"Gerçekten" haber verir 31 Ocak 2009
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formuİletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Spor

 

Skibbe: Sivas'ta turu geçeriz

GALATASARAY Teknik Direktörü Michael Skibbe, Turkcell Süper Lig'deki Sivasspor maçında Ümit Karan'ın kırmızı kartla oyundan atılması kararının, hatalı olduğuna inandığını söyledi.

Galatasaray TV'ye açıklamalarda bulunan Michael Skibbe, kırmızı kartla oyun dışı kaldığı Sivasspor maçının ardından Ümit Karan'ın kesinlikle hakeme küfür etmediğini söylediğini belirterek, ''Ümit'e verilen kırmızı kartı ve bunun sebebi olan küfürü ben kabul etmiyorum. Kesinlikle Ümit'in değil, yan hakemin hatalı olduğunu düşünüyorum'' dedi. Alman çalıştırıcı, cezası nedeniyle kadroya giremeyen Ümit'in eksikliğini Fortis Türkiye Kupası'ndaki Sivasspor maçında hissettiklerini dile getirerek, ''Son kupa maçımızda yedek kulübemize baktığınız zaman ne kadar çok eksik olduğunu görüyorsunuz. Bir Ümit'e ne kadar çok ihtiyacımız olduğu anlaşılıyor'' diye konuştu.

SİVAS'TA GALİP GELİP, TURU GEÇERİZ

Fortis Türkiye Kupası'nda Sivasspor ile yapacakları çeyrek final rövanş maçına değinen Skibbe, Sivas deplasmanında turu geçeceklerine inandığını vurguladı. Sivasspor karşısında agresif oynamaları ve gol pozisyonları yaratıp, bunları değerlendirmeleri gerektiğini aktaran Alman teknik adam, şunları söyledi: ''Son vuruşlarda başarılı olmamız gerekiyor. Bizim sıkıntımız o. Özellikle o pozisyonlarda daha dikkatli olmamız lazım. Bizim oradaki şansımızın iyi olduğunu düşünüyorum. Takımımız iyi bir gününde, Sivas'ta da olsa galip gelebilecek güçte. Bizim Sivasspor'a hem lig lideri olarak, hem de kadro kalitesi olarak saygımız var. Ama oradan iyi oynayarak galibiyet çıkaracağımızaeminiz.' Deplasmanda Denizlispor ile yapacakları lig maçı için, ''İyi bir konsantrasyonla mücadelemizi verdikten sonra, 3 puanı alıp dönmek istiyoruz'' diyen Skibbe, hedeflerinin sezonu şampiyon olarak tamamlamak olduğunu kaydetti.

SAKATLARIN DURUMU

Michael Skibbe, açıklamasında, sakatlığı bulunan oyuncuların son durumları hakkında da bilgi vererek, sözlerini şöyle tamamladı: ''Servet ile inşallah hafta sonu Denizlispor maçında beraber olabileceğiz. Nonda için de aynı şeyi söyleyebiliriz. Lincoln'le bir hafta 10 gün kadar daha zamanımız olacak. Kewell'ı da 3 hafta kadar beklememiz gerekecek. Hasan Şaş'ı unutmamak lazım, topla çalışmalara başlaması bizi sevindirdi. O da bizim için çok önemli. Önümüzdeki hafta kadroya katıldığı zaman, bizim için çok önemli katkı olacak. Linderoth, bir kaç gündür takım idmanına katılıyor. Değişiklik olmazsa Denizlispor maçının kadrosunda görebiliriz.''

31.01.2009


 

F.Bahçe'de neşeli idman

FENERBAHÇE, Turkcell Süper Lig'in 18. haftasında 1 Şubat Pazar günü Gaziantepspor ile oynayacağı maçın hazırlıklarını sürdürdü.

Samandıra Tesisleri'nde, teknik direktör Luis Aragones yönetiminde basına kapalı yapılan antrenmanın, neşeli ve eğlenceli geçtiği bildirildi. Antrenmanda futbolcular, koşu ve koordinasyon hareketlerinin ardından 3 gruba ayrılarak, dönüşümlü olarak minyatür kale maç ve 5'e 2 top kapma çalışması yaptı, ayak tenisi oynadı. Minyatür kale maçta Uğur, Volkan Babacan, Burak, Emre ve İlhan'dan oluşan takım rakiplerini yenince, bu oyuncular saha ortasında halay çekti. Ayak tenisinde ise Deniz, sahasına düşmekte olan topu çıkarmak isterken, aynı takımdaki arkadaşı Can'ın omzuna tekmeyi vurunca, tüm oyuncuların bu olaya kahkahalarla güldüğü belirtildi. Yine ayak tenisinde Gökhan Gönül'ün röveşata ile aldığı sayı tüm oyuncular ve teknik ekip tarafından alkışlandı.

31.01.2009


 

Yattara'ya teklif yok

TRABZONSPOR Asbaşkanı Hayrettin Hacısalihoğlu, Real Madrid Kulübü'nün İbrahim Yattara'yı transfer edeceği yönünde çıkan bazı haberleri değerlendirerek, kendilerine şuana kadar resmi bir başvuruda bulunulmadığını bildirdi.

Yattara'nın dünya standartlarında bir oyuncu olduğunu ve bu gibi tekliflerin normal karşılanabileceğini anlatan Hacısalihoğlu, şunları kaydetti: ''Sezon başından bu yana bir çok haber çıkıyor, kulüplerden teklifler oluyor. Ancak son günlerde belirtilen şekliyle herhangi bir resmi teklif yok, ama olması normaldir. Gelen talepler değerlendirilir. Kulüp menfaatlerine göre karar alınır. Bütün futbolcularımız birer değer ve yıldız. Kulüpler yalnızca ticari işletmeler değildir. Kulübün esas değeri sahadaki kadrosu ve duyulan güven ile destektir.''

31.01.2009


 

Lider Sivasspor Adana'da Kayserispor önüne çıkıyor

LİGDE yaptığı son 7 maçta yenilgi yüzü görmeyen ve bu 7 maçın 5'i üst üste olmak üzere 6'sını kazanan Sivasspor, bugün Adana'da karşılaşacağı Kayserispor'u da yenerek liderliğini ve yenilmezlik serisini sürdürmek istiyor.

Sivasspor, 18. haftada ligin güçlü ekiplerinden Kayserispor ile bugün saat 13.30'da Adana 5 Ocak Stadı'nda karşılaşacak. Ligin ilk haftasında Kayseri ekibi ile Sivas'ta 00 berabere kalan Sivasspor, Kayseri Kadir Has Stadı tamamlanana kadar maçlarını Adana 5 Ocak Stadı'nda oynama kararı alan Kayserispor'u yarın yenmenin planlarını yapıyor.

31.01.2009


 

Günün maçı Yenikent'te: AnkarasporTrabzonspor

TRABZONSPOR ile Ankaraspor, bugün başkentte yapacakları karşılaşmayla birlikte ligde 9. kez karşı karşıya gelecekler.

Ankara Yenikent Stadında saat 16.00'da başlayacak karşılaşmayı Bülent Yıldırım yönetecek. Ankaraspor'un 20042005 sezonunda lige yükselmesinin ardından bugüne dek iki takım arasında yapılan 9 maçta, bordomavililerin galibiyetlerde 43 üstünlüğü bulunuyor. 2 karşılaşmada ise taraflar sahadan beraberlikle ayrıldı. Trabzonspor, söz konusu karşılaşmalarda 15 gol atarken, kalesinde 10 gol gördü. Ankara'da yapılan 4 maçın 2'sini Ankaraspor kazanırken 1'inde Trabzonspor galip geldi, 1 maç da beraberlikle sonuçlandı.

31.01.2009


 

Galatasaray Denizli'de 3 puan peşinde

GALATASARAY ile Denizlispor, bugün yapacakları maçla birlikte ligde 36. kez karşı karşıya gelecek.

Denizli Atatürk Stadında saat 19.00'da başlayacak karşılaşmanın hakemi Koray Gençerler. İki ekip arasında geride kalan 35 maçın 22'sini Galatasaray galibiyetle kapatırken, 5 maçı Denizlispor kazandı, 8 maç da eşitlikle sona erdi. Galatasaray'ın toplamda attığı 64 gole, Denizli ekibi 31 golle karşılık verdi. İki takım arasında sezonun ilk yarısında İstanbul'da yapılan maçı Galatasaray 41 kazanmıştı. İki takım lig tarihinde şimdiye kadar Denizli'de 17 maça çıkarken, bunlardan 10'unu ''Cim Bom'', 2'sini ''Horozlar'' kazandı, 5 maç da berabere sonuçlandı. Galatasaray, deplasmanda rakibine toplam 28 gol atarken, kalesinde ise 16 gol gördü.

31.01.2009


 

TÜRKCELL SÜPER LİG PROGRAMI

Bugün:

13.30 KayserisporSivasspor (Adana 5 Ocak)

14.00 KocaelisporGençlerbirliği (İzmit İsmetpaşa)

16.00 AnkarasporTrabzonspor (Yenikent ASAŞ)

19.00 DenizlisporGalatasaray (Denizli Atatürk)

1 Şubat Pazar:

14.00 AnkaragücüKonyaspor (Ankara 19 Mayıs)

14.00 BursasporHacettepe (Bursa Atatürk)

14.00 Eskişehirsporİstanbul B.B. (Atatürk)

17.00 FenerbahçeGaziantepspor (ükrü Saracoğlu)

20.00 BeşiktaşAntalyaspor (BJK İnönü)

31.01.2009


 

BANK ASYA BİRİNCİ LİG PROGRAMI

Bugün:

13.00 KartalsporKasımpaşa (Kartal)

1 Şubat Pazar:

13.00 ManisasporMalatyaspor (Manisa 19 Mayıs)

13.30 BolusporDiyarbakırspor (Bolu Atatürk)

13.30 OrdusporÇaykur Rizespor (Ordu 19 Eylül)

13.30 AdanasporSakaryaspor (Adana 5 Ocak)

13.30 Güngören B.Kardemir Karabük (Yahya Baş)

13.30 Kayseri ErciyesGaziantep B.B. (Spor Kompleksi)

13.30 GiresunsporSamsunspor (Giresun Atatürk)

2 Şubat Pazartesi:

20.00 KarşıyakaAltay (İzmir Atatürk)

31.01.2009


 

TFF 2. LİG YÜKSELME GRUBU

1 Şubat Pazar:

13.30 Beykoz 1908Tarsus İdmanyurdu (Beykoz)

13.30 BucasporEyüpspor (Alsancak)

13.30 Diyarbakır B.B. DİSKİ Belediye Van (Atatürk)

13.30 Körfez BelediyeÇorumspor (Alparslan Türkeş)

13.30 Mersin İdmanyurduTokat (Tevfik Sırrı Gür)

31.01.2009


 

TFF 2. LİG 1. GRUP

1 Şubat Pazar:

13.30 DardanelsporBeylerbeyi (18 Mart)

13.30 GebzesporSarıyer (Gebze İlçe)

13.30 GaziosmanpaşaDarıca Gençler(Gaziosmanpaşa)

13.30 PendiksporBUGSAŞ Spor (Pendik)

31.01.2009


 

TFF 2. LİG 2. GRUP

1 Şubat Pazar:

13.30 AfyonkarahisarsporTurgutluspor (Atatürk)

13.30 Marmaris Belediye GençlikAltınordu (Atatürk)

13.30 Akhisar Belediye GençlikFethiyespor (İlçe)

13.30 AlanyasporAdana Demirspor (Milli Egemenlik)

31.01.2009


 

TFF 2. LİG 3. GRUP

1 Şubat Pazar:

13.30 Türk Telekomİstanbul Maltepe (Telekom)

13.30 ŞekersporZeytinburnuspor (OSTİM)

13.30 İstanbulAlibeyköyspor (Bahçelievler)

13.30 Konya ŞekersporKırşehirspor (Atatürk)

31.01.2009


 

TFF 2. LİG 4. GRUP

1 Şubat Pazar:

13.30 Yimpaş YozgatsporOfspor (Yozgat Şehir)

13.30 KarssporAkçaabat Sebatspor (Kars Şehir)

13.30 Trabzon KaradenizÇankırı Bld. (Yavuz Selim)

13.30 ErzurumsporPazarspor (Cemal Gürsel)

31.01.2009


 

Voleybolda devlerin günü: Eczacıbaşı-Güneş Sigorta

AROMA Bayanlar Voleybol Birinci Ligi'nde şampiyonluk adaylarından Eczacıbaşı Zentiva ile Vakıfbank Güneş Sigorta bugün karşı karşıya gelecek.

Eczacıbaşı Spor Salonu'ndaki dev maç saat 17.30'da başlayacak. Aroma Bayanlar Voleybol Birinci Ligi, Indesit Avrupa Şampiyonlar Ligi ile Teledünya Türkiye Kupası'nda 22 gün içinde birbirleriyle 5 kez karşılaşacak olan iki ekip arasında, hafta içindeki Türkiye Kupası yarı final ilk maçında gülen taraf 31'lik skorla Eczacıbaşı Zentiva olmuştu. Sezonun ilk yarısında yapılan lig maçını Vakıfbank Güneş Sigorta 30 kazanmıştı.

31.01.2009


 

Süreyya Ayhan 2 Nisan'da CAS'ta duruşmaya çıkacak

Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi (CAS) Milli Atlet Süreyya Ayhan Kop'un açtığı davaya karşılık, 2 Nisan 2009 tarihine duruşma verdi.

Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği (IAAF) ve Türkiye Atletizm Federasyonu'nun (TAF) CAS'a ''duruşmaya gerek yok'' tezine karşı, Kop ailesinin avukatı Osman Buldan ısrarla duruşma talep etti. Süreyya Ayhan Kop'un yaklaşık bir ay sonra doğum yapacak olması nedeniyle avukat tarafından nisan ayında istenilen duruşmayı CAS geçerli neden sayarak, 2 Nisan 2009 Perşembe günü saat 09.30'a duruşma verdi. Süreyya Ayhan Kop, hakkında verilen 4 yıl, eşi ve antrenörü Yücel Kop için de 2 yıl yarışmalardan men cezasını hatalı bularak Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi'ne (CAS) başvurmuştu. CAS ise davayı kabul ederek kurula biri Türk olmak üzere, Alman ve İsviçre'den 3 hakimi belirlemişti.

31.01.2009


 

Beşiktaş ABD Millî Takımının smaçörü Hughes'i aldı

Aroma Bayanlar Voleybol Birinci Ligi'nde mücadele eden Beşiktaş, ABD Milli Takımı'nın smaçörü Heater Lee Hughes'u transfer etti.

Daha önce ABD'li Angie McGinnis'a imza attıran siyahbeyazlı kulüp, ABD'nin Loyola Marymount Universitesi takımında forma giyen 23 yaşında ve 1.89 metre boyundaki Hughes'u da kadrosuna dahil etti. Beşiktaş Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Bülent Deriş, yeni transferin takımı daha da güçlendireceğini belirtti.

31.01.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır