"Gerçekten" haber verir 27 Ocak 2009
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formuİletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Haberler

Şahin: Başarı yolculuğumuz devam edecek

5 bin yıllık tarihinde birçok medeniyetlere ev sahipliği yapan Bursa, Büyükşehir Belediyesi’nin gerçekleştirdiği yatırımlarla ‘marka kent’ olma yolunda emin adımlarla ilerliyor.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin’in göreve gelmesiyle başlattığı ‘Yerel Kalkınma Hamlesi’ ile şehrin yıllardır konuşulmaktan öteye geçmeyen sorunları bir bir çözüm buluyor.

“Bursa’nın daraltılan ufkunu açtık”

Şehir içi trafiğin bir çile haline geldiği, 10 yılda 4 kavşak yapılan Bursa’da 5 yılda 11 kavşağı hizmete açtıklarını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin, ulaşım yatırımlarıyla yalnızca kilitlenen trafiği değil, şehrin daralan ufkunu da açtıklarını söyledi. Yıllardır konuşulan projeleri hayata geçirerek, şehrin makûs talihini değiştirdiklerini ve Bursa’yı Türkiye’nin parlayan yıldızı haline getirdiklerini anlatan Başkan Şahin, “Bursa’yı görkemli tarihi ile geleceğe taşıyoruz. Artık dünyada ülkeler değil şehirler yaşıyor. New York, Paris, Berlin dendiğinde ülkeleri akla geliyor. Bizim hedefimiz de Bursa’yı marka bir dünya kenti haline getirmek. Hedefimiz Bursa denildiğinde akıllara Türkiye’nin gelmesi” dedi.

Merinos Parkı açılıyor

Kalkınması ve marka bir şehir olması yolunda gerçekleştirilen yatırımlar ile Bursa geleceğe hazırlanırken, yeşilinin de sadece hatıralarda kalmaması için gerekli çalışmaları yaptıklarını anlatan Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin, 252 bin 500 metrekare alan üzerinde projelendirilen Merinos Parkı’nın önümüzdeki günlerde hizmete açılacağını müjdeledi.

Merinos Parkı’nın şehrin yeni oksijen deposu haline geldiğini belirten Şahin, Kültürpark’tan sonra Bursa’nın en büyük şehir parkı olan Merinos Parkı’nda yıkılan binalar ile 41 bin 500 metrekare daha yeni yeşil alan açıldığını anlattı.

Türkiye’nin ilk özgürlük

kürsüsü Bursa’da olacak

Başkan Şahin, Merinos Parkı’nda 81 farklı türde 2 bin 500 ağacın ve 11 bin 500 bitkinin dikildiği, çocuk ve spor oyun alanlarının yanı sıra gölet, 2 kilometrelik yürüyüş, 3 kilometrelik koşu ve 5 kilometrelik bisiklet yolu bulunduğunu kaydetti.

“Bursa baştan sona değişiyor”

Merinos Projesi’nin yanı sıra Bursa'nın 10 yıldır çöküntü noktası olarak duran Santral Garaj’ın kentsel dönüşüm çalışmasıyla şehrin yeni buluşma noktası haline geldiğini anlatan Başkan Şahin, “Kent Meydanı ve Çarşı Projesi ile Bursa yeni bir prestij mekâna kavuştu. Kent Hali'nin şehir dışına çıkarılması Bursa'da 25 yıl konuşuldu. Görükle'de inşa edilen yeni Kent Hali ile Bursa yalnızca Türkiye'nin değil, Ortadoğu ve Avrupa'nın en modern hal binasına kavuşmuş oldu. Kentin tarihi mirasını da koruma altına aldık. 500 yıllık geçmişe sahip Balibey Hanı restorasyon çalışmasıyla şehrin ortasında eski görkemli görüntüsüne kavuştu. Bursalıların hizmetine açılan Balibey Hanı küllerinden yeniden doğdu” diye konuştu.

Örnek şehir Bursa

Bugüne kadar yapılan yatırımlarla Bursa’nın Avrupa şehirlerini aratmayan bir modernizasyona ve şehircilik anlayışına kavuştuğuna dikkati çeken Başkan Şahin, “Yüzölçümü ve özellikleriyle Türkiye’nin dördüncü büyük kenti olan Bursa, son yıllarda yaşanan gelişme ile ülkenin parmakla gösterilen kentlerinden biri haline geldi” dedi.

Heyecan uyandıran projeler 2009’da

Büyükşehir Belediyesi’nin 2009 yılında da heyecan uyandıran projelerle Bursalıların karşısına çıkacağının altını çizen Başkan Şahin, “Verdiğimiz sözleri yerine getirmenin huzur ve mutluluğu ile bugün Bursa halkının karşısındayız. Yatırımlarımız, Bursa’yı modern kentler seviyesine çıkarmakla kalmadı, aynı zamanda kentin daraltılan ufkunu da açtı. Biz başarının varılacak nokta değil, bir yolculuk olduğuna inanıyoruz. Bu başarı yolculuğunun devamı için 2009 yılında da dev projelere start verilecek” diye konuştu.

“Bursa’da tarih gün ışığına çıkıyor”

“Hayal bir tohumdur. Düşünmesini bileceksiniz” diyen Başkan Şahin, hayallerdeki Bursa’yı gerçek kılmak için eylem planları hazırladıklarını söyledi. Bu çerçevede Bursa’nın gerçek kimliği olan tarihini öne çıkarmak için de yeni adımlar attıklarını anlatan Şahin, Zafer Plaza’dan Ulucami’ye kadar olan bölümdeki binaları kaldırarak, Hanlar Bölgesi’ni gün ışığına çıkarmak için kolları sıvadıklarını kaydetti. Yaklaşık 150 milyon YTL’ye mal olması beklenen bir kamulaştırma çalışmasıyla bölgenin açılabileceğini anlatan Şahin, “Osmanlı’ya payitahtlık yapmış, Bitinyalılar’dan bu yana büyük bir tarih barındıran Bursa’yı gerçek kimliğine kavuşturacak bir projedir” şeklinde konuştu.

“Yeni projeler sırada”

Projelerimiz bunlarla da bitmediğini ifade eden Başkan Şahin, Bursaray'ı üniversiteye ulaştıracak C etabı ile ilgili çalışmaların sürdüğünü, ihale süreci tamamlanan C etabının temelinin önümüzdeki ay atılmasını planladıklarını söyledi. Diğer bir yeni projenin ise Sıcaksu Kentsel Dönüşümü olduğunu hatırlatan Başkan Şahin, bu projenin de çalışmalarının hızla sürdüğünü dile getirdi. Kent Meydanı Projesi'nin ikinci etabı için ise yeni bir proje hazırlığının olduğuna işaret eden Başkan Şahin, proje tamamlandığında Bursa'nın çöküntü bölgesi cazibe merkezine dönüşeceğini kaydetti.

70 yeni otobüs seferlerine başlıyor

Öte yandan Bursa’nın toplu ulaşım filosundaki yeniliklerin de sürdüğüne işaret eden Başkan Şahin, şehir içinde hizmete başlayan 84 yeni otobüse 70 adeta daha ilâve edildiğini kaydetti. Yeni otobüslerin teslim alındığını ifade eden Başkan Şahin, birkaç gün içinde seferlerine başlayacak yeni otobüslerle Bursalıların toplu ulaşımındaki konfor daha da artacağına işaret etti.

HÜSEYİN HİÇDURMAZ / BURSA

27.01.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  DAĞCILAR DUALARLA

  Değişim zamanı

  Nüfusumuzun yarısı 29 yaşın altında

  Yoksulluk artacak

  Özbek tutuklandı, Göksel serbest

  TAKSİM’DE ‘SİNE-İ MİLLET’ SERGİSİ

  Özür kampanyasına takipsizlik

  VALİ OKUTAN: BEN DE DAĞA GİDECEKTİM

  Merkez’in enflasyon tahmini yüzde 6,8

  Çöpte cephanelik bulundu

  Emekliler acil zam istiyor

  Hayal ile Tuncel arasında duruşma salonunda arbede

  Çocuk eğitiminde para her şey değil

  Doğu üşümeye devam ediyor

  Karayolcular hukukî destek istiyor

  Meteoroloji’den çığ uyarısı

  Filistin için yardım gecesi

  Bebek ölümlerine soruşturma izni yok

  Şahin: Başarı yolculuğumuz devam edecek

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır