"Gerçekten" haber verir 30 Ocak 2009
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formuİletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Spor

 

Yattara'ya Real Madrid kancası

İSPANYOL spor gazetesi Marca, Real Madrid Kulübü'nün ara transfer döneminin kapanmasına az bir zaman kala Trabzonspor'dan İbrahim Yattara'yı transfer edebileceğini, kararın bugün verileceğini iddia etti. ''Sürpriz transfer Yattara olabilir'' başlığını atan Marca, Real Madrid takımının teknik direktörü Juande Ramos'un istediği ileriye dönük sağ kanat oyuncusunun Yattara olabileceğini savundu. Real Madrid'in Yattara'nın transfer edilmesi için Trabzonspor'a 1.5 milyon Avro bonservis bedeli teklif ettiği söylenirken, Gineli futbolcuya da övgüler yağdırıldı. İspanyol gazetesi, Yattara için, ''mevkisinde mükemmel, top virtüözü'' derken, görmek isteyenlerin internette youtube kanalından 28 yaşındaki Yattara'nın neler yapabileceğini izleyebilecekleri kaydedildi. Yattara'nın gol kapasitesinin yüksek olmadığı, ancak kanatlardan çok iyi bir şekilde içeriye kadar girdiği belirtilerek, ''Ancak İspanyol ligine göre daha düşük seviyeli bir ligde oynuyor. Belki İspanya'ya gelirse La Liga'ya da gösteri ve farklılık getirebilir'' denildi. Yattara ile ilgili görüşü sorulduğu belirtilen Fenerbahçe teknik direktörü Luis Aragones'in de, ''Ronaldinho'ya çok benziyor'' dediği yazıldı. Bu arada ara transferin bitmesine 2 gün kala, Real Madrid'in mutlaka bir oyuncu almak istediği ve ilk tercih olarak gösterilen İngiltere'nin Wigan takımında oynayan Ekvatorlu Valencia ile görüşmelerde anlaşma sağlanamadığı belirtildi.

30.01.2009


 

Beşiktaş süper başladı

FORTİS Türkiye Kupası'nda çeyrek final ilk maçında Antalyaspor'u 2-0 yenerek avantaj sağlayan Beşiktaş, 2009 yılına müthiş başladı. Siyah-beyazlı takım, 2009 yılında Turkcell Süper Lig ve Fortis Türkiye Kupası'nda 4 resmi karşılaşmaya çıkarken, bunların hepsini kazanmasını bildi. Bu yılın ilk maçını 6 Ocak tarihinde yapan siyah-beyazlı takım, kupadaki mücadelesinde Gaziantep Büyükşehir Belediyespor'u 3-1 mağlup etti. 2008 yılının son maçında ligde Galatasaray'a 4-2 mağlup olan ve sıkıntılı bir şekilde bu yılı geride bırakan, ancak yeni yıla yeni umutlarla giren Beşiktaş, 2009'un ilk ayında ortaya koyduğu performansla geçen yılın sıkıntılarını geride bıraktığı görüntüsünü çizdi.

HEM HÜCUMDA, HEM SAVUNMADA BAŞARILI

Kadrosunu Yusuf Şimşek ve Erkan Zengin ile takviye eden, bazı oyuncularla yollarını ayıran siyah-beyazlı takım, 2009 yılının ilk lig maçında Denizlispor'u mağlup ederken, kupada da aldığı 3 galibiyetle taraftarlarını sevindirdi. Yeni yılla birlikte bambaşka bir görüntü çizen Beşiktaş, bu 4 maçta hücum hattında da başarılı bir görüntü sergilemesinin yanı sıra savunmada da oldukça başarılı performans ortaya koydu.

HAZIRLIK MAÇINI DA BOŞ GEÇMEDİLER

Bu yılın ilk 4 resmi maçında 4 galibiyet alan Beşiktaş, başarılı performansını hazırlık karşılaşmasında da ortaya koydu. Lige verilen arada Antalya'da kamp yapan siyah-beyazlı ekip, bu dönemde Almanya'nın Werder Bremen takımıyla yaptığı hazırlık maçını 2-1 kazanarak formda olduğunu gösterdi.

30.01.2009


 

Bobo da açıldı

BREZİLYALI oyuncusu Bobo da 2009 yılına müthiş bir başlangıç yaptı. Sezon başında ilk 11'de oynama fırsatı bulan, ancak Mustafa Denizli'nin gelmesinin ardından kendine daha çok kulübede yer bulabilen Bobo, 2009 yılının bu ilk 4 maçında takımının attığı 7 golün 3'üne imzasını attı. Gaziantep Büyükşehir Belediyespor ile yapılan karşılaşmada sakatlanan ve ocak ayındaki karşılaşmaların sadece 2'sinde forma giyebilen genç oyuncu, buna rağmen klasını göstermesini bildi ve oynadığı maçları boş geçmedi.

30.01.2009


 

Gideceğim yalan

FANATİK gazetesinin Yunanistan'ın Sportday gazetesini kaynak göstererek yayımladığı Bobo'nun Beşiktaş'tan ayrılmak istediği yönündeki haber yalanlandı. Bobo, Beşiktaşımız'dan ayrılmayacağını belirttiğini belirterek, "Hiç bir zaman Beşiktaş'tan ayrılmayı düşünmediğimi belirtmeme rağmen, bugün bu haberin çıkmasına da bir anlam veremedim. Yunanistan'daki gazetelerde çıkan açıklamalar da kesinlikle doğru değildir. Herhangi bir yayın kuruluşuna bu tarzda açıklamalarım olmadı."

30.01.2009


 

Nihat: Spartak Moskova'ya gitmiyorum

İSPANYA'NIN Villarreal takımında oynayan Türk futbolcu Nihat Kahveci, Rusya'nın Spartak Moskova takımından kendisine transfer teklifi geldiği ve görüşmeler yapıldığı iddialarını yalanladı. Ara transfer döneminin kapanmasına 48 saat kala Spartak Moskova kulübünün Nihat'a, Real Sociedad'tan eski takım arkadaşı olan Valeri Karpin aracılığıyla transfer teklifi götürdüğü iddiaları ortaya atılırken, İspanyol kulübü de bir futbolcusu için görüşmeler yaptığını duyurdu. Villarreal kulübünün yönetim kurulu üyesi Jose Manuel Llaneza, basına açıklalamasında futbolcu ismi vermeden transfer görüşmeleri yapıldığınıdoğrularken, ''Gerçekten bazı değişiklikler için hareketlilik var ve sonuç bekliyoruz'' dedi. İspanyol basını, söz konusu futbolcunun Nihat olduğunda ısrar ederken, İspanyol haber ajansı EFE'ye açıklam yapan Nihat, ''Ne transfer teklifi aldım ne de gitmek istiyorum. Uydurulan bu hikayeye en fazla şaşıran benim. Yine de saygı göstererek tek bir şey diyebilirim ki, takımdan gitmek için teklif alan ben değilim" dedi.

30.01.2009


 

F.Bahçe potada Lotos önünde

FENERBAHÇE Bayan Basketbol Takımı, FIBA Avrupa Ligi 2. turunda eşleştiği Polonya temsilcisi Lotos PKO BP ile 2. maçı bugün deplasmanda yapacak. Gdynia kentindeki maç TSİ 19.30'da başlayacak. İstanbul'da yapılan ilk maçta rakibini normal süresi 77-77 tamamlanan karşılaşmada ilk uzatma sonucunda 87-83 yenerek seride 1-0 öne geçen Fenerbahçe, bugünkü maçı da kazanırsa tur atlayacak.

30.01.2009


 

Tolga Seyhan Hacettepe'de

FORMASINI giydiği Kocaelispor ile karşılıklı anlaşarak, sözleşmesini fesheden Tolga Seyhan'ın, sezon sonuna kadar Hacettepe'de oynayacağı belirtildi.31 yaşındaki futbolcu, Dardanelspor, Malatyaspor, Trabzonspor, Shakhtar Donetsk ve kiralık olarak Galatasaray'da da forma giymişti.

30.01.2009


 

Avustralya Açık'ta Federer finale yükseldi

TENİSTE sezonun ilk ''Grand Slam'' mücadelesi olan 97. Avustralya Açık Tenis Turnuvası'nda yarı final maçları başladı. Melbourne Park kortlarında yapılan, toplam 22 milyon Avustralya Doları ödüllü turnuvanın 11. gününde, tek erkeklerde 2 numaralı seribaşı Roger Federer 7 numaralı seribaşı ABD'li Andy Roddick'i 6-2, 7-5 ve 7-5'lik setlerle 3-0 yenerek, adını finale yazdırdı. Tek bayanlarda Avustralya Açık'ta 2003, 2005 ve 2007 yıllarının şampiyonu olan, kariyerinde 1 Fransa Açık (Roland Garros), 2 Wimbledon, 3 de ABD Açık şampiyonlukları bulunan 2 numaralı seribaşı Serena Williams, Roland Garros ve ABD Açık'ta 1'er kez final oynama şansını yakalayan, 4 numaralı seribaşı Rus tenisçi Elena Dementieva'yı 6-3 ve 6-4'lük setlerle 2-0 yenerek, finale yükseldi. Geçen yıl Roland Garros'da final oynayan 3 numaralı seribaşı Rus Dinara Safina da vatandaşı 7 numaralı seribaşı Vera Zvonareva'yı 6-3 ve 7-6 (4)'lık setlerle 2-0 yenerek, finale çıkmayı başardı ve tek bayanlar finalinde Serena Williams'ın rakibi oldu.

30.01.2009


 

Balıkçının cesedini Ersun Yanal buldu

TRABZONSPOR Teknik Direktörü Ersun Yanal, balıkçı barınaklarının bulunduğu bölgede fotoğraf çekerken, intihar eden bir balıkçının cesedini buldu. Alınan bilgiye göre, balıkçılıkla uğraşan Akın Savaş E. (20), Faroz Balıkçı Barınağı'nda henüz bilinmeyen nedenle kendini iple tavana astı. Akın Savaş E'nin cesedini, sabah eşiyle çevredeki restorana kahvaltı için gelen ve ardından barınakların olduğu bölgede fotoğraf çeken Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal fark etti. Yanal'ın durumu bildirmesi üzerine olay yerine gelen polis ekipleri ve Cumhuriyet Savcısı, inceleme başlattı. Akın Savaş E'nin, 20 gün sonra askere gideceği ve ailesinin kendisinden 3 gündür haber alamadığı öğrenildi.

30.01.2009


 

Süper akrobat Chris Pfeiffer CNR'de gösteri sunacak

DÜNYANIN ilk Kapalı Alan Serbest Stil Motosiklet Dünya Şampiyonu Chris Pfeiffer, Castrol'ün davetlisi olarak MotoPlus Motosiklet Fuarı için Türkiye'ye geliyor. Akrobasi ustası, 38 yaşındaki Alman sporcu Chris Pfeiffer, 5 - 8 Şubat tarihlerinde Yeşilköy'deki CNR EXPO'da düzenlenecek MotoPlus Fuarı'nda Castrol gösteri alanında unutulmaz bir gösteri sunacak. Motosikletle akrobasi, serbest stil motosiklet, trial ve enduro dallarında uzman olan Chris Pfeiffer, imkansız gibi görünen dönüş ve atlama hareketlerinden oluşan kombinasyonlarıyla izleyenlere heyecanlı anlar yaşatmak istiyor. 1997 yılında yerde yan yana yatan 33 kişinin üzerinden rampasız uzun atlama rekoru ile tarihe geçen Chris Pfeiffer, 2000'de 30 saniyede 15 defa ön teker havada daire çizme rekorlarının sahibi oldu.

30.01.2009


 

BEKO BASKETBOL LİGİNDE PROGRAM

Bugün:

14.00 Çankaya Üniversitesi-BOTAŞ (Arı Koleji)

31 Ocak Cumartesi:

15.00 Tarsus Belediyesi-TED Kayseri Koleji (Tarsus)

1 Şubat Pazar:

14.00 Ceyhan Belediyesi-Galatasaray (Ceyhan)

15.00 Beşiktaş-Bahçeşehir Burhaniye B. (Cola Turka)

2 Şubat Pazartesi:

18.30 Fenerbahçe-Mersin B.Belediyesi (Caferağa)

30.01.2009


 

HAKEMLER AÇIKLANDI

31 Ocak Cumartesi:

13.30 Kayserispor-Sivasspor: Cüneyt Çakır

14.00 Kocaelispor-Gençlerbirliği: Abdullah Yılmaz

16.00 Ankaraspor-Trabzonspor: Bülent Yıldırım

19.00 Denizlispor-Galatasaray: Koray Gençerler

1 Şubat Pazar:

14.00 Ankaragücü-Konyaspor: Fırat Aydınus

14.00 Bursaspor-Hacettepe: Serkan Çınar

14.00 Eskişehirspor-İstanbul B.B: Hakan Özkan

17.00 Fenerbahçe-Gaziantepspor: Özgüç Türkalp

20.00 Beşiktaş-Antalyaspor: Tolga Özkalfa

30.01.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır