"Gerçekten" haber verir 29 Ocak 2009
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formuİletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Spor

 

YILDIZLAR LİSTESİNDE 3 TÜRK

IFFHS'NİN 2008 YILININ EN POPÜLER FUTBOLCULARI ANKETİNDE ARDA TURAN 6, SEMİH ŞENTÜRK 8, HAMİT ALTINTOP İSE 16. OLDU. ÜÇ FUTBOLCU, RONALDO, MESSI, KAKA, RONALDINHO, RAUL, BECKHAM, TORRES VE IBRAHIMOVIC GİBİ DÜNYANIN ÖNEMLİ FUTBOLCULARINI GERİDE BIRAKTI. GALATASARAYLI KEWELL DA 33. SIRADA YER ALIRKEN, TÜRKİYE'DEN SIRALAMAYA GİREN BAŞKA FUTBOLCU OLMADI.

ULUSLARARASI Futbol Tarihi ve İstatistikleri Federasyonu'nun (IFFHS) yaptığı 2008 yılında dünyanın en popüler futbolcuları anketinde Türk futbolcular Arda Turan, Semih Şentürk ve Hamit Altıntop dünya yıldızlarını geride bıraktı. Galatasaray'ın milli futbolcusu Arda Turan topladığı 88 bin 321 oyla 6. olurken, Fenerbahçe'nin golcü futbolcusu Semih Şentürk 42 bin 24 oyla 8'inci, Bayern Münih'te forma giyen Hamit Altıntop ise 6 bin 409 oyla 16. sırayı elde etti.

ÜNLÜ RONALDO 21, MESSİ 24. SIRADA KALDI

Üç Türk futbolcu, dünyanın önemli futbolcuları Cristiano Ronaldo, Messi, Kaka, Raul, Beckham, İbrahimovic ve Torres gibi futbolcuları geride bırakmayı başarırken, Galatasaray'ın Avustralyalı futbolcusu Harry Kewell da ilk 100'e girmeyi başardı. Kewell, 2 bin 498 oyla 33. olurken, ilk 100'e Türkiye'den başka futbolcu giremedi. FIFA tarafından dünyada yılın futbolcusu seçilen Manchester United'ınPortekizli futbolcusu Ronaldo, IFFHS'nin oylamasında 5 bin 246 oyla 21. olurken, Barcelona'da oynayan Arjantinli Lionel Messi 4 bin 688 oyla 24'üncü, Milan'da forma giyen Kaka 3 bin 528 oyla 29'uncu, Ronaldinho 32'nci, Raul 36'ncı, Beckham 39'uncu, İbrahimovic 40'ıncı, Torres 46'ncı, Gerrard 53'üncü, Robinho 54'üncü, Henry 56'ncı, Ribery 64'üncü, Eto'o ise 68. sırada yer alabildi. IFFHS'nin 2008 yılının en popüler futbolcuları oylamasında ilk 10'a giren futbolcular şunlar:

29.01.2009


 

Alanzihno 4,5 yıllık imza attı

TRABZONSPOR anlaşma sağladığı Norveç'in Stabaek takımının sol kanat oyuncusu Alan Carlos Gomes Da Costa ''Alanzinho'' ile 4,5 yıllık sözleşme imzaladı. Önceki gece Trabzon'da coşkulu bir taraftar grubu tarafından karşılanan bordo-mavili takımın yeni transferi, bu sabah sağlık kontrolünden geçtikten sonra Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde, kulüp asbaşkanı Hayrettin Hacısalihoğlu'nun hazır bulunduğu imza töreninde 1 yılı opsiyonlu olmak üzere 4,5 yıllık resmi sözleşmeye imza attı. Alanzinho, Trabzonspor'da bulunmaktan dolayı mutlu olduğunu ifade ederek, ''Şampiyonluğa oynayan ve şampiyon olmak mecburiyetinde olan bir takıma geldiğimin farkındayım. Bunun için elimden gelen katkıyı sağlamak istiyoruz'' dedi. Alanzinho, Türkiye'deki Brezilyalı oyuncular ile kişisel olarak tanışmadım. Ama Alex, Deivid ve Roberto Carlos'u tanıyorum.''

29.01.2009


 

G.Saray'ın kupada işi zor

FORTİS Türkiye Kupası çeyrek final ilk maçında Galatasaray ile Ali Sami Yen Stadyumu'nda 1-1 berabere kalan Sivasspor, 3 Şubat'taki rövanş maçı için avantajlı bir skor elde etti. Lig lideri Sivasspor, 4 gün önce ligde iç sahada 2-0 mağlup ettiği Galatasaray'a, dün de Fortis Türkiye Kupası çeyrek final ilk maçında galibiyet şansı tanımadı. Galatasaray'a karşı tarihindeki ilk galibiyetini 4 gün önce elde eden Sivasspor, dün de bu galibiyetin moraliyle çıktığı Fortis Türkiye Kupası çeyrek final ilk maçında İstanbul Ali Sami Yen Stadyumu'nda rakibiyle 1-1 berabere kaldı ve rövanş maçı için avantaj elde etti. Sivasspor ile Galatasaray arasındaki Fortis Türkiye Kupası çeyrek final rövanş maçı 3 Şubat Salı günü saat 14.00'de, Sivas 4 Eylül Stadyumu'nda oynanacak.

GOLSÜZ BERABERLİK SİVASSPOR'A YETİYOR

Sivas'taki maçın 0-0 eşitlikle veya Sivasspor'un galibiyetiyle sona ermesi halinde, kırmızı-beyazlı ekip kupada adını yarı finale yazdıracak. Sivas'taki maçın Galatasaray'ın galibiyetiyle ya da 2-2 ve üzeri gollü beraberliklerle sona ermesi halinde Sivasspor, kupadan elenecek. Rövanş maçının normal süresinin 1-1 eşitlikle sona ermesi halinde ise karşılaşma uzatmaya gidecek.

SİVASSPOR YÖNETİMİ KÜFÜRE TEPKİ GÖSTERDİ

Sivasspor Kulübü Basın Sözcüsü Fikret Ünsal, Galatasaray ile deplasmanda oynadıkları Türkiye Kupası çeyrek final ilk maçında, sarı-kırmızılı taraftarların maç boyunca Sivasspor aleyhine, ağza alınmayacak galiz küfürler sarf ettiğini belirterek, ''Sivasspor gibi sadece güzel futbol oynamaya çalışan, oyunu çirkinleştirmeyen futbolculara bunu reva görmelerini şiddetle kınıyoruz'' dedi. Ünsal yaptığı yazılı açıklamada, Ali Sami Yen Stadyumu'nda oynadıkları Fortis Türkiye Kupası çeyrek finalinin ilk ayağında, ancak uzatmalarda beraberliği yakalayabilen Galatasaraylı futbolcuların agresif hareketlerini böylesine büyük bir camiaya yakıştıramadıklarını da belirtti.

29.01.2009


 

F.Bahçe Ülker güçlü CSKA Moskova önünde

FENERBAHÇE Ülker Basketbol Takımı, ULEB Avrupa Ligi 2. tur (Top 16) (H) Grubu'ndaki ilk hafta maçında bugün İstanbul'da Rusya temsilcisi CSKA Moskova ile karşılaşacak. Abdi İpekçi Spor Salonu'ndaki karşılaşma saat 20.15'de başlayacak. ULEB Avrupa Ligi'nin son şampiyonu CSKA Moskova, ilk turda Efes Pilsen ile aynı grupta yer almış, Moskova ve İstanbul'daki iki maçı da kazanmıştı.

29.01.2009


 

G.Saray bayanları Rum AEL'e konuk oluyor

GALATASARAY Bayan Basketbol Takımı, FIBA Avrupa Kupası 3. tur ilk maçında bugün deplasmanda Kıbrıs Rum Kesimi temsilcisi Imperial AEL ile karşılaşacak. Limasol kentindeki karşılaşma saat 19.30'da başlayacak. Müsabakanın rövanşı 5 Şubat Perşembe günü İstanbul'da yapılacak ve çeyrek finale yükselecek ekip belli olacak.

29.01.2009


 

Süper Lig'de 2 maçın saatleri değişti

TÜRKCELL Süper Lig'in 18. haftasında yapılacak iki maçın başlama saatinin, yayıncı kuruluşun isteği doğrultusunda değiştirildiği bildirildi. Futbol Federasyonu'ndan yapılan açıklamaya göre, daha önce 31 Ocak Cumartesi günü saat 14.00'te oynanacağı açıklanan Kayserispor-Sivasspor maçı saat 13.30'da başlayacak. Aynı gün saat 15.00'te yapılacağı duyurulan Ankaraspor-Trabzonspor karşılaşması ise saat 16.00'ya alındı.

29.01.2009


 

Hakeme "Miki Fare" dedi, 535 Avro ceza aldı

İNGİLTERE Premier Lig takımlarından Newcastle United'ın teknik direktörü Joe Kinnear, Martin Atkinson'a ''Miki Fare hakem'' dediği için 535 avro para cezası aldı. İngiltere Futbol Federasyonu (FA), geçen yıl 9 Kasımda Fulham'a 21 yenilgiyle biten maçın ardından, performansını beğenmediği Martin Atkinson'a ''Miki Fare hakem'' yakıştırmasında bulunan Kinnear'a, 535 avro para cezası verdi. 62 yaşındaki İrlandalı teknik adamın çalıştırdığı takımlar arasında, AlSharjah, India, Nepal, Wimbledon, Luton Town ve Nottingham Forest da bulunuyor.

29.01.2009


 

Denizlispor Roman ve Tomas ile yollarını ayırdı

DENİZLİSPOR Teknik Direktörü Ümit Kayıhan, yeni alacakları futbolculara kontenjan açmak için Roman Kratochvil ve Tomas Abraham ile yollarını ayırdıklarını bildirdi. Kayıhan, Fortis Türkiye Kupası çeyrek final ilk maçında sahalarında Ankaraspor ile 1-1 berabere kalmalarının ardından, her iki futbolcunun yönetim kurulu kararıyla kulüpten ayrılmasının kesinleştiğini belirtti. Yönetim kuruluna, iki yeni yabancı futbolcu alınması yönünde rapor sunduğunu kaydeden Kayıhan, bu oyuncularla ilgili kararın en kısa sürede verileceğini söyledi. Kayıhan, ''Kratochvil ve Abraham'a verdikleri hizmetlerden dolayı teşekkür ediyoruz'' dedi.

29.01.2009


 

Kerem Tunçeri Efes'e geri döndü

EFES Pilsen, kadrosuna katmak için bir süredir görüştüğü Kerem Tunçeri ile 2,5 yıllık sözleşme imzaladı. Sezon başında Rusya'nın Triumph Lyubertsy takımına transfer olan ve bu kulüpte umduğunu bulamayan Kerem Tunçeri, Efes Pilsen ile sözleşme imzalayarak 2,5 yıllık Avrupa macerasının ardından Türkiye'ye döndü. Efes Pilsen Genel Menajeri Engin Özerhun, önemli bir oyuncuyu kadrolarına kattıklarını belirterek, ''Kerem'in kulübüyle olan anlaşmasını sonlandırma noktasına gelmesi ile ilgili en son gelişmeleri tekrar değerlendirdik ve kendisiyle anlaşmaya vardık. Yuvası olan Efes Pilsen'e önemli katkılarda bulunacağına inanıyorum'' dedi. Özerhun, Kerem Tunçeri'nin herhangi bir oyuncunun yerine transfer edilmediğini, kadro zenginliğini artırmak için kendisini aldıklarını ifade etti.

29.01.2009


 

Hidayet Türkoğlu güldü, Mehmet Okur üzüldü

AMERİKAN Profesyonel Basketbol Ligi'nde (NBA), Hidayet Türkoğlu'nun takımı Orlando Magic, sahasında Indiana Pacers'ı 135-111 ile geçerken, milli basketbolcu 11 sayı kaydetti. Amway Arena'da 17 bin 461 kişinin izlediği karşılaşmada, 32 dakika sahada kalan Türkoğlu, 11 sayı, 8 asist ve 4 ribauntla oynadı. 8 oyuncunun çift haneli skorlara ulaştığı Magic'de,Mickael Pietrus 27 sayı ve 10 ribauntla maçın en skoreri oldu, Rashard Lewis 24, Dwight Howard da 22 sayıyla galibiyete destek verdi. Mehmet Okur, 22 sayı üretse de takımı Utah Jazz, sahasında San Antonio Spurs'e 106-100 yenilmekten kurtulamadı. Energy Solutions Arena'daki maçın 42 dakikasını sahada geçiren Okur, 22 sayı, 14'ü savunma olmak üzere 17 ribaunt ve 3 asistle etkili bir oyun sergiledi, ancak takımının yenilmesine engel olamadı. Karşılaşmaya Andrei Kirilenko ve Carlos Boozer'dan yoksun çıkan Jazz'da, Ronnie Brewer'in 23, Deron Williams'ın da 19 sayı ve 13 asisti yetmedi.

29.01.2009


 

Hertha Berlin taraftarları ırkçı hareketler yaptı

ALMANYA Birinci Futbol Ligi (Bundesliga) takımlarından Hertha BSC Berlin'in bazı taraftarları, Hertha'nın Alman 4. Lig takımı Babelsberg'e karşı oynadığı hazırlık maçında, bu takımda oynayan siyahi futbolcu Babacar N'Diaye'ye ırkçı sözlerle hakaret ettiler. Bild gazetesi, Hertha taraftarlarının, karşılaşmanın ilk yarısında N'Diaye'ye ırkçı sözlerle hakaretlerde bulunduklarını, olayın büyümemesi için Hertha oyuncuları Arne Friedrich ve Josip Simunic'in araya girdiğini, karşılaşmanın hakeminin de kısa bir süre oyunu durdurduğunu yazdı. Polisin daha sonra, hakaret eden bir kişiyi ve yanında bulunan 4 arkadaşını stattan çıkartarak kendilerine stada girme yasağı koyduğu belirtilen haberde, polisin, bu taraftarlara karşı daha ne gibi önlemler alınabileceği konusunda araştırmalar yaptığı ifade edildi.

29.01.2009


 

Avustralya Açık'ta yarı final maçları bugün

TENİSTE sezonun ilk ''Grand Slam'' mücadelesi olan 97. Avustralya Açık Tenis Turnuvası'na, çeyrek final maçlarıyla devam edildi. Melbourne Park kortlarında yapılan, 22 milyon Avustralya Doları ödüllü turnuvanın 10. gününde, tek erkeklerde 1 numaralı seribaşı Rafael Nadal yarı finale yükseldi.Tek bayanlarda Avustralya Açık'ta 2003, 2005 ve 2007 yıllarının şampiyonu olan, kariyerinde 1 Fransa Açık , 2 Wimbledon, 3 de ABD Açık şampiyonlukları bulunan 2 numaralı seribaşı Serena Williams, 2004 ABD Açık'ın şampiyonu 8 numaralı seribaşı Rus Svetlana Kuznetsova'yı 5-7, 7-5 ve 6-1'lik setlerle 2-1 yenerek, yarı finale yükseldi. Bugünkü tek erkekler ve tek bayanlar yarı final karşılaşmaları şöyle: (14) Fernando Verdasco (İspanya) - (1) Rafael Nadal (İspanya), (7) Andy Roddick (ABD) - (2) Roger Federer (İsviçre), (7) Vera Zvonareva (Rusya) - (3) Dinara Safina (Rusya), (4) Elena Dementieva (Rusya) - (2) Serena Williams (ABD).

29.01.2009


 

Robinho cinsel tacizden gözaltına alınıp, bırakıldı

İNGİLTERE Premier Lig'in önemli takımlarından Manchester City'nin dünyaca ünlü forveti Robinho'nun, 14 Ocak tarihinde cinsel taciz suçlamasıyla gözaltına alındığı ve daha sonra kefaletle serbest bırakıldığı ortaya çıktı. 25 yaşındaki ünlü oyuncunun, Leeds'deki bir gece kulübünde yaşandığı öne sürülen cinsel taciz olayı yüzünden soruşturma konusu edildiği duyuruldu. Brezilyalı futbolcunun sorgusu sırasında ısrarla hakkındaki suçlamaları reddettiği ve kefaletle serbest bırakıldığı belirtilirken, Batı Yorkshire polisi ise, isim vermemekle birlikte 14 Ocak tarihinde aynı suçlamayla bir gözaltı gerçekleştirildiğini doğruladı. Robinho'nun sözcüsü Chris Nathaniel ise, Robinho'nun hakkındaki suçlamaları reddettiğine dikkat çekerken, ünlü futbolcunun soruşturmaya yardımcı olmak adına, polisten gelecek soruları cevaplamaya ve işbirliğine devam edeceğini ifade etti.

29.01.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır