"Gerçekten" haber verir 31 Ocak 2009
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formuİletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Haberler

Ben monşer değilim

BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan, Davos’taki tartışmalı oturuma Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı sıfatıyla konuştuğunu belirterek, ‘’Ben bazı emekli diplomatların anladığı dilden konuşmam. Ben siyasetten gelmiş birisiyim.


İSRAİL ŞAŞKIN, FİLİSTİNLİLERDEN DESTEK MİTİNGİ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Davos'ta Dünya Ekonomik Forumu kapsamında gerçekleştirilen "Gazze, Ortadoğu'da Barış Modeli" oturumunda, sözünü kesen o

Saygısızlık sineye çekilemez

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Davos’ta yaşanan gerginlikle ilgili olarak, ‘’Bir Türk Başbakanına saygısızlık yapılırsa, herhalde o da sineye çekecek değ


  Kurtulmuş: Davos çıkışıyla Türkiye itibar kazandı

SAADET Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Davos’taki çıkışının Türkiye’ye itibar kazandırdığını, bu çıkışı diplomatik kararlılığa dönüştürmeleri durumunda sonuna kadar kendilerine destek olacaklarını söyledi.


  Danıştay’tan nüfus sayımı protokolüne onay

DANIŞTAY 10. Dairesi, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) ile Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü arasında imzalanan, seçmen kütüklerinin oluşturulmasında adrese dayalı nüfus sayımı sonuçlarının kullanılmasına ilişkin protokolün yürütmesinin durdurulması talebini reddetti.


  Davos'a çeki-düzen

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Davos zirvesinde önceki gün katıldığı panelde yaşanan gerginliğin ardından Dünya Ekonomik Forumu da birtakım tedbirler aldı.


  Askerî ilişkiler devam eder

Genelkurmay Başkanlığı İletişim Daire Başkanı Tuğgeneral Metin Gürak, Türkiye-İsrail ilişkileri konusunda, ‘’Türkiye’-nin tüm ülkelerle yürüttüğü ikili askerî ilişkilerde millî menfaatler doğrultusunda hareket etmek esastır’’ dedi.


  Ergenekon çözülürse demokrasi gelir

İngiliz The Economist dergisi, Ergenekon soruşturmasını değerlendirdiği yeni sayısında, “Savcılar, Ergenekon olayını ne kadar derinleştirirse Türkiye’nin yakın geçmişindeki karanlık olaylar ortaya çıkacak ve Türkiye gerçek demokrasiye geçişte büyük bir adım atmış olacaktır” yorumunu yaptı.


  YÖK, katsayı adaletsizliğine çözüm getirsin

KÜÇÜK ve Orta Büyüklükteki İşletmeler Derneği (KOBİDER) Başkanı Nurettin Özgenç, Yüksek Öğretim Kurulu’nun (YÖK) meslek liselerinin katsayı sorununa çözüm getirmesi gerektiğini bildirdi.


  KRİZ EKMEK İSRAFINI ÖNLEDİ

SON dönemlerde tasarrufa yönelik önerilerin de etkisiyle Konya’da fırınlarda ekmek satışının ve çöpe giden ekmek sayısının azaldığı bildirildi.


  Soylu: Demokrasi cephesi oluşturulmalı

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Süleyman Soylu, siyasi görüşü ne olursa olsun, demokrasiye, sivil siyasete ve milli iradenin üstünlüğüne inanan herkesin Türkiye’de demokrasi cephe olması gerektiğini söyledi.


  Kimse ayrıcalıklı değil

DEVLET Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, ‘’’Hukuka uymaya ve hukuku uygulamaya yasama, yürütme ve yargı dahildir.


  87 ülkede Türkçe öğretiliyor

Madagaskar’dan Maldiv Adaları’na, Fildişi Sahilleri’nden Japonya’ya kadar toplam 87 ülkenin ilk ve ortaöğretim kurumlarında, Türkçe öğretiliyor.


  Bazı öğretmen atamaları için iptal davası

TÜRK Eğitim-Sen, iki ilde yapılan bazı öğretmen atamalarının iptali talebiyle dava açtı.


  Keçiören’de 700 mermi bulundu

EÇİÖREN Şenyuva’da bir poşet içerisinde yaklaşık 700 adet tüfek mermisi bulundu. Edinilen bilgiye göre, Keçiören Şenyuva TOKİ konutları yakınında bir dere yatağında poşet içerisinde yaklaşık 700 adet tüfek mermisi bulan bir vatandaş, durumu polise bildirdi.


  El bombalarıyla yakalandılar

ANKARA Emniyet Müdürlüğünün düzenlediği operasyonlarda üzerlerinde birer adet el bombası bulunan 2 kişi gözaltına alındı.


  “Asit kuyuları açılsın” başvurusu

ŞANLIURFA'DA kayıp olduğu öne sürülen kişilerin aileleri, ‘’öldürülen bazı kişilerin BOTAŞ kuyularına atıldığı’’na ilişkin iddiaların araştırılması ve kuyuların açılması için cumhuriyet savcılığına başvurdu.


  TÜRKİYE’NİN TAŞI TOPRAĞI ALTIN

YASTIK altındaki altınların değeri tartışılırken, toprak altındakileri, Maden Tetkik ve Arama (MTA) Genel Müdürü Mehmet Üzer açıkladı.


  Gözaltına alınanlar adliyede

ZONGULDAK Emniyet Müdürlüğü ekiplerince düzenlenen operasyonda gözaltına alınan Ereğli Belediye Başkanı Murat Sesli ve Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı (TSO) Ahmet Likoğlu ile gazeteci Ali Rıza Tığ’ın da aralarında bulunduğu 29 kişi Ankara’ya gönderildi.


   363 KÖYE ULAŞIM SAĞLANAMIYOR

Hava sıcaklığının sıfırın altında olduğu Doğu Anadolu’da kar kalınlığı Ağrı’da 40, Kars’ta 10, Erzurum’da 6 santim olarak ölçüldü. Karla kaplanan yollarda sürücüler büyük zorluk çekiyor.


  Otobüs dereye yuvarlandı: 6 ölü, 11 yaralı

DİYARBAKIR’DAN Van’a giden yolcu otobüsü, Bitlis Deresine yuvarlandı. Kazada 6 kişi öldü, 11 kişi yaralandı.


  Erzurum’da çığ uyarısı

ERZURUM’DA Meteoroloji Bölge Müdürlüğü tarafından ‘’çığ uyarısı’’ yapıldı.


  Aşırı yağış, köprüyü vurdu

SAKARYA’DA aşırı yağış hasara sebep oldu. Sakarya’nın Kaynarca ilçesinde Roçkan Deresi üzerinde bulunan köprü sebebiyle hasar gördü.



 

Bütün haberler

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır