"Gerçekten" haber verir 29 Ocak 2009
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formuİletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Haberler

YETKİ VE CESARET

İtalya'da son 20 yılını ülkedeki gizli yapılanmalara, gizli servisler ile mafya arasındaki işbirliğine ve faili meçhul cinayetleri araştırmaya veren gazeteci Philip Willan: “İtalya'da Gladyo soruşturmasını yürüten savcı ve hakimlere büyük baskı yapılıyordu. Ancak Soğuk Savaş yılları sona erdikten sonra savcılar bu olayın üzerine rahatça gidebildiler. Yeni İtalyan anayasası da onlara büyük özgürlük verdi. Ama bu yetkiyi cesaretle kullanmaları da önemliydi.”


Yeni savcılara Bakan yorumu

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Ergenekon dâvâsına yapılan 3 yeni savcı atamasının dâvânın seyrini etkileyebileceği yönündeki yorumlara karşılık, “Sa

BBC reddetti, yardımlar ikiye katlandı


  Türk tipi laiklik pek normal değil

AB Genişleme Komiseri Olli Rehn’in Türkiye’den sorumlu kabine üyesi Heather Grabbe, “Türkiye’de devletin laiklik uygulamaları pek normal değil, hiçbir AB üyesine benzemiyor” dedi. Grabbe, AB üyeliğini destekleyen dinamik toplum kesimlerinin sürecin sonucu konusunda olumsuzluğa kapılmasında “AB’nin yanlış yönetiminin” de payı olduğunu söyledi.


  IMF’den yeni dayatmalar

Başbakan Erdoğan Davos'a giderken yaptığı açıklamada “IMF ile olan görüşmelerde her geçen gün yeni yeni bazı maddeler önümüze gelirse o maddeler bizde hassasiyet oluşturur. Çünkü bir yola çıkarken bu anlaşmanın içeriğinde neler varsa bunlar bellidir” diyerek IMF'ye tepki gösterdi.


  Cunta, zulme devam ediyor

Myanmar’daki askerî cunta yönetiminin, dağlık bölgede yaşayan Hıristiyan Chin halkına şiddetli baskı uyguladığı bildirildi. İnsan Hakları İzleme örgütünün dün yayınladığı rapora göre, askerî yönetim Chin halkını zorla çalıştırıyor, işkence ediyor ve dinî baskılar uyguluyor.


  Gazze’ye şimdi de psikolojik savaş

Ateşkesin uygulanmaya başladığı 17 Ocak’tan bu yana duran İsrail ordusunun telefonla uyarı mesajları, dün yeniden başladı. Gazzelilerin “psikolojik savaş” adını verdikleri telefon mesajlarında, “teröristleri evlerinde barındırmamaları, evlerinin yanında teröristler yaşıyorsa, kendi iyilikleri için evlerini terk etmeleri” isteniyor


  EĞİK MİNAREYİ DÜZELTTİLER

Gazİantep’tekİ tarihi Ali Nacar Camii’nin 35 santimetre eğri olan minaresi düzeltildi.


  TEK KABLO İLE DÜNYAYA BAĞLAN

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) üyesi Prof. Dr. İlhan Yerlikaya, yaptığı açıklamada, bilimin gelişmesinin teknolojik alanlarda her geçen gün yeni bir buluş ve gelişmenin zeminini hazırladığını belirtti.


  Çifçtilerden oturma eylemi


  Doğu biraz daha soğuyacak


   Konya’da gözaltılar 47’ye yükseldi


   Ölen dağcılar için anma töreni


  Uçaklara sis engeli


  Listeleri kontrol ettiniz mi?


  LİSTEDE İSMİ BULUNMAYANLAR VE YERLEŞİM YERİ DEĞİŞENLER


  Yenimahalle’de mühimmat ele geçirildi


  Rusya, Barack Obama’ya zeytin dalı uzattı


  İsrail’in saldırıları radikallere yaradı


  Gazze geçişleri derhal açılmalı


  Gazze’ye psikolojik baskı


  Cami minareleri Ermenistan’dan görülebilecek


  Plastik, hayatı zehirliyor


  İstanbul’da ‘güneşli’ günler


  Filmlerin ‘google’u açılıyor


   Beslenme bilincimiz artıyor


  Yurt dışında ava servet harcanıyor



 

Bütün haberler

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır