"Gerçekten" haber verir 05 Şubat 2009
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formuİletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Spor

 

SİVAS BAYRAM YAPIYOR

TÜRKCELL Süper Lig lideri Sivasspor'un, ligde 2-0 yendiği Galatasaray'ı Fortis Türkiye Kupası çeyrek finalinde de elemesi ulusal ve yerel basında büyük yankı buldu.

Ulusal ve yerel basın kuruluşları, Sivasspor'un Fortis Türkiye Kupası çeyrek finalinde normal süresi ve uzatma bölümleri 1-1 eşitlikle biten maçta, Galatasaray'ı penaltı atışları sonucu eleyerek kupada adını yarı finale yazdırmasına geniş yer verdi. Sivas'ta yayın yapan yerel gazetelerden bazıları, Sivasspor'un yarı finale yükselmesi ile ilgili haberi manşetten yayına verdi. Gazetelerin manşetlerinde ''Tesadüf değil, alın teri'', ''Hiçbir başarı tesadüf değildir'' başlıkları göze çarptı.

YEREL GAZETELER KUPA ZAFERİYLE COŞTU

Bazı gazeteler de ilk sayfalarında Sivasspor'un başarısı ile ilgili haberlere yer verdi. Gazetelerin spor sayfaları Sivasspor'un yarı final coşkusunu anlatan haberlerle dolduruldu. Gazetelerden bazıları, Sivassporlu futbolcuların maç sonrası sevinçleri sırasında üzerilerindeki tişörtlerde yazılı olan sözleri de spor sayfalarında başlık olarak kullandı. Yerel gazeteler, Sivasspor'un yarı finale yükselmesini, ''Keşke hep Cimbom'la oynasak!'', ''Tesadüf değil, alın teri'', ''Cim 'Bom' ladı'',''Bu da Aslan'a ders olsun!'', ''Şimdi çıldırdılar!'', ''Bahane yok!'', ''Hiçbir başarı tesadüf değildir'', ''Sivasspor finale doğru'', ''Yiğidolar tarih yazdı'', ''Zafer Yiğidonun'', ''Yola devam'' gibi başlıklarla okuyucularına duyurdu.''Cim 'Bom' ladı'' başlığını atan gazetenin, bu başlığın alt kısmına da kırmızı bir balon yer yerleştirdiği görüldü. Gazeteler, Petkoviç'in penaltı atışlarındaki başarısı ve İbrahim Dağaşan'ın maç sonrası sahanın ortasına Filistin Bayrağı dikmesi ile ilgili de haberlere de yer verdi. Gazetelerden biri, Sivasspor teknik direktörü Bülent Uygun için ''General'' ifadesini kullandı. Gazete, Uygun'un maç ile ilgili açıklamalarının yer verildiği haberin başlığına da ''General'den maç yorumu'' başlığını kullandı. SİVASSPOR RESMİ İNTERNET SİTESİ SİVASSPOR kulübünün resmi internet sitesi de takımın yarı final başarısını ''Yiğido kupada tarih yazdı'' başlığıyla duyurdu. Bu başlığın altında yer alan haberde, ''Sivassporumuz Avrupa Fatihi Galatasaray'ı kupada saf dışı bıraktı. 4 Eylül'de ve Sivas'ta bayram sevinci yaşanıyor'' ifadelerini kullandı. Sitede, Sivasspor kulüp başkanı Mecnun Otyakmaz, teknik direktör Bülent Uygun ve futbolcuların kupayı kazanmak istediklerini belirten sözlerine de yer verildi. ''Sivas Yunan basınında'' başlıklı haberde ise Sivasspor'un Galatasaray'ı elemesinin Yunanistan'ın en yüksek tirajlı spor gazetesi SportDay'de tam sayfa haber olduğu kaydedildi.

05.02.2009


 

F.Bahçeli futbolculara kalori saati

FENERBAHÇELİ futbolcuların gün içinde yaktıkları kalori, kalori harcanmasının ne zaman yükselip, ne zaman düştüğü ve uyku kaliteleri, dönem dönem kollarına 24 saat boyunca taktıkları ''Kalori Saati'' ile belirleniyor.

Sarı-lacivertli kulüpten yapılan açıklamada, Samandıra Kamp Merkezi'ndeki sağlık ekibi ve diyetisyenlerin son derece bilimsel yönetmelerle çalıştıkları bildirildi. Bu yöntemle elde edilen veriler ışığında her oyuncu için özel diyet programları uygulandığı açıklandı. Oyuncuların kollarına gruplar halinde ve periyodik olarak takılan bu saatler hakkında kulübün internet sitesi aracılığıyla bilgiler veren kulüp doktoru Piyer Arzuman, şunları kaydetti:

''Kalori saati adını verdiğimiz bu alet sayesinde oyuncularımızın beslenme alışkanlıkları hakkında bir çok veri elde ediyoruz. Bu sayede oyuncuların gün içinde yaktıkları kaloriyi, kalori harcamasının ne zaman yükselip ne zaman düştüğünü ve en nihayetinde de oyuncularımızın uyku kalitesini öğrenebiliyoruz. Kalori saatleri, oyunculara gruplar halinde ve dönem dönem takılıyor. Bu saati takan oyuncu, 24 saat boyunca kolundan çıkarmıyor. Antrenmanlara dahi bu saatlerle çıkıyorlar. Bu nedenle çalışmalarını etkileyebileceği için kalecilere bu aletlerden takmıyoruz. Elde edilen veriler ışığında her oyuncumuz için özel diyet programları hazırlanıyor. Ayrıca bu diyet programları, normal antrenman günlerine, maç öncesi kamp dönemlerine, maç sonrası yenilenme antrenmanı dönemlerine ve hazırlık kampı dönemlerine göre de farklılıklar içeriyor. Öte yandan, oyuncularımızın Samandıra dışında, özel hayatlarındaki beslenme alışkanlıklarını da bu veriler ışığında yönlendirmeye çalışıyoruz.''

05.02.2009


 

FORTİS KUPASINDA BUGÜN BURSASPOR-FENERBAHÇE

FORTİS Türkiye Kupası çeyrek final rövanş karşılaşmasında Bursaspor, Fenerbahçe'yi kendi evinde ağırlıyor. Hüseyin Göçek'in yöneteceği maç saat 20.00'de başlayacak. Fenerbahçe İstanbul'daki ilk maçı 1-0 kazanmıştı.

05.02.2009


 

Filistin'e desteğim bir zulme karşıydı

İSPANYA'NIN Sevilla takımının formasını giyen Frederic Kanoute, ''Filistin'e desteğim siyasi veya dini değildi, bir zulme karşıydı'' dedi.

İspanya Kral Kupası'nda geçen haftalarda Deportivo'ya karşı oynanan maçta attığı golün ardından formasının altındaki ''Filistin'' yazılı tişörtü gösterdiği için İspanyol Futbol Federasyonu tarafından 3 bin Avro para cezası verilen Kanoute, El Pais gazetesinde yayımlanan röportajında, ''Her gösteri yapana 'neden yaptın' diye soramayız. Bütün dikkatler üzerime geldi ama aradığım da buydu. Bu kadar büyük bir zulme karşı sessiz kalınamaz. Sadece benim insani görevimdi ve bunu yapmanın en iyi yolu sahadaydı. Pişman değilim. Eğer bir kez daha yapmak zorunda kalırsam, yaparım'' açıklamasında bulundu.

İSLAM BENİM ADİL OLMAMI SAĞLADI

Filistin'e desteğinin Müslüman olmasından kaynaklanmadığını, başka bir dinden de olsa aynı tepkiyi göstereceğini kaydeden Mali asıllı Fransız futbolcu Kanoute, şunları kaydetti: ''Mali'de ailemin bir tarafı Müslüman, diğer tarafı Hristiyan. 19-20 yaşıma kadar din beni ilgilendirmiyordu. Daha sonra İslamı öğrenmeye başladım ve daha doğal bir yol olduğuna ikna oldum. Müslüman dindar olmam benim adil olmamı ve vicdanımla hareket etmemi sağlıyor.''

05.02.2009


 

Küresel kriz Avrupa'da ara transferi de vurdu

DÜNYA genelinde olumsuz etkileri devam eden küresel ekonomik kriz, futbolu da vurdu.

Almanya'da 2007-2008 sezonunda ara transferde 47.89 milyon avroluk harcama yapılırken, bu sezon sadece 21.1 milyon avro harcandı. Fransa'da geçen sezon kış sezonunda transferlere 35.75 milyon avro harcanırken, bu sezon bu rakam 17.7'ye kadar düştü. Belçika'nın uluslararası futbol pazarında sporcu transferi yapan Paul Jourant, ekonomik krizin her yerde kendini gösterdiğini belirterek, ''Kısa süre öncesine kadar Rusya ile sık sık iş yapıyordum. Geçen sezon Portekiz asıllı Danni, 30 milyon avroya Moskova'dan Zenit Saint Petersburg'a transfer olmuştu. Şimdi bu tür bir transfer mümkün değil'' dedi.

05.02.2009


 

Drogba 11 Şubat'ta A Millî Takıma karşı oynayacak

İNGİLTERE Premier Lig takımlarından Chelsea'nin forvet oyuncusu Didier Drogba, (A) Milli Takımı'nın gelecek hafta evinde Fildişi Sahilleri ile yapacağı özel maç için aday kadroya çağrıldı.

Chelsea Kulübü'nden yapılan açıklamaya göre, Drogba, 11 Şubat Salı günü İzmir'de Fildişi Sahilleri Milli Futbol Takımı ile yapılacak özel maçın aday kadrosunda yer aldı. Sakatlıkları nedeniyle bir yılı aşkın süredir ilk kez milli takıma çağrılan Drogba'nın yanı sıra Arsenal'den Kolo Toure ve Emmanuel Eboue ile Tottenham Hotspur'den Didier Zokora da aday kadroda bulunuyor.

05.02.2009


 

G.Saray bayanları potada Rum AEL'i konuk ediyor

GALATASARAY Bayan Basketbol Takımı, FIBA Avrupa Kupası 3. tur rövanş maçında bugün İstanbul'da, Kıbrıs Rum Kesimi temsilcisi Imperial AEL ile karşılaşacak.

Darüşşafaka Ayhan Şahenk Spor Salonu'ndaki karşılaşma saat 19.30'da başlayacak. Deplasmanda yapılan ilk maçı 63-61'lik skorla kaybeden Galatasaray, rövanşı 3 sayı farkla kazanması halinde kupada çeyrek finaleyükselecek.

05.02.2009


 

Phelps'e hapis yolu göründü

ABD'NİN Güney Carolina eyaletinden Richland Country Şerifi Leon Lott, ABD'li yüzücü Michael Phelps'in, bir partide esrar içerken görüntülenmesiyle ilgili olarak, ''Bu suçun, diğerlerinden bir farkı yok.

Hatta fotoğrafların bulunması ve Phelps'in bunu kabul etmiş olması, işimizi daha da kolaylaştırıyor'' dedi. Lott, Güney Carolina'nın başkenti Columbia'dan State gazetesi'ne, 29. Yaz Olimpiyat Oyunları'nda kırdığı rekorlar ve kazandığı 8 altın madalya ile tüm dünyanın gözdesi haline gelen Phelps'in, bir partide cam pipodan esrar çekerken gösteren fotoğraflarının yayımlanmasıyla ilgili bir açıklama yaptı. Sorumluluk alanına giren bölgede esrar içtiği kanıtlanırsa, ünlü yüzücü hakkında işlem yapabileceğini ifade eden Lott, söz konusu ''suçun'', diğerlerinden bir farkı olmadığını belirtti. Güney Carolina yasalarına göre, esrar bulundurmak suç kabul ediliyor ve bu suçu işleyenler, 1 ay hapse mahkum oluyor veya 570 dolar para cezasına çarptırılıyor.

05.02.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır