yardıma Mısır engeli

Mısır hükümeti, Gazze halkına tıbbî yardım ulaştırmak için Refah Sınır Kapısından geçmek isteyen Türk ekibine izin vermiyor. Refah Kapısında bekletilen doktorlardan Erhan Sarışın, Mısır hükümetinin Türkiye'den gelen ekip ve doktorların yanı sıra diğer bazı ülkelerden gelen yardım ekiplerinin de geçişine izin vermediğini söyledi.


İSRAİL’E TEPKİ, YAHUDİLERİ İNCİTMİŞ

Amerika'daki Yahudi örgütleri son günlerde ard arda açıklamalar yaparak, Gazze'deki İsrail vahşetine tepki göstermek için yapılan gösteriler sebebiyle

BBC’ye öfke büyüyor

İngiliz Yayın Kurumu BBC’nin “tarafsızlığına zarar vereceği” gerekçesiyle Gazze’ye yardım için açılan kampanyaya yayınlarında yer vermemesi üzerine ba


  Başbakan Erdoğan’dan Obama’ya kutlama mesajı

BAŞBAKANLIK Basın Merkezi’nin internet sitesinde yer alan bilgiye göre, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ABD’nin 44. Başkanı olarak göreve başlayan Barak Obama’ya kutlama mesajı gönderdi.


  DEMOKRAT PARTİ, Bursa’da seçim startını verdi

DEMOKRAT Parti (DP) yerel seçim çalışmalarının startını Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin’in vizyon projelerinden biri olan Kent Hali’nden verdi.


  Meclis, Aydın hakkındaki gensoruyu görüşecek

TBMM bu haftaki çalışmalarına, TRT’nin son dönemlerdeki yayınlarıyla ilgili olarak Devlet Bakanı Mehmet Aydın hakkında CHP’nin verdiği gensoru önergesini görüşerek başlayacak.


  Dokunulmazlık dosyaları artıyor

MECLİSE gelen dokunulmazlık dosyası sayısı 304’e ulaştı.


  Buca Belediye Başkanı Şeboy, tutuklandı

İZMİR'DE, ‘’Arı Kovanı’’ adıyla düzenlenen operasyon kapsamında gözaltına alınarak adliyeye gönderilen 34 kişiden 18’i tutuklandı.


  4 asker, 9 polis tutuklandı

Ergenekon soruşturması kapsamında savcılıkça sorgulanarak tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk edilen 4 askerî personel ve 9 polis memuru, “silâhlı terör örgütü üyesi olmak” iddiasıyla tutuklanarak cezaevine gönderildi. Subaylar Hasdal, polisler ise Metris cezaevine konuldu.


  Küçülme artarak sürecek

İSO Başkanı Tanıl Küçük, sanayi üretimindeki azalmanın, büyük ihtimalle gelecek aylarda da benzer oranlarda, hatta artarak süreceğini söyledi. Küçük, “Sanayi üretiminde Ağustos'ta yüzde 3,5, Eylül'de yüzde 4,2, Ekim'de yüzde 7,2 ve Kasım'da ise yüzde 13,9'luk bir küçülme karşımıza çıktı. Bu 2001 sonrasındaki en yüksek oranlı küçülme” dedi.


  İhracatta 2 yıl işimiz zor

Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, ihracatta ilk 2 senenin sıkıntılı geçeceğini bildirerek, “Ocak-Şubat-Mart aylarında rakamlar çok kötü gelecek” şeklinde konuştu.


  Yaralı güvenlik görevlisi şehit oldu

BİNGÖL'DE operasyon sırasında düşme sonucu yaralanan bir güvenlik görevlisinin şehit olduğu bildirildi.


  Marmara beşik gibi

Marmara Denizi’nde önceki gün akşam saat 17.58’de gerçekleşen 4.2 büyüklüğündeki depremin ardından 14 sarsıntı daha kaydedildi.


  Davos’ta ‘kriz’ görüşülecek

İSVİÇRE'NİN Davos kasabasında yapılacak olan ve ‘’Davos Zirvesi’’ olarak da isimlendirilen 39.Dünya Ekonomi Forumu toplantısında bu yıl, ‘’Kriz Sonrası Dünyasının Biçimlendirilmesi’’ konusu ele alınacak.


  Güler, Nabucco Zirvesi için Macaristan’a gidecek

ENERJİ ve Tabiî Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, Nabucco Zirvesine katılmak üzere bugün Macaristan’ın başşehri Budapeşte’ye gidecek.


  Tarımda destekleme primleri yeniden belirlendi

2008 Yılı Ürünü Hububat ve Baklagil Üreticilerine Destekleme Primi Ödenmesine Dair Bakanlar Kurulu Kararı Uygulama Tebliği ile 2008 Yılı Ürünü Kütlü Pamuk, Yağlık Ayçiçeği, Soya Fasulyesi, Kanola, Dane Mısır, Aspir ve Zeytinyağı Üreticilerine Destekleme Primi Ödenmesine İlişkin Bakanlar Kurulu Kararı Uygulama Tebliği değişiklikleri dünkü Resmî Gazete’de yayımlandı.


  Emekli “geçinme endeksi” istiyor

TÜRKİYE İşçi Emeklileri Derneği (TİED) Başkanlar Kurulu, önceki günkü toplantısında gündemdeki konuları görüştü.


  Dağcılar çığ altında kaldı

Gümüşhane’nin Torul ilçesi Zigana Dağında çığ düştü, kayak yapan ve sayıları 16 ya da 17 olarak tahmin edilen dağcılar çığ altında kaldı. Dün öğle saatleri itirabiyle dağcılardan 7’si kurtarıldı, 10'u hayatını kaybetti.


  Üniversitelere 1.1 milyar TL ödenek

Devlet Planlama Teşkilâtının (DPT) 2009 yılı için üniversitelere tahsis ettiği 1,1 milyar TL’lik eğitim yatırım ödeneğinin onda 1’i Doğu ve Güneydoğu Anadolu’daki 7 üniversiteye gidecek.


  ÖSS’de en başarılı okullardan biri Çınar Koleji

ÖSS'DE son beş yılda sayısal puanlara göre ilk beşe beş defa girme başarısını sadece Çınar Lisesi ve Amerikan Robert Lisesi göstermiş.


  Türkiye’de, 5 yıl içinde lösemi tedavisi durabilir

TÜRK Hematoloji Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Muhit Özcan, Türkiye’de 5 yıl içinde Lösemi tedavisinin durabileceği uyarısında bulundu.


  Alış veriş tuzaklarına düşmeyin

KRİZ sebebiyle firmalar cazip kampanya, promosyon ve fiyat indirimleriyle durgunlaşan piyasayı canlandırmaya çalışırken, tüketici dernekleri de vatandaşları, ‘aile bütçe dengesinin sağlanması’ açısından akıllı alış veriş yapmaları konusunda uyarıyor.


  Deniz Feneri, Gazze’ye ilâç gönderiyor

Denİz Feneri Derneği, Filistin’e gönderdiği bir yardım gemisinden sonra bir kargo uçağı ilâç ve tıbbî malzeme daha gönderiyor.


  Kömür yardımı kaçak elektrik kullanımını azalttı

BAKANLAR Kurulunca alınan karar gereği yoksul ailelere 2003 yılından bu yana dağıtılan bedelsiz kömürün, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki kaçak elektrik tüketimini büyük oranda düşürdüğü ve bu yolla da büyük miktarlarda parasal tasarruf sağladığı öğrenildi.


  NAKŞ-İ CİHAN, CAN NAHCİVAN

17 Ekİm sabahı Kafkas Üniversitesi’nin misafirhanesinden kalkan otobüsümüzün rotası Nahçivan’a doğru çevrilmişti.


  Gülmesi ailesini perişan etti

Çİn’İn Chongqing şehrinde yaşayan inşaat işçisi Xu Weiming’in, Xu Pinghui adındaki kızının 12 senedir durmadan gülmesi aileyi çaresiz bıraktı.


  Hintli eğitimciler Mevlânâ ve Yunus Emre’ye hayran

Türkİye’nİn en genç bayan film yönetmeni unvanını taşıyan Ceyda Aslı Kılıçkıran, Hintli eğitmenlerin çoğunun Mevlânâ ve Yunus Emre’ye hayran olduğunu söyledi.


  Mevsimler 2 gün kaydı

Bİlİm adamları yılın en sıcak günü ve baharın başlangıcının artık tam olarak 1,7 gün daha erkene kaymış olduğunu ve bundan sonraki araştırmaların bu gerçeğin ışında sürdürülmesini gerektiğini iddia ediyolar.


  Hibrit otomobil teşvik bekliyor

Türkİye’de ilk kez 2007 yılında satışan sunulan hibrit otomobillerden geçen yıl 150 adet satıldığı bildirildi.


  New York’u yukarıdan gezin

New York Belediyesi ve Google, şehri 3 boyutlu gezmenizi sağlayacak bir uygulamaya imza attı.


  Hızlı betonlaşma ısınma sebebi

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Orman Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hakan Doygun, hızlı betonlaşmanın küresel ısınmaya yol açan önemli sebeplerden biri olduğunu söyledi.


  Altın üretimi kazandırdı

Yer altı maden kaynaklarının ekonomiye kazandırılmasına yönelik çalışmalar kapsamında, üretim faaliyeti başlatılan altın tesisleri kazandırmaya başladı.



 

Bütün haberler

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır