"Gerçekten" haber verir 08 Şubat 2009
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formuİletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Kültür-Sanat

 

Tükenmeden tüketmek için

TÜKETMEK de bir adetullah kanunudur. Bir taraf tükensin ki, yerine yenileri gelsin. Her dem eşyanın tazeliği ve güzelliği dünya sayfasında yeniden yazılsın.

Eşya için bu kanun varlığın her dem tazeliğini korurken, insan tükenen ömrünün içinde, yine tükenen şeylerle kendini tanımladığında durum nedir? Biz de tükenen her şeyin içinde, taze ve diri olana gözlerimizi çevirmeye çalıştık.

Şu bir gerçek ki, sermaye de harcanarak yeni bir kazanç elde edilir. Bir tohum, kendini feda ettiğinde çoğalır ve meyveli bir ağaca dönüşür. Ömür de öyledir. Ne kadar yazıldığının dışında nerede harcandığı ve nasıl yaşandığı önemlidir.

Salt dünya hayatını yaşamaya çalışan günümüz insanı, tüketmeden doyuma ulaşamayacağı vehmiyle varlığını tanımlayadursun. Diğer taraftan kalbinin ihtiyaçlarını ve sermayesine yüklenen diğer incelikleri es geçmenin acısıyla ruhunun her dem azap içinde kıvranmasına çare üretemiyor.

Dünya malî krizlerle sarsılıyor. İnsan buna çare arıyor. Genç Yaklaşım da bu çare arayışına küçük bir katkı sağlama gayretinde. İşte bu ayki yazılardan bazı başlıklar;

Sami Uslu; global krizin gençler için sunduğu dersler, başlığıyla krizi nasıl fırsata dönüştüreceğimizin ip uçlarını veriyor.

Saadet Bayri; yardımlaşma ve faizi toplumsal sonuçlarıyla değerlendiriyor.

Alıntı yazımızda, Tembelliğin nasıl bir hayat israfı olduğu gözler önüne seriliyor.

“Sen nasıl seviyorsun?” diye soruyor Murat Çetin ve kendi sevgilerimizle yüzleştiriyor bizi.

Yıllardır soykırımla sarsılan Filistin size Rachel’i hatırlatıyor mu? Bu dosya, insanlığımızı sorgulatıyor.

Muha1’in teybinde Merve Kayacan Gençliğin Tüketime Bakışını, gençlere sorarak cevaplıyor.

İletişim dosyasında Mustafa Gökmen, Medya ve bilgi kirliliği hakkında okuyuculara yeni ufuklar açıyor.

08.02.2009


 

Medine İkliminden Esintiler: ALİ ULVİ KURUCU

ALİ Ulvi Kurucu’nun hayattayken başta Topkapı Teknik Oto Sanayi Sitesi Çinili Camii’nde olmak üzere ülkemizin değişik mekanlarında sohbetlerini düzenleyen Ahmet Yüter, “Medine İkliminden Esintiler: Ali Ulvi Kurucu” isimli kitaba imza attı.

Ahmet Yüter, Nesil Yayınları tarafından yayımlanan kitabının hemen başında Ali Ulvi Kurucu’yu Bediüzzaman Said Nursî’nin Tarihe-i Hayat’ındaki önsözüyle tanıdığını ifade ediyor. Böyle bir önsözü kaleme almasından dolayı Bediüzzaman’ın “Medine-i Münevvere’de mühim bir âlim” ifadesiyle iltifat ve taltifte bulunması kendisini Ali Ulvi Kurucu’ya daha da yakınlaştırmış. “Her defasında ona ait bir yazı ve şiiri okurken onu tanıma, görme aşkım arttı” ifadesini kullanan Ahmet Yüter, hocaefendiyle ilk kez 1993’ün sonlarına doğru iş adamı Mehmet Bilginoğlu vasıtasıyla tanışmak, elini öpmek, hayır duâsını almak fırsatına nail olmuş. 0 (212) 551 32 25

08.02.2009


 

SON MESAJ: Kur’ân-ı Kerim ve Gerekçeli Türkçe Meali

İLAHİYATÇI-YAZAR Mustafa Yıldız’ın hazırlamış olduğu Son Mesaj (Kur’ân-ı Kerim ve Gerekçeli Türkçe Meali) Çıra Yayınları’ndan çıktı.

Son Mesaj, Mustafa Yıldız’ın sekiz yıl süren titiz çalışmasının ürünü. Son Mesaj, Türkçe Meallerdeki yer yer rastlanan ilmî ve edebî problemlerin farkında olarak hazırlanmış. Dolayısıyla çeviride hem ilmi hem de edebî kriterler dikkate alınmış. 0 (212) 635 99 19

08.02.2009


 

Zafer

AYLIK “Bilim araştırma dergisi” Zafer’in Şubat sayısı çıktı. “İnsanlık öldüyse, mezarı Filistin olsun” kapağıyla çıkan dergide, kapak yazısı Selim Gündüzalp imzasını taşıyor.

Tarık Uslu “Sinekkapan nasıl kapar?” diye sorarken, Prof. Dr. Volkan Tuzcu, “Kalbimizin elektrik ağı”n, Ümit Şimşek “Uyku ayeti”ni, Prof. Dr. Nevzat Tarhan, “Yapıcı ve yıkıcı kıskançlık”ı, Ali Çankırılı “Öğretilmiş çaresizlik”i anlatıyor.

0264 278 03 00

08.02.2009


 

Mostar

“Medenİyet ve kültür dergisi” Mostar, Şubat sayısında Gazze katliâmını konu ediniyor.

Dergiye konuşan gazeteci Sefer Turan’ın “İsrail’de bir partinin oy alabilmesi için Filistinlilere yönelik sert söylemler geliştirmesi ve sert uygulamalarda bulunması gerekir” tesbiti, katliâmın halk tarafından da bir yönüyle ödüllendirildiğini, en azından onaylandığını gösteriyor.

Dergide ayrıca, Gazze’de işlenen katliâmı konu edinen Mustafa Şentop, Rasim Özdenören ve İbrahim Karagül imzalı yazılara da yer verilmiş. 0 (216) 311 13 35

08.02.2009


 

Özgün Düşünce

ÜMİT Aktaş yönetimindeki üç aylık “Özgün Düşünce” dergisi okuyucuyla buluştu.

Derginin ilk sayısının kapak konusu İslâmî Hareketler, İttihad-ı İslâm ve İslâmcılık…

Derginin ilk sayısının kapak konusu İttihad-ı İslâm, İslâmî Hareketler ve İslâmcılık… Dergideki yazılardan bazıları şunlar:

Ali BULAÇ; İslâmcılık Düşüncesi /Dün – Bugün – Yarın,

Ümit AKTAŞ; İttihad-ı İslâm, İslâmcılık ve İslâmî Hareket(ler): Bir Kriz Sürecinde Strateji Arayışları,

Cihan AKTAŞ; İranlı Genç Kuşakların Tesettür Yorumları,

Dilaver DEMİRAĞ; İsyan Hakkı- Savunma Hakkı,

Vahdettin IŞIK; Sezai Karakoç’un Sempozyumu,

Davut ÖZGÜL; İslâmlaşmak: Said Halim Paşa

0212 635 99 19

08.02.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır