"Gerçekten" haber verir 06 Şubat 2009
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formuİletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Haberler

Filistin’in birliği birinci öncelik

Cumhurbaşkanı Gül, Riyad'daki açıklamasında “Filistin’de ayrılığın giderilmesi, ulusal birliğin kurulması birinci önceliktir” dedi. Türkiye’nin Filistinliler arasında birlik sağlanması için inisiyatif alıp almayacağına dair soru üzerine Gül, Filistinlilerin birliğinin diğer ülkelerin de ortak çabasıyla sağlanması gerektiğini söyledi.

Filistin’in birliği birinci öncelik

CUMHURBAŞKANI Abdullah Gül, Filistin’de ayrılığın giderilmesinin ve ulusal birliğin kurulmasının birinci öncelik olduğunu söyledi. Cumhurbaşkanı Gül, Riyad’da konakladığı Misafir Sarayı’nda basın toplantısı düzenledi. Kendisine, eşine ve beraberindeki heyete gösterilen misafirperverliğe teşekkür eden Gül, bunun Türkiye-Suudi Arabistan dostluğunun en üst düzeye çıktığının göstergesi olduğunu söyledi. Türkiye ile Suudi Arabistan arasındaki ilişkilerin her alanda güçlü bir şekilde ilerlediğini ifade eden Gül, ziyaretinin buna yeni bir ivme kazandırdığını belirtti. Riyad’daki temasları hakkında bilgi veren Gül, Suudi makamlarıyla yaptıkları görüşmelerde siyasî ve bölgesel konularla ikili ilişkileri ele aldıklarını anlattı. Suudi Arabistan’ın kutsal mekanların koruyucusu, Türkiye’nin ise NATO üyesi ve AB üyeliğine giden bir ülke olduğunu dile getiren Gül, ‘’İslâm dünyasının iki güçlü ülkesinin işbirliği bölge barışına katkı sağlayacaktır’’ dedi. Görüşmelerinde en çok ele aldıkları konunun Filistin sorunu olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, “Filistin’de ayrılığın giderilmesi, ulusal birliğin kurulması birinci önceliktir” ifadelerini kullandı. Gül, bu konuda beraber ve güçlü bir şekilde çalışma kararı aldıklarını kaydetti.

Ekonomik konularda ise iki ülke arasındaki ticareti daha çok arttırma konusunda mutabakata vardıklarını aktaran Abdullah Gül, “5,5 milyar dolar olan ticaret hacmimizin en kısa zamanda 10 milyar dolara ulaştırılabileceğine inanıyoruz. Yatırımlar konusunda da hem Türkiye’de hem Suudi Arabistan’da çok büyük potansiyeller var. İş adamlarımıza potansiyellerin değerlendirilmesi konusunda çağrılarda bulunduk” diye konuştu.

FİLİSTİN’DE ÇÖZÜM DÜNYA

BARIŞINA EN BÜYÜK KATKI OLUR

Gül, daha sonra Suudi Arabistanlı gazetecilerin sorularını cevapladı. Cumhurbaşkanı Gül, Türkiye’nin bütün çabalarının Orta Doğu’da barışa katkı sağlamak amacını taşıdığını kaydetti. Dünyadaki bir çok sorunun altında Filistin meselesinin yattığına dikkati çeken Gül, ‘’Filistin meselesinde çözüm sağlandığında, Filistinlilerin kendi devletlerini kurup İsrail’le yan yana yaşayacakları ortam sağlanırsa dünya barışına en büyük katkı sağlanır. Bütün gücümüzü bu doğrultuda sarf ediyoruz’’ dedi. “Kral Abdullah’ın sunduğu Arap Barış Planı’nı destekliyoruz. İsrail de umarım değerlendirir ve kalıcı barış sağlanır’’ diyen Gül, İsrail’le olan ilişkileri barış sürecine katkı sağlama yönünde değerlendirdiklerini vurguladı.

06.02.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Filistin’in birliği birinci öncelik

  Emlâk piyasası dibe vurdu

  Yargıtayın iş yükü ağır

  Kriz paketi meclise geliyor

  TL’nin dönüşümü yüzde 40’a ulaştı

  PKK’ya bir darbe de Suriye’den

  Kur’ân kursu CHP’yi karıştırdı

  DTP’li Tuğluk’a 1.5 yıl hapis cezası

  Kılıçdaroğlu’na fezleke

  İzmir’de MHP-GP işbirliği

  İnsan Hakları Komisyonu Silivri Cezaevi’ni inceleyecek

  Hürriyetsiz medeniyet olmaz

  Özbek’in tutukluluğuna yapılan itiraza ret

  Pazartesi ders başı

  5 KADINDAN BİRİ, OKUMA YAZMA BİLMİYOR

  Düşen helikopterde incelemeler sürüyor

  Otoyollara süper polisler geliyor

  Numara taşımada son rakam: 1 milyon 100 bin

  Cep telefonu cebinde patlayan adam öldü

  Barajlar hâlâ boş

  Ehliyet sınavını 771. kez de geçemedi

  Biri bizi gözetliyor!

  YAŞANMIŞ ÖRNEKLER

  Google’dan yeni hizmet

  Yeni gezegen Dünya’ya benziyor

  Yazın doğanlar daha uzun oluyor

  Asude Konakları krize meydan okuyor

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır