"Gerçekten" haber verir 05 Şubat 2009
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formuİletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Kültür-Sanat

 

‘ÇİZGİLERLE FİLİSTİN’ SERGİSİ TAKSİM’DE

DÜNYACA ünlü karikatürist Carlos Latuff (Brezilya) ve gazetemizin karikatüristi İbrahim Özdabak’ın Filistin konulu karikatürleri, İnsan ve Medeniyet Hareketinin katkılarıyla 02 _06 Şubat tarihleri arasında İstanbul Taksim Metrosu Sergi Salonunda sergileniyor.

Son zamanlarda Filistin’de yaşananları gösteren karikatürler, İsrail ve Arap ülkelerinin izlediği politikaları da mizah diliyle eleştiriyor. Sergiyi düzenleyen İnsan ve Medeniyet Hareketi adına Yusuf Öcalan, “İletişim çağında karikatürlerin mesaj vermede önemli bir unsur olduğunu biliyoruz. Filistin’de yaşananları dünyanın uzak bir yerinden, bir karikatüristin çizgileriyle İstanbulluları buluşturmak istedik. Anladık ki, Carlos Latuff, İbrahim Özdabak çizgileri ile bizim hislerimiz aynı. İsrail’in işlediği cinayetleri, ABD-İsrail ilişkilerini ve Arap ülkelerinin liderlerinin tavırlarını, bu çizgiler açıklıyor. İstanbul halkını bu sergimize davet ediyoruz” dedi. “Çizgilerle Filistin” sergisi, 7 Şubat 2009 Cumartesi saat 19:00’da yapılacak olan “Filistin ile Dayanışma“ programıyla devam edecek.

(www.imh.org.tr)

Tel: 0 (212) 501 31 71

05.02.2009


 

Davos’u Cafcaf’ladılar

ŞUBAT sayısının kapağını da Davos’a ayıran Cafcaf mizah dergisi, Davosu işleyen ilk mizah dergisi olma özelliğini de taşıyor.

Cafcaf ekibi hızlarını alamayıp internet sitelerinde de Davos’u çizdiler. Tayyip Erdoğan’ın Davos’u terk etmesini olumlu karşılayan Cafcaf ekibi, Erdoğan’ı ‘Davos Paşa’ olarak da çizmişler. Volkan Akmeşe’nin bir çizgisinde ise Konya semalarında İsrail uçaklarının eğitim uçuşuna devam edişlerine de eleştiri getirmiş. “Davos çıkışınız şahaneydi, on numaraydı. Peki devamı gelecek mi? Mesela Konya’daki eğitim uçuşları?” diyor muhabir. Tayyip Erdoğan ise “Her şeyin başı eğitim!” diyor.

05.02.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır