"Gerçekten" haber verir 27 Ocak 2009
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formuİletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Spor

 

CENTİLMEN OL, ÖDÜLÜ KAP

TÜRKİYE Futbol Federasyonu ve Turkcell işbirliğiyle oluşturulan Turkcell Fair Play Ligi'nde, en centilmen ilk üç takıma toplam 1 milyon dolar ödül verilecek. Turkcell ile Futbol Federasyonu ortaklığıyla oluşturulan Turkcell Fair Play Ligi'nin kuralları ve ödül sistemi Conrad Otel'de düzenlenen toplantıyla açıklandı. Turkcell Fair Play Ligi'nde, Turkcell Süper Lig'de mücadele eden takımlar aldıkları sarı kart, kırmızı kart, saha kapatma, seyircisiz oynama ve hak mahrumiyeti cezaları karşılığında belirli ceza puanları alıyorlar. En az puan alan takımın üst sıraya yerleşeceği değerlendirmenin sonuçları her hafta oynanan maçlar sonrasında güncellenecek. Turkcell Süper Lig'de mücadele eden ve sezon boyunca en az ceza puanı alarak Turkcell Fair Play Ligi büyük ödülünü kazanan en centilmen takım 500 bin dolar, en centilmen ikinci takım 300 bin dolar, en centilmen üçüncü takım ise 200 bin dolar ile ödüllendirilecek. En centilmen takım, ayrıca bir sonraki sezonun maçlarına ''Fair Play'' logolu formalarla çıkacak.

SAHALARDAKİ ŞİDDET SİLİNECEK

Toplantıda konuşan Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener, Turkcell Fair Play Ligi'nin Türk futbolu için önemli bir gelişme olduğunu belirterek, ''Büyük önem verdiğimiz bu projeyi Türkiye Futbol Federasyonu'nun sosyal sorumluluk projesi olarak görüyoruz. Sahalardaki fair play çıtasının yükseltilmesi tribünlere de sirayet edecek ve statlarda gittikçe azalan şiddet tamamen silinecektir. FIFA tarafından Türkiye Futbol Federasyonu'na verilen 2008 Fair Play ödülü de ne kadar doğru yolda olduğumuzu gösterdi'' dedi. Turkcell Fair Play Ligi'nin bu sezonki 34 haftalık periyodu kapsayacağını anlatan Özgener, toplam ödülün 1 milyon dolar olduğunu, ilk takıma 500, ikinciye 300, üçüncü takıma da 200 bin dolar ödül verileceğini kaydetti.

ERZİK KAMPANYAYI DESTEKLİYOR

UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik ise anti fair play olaylarının son bulmasını istediklerini belirterek, ''İçini doldurmamız gereken bir kampanya. Hem federasyonumuz hem de Turkcell bu konuda kararlı'' dedi. Kulüpler Birliği Vakfı Başkan Yardımcısı Göksel Gümüşdağ ise bu organizasyonun Türk futbolunun kurumsal marka değerini daha yükseklere taşıyacağını belirterek, Turkcell Fair Play Ligi'nin destekçisi olduklarını söyledi.

27.01.2009


 

F.Bahçe'ye takviye şart

Fenerbahçe ikinci devreye Trabzonspor beraberliği ile başladı. Maç o kadar hızlı başladı ki 90 dakika nasıl bitecek diye bir soru sorulsa golsüz beraberlik akla bile gelmezdi. Fenerbahçe maçın ilk 20-25 dakikalık bölümünde topu rakip alana taşımaya başladı ve çok adamla hücum ederek erken bir gol bulmanın hesaplarını yaptı. Güiza ve Alex gününde değildi. Deivid ve Uğur ile kanatlardan pozisyon üretmeye çabalayan Fenerbahçe çok adamla hücum ettikçe geride boşluklar oluştu.

Trabzonspor bu bölümde Fenerbahçe defansının arasına uzun toplar atarak tehlikeli pozisyonlar üretti. Onlar da golcüleri Umut ve Gökhan'ın beceriksizliği ve kaleci Volkan'ın yerinde hamleleri ile sonuca ulaşamadılar. İkinci yarı ile birlikte Emre ve Alex markaj altında kalıp ağırlıklarını hissettiremeyince Fenerbahçe oyunun hakimiyetini rakibe kaptırdı. Trabzon baskısı altında geçen ikinci yarıda Fenerbahçe adına en çok Gökhan Gönül ve Lugano çalışkanlıkları ile göze battı. Selçuk Şahin rakip adaşı Selçuk İnan kadar kendini gösteremedi. Trabzonspor'lu Selçuk ise göbekten Fener savunmasının arasına çok tehlikeli toplar attı. Bu tür toplar ileride Fenerbahçe'nin canını çokça yakabilir. Aragones'in Uğur-Kazım değişikliğini anlamakta zorlandım. O mevkide oynayabilecek Wederson varken Deivid'i sola çekti ama bu hiçte yararlı bir değişiklik olmadı. Alex'i maçın bitmesine yarım saat varken kenara alıp Josico'yu oyuna dahil etmeside öyle.

Gelelim Fenerbahçe'nin bu sezonki akıbeti hakkındaki izlenimlerimize. Lig uzun bir maraton. Bu maçta gördük ki bu kadro yetersiz kalıyor. Çok kaliteli oyuncular olmasına karşılık yeterli sirkülasyon olmayınca takım ruhu yakalanamıyor. Gökhan Emreciksin takviyesi yapıldı ama yeterli olduğunu söylemek imkansız. Devre arasında iyi transfer yapmak zor, ama yapılabilecek takviyeler mutlaka olmalıydı. Fenerbahçe gibi büyük bir klubün oyuncu alamama gibi bir sıkıntısı olamaz.

EFE KIRMIZI

27.01.2009


 

Yattara: Şampiyon oluruz

TRABZONSPOR'UN yıldız futbolcusu İbrahim Yattara, Fenerbahçe maçında ortaya koydukları oyunu sürdürmeleri halinde sezon sonuda şampiyon olacaklarını söyledi. İstanbul'da bir inşaat şirketinin tanıtım toplantısına katılan golcü futbolcu, Fenerbahçe karşısında birçok gol pozisyonlarına girmelerine rağmen galibiyeti getirecek golü bulamadıklarını belirtti. Gineli futbolcu, "Futbol ilginç bir oyun. Bazen iyi oynuyorsunuz ancak golü bulamıyorsunuz. Ben de sahada çok iyi oynadığımı düşünüyorum. Ama gol atamadım oldukça üzgünüm. Futbolda böyle şeyler oluyor. Artık o maç bitti. Ankaraspor ile oynayacağımız maçı düşünüyoruz" diye konuştu.

KAPTAN HÜSEYİN: KAZANACAK FUTBOL OYNADIK

Trabzonspor'un takım kaptanı Hüseyin Çimşir ise, Fenerbahçe maçında kazanacak bir futbol ortaya koyduklarını, ancak sonuca ulaşamadıklarını söyledi. Hüseyin, Fenerbahçe deplasmanına kazanmak için gittiklerini ifade ederek, ''Ancak kazanamadık. Bazen futbol şansı sizden yana olmaz. Bazen topu içeriye sokma şansınız da olmaz. Biz Trabzonspor olarak, içeride ve dışarıda her maçı kazanmak için oynuyoruz ama 1 puan da 1 puandır'' dedi. Aldıkları bu beraberlikle Fenerbahçe ile aralarındaki puan farkını koruduklarını vurgulayan Hüseyin, ''Biz çok uzun vadeli hesap yapmıyoruz. Maç maç gidiyoruz ve her maça final maçı olarak bakıyoruz. Şampiyonluk yarışında görünen 4-5 takım sonuna kadar gidecek gibi gözüküyor. Rakiplerimiz çok umurumuzda değil. Biz kendi işimize bakıyoruz. Umarım bu sezon arzuladığımız ve istediğimiz şampiyonluğa ulaşırız'' diye konuştu.

27.01.2009


 

Vehbi Emre'de takım halinde şampiyon olduk

GÜREŞ Federasyonu Başkanı Osman Aşkın Bak, ''Türk güreşinin geleceğini çok parlak görüyoruz'' dedi. Osman Aşkın Bak, İstanbul'da düzenlenen ve Türkiye'nin 4 altın, 3 gümüş, 4 de bronz madalya kazanarak şampiyon olduğunu 27. Uluslararası Vehbi Emre Golden Grand Prix Grekoromen Güreş Turnuvası'nın ardından açıklamalarda bulundu. Turnuvanın, grekoromen stilde dünyada yapılan en önemli organizasyonlardan biri olduğunu anlatan Bak, ''Grekoromen takımımız için nisan ayında Litvanya'da düzenlenecek Avrupa Büyükler Şampiyonası öncesi için ciddi bir sınavdı. Organizasyonda ABD, İran, Gürcistan, Azerbaycan gibi çok güçlü takımlara karşı mücadele etti güreşçilerimiz. Çok çekişmeli ve zevkli müsabakalar izledik. Sonunda da şampiyon olarak önemli bir başarıya imza attık'' diye konuştu.

27.01.2009


 

G.Saray Ümit Karan için Federasyon'a başvurdu

FUTBOL Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener, Galatasaray'ın, Sivasspor ile oynadığı Turkcell Süper Lig maçında kural hatası olduğu gerekçesiyle bir başvurusunun olduğunu, bunu kurulların değerlendireceğini söyledi. Mahmut Özgener, toplantı sonrası basın mensuplarının Galatasaray'ın kural hatası nedeniyle bir başvuruda bulunduğunu belirtip, bu konuda ne düşündüğünü sormaları üzerine, ''Galatasaray'ın bir başvurusu var, bunu kurullarımız en kısa sürede değerlendirir ve sizlerle paylaşırız'' dedi.

27.01.2009


 

A Millîler 11 Şubat'ta Fildişi Sahili ile oynayacak

(A) Milli Futbol Takımı'nın, Fildişi Sahili ile 11 Şubat Çarşamba günü İzmir'de yapacağı özel maç 20.30'da başlayacak. Futbol Federasyonu'ndan yapılan açıklamaya göre, Mart ve Nisan aylarında İspanya ile oynayacağı 2010 Dünya Kupası eleme grubu maçlarına hazırlanan (A) Milli Takım'ın, Fildişi Sahili ile Atatürk Stadı'nda yapacağı maçın başlangıç saatinin 20.30 olacağı bildirildi. Bu arada, Ümit Milli Takım'ın 10 Şubat Salı günü Manisa 19 Mayıs Stadı'nda Ukrayna'ya karşı oynayacağı hazırlık maçının başlama saatinin de 20.30 olarak belirlendiği açıklandı.

27.01.2009


 

F.Bahçe ve Trabzon futbol şöleni yaşattı

Turkcell Süper Lig'de 17. hafta maçları bugün tamamlandı. 16. hafta maçlarının ardından 21 Aralık 2008 tarihinde ara verilen lig maratonu, geçen cuma günü yapılan Ankaraspor-Konyaspor maçıyla start aldı. 17. haftanın son maçında Pazar akşamı Fenerbahçe, sahasında Trabzonspor'u ağırladı. Devre arasına 4. sırada giren, ancak Ankaraspor'un 4. sıraya yerleşmesiyle 5'inciliğe gerileyen Fenerbahçe, Trabzonspor karşısında 3 puanı da kaçırınca basamak atlayamadı. Golsüz biten maçın ardından Fenerbahçe 33 puan ve averajla 5. sırada yer aldı. Lider Sivasspor'un 2. sıradan takipçisi Trabzonspor ise bu beraberlikle puanını 35'e çıkardı ve 2. sıradaki yerini korudu.

SİVASPOR LİDERLİĞİ KAPTIRMADI

Devre arasına lider giren Sivasspor, 17. hafta maçında, 3. sıradan takipçisi Galatasaray'ı konuk etti. 51. dakikada Abdurrahman ve 66. dakikada Sezer'in golleriyle 2-0 galip gelen Sivasspor, 37 puanla birinciliği kaptırmadı. Galatasaray ise 33 puan ve averajla 17. haftada da 3. sırada bulunuyor.Öte yandan haftanın açılış maçında Konyaspor'u konuk eden Ankaraspor, 1. dakikada Mehmet Çakır, 37. dakikada Hürriyet ve 69. dakikada Neca'nın penaltı golüyle 3-0 galip geldi. Ankara ekibi böylece, puanını 33'e çıkardı ve 6. sıradan 4. sıraya yükseldi.

BEŞİKTAŞ GALİBİYETLE BAŞLADI

Molanın ardından ilk maçına ev sahibi olarak çıkan Beşiktaş, Denizlispor'u 1-0 yenerek 3 puanlık bir başlangıç yaptı. Denizlispor'dan Kratochvil'in kendi kalesine attığı golle 1-0 galip gelen siyah-beyazlı ekip 31 puanla 6. sıradaki yerini korudu. Ligin 17. haftasında 2 maç berabere tamamlanırken, 5 maç ev sahibi takımın, 2 maçta rakip takımın üstünlüğü ile sonuçlandı. Haftanın en farklı galibiyetini, sahasında Hacettepe'yi 4-0 yenen Kocaelispor aldı.

27.01.2009


 

TOPLU SONUÇLAR

Ankaraspor-Konyaspor...............................................(3 - 0)

Sivasspor-Galatasaray................................................(2 - 0)

Eskişehirspor-Gaziantepspor......................................(1 - 1)

Kayserispor-Gençlerbirliği............................................(1 - 3)

Ankaragücü-Antalyaspor............................................(0 - 1)

Beşiktaş-Denizlispor....................................................(1 - 0)

Bursaspor-İstanbul B.Ş Belediyesi............................(2 - 0)

Kocaelispor-Hacettepe...............................................(4 - 0)

Fenerbahçe-Trabzonspor...........................................(0 - 0)

27.01.2009


 

GOL KRALLIĞI

GOL krallığı yarışında ilk 2 sırada yer alan isimler değişmedi. Galatasaraylı Milan Baros 14 golle liderliğini korurken, Sivasspor'dan Mehmet Yıldız da 11 golle ikinci sırada yer alıyor. Kocaelispor'dan Taner Gülleri bu hafta Hacettepe filelerine gönderdiği 2 golle, gol sayısını 9'a çıkardı ve 3. sıraya yerleşti. Listede Ankaraspor'dan Mehmet Çakır, Bursasporlu Sercan Yıldırım ve Gaziantepspor'dan Tabata'nın 8 golü bulunuyor.

27.01.2009


 

HAFTANIN KARMASI

Volkan (Fenerbahçe), Abdurrahman (Sivas), Hürriyet (Ankara), Roberto Carlos (Fenerbahçe), Tello (Beşiktaş), Hüseyin (Trabzon), Colman (Trabzon), Sercan (Bursa), Troisi (Gençlerbirliği), Taner (Kocaeli), Balili (Sivas).

27.01.2009


 

HAFTANIN FUTBOLCUSU

Volkan Demirel (F.Bahçe)

27.01.2009


 

HAFTANIN HAKEMİ

Bünyamin Gezer

27.01.2009


 

HAFTANIN TAKIMI

Sivasspor

27.01.2009


 

HAFTANIN PROGRAMI

31 Ocak Cumartesi: 14.00 Kayserispor-Sivasspor, 14.00 Kocaelispor-Gençlerbirliği, 15.00 Ankaraspor-Trabzonspor, 19.00 Denizlispor-Galatasaray, 1 Şubat Pazar: 14.00 Eskişehirspor-İstanbul B. Bld., 14.00 Ankaragücü-Konyaspor, 14.00 Bursaspor-Hacettepe, 15.00 Fenerbahçe-Gaziantepspor, 19.00 Beşiktaş-Antalyaspor.

27.01.2009


 

PUAN DURUMU

TAKIMLAR O G B M A Y AV P

1.SİVASSPOR 17 11 4 2 30 12 18 37

2.TRABZONSPOR 17 10 5 2 24 14 10 35

3.GALATASARAY 17 10 3 4 38 21 17 33

4.ANKARASPOR 17 10 3 4 27 12 15 33

5.FENERBAHÇE 17 10 3 4 31 18 13 33

6.BEŞİKTAŞ 17 9 4 4 28 18 10 31

7.KAYSERİSPOR 17 7 6 4 18 10 8 27

8.GAZİANTEPSPOR 17 7 5 5 24 22 2 26

9.BURSASPOR 17 7 4 6 23 24 -1 25

10.ESKİŞEHİRSPOR 17 4 7 6 20 25 -5 19

11.İSTANBUL B.Ş.BLD. 17 5 4 8 17 23 -6 19

12.GENÇLERBİRLİĞİ 17 4 5 8 21 26 -5 17

13.KONYASPOR 17 4 5 8 15 26 -11 17

14.ANTALYASPOR 17 3 7 7 17 24 -7 16

15.DENİZLİSPOR 17 4 3 10 22 32 -10 15

16.ANKARAGÜCÜ 17 3 6 8 14 24 -10 15

17.KOCAELİSPOR 17 3 3 11 23 40 -17 12

18.HACETTEPE 17 2 3 12 9 30 -21 9

27.01.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır