"Gerçekten" haber verir 06 Şubat 2009
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formuİletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Haberler

Filistin’in birliği birinci öncelik

Cumhurbaşkanı Gül, Riyad'daki açıklamasında “Filistin’de ayrılığın giderilmesi, ulusal birliğin kurulması birinci önceliktir” dedi. Türkiye’nin Filistinliler arasında birlik sağlanması için inisiyatif alıp almayacağına dair soru üzerine Gül, Filistinlilerin birliğinin diğer ülkelerin de ortak çabasıyla sağlanması gerektiğini söyledi.


Emlâk piyasası dibe vurdu

İstanbul Emlâk Komisyoncuları Odası Yönetim Kurulu Başkanı Sabri Ateş, emlâk piyasasına ilişkin olarak, ‘’Vatandaşın beklemeye geçmesi konut fiyatları

Yargıtayın iş yükü ağır

YargItayIn hukuk ve ceza dairelerine geçen yıl 594 bin 800 dosya geldi.


  TL’nin dönüşümü yüzde 40’a ulaştı

YILBAŞINDAN itibaren tedavüle giren Türk Lirası banknotların dönüşümü hızla gerçekleşiyor.


  PKK’ya bir darbe de Suriye’den

Terör örgütü PKK’ya bir darbe de Suriye’den geldi. Terör örgütüne yönelik düzenlenen bir operasyonda 3 PKK’lı terörist öldürülürken, Şam ve Haseki şehirlerinde 19 kişi çok sayıda silâh ve patlayıcı ile yakalandı.


  Kur’ân kursu CHP’yi karıştırdı

CHP Samsun Milletvekili Haluk Koç, partinin “çarşaf ve Kur’ân kursu açılımları”na ilişkin kaygılarını, Genel Başkanı Deniz Baykal’a bir mektupla iletecek. CHP Gaziantep Milletvekili Yaşar Ağyüz de, hedeflerinin, “vatandaşların özgürce yaşadığı dinsel yaşam değil, çağdaş kent yaşamını sağlamaya yönelik” olması gerektiğini belirterek, “Bu nedenle eksik ve yanlış buluyorum” dedi.


  DTP’li Tuğluk’a 1.5 yıl hapis cezası

DTP Diyarbakır Milletvekili Aysel Tuğluk, Batman’da katıldığı bir toplantıda yaptığı konuşmada terör örgütünün propagandasını yaptığı gerekçesiyle 1 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.


  Kılıçdaroğlu’na fezleke

Üsküdar Cumhuriyet Savcılığı, CHP Milletvekili ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında dokunulmazlığın kaldırılması için fezleke hazırlayacak. Meclisin Kılıçdaroğlu’nun dokunulmazlığını kaldırması halinde dâvâ açılabilecek.


  İzmir’de MHP-GP işbirliği

MHP, İzmir’de yerel seçimler için Genç Parti (GP) ile işbirliği yapma kararı aldı.


  İnsan Hakları Komisyonu Silivri Cezaevi’ni inceleyecek

İNSAN Haklarını İnceleme Komisyonu bünyesinde oluşturulan Cezaevi ve tutukevleri ile ilgili daimi alt komisyon, Silivri cezaevinde incelemelerde bulunacak.


  Hürriyetsiz medeniyet olmaz

“Medeniyet Üzerine Düşünceler” konulu konferansta konuşan Prof. Dr. Atilla Yayla, “ifade hürriyeti, din özgürlüğü, örgütlenme özgürlüğü” gibi özgürlüklerin medeniyetin olmazsa olmazları arasında yer aldığını söyledi.


  Özbek’in tutukluluğuna yapılan itiraza ret

‘’Ergenekon’’ soruşturması kapsamında tutuklanan Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Mustafa Özbek’in tutukluluğuna yapılan itiraz, mahkemece reddedildi.


  Pazartesi ders başı

İlköğretİm ve ortaöğretim okullarındaki yaklaşık 15 milyon öğrenci ile 600 bine yakın öğretmen, 2 haftalık yarıyıl tatilinin ardından ders başı yapacak.


  5 KADINDAN BİRİ, OKUMA YAZMA BİLMİYOR

KadInIn Statüsü Genel Müdürlüğü’nün (KSGM) hazırladığı “Türkiye’de Kadının Durumu” raporuna göre,Türk kadınının eğitim seviyesi son 10 yılda artış göstererek, yüzde 76,9 olan okuryazarlık oranı yüzde 80,4’e ulaştı.


  Düşen helikopterde incelemeler sürüyor

Bolu’nun Kıbrısçık ilçesi Köroğlu Dağı zirvesine düşen helikopterde inceleme çalışmaları devam ediyor.


  Otoyollara süper polisler geliyor

İçİşlerİ Bakanı Beşir Atalay’ın, geçen ay il emniyet müdürlerinin katılımıyla Ankara’da düzenlenen toplantıda açıkladığı, ‘’Otoyol Polisleri Projesi’’nin bu yılın ikinci yarısında hayata geçirilmesinin planlandığı öğrenildi.


  Numara taşımada son rakam: 1 milyon 100 bin

Bİlgİ Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı Tayfun Acarer, 9 Kasımda başlayan numara taşıma uygulamasına, 1 milyon 300 bin abonenin başvurduğunu, bunların 1 milyon 100 bininin numarasının taşındığını bildirdi.


  Cep telefonu cebinde patlayan adam öldü

Çİn'de cep telefonu cebinde patlayan bir adam öldü.


  Barajlar hâlâ boş

Trakya’dakİ 8 barajda su miktarı, geçen yıla göre 148 milyon metreküp azaldı.


  Ehliyet sınavını 771. kez de geçemedi

Güney Kore'de 68 yaşındaki bir kadın, ehliyet sınavını 771. kez de geçemedi.


  Biri bizi gözetliyor!

Yusuf Andiç, yaptığı açıklamada, bilgisayarların artık günlük hayatın bir parçası olduğunu, ancak önlem alınmaması halinde bilgisayarlar üzerinden gerçekleştirilen bilişim suçlarının kişileri her açıdan mağdur edebildiğini ifade etti.


  YAŞANMIŞ ÖRNEKLER

Yenİ Zelanda’lı Chris Ogle isimli gencin yaşadığı olay, bilgi güvenliğinin önemine güzel örneklerden birini teşkil ediyor.


  Google’dan yeni hizmet

Arama motoru Google’ın cep telefonlarına yönelik yeni uygulaması “Google Latitude”, kullanıcılara yakınları ve arkadaşlarının yerini belirleme imkânı sunuyor.


  Yeni gezegen Dünya’ya benziyor

AvrupalI astronomlar, Güneş Sistemi dışındaki en küçük Dünya benzeri kayalık gezegeni gözlemlediklerini bildirdiler.


  Yazın doğanlar daha uzun oluyor

İngİltere’de yapılan bir araştırmada, yazın veya sonbaharın başında doğan çocukların, baharda veya kışta doğan akranlarına göre genellikle daha uzun boylu ve güçlü olduğu belirlendi.


  Asude Konakları krize meydan okuyor

Berk Yapı ve Fara Yapı ortak girişimiyle Güneşli’de yapımına başlanan Asude Konakları (www.asudekonaklari.com) projesinin 1. etap daireleri yoğun ilgiyle çok kısa sürede satıldı.



 

Bütün haberler

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır