"Gerçekten" haber verir 28 Ocak 2009
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formuİletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Spor

 

KULÜPLER BORÇ BATAĞINDA

TÜRKCELL Süper Lig'de mücadele eden 18 kulübün kesinleşen haciz ve icra borcu, 88 milyon 845 bin 937 TL'ye ulaştı. Ligde en çok haciz ve icra borcu bulunan kulüp, 37 milyon 648 bin 271 TL ile Kocaelispor olurken, Beşiktaş, Ankaraspor, İstanbul Büyükşehir Belediyespor, Gençlerbirliği, Hacettepe, Kayserispor ve Sivasspor, borcu olmayan kulüpler olarak dikkati çekiyor. 3 büyükler arasında en çok haciz ve icra borcu bulunan kulüp ise Galatasaray. Sarı-kırmızılılar, 33 milyon 328 bin 410 TL ile en borçlu 2. kulüp konumunda bulunurken, Fenerbahçe'nin 1 milyon 488 bin 510 TL, Trabzonspor'un ise 2 milyon 312 bin 466 TL borcu gözüküyor. Ligde yer alan diğer takımlardan ise Antalyaspor'un 2 milyon 231 bin 535 TL, Bursaspor'un 2 milyon 378 bin 348 TL, Denizlispor'un 988 bin 87 TL, Eskişehirspor'un 2 milyon 916 bin 271 TL, Gaziantepspor'un 3 milyon 213 bin 518 TL, Konyaspor'un 162 bin 618 TL ve Ankaragücü'nün de 2 milyon 177 bin 899 TL borcu bulunuyor.

Bank Asya 1. Lig'de mücadele eden 18 kulübün ise haciz ve icra borcu toplam 50 milyon 566 bin 524 TL'ye ulaşıyor. Ligde en borçlu kulüp 12 milyon 762 bin 420 TL ile Samsunspor olurken, Adanaspor, Güngören Belediyespor, Kardemir Karabükspor ve Manisaspor, ligin borcu olmayan takımları olarak dikkati çekiyor. Bu arada TFF 2. Lig'de yer alan 54 takımın toplam borcu 30 milyon 80 bin 179 TL'yi bulurken, TFF 3. Lig'de mücadele eden 52 takımın borcu ise 15 milyon 181 bin 962 TL'ye ulaşıyor.

28.01.2009


 

F.Bahçe kupada Bursa'yı ağırlıyor Bursa'yı ağırlıyor

FENERBAHÇE Fortis Türkiye Kupası çeyrek final ilk maçında bugün İstanbul'da Bursaspor ile karşılaşacak. Şükrü Saracoğlu Stadı'nda saat 20.30'da başlayacak maçı hakem Mustafa Kamil Abitoğlu yönetecek. Fortis Türkiye Kupası (D) Grubu'nda oynadığı 4 maçı da kazanarak grup lideri olarak çeyrek finale yükselen sarı-lacivertliler, Bursaspor ile grupta da mücadele etmiş ve Kadıköy'deki karşılaşmayı 2-0 kazanmıştı. Maçın rövanşı, 5 Şubat Perşembe günü Bursa'da yapılacak ve kupada yarı finale yükselecek ekip belli olacak.

28.01.2009


 

Beşiktaş, Antalya'da avantaj peşinde

BEŞİKTAŞ, Fortis Türkiye Kupası çeyrek final ilk maçında bugün deplasmanda Antalyaspor ile karşılaşacak. Antalya Atatürk Stadı'nda saat 17.30'da başlayacak maçı hakem Deniz Çoban yönetecek. Fortis Türkiye Kupası (A) Grubu'nda oynadığı 4 maçı da kazanarak grup lideri olarak çeyrek finale yükselen siyah-beyazlılar, Antalyaspor ile grupta da mücadele etmiş ve BJK İnönü'deki karşılaşmayı 3-0 kazanmıştı. Maçın rövanşı 4 Şubat Çarşamba günü İstanbul'da yapılacak ve kupada yarı finale yükselecek ekip belli olacak.

28.01.2009


 

1.64'lük Alanzihno futbol cambazı

TRABZONSPOR Norveç'in Stabaek Kulübü'nün Brezilyalı sol kanat oyuncusu Alan Carlos Gomes Da Costa ''Alanzinho'' ile anlaşma sağladı. Kulüp başkanı Sadri Şener, yaptığı açıklamada, Norveç Kulübü ile dün anlaşmaya vardıklarını belirterek, ''Şu anda Almanya'dayız. Oyuncu birazdan Almanya'ya gelecek ve onunla da 1 yılı opsiyonlu olmak üzere 4,5 yıllık sözleşme imzalayacağız'' dedi. Şener, Almanya'da yapacakları sözleşmenin ardından İstanbul'a geleceklerini ifade ederek, ''Gece de futbolcu Trabzon'a gelecek. Büyük ihtamille de Çarşamba günü imza töreni düzenlenir'' diye konuştu. 25 yaşında ve 1.64 metre boyundaki Alanzinho'nun transferinin 3 milyon 900 bin avroluk bir bonservis bedeli ile gerçekleştiği ve ödemenin uzun bir vadeye yayıldığı bildirildi. Alanzinho'nun Norveç'te 2007 ve 2008 yıllarında en iyi orta saha oyuncusu seçildiği, Stabaek takımında 83 maçta toplam 19 gol attığı da belirtildi.

28.01.2009


 

TRABZON TRANSFERE DOYMADI

KULÜP başkanlığına Sadri Şener'in gelmesinin ardından yeniden yapılanmaya giden Trabzonspor'da, sezon başından bu yana 25 oyuncu transfer edildi. En son bordo-mavili kulübün anlaşmaya vardığı Brezilyalı oyuncu Alan Carlos Gomes da Costa (Alanzinho), sezon başından bu yana Trabzonspor'un 25. transferi oldu. Sezon başında 22 oyuncu transfer eden Karadeniz ekibi, devre arasında Burundili Faty Papy ve Alanzinho'yu kadrosuna kattı. Ayrıca Belçikalı kaleci Ruud Boffin ile de gelecek sezon için anlaşmaya varıldı. Transfer edilen 25 oyuncunun bir kısmı Trabzonspor'un TFF 2. Lig takımlarından Trabzon Karadenizspor ile başka takımlarda kiralık olarak değerlendirildi. Trabzonspor, bu sezon başından bu yana Alanzinho ile birlikte 9 yabancı oyuncu transferi yaptı. Karadeniz ekibinde daha önce Gustavo Colman (Arjantin), Hrvoje Cale (Hırvatistan), Rigobert Song (Kamerun), Tony Sylva (Senegal), Promise Isaac (Nijerya) ve Faty Papy (Burundi) ile sözleşme yapılmıştı. Ayrıca, KAS Eupen takımından Christian Brüls (Belçika) ve Maastricht takımından kaleci Ruud Boffin ile de gelecek sezon için anlaşma yapıldı.

EN YÜKSEK BEDEL GÖKHAN ÜNAL'A

Trabzonspor, 25 oyuncu içerisinde en yüksek bedeli Kayserispor'dan alınan Gökhan Ünal için ödedi. Bordo-mavililer, Gökhan Ünal'ı 6 milyon 250 bin Avro bonservis bedeli ile kadrosuna katmıştı. Alanzinho, 3 milyon 900 bin Avro ile Gökhan Ünal'dan sonra ikinci en yüksek ücret ile transfer edilen oyuncu oldu.

28.01.2009


 

Manisa tekrar liderlik koltuğuna oturdu

BANK Asya 1. Lig'de 16. haftada liderlik koltuğunu Kasımpaşa'ya bırakan Manisaspor, rakibinin evinde Kayseri Erciyesspor ile berabere kalmasının ardından, deplasmanda Çaykur Rizespor'u 2-0 yenerek, liderliği tekrar ele geçirdi. Ligin 19. haftasında oynanan 9 karşılaşmada 19 gol atılırken, maç başına gol ortalaması 2,375 olarak gerçekleşti. Kardemir Karabükspor-Karşıyaka maçında her iki takım da gol sevinci yaşayamadı. Üç deplasman takımının galibiyetle ayrıldığı ligin 19. haftasında 3 karşılaşma berabere bitti. 16. haftadan itibaren ilk 6 takımın değişmediği ligde, bu hafta liderlik el değiştirdi. Haftaya ikinci sırada başlayan Manisaspor, Kasımpaşa'nın evinde Kayseri Erciyesspor ile berabere kalmasının ardından, deplasmanda Çaykur Rizespor'u yenerek 40 puanla liderlik koltuğuna oturdu. 19 hafta içinde 13. kez haftayı lider bitirmeyi başaran Ege temsilcisi, bu hafta evinde Malatyaspor ile karşılaşacak. Manisaspor'a mağlup olan Çaykur Rizespor ise averajla üstünde bulunduğu Altay'ın gerisine düşerek, 19. haftayı 6. sırada tamamladı.

SAKARYA 9 HAFTA SONRA KAZANDI

Ligin son sırasında bulunan Sakaryaspor ise 10. haftadan bu yana ilk puanını, deplasmanda Diyarbakırspor'u yenerek aldı. Son puanını 10. haftada Orduspor ile 1-1 berabere kalarak alan yeşil siyahlılar, son galibiyetlerini ise 7. haftada Karşıyaka'yı 3-1 yenerek elde etmişti. İlk altı sırdaki takımın Turkcell Süper Lig'e yükselme şansının bulunduğu ligde, lider Manisaspor'u sırasıyla Kasımpaşa, Diyarbakırspor, Karşıyaka, Altay ve Çaykur Rizespor takip ediyor.

19 HAFTA TOPLU SONUÇLARI

Samsunspor-Kartalspor: 4-0, Kasımpaşa-Kayseri Erciyesspor: 1-1, Diyarbakırspor-Sakaryaspor: 0-1, Malatyaspor-Güngören Belediyespor: 2-1, Kardemir Demirçelik Karabükspor-Karşıyaka: 0-0, Gaziantep Büyükşehir Belediyespor-Adanaspor: 1-2, Altay-Giresunspor: 1-1, Boluspor-Orduspor: 2-0, Çaykur Rizespor-Manisaspor: 0-2.

28.01.2009


 

Mehmet Aurelio'lu Real Betis alt sıralara düştü

İSPANYA 1. Futbol Ligi'nin (La Liga) 20. haftasında lider FC Barcelona, Numancia'yı 4-1 yenerek şampiyonluk yarışında yoluna aynı hızla devam ederken, Mehmet Aurelio'nun takımı Real Betis deplasmanda Recreativo'ya 1-0 yenilerek 15. sıraya düştü. La Liga'nın alt sıralarını ilgilendiren Recreativo-Real Betis maçını ise ev sahibi takım, Camunas'ın attığı kafa golüyle kazandı. Recreativo'da Ersen Martin kadroda yer almazken, Real Betis'te ilk 11'de sahaya çıkan ve 90 dakika sahada kalan Mehmet Aurelio etkili bir futbol sergileyemedi. La Liga'da forma giyen diğer bir Türk futbolcu İbrahim Kaş da, takımı Getafe'nin Sporting de Gijon'a karşı 5-1 kazandığı maçta ikinci yarı Mario'nun yerine oyuna girerek, 28 dakika sahada kaldı. Bu arada Nihat Kahveci'nin sakat olmasından dolayı oynamadığı maçta Villarreal, sahasında Osasuna ile 1-1 berabere kalarak, önemli bir 3 puanı yitirmiş oldu.

28.01.2009


 

İspanyol futbolcuların parasızlık isyanı

İSPANYA 3. lig (Segunda B) takımlarından Granada'da futbolcular, 4 aydır paralarını alamamalarını sahada diz çökerek, protesto etti. Granada'nın sahasında Melilla'ya karşı oynadığı maçta sahaya kulüp başkanına hitaben "Paco Sanz, artık paramızı almamız gerekiyor" yazılı tişörtle çıkan Granadalı futbolcular, maç başlamadan önce şeref tribününe doğru diz çökerek, bir dakika boyunca protesto eyleminde bulundu. Futbolculara, yedek kulübesindeki arkadaşları da eşlik etti. Büyük ekonomik kriz yaşadığı belirtilen Granada'da geçtiğimiz ay istifasını sunan ancak seçimlerin yapılacağı ana kadar görevde kalan kulüp başkanı Sanz'ın Madrid'de olmasından dolayı izlemediği maçta Granada, rakibini 1-0 yendi. Bu arada, maç sonrasında futbolculara ve teknik heyete toplam 15 bin 58 Avro verildiği ve bunun adam başına 537 Avro olarak eşit şekilde paylaştırıldığı bildirildi.

28.01.2009


 

Rize Stadı'nda 15 bin TL maddi hasar var

BANK Asya 1. Lig'de dün akşam Çaykur Rizespor ile Manisaspor arasında yapılan maçın 88. dakikasında tribünlerde çıkan olaylar sonrasında, Atatürk Stadı'nda 15 bin TL maddi hasar meydana geldiği belirtildi. Atatürk Stadı Müdürü Sami Yazıcı, statta hasar tespiti yaptıklarını belirterek, ''Bin koltuğun kırıldığını tespit ettik. 15 bin TL maddi hasar meydana geldi. Stadı kısa sürede yeniden hazır hale getireceğiz'' dedi. Manisaspor'un 2-0 üstünlüğü ile sona eren karşılaşmanın son dakikalarında Çaykur Rizesporlu taraftarlar, takımlarına ve yönetim kuruluna tepki gösterdikten sonra söktükleri koltukları sahaya atmışlardı.

28.01.2009


 

Macaristan'da futbolculara gizli uyuşturucu testi

MACARİSTAN Birinci Ligi takımlarından Szekesfehervar'ın futbolcularına, kulüp yöneticileri gizli uyuşturucu testi yaptı. Kulüp müdürü György Mezey, takımın futbolcularının bazı incelemeler sırasında uyuşturucu testinden de geçirildiğini, futbolcuların bu testten haberlerinin olduğunu açıkladı. Ancak bu açıklamayı Macar futbolcular yalanladı. Bazı futbolcular, Macar spor medyasına yaptıkları açıklamada, uyuşturucu ile ilgili test yapıldığını bilmediklerini söylediler. Takımın doktoru Miklos Kator ise testin futbolcular arasında uyuşturucu kullanan varsa ortaya çıkarmak için yapıldığı, ancak futbolcuların temiz çıktığı açıklamasında bulundu.

28.01.2009


 

Ankaragücü, Kocaeli'den Semavi Özgür'e aldı

ANKARAGÜCÜ, Kocaelispor'dan Semavi Özgür ile anlaştı. Beşiktaş'ın da transfer listesinde olan 27 yaşındaki sol kanat oyuncusu Semavi ile 1,5 yıllık anlaşma imzalanacağı öğrenildi. Cemal Aydın Tesisleri'ne gelen Semavi Özgür'ün, Ankaraspor'dan transfer edilen Meksikalı forvet De Nigris ile birlikte dün ilk antrenmanına çıktığı bildirildi.

28.01.2009


 

Voleybolda dev maç: Güneş Sigorta-Eczacıbaşı

VOLEYBOLDA Teledünya Bayanlar Türkiye Kupası yarı final ilk maçında Vakıfbank Güneş Sigorta ile Eczacıbaşı Zentiva yarın karşı karşıya gelecek. Haldun Alagaş Spor Salonu'ndaki karşılaşma saat 17.30'da başlayacak. Bu maçın rövanşı 3 Şubat Salı günü Eczacıbaşı Spor Salonu'nda oynanacak ve kupada finale yükselecek ekip belli olacak. İki takım bu sezon ayrıca Indesit Avrupa Şampiyonlar Ligi play-off ilk turunda birbirlerine rakip olmuştu.

28.01.2009


 

F.Bahçe -CSKA Moskova maçına ücretsiz otobüs

FENERBAHÇE Ülker Basketbol Takımı'nın, ULEB Avrupa Ligi 2. tur (Top 16) (H) Grubu'nda 29 Ocak Perşembe günü İstanbul'da Rusya temsilcisi CSKA Moskova ile yapacağı ilk maç için sporseverlere ücretsiz otobüs seferleri düzenleneceği bildirildi. Sarı-lacivertli kulüpten yapılan açıklamaya göre, Abdi İpekçi Spor Salonu'nda saat 20.15'de başlayacak maçı izlemek isteyen taraftarlar için Gürsel Turizm tarafından ücretsiz otobüsler kaldırılacak. Buna göre, maç öncesi saat 18.00'de Kadıköy Evlendirme Dairesi önü, saat 18.30'da da Taksim Gezi Otel'i önünden 2'şer adet otobüs kaldırılacak. Otobüsler sporseverleri maç bitiminde bindikleri yerlere ulaştıracak.

28.01.2009


 

Carlos dünyanın en golcü 33. savunma oyuncusu

DÜNYANIN tüm zamanlarda en çok gol atan savunma futbolcusu Hollandalı efsane oyuncu Ronald Koeman olarak kayıtlara geçti. Uluslararası Futbol Tarihi ve İstatistikleri Federasyonu'nun (IFFHS), defansta yer alan futbolcuların sadece ulusal lig maçlarındaki performanslarını baz alarak, tüm zamanları kapsayan değerlendirmesinde, halen Fenerbahçe'de forma giyen Brezilyalı Roberto Carlos ise 563 maçta 65 golle 33. sırada bulunuyor. Ronald Koeman, 1980 ile 1997 yılları arasındaki kariyeri boyunca forma giydiği 533 lig maçında toplam 193 gol atarak bu istatistikte zirveye çıkarken, Arjantinli Passarella 134 golle ikinci, İspanyol Hierro da 110 golle üçüncü sırada yer aldı.

28.01.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır