"Gerçekten" haber verir 29 Ocak 2009
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formuİletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Kültür-Sanat

TARİHî KÖŞKTE, ARTIK ÇOCUKLAR OYNAYACAK

1900’LÜ yılların başında yapıldığı tahmin edilen ve 2005 yılında 2 büyük yangın geçiren Tarihi Enver Paşa Köşkü, İl Özel İdaresi’nin yaptırdığı restorasyonla yeniden doğdu.

Restorasyonun ardından Büyükçekmece Çocuk Kültür Evi olarak yeniden düzenlenen tarihi köşk, artık küçük misafirlerini ağırlayacak. 1900’lü yılların başında yapıldığı tahmin edilen, Büyükçekmece İlçesinin tarihi değerlerinden olan Enverpaşa Köşkü 2005 yılının Mart ve Haziran aylarında 2 yangın geçirmiş ve bu yangınlar sonucu büyük zarar görmüştü.

Bu yangınlarda, kâgir zemin kat üzerine 2 ahşap kattan oluşan yapının büyük bir kısmı (çatının sol kısmı, sol yan cephe kaplamaları, merdiven ve bir kısım odaların tavanı ile döşemeleri) yanmıştı.

İstanbul İl Özel İdaresi tarafından 2007 yılında başlatılan restorasyon, tarihi köşkün 108 yıl aradan sonra tekrar İstanbul’un kültür hayatında ki yerini almasını sağladı.

Proje bedeli dahil 430 bin TL’ye mal olan Enver Paşa Köşkü restorasyonunda, yapının öncelikle hasar gören taşıyıcı sistemi güçlendirildi. Eksik döşemeler ve merdiven, Koruma Kurulunun onaylı restorasyon projesine uygun olarak yeniden yapıldı. Yapının zarar gören çatısı, tavanları ve dış cephe kaplama ve profilleri özgün detaylarına uygun restore edildi.

İstanbul İl Özel İdaresi tarafından 2007 yılında başlatılan restorasyon ile, tarihî Enver Paşa Köşkü 108 yıl aradan sonra tekrar İstanbul’un kültür hayatında ki yerini aldı. Artık küçük misafirleriri ağırlayacak olan köşk, 2005 yılının Mart ve Haziran aylarında 2 yangın geçirmiş ve bu yangınlar sonucu büyük zarar görmüştü.

29.01.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  TARİHî KÖŞKTE, ARTIK ÇOCUKLAR OYNAYACAK

  Nasreddin Hoca Türbesine yabancı ilgisi

  Sinemacılar fiyat düşürsün

  Genç Sinemacılar “köprü”de buluşuyor

  Şanlıurfa Kalesi için onarım zamanı

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır