"Gerçekten" haber verir 08 Şubat 2009
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formuİletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Haberler

Cezaevlerinde 37 insan öldü

İHD’nin başvurulardan ve basın taramalarından derlediği bilgilere göre, 2008’de cezaevlerindeki hak ihlâlleri sebebiyle toplam 37 insan öldü. Bu ölümlerde 10’dan fazla intihar iddiası var.


AİHM KARARLARINA AYKIRI

Mahkemenin ''Ergenekon şeması'' olarak adlandırılan şemadaki üzerleri kapalı isimlerin açıklanmaması yönündeki kararını eleştiren sanık Kemal Kerinçsi

Tolon neden tahliye edilmiş?

Yedi aylık tutukluluğun ardından önce GATA'ya sevk edilip sonra tahliyesine karar verilen E. Org. Hurşit Tolon'un tahliye gerekçesinin “sağlık sebeple


  Din eğitimi insanî ihtiyaç

CHP İzmir Milletvekili Cânân Arıtman, dinî eğitimin insanî bir ihtiyaç olduğunu belirtti. Arıtman, “Belediyeler Kur’ân kursu hizmeti veremez, ama böyle bir hizmete ihtiyaç varsa Diyanet İşleri Başkanlığının önderliğinde bunu koordine edebilir” dedi.


  Yargıya sonuna kadar sahip çıkalım

Kocaelİ İnanç Özgürlüğü Platformu, “Türkiye’nin aydınlığa çıkması, faili meçhul cinayetlerin açığa çıkması, demokrasiyi içine sindiremeyenlerin deşifre edilmesi için yargıya sonuna kadar sahip çıkalım” çağrısında bulundu.


  Mazıdağı’nda 2 evde daha kazı yapılacak

MARDİN'NİN Mazıdağı ilçesinde 33 el bombasının bulunduğu evi sattığı belirtilen kişilere ait 2 evde daha kazı çalışması yapılacağı bildirildi.


  Diş tedavisinde özele sevk yapılamayacak

MALİYE Bakanlığının "Tedavi Yardımına İlişkin Uygulama Tebliği" Resmî Gazete'nin dünkü sayısında yayımlandı.


  Doktor muayenesinde gün kısıtlaması geliyor

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanı Fatih Acar, gittiği bir hastane ile yetinmeyip aynı branşta muayene için birkaç hastane dolaşıp kuruma fatura çıkaranların sağlık harcamalarını arttırdığını belirterek, “Sağlık Uygulama Tebliği gereğince, 1 Nisandan itibaren, 10 gün içinde aynı branşta birden fazla muayene olunamayacak” dedi.


  Abbas’tan teşekkür

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Türkiye’nin Filistin-İsrail sorununun çözümü için gösterdiği barışçı çabalar ile Gazze halkına yönelik sergilediği insanî dayanışma sebebiyle Erdoğan’a teşekkür etti.


  Yeni anayasa ihtiyacı şiddetleniyor

TBMM Başkanı Köksal Toptan, askerî müdahalelerin ardından yeni anayasaların getirildiğine dikkati çekerek, “Her üç müdahalenin peşinden yeni anayasa reformu ‘kendi ifadeleriyle’ gündeme gelmiştir. Şimdi baktığımızda bunların hepsinin yanlış olduğunu görüyoruz” dedi.


  İsrailli pilotlar yine gelecek mi?

Küresel Barış ve Adalet Koalisyonu (Küresel BAK) sözcüsü Tayfun Mater, Konya’da her yıl yapılan Anadolu Kartalı Tatbikatı’na katılan İsrail pilotlarının, bu yıl yapılacak eğitimlere de katılıp, katılmayacağını sordu.


  50’den fazla işçi çalıştıran işverene “VIP muamele”

ANKARA Sosyal Güvenlik İl Müdürü Ali Pekten, 3 ay içinde "büyük işverenler sosyal güvenlik merkezi" açacaklarını söyledi.


  Ekonomik kriz demokrasiyle aşılır

Ekonomik ve Sosyal Konsey toplantısına katılan Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, “Krizi gündem maddesi olmaktan çıkaracak şekilde bireye ve topluma dönük demokratikleşme ve özgürleşme çalışmalarına hız verilmelidir” dedi.


  Yarın ders zili çalacak

İLKÖĞRETİM ve ortaöğretim okullarında 2008-2009 eğitim-öğretim yılının ikinci yarısı 9 Şubat Pazartesi günü başlıyor.


  Eve, internet geldi kitaplar yetim kaldı

TOPLUMDA internet yaygınlaştıkça kütüphaneler biraz daha tenhalaşıyor.


  Kabaklı anılacak

8 ŞUBAT 2001’de ömrünü tamamlayan yazar ve düşünce adamı Ahmet Kabaklı’nın vefalı dostları, bugün saat 11.00’de Eyüpsultan’daki kabrinin etrafında toplanacak ve kendisini Fâtihalarla yâd edecekler.


  Coşan yâd ediliyor

PROF. Dr. Mahmud Esad Coşan Hocaefendi, doğumunun 73. Hicri yıl dönümünde 10 bini bulan Kur’ân hatimleriyle ve Akra fm’de özel yayın akışıyla bugün yâd edilecek.


  Tarım işçilerinin göçü başladı

EKMEK parası kazanmak için yılın sadece 2-3 ayında memleketlerinde kalabilen Doğu ve Güneydoğu Anadolulu tarım işçileri, her yıl olduğu gibi sene de geçim yolculuğunun ilk durağı Çukurova’ya geldi.


  Kirli hava yorgunluğa ve hastalığa sebep oluyor

DIş ortam kadar ev ve iş yerlerinde plastik, ahşap ürünler, yanan ocak ve sigaradan kaynaklanan iç ortam kirliliği de insan sağlığını olumsuz etkili-yor ve birçok hastalığa davetiye çıkarıyor.


  Kaynaklarımızı hızlı tüketiyoruz

Doğa Derneği Başkanı Güven Eken, ‘’Son 10 yılda Avrupa’da doğal kaynaklarını en hızlı tüketen ülke Türkiye’de Kyoto, umarız tersine bir dönüşün sembolü olur’’ dedi.


  364 minibüsün yerine 182 doğal gazlı otobüs

KAYSERİ'DE, kademeli olarak şehiriçi ulaşımdan çekilecek olan 364 minibüsün yerini, 182 doğal gazlı otobüs alacak.


  Niğde’de kuduz karantinası

NİĞDE'DE, kuduz vakası görülmesi sebebiyle karantinaya alınan merkeze bağlı Konaklı beldesinde, kuduz köpeğin aynı aileden 11 kişiyi daha ısırdığı belirlendi.



 

Bütün haberler

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır