"Gerçekten" haber verir 08 Şubat 2009
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formuİletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Spor

 

YANAL: SIRADA BEŞİKTAŞ VAR

TÜRKCELL Süper Lig'de Ankaragücü'nü sahasında 2-1 yenerek zirve yarışını sürdüren Trabzonspor'da gözler, gelecek hafta Beşiktaş ile deplasmanda yapılacak maça verildi.

Ligin ilk yarısında Beşiktaş ile sahasında golsüz berabere kalan, Galatasaray'a deplasmanda 3-0 yenilen, Fenerbahçe deplasmanından golsüz eşitlikle dönen bordo-mavili takım, dört büyükler içerisindeki rakipleri karşısında bu sezonki ilk galibiyetini almaya çalışacak. Teknik direktör Ersun Yanal, Ankaragücü karşısında ortaya koydukları futboldan memnun olmadıklarını, ancak bunu kendi içlerinde çözeceklerini belirtti.

BİR DAHA BÖYLE KÖTÜ FUTBOL OYNAMAYIZ

Yanal, ligde her takımın rakibine karşı direnç gösterip sonuç alabilecek güce sahip olduğunu ifade ederek, ''Trabzonspor'un geçmiş yıllarda oynadığı bir Vanspor maçı vardı. Ankaragücü karşısında neredeyse ona benzer bir karşılaşma oynuyorduk. O yüzden kazanmak bizim için çok önemli bir teselli oldu. Bir daha böyle oynamayacağız'' dedi. Ligde her takımın birbirini zorladığını kaydeden Yanal, ''Her takım birbirine karşı bu zorluğu göstermeye devam edecektir. Çünkü bu düzey Türk futboluna yavaş yavaş geliyor. Trabzonspor, Beşiktaş karşısında iyi bir sonuç alabilecek güçtedir. Güzel bir maç olacak. İstanbul'a kazanmak için gideceğiz. O maça da en iyi şekilde hazırlanacağız'' diye konuştu.

ALANZİHNO DAĞINIKLIK İÇİNDE KAYBOLDU

Yanal, maçın ikinci yarısında Yattara'nın yerine görev verdiği Alanzinho'nun performansına ilişkin olarak ise, şunları söyledi: ''Orta saha oyuncuları bireysel olarak çok dağınıktı. O koordinasyonun içerisinde oyunu toparlaması için sahaya koyduğumuz Alanzinho da dağınıklığın içerisinde kayboldu. Ama bu dağınıklığı yaşayan takımımız oyunu kazanmasını bildi.'' Trabzonspor'da Ankaragücü maçı sonrası futbolculara 2 gün izin verildi. Dün ve bugün izinli olan bordo-mavili takım, 9 Şubat Pazartesi günü saat 20.00'de yapacağı antrenmanla Beşiktaş maçının hazırlıklarına başlayacak.

08.02.2009


 

Umut: Son dakikada gol atacağımı hissettim

TRABZONSPOR'UN uzatma dakikalarında attığı golle Ankaragücü karşısında 2-1 galip gelmesini sağlayan Umut Bulut, bordo-mavili forma altında en iyi dönemini yaşıyor.

Umut Bulut, Ankaragücü karşısında attığı golle 8 golü bulunan takım arkadaşı Gökhan Ünal'ı da yakalamış oldu. Trabzonspor'a geldiği 2006-2007 sezonunda ilk 19 haftayı 5 golle kapatan Umut Bulut, geçen sezonda aynı dönemde 6 gol atmıştı. Umut bu sezon ise, Antalyaspor, Konyaspor, Gençlerbirliği, Kayserispor, Kocaelispor, Bursaspor, Ankaraspor ve Ankaragücü maçlarında 1'er gol kaydetti.

Umut Bulut, Ankaragücü maçına iyi başladıklarını belirterek, ''İlk dakikalarda pozisyonlar yakaladık. Gol yapabilseydik farklı olurdu. Genel anlamda İyi oynadığımızı söyleyemem. Rakibimiz de iyi mücadele ederek oyunumuzu bozdu. Ancak zora giren maçı kazanmasını bildik. Önümüzdeki maçlar için iyi bir ders oldu. Bundan sonra daha çok konsantre olacağız'' dedi. Umut, son dakikada attığı golü hissettiğini ifade ederek, ''Forvet oyuncularının hisleri vardır. O an topun geleceğini hissettim. Gol son dakikada olunca farklı bir sevinç oluyor. Takım olarak çok büyük sevinç yaşadık'' diye konuştu.

umut.jpg

08.02.2009


 

A Millî Takımı bugün İzmir'de toplanacak

2010 Dünya Kupası Eleme Grubu maçlarına hazırlanan (A) milliler, 11 Şubat Çarşamba günü saat 20.30'da İzmir Atatürk Stadı'nda yapacağı Fildişi Sahili maçı öncesi, bu akşam saatlerinden itibaren Swissotel'de bir araya gelecek.

Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim tarafından aday kadroya çağrılan futbolcular şunlar: Kaleciler: Ufuk Ceylan (Manisaspor), Volkan Demirel (Fenerbahçe) Savunma oyuncuları: Gökhan Gönül (Fenerbahçe), Sabri Sarıoğlu, Servet Çetin, Hakan Kadir Balta (Galatasaray), İbrahim Kaş (Getafe), Eren Güngör (Kayserispor), Gökhan Zan (Beşiktaş), Caner Erkin (CSKA Moskova) Orta saha oyuncuları: Hamit Altıntop (Bayern Münih), Kazım Kazım, Emre Belözoğlu (Fenerbahçe), Ayhan Akman, Mehmet Topal, Arda Turan (Galatasaray), Mehmet Aurelio (Real Betis), Nuri Şahin (Borussia Dortmund), Tuncay Şanlı (Middlesbrough) Hücum oyuncuları: Halil Altıntop (Schalke 04), Mevlüt Erdinç (Sochaux), Batuhan Karadeniz (Eskişehirspor), Semih Şentürk (Fenerbahçe), Gökhan Ünal (Trabzonspor), Mehmet Yıldız (Sivasspor)

08.02.2009


 

Gol sıkıntısı

Futbolun bazı altın kuralları vardır. Onlardan biri de futbol ciddiyetidir.

Daha birinci dakika dolmadan Ankaragücü kalesinde golü bulmak ve maçı farklı yerlere taşımak varken az daha şampiyonluk puanını kaybediyordu Trabzonspor. Aynı Fenerbahçe maçı gibi oluyordu. Trabzonsporlu oyuncular Ankaragücü ceza alanına kadar gayet ciddi şekilde futbol oynadı. Sadece on sekiz içinde kendine yakışanı yapmadı.

Nasıl olsa atarız havasında olursanız nasıl olsa yersiniz. Öyle de oldu. Ankaragücü zor günler geçiriyor. 1 puan 10 puan gibi onun için. Hem de Avni Aker'de. Gücü kuvveti belli. Trabzonspor ile Ankaragücü arasındaki güç farkları maç içinde öyle değişikliklere uğradı ki, Ankara ekibi bu kadroyla ara ara oyun kontrolünü eline bile aldı. Trabzonspor buna izin vermemeliydi.

Trabzonspor'un Ankaragücü karşısındaki tek olumlu, öne çıkan görüntüsü beraberlik golünü yedikten sonraki performansı oldu. Takım kimliği o zaman öne çıktı. Tehlike 75'den sonra anlaşıldı. Oyuncular ligin en kolay geçmeye aday maçını nasıl buraya getirdiklerine şaşırdı. Ankaragücü oyunu soğutmaya çalışsa da on dakika tempoyla golü bulmak zor olmadı. İşte Trabzonspor'u sahada güçlü yapan bu özelliği. Direnci yüksek ve kesinlikle son ana kadar maçı yaşıyor, kazanmak istiyor. Ama son on dakikayı saymazsak, tribünde ve televizyon başındakiler dokuz doğurdu diyebiliriz.

Fenerbahçe, Ankaraspor ve Ankaragücü maçlarını baz alırsak, Trabzonspor bu üç maç içinde en fazla topu bu maçta kaybetti. En fazla gol pozisyonunu bu maçta verdi. Şöyle düşünün, Serkan yok, eksikliği hemen belli oldu. Colman istekli, verimsizdi. Trabzonspor çok atak yedi. Bunda takım halinde yorgunluğun payı da vardı ama orta alan düştü. Umut ve Gökhan maç boyunca boşa gezdi. Umut, bildiğimiz gibi hücum pres de yapmadı. Bir de Yattara olayı var. Bana göre diğer maçlarına göre en iyi maçını oynuyordu, oyundan alındı. Ersun Yanal'ın Yattara düşüncesi ne bilmiyorum ama Yattara çıktıktan sonra Ankaragücü daha fazla Trabzonspor sahasına gelmeye başladı. Golü de böyle buldular zaten. Alanzinho'ya yer açma gayretlerini anlayabiliyorum. Alanzinho'yu Trabzonspor'a kazandırmaya tamam diyorum ama Yattara'yı kaybetmeye de hayır diyorum.

Trabzonspor bu oyun yapısıyla bol gollerle kazanması gereken maçları ancak beraberlik ve tek farklı galibiyetlerle bitiriyor. Haftaya Beşiktaş maçı var. Beşiktaş'a atmazsan o yakaladığını atar.

KADİR BIYIKLI

08.02.2009


 

F.Bahçe, İstanbul Belediye önünde 3 puan arıyor

TÜRKCELL Süper Lig'in ikinci bölümünde henüz galibiyeti bulunmayan Fenerbahçe, İstanbul Büyükşehir Belediyespor önünde 3 puanı hedefliyor.

Kadıköy'de yaptığı maçlarda ligin 17. haftasında Trabzonspor ile 0-0, 18. haftasında da Gaziantepspor ile 1-1 berabere kalan sarı-lacivertli ekip, Büyükşehir Belediyespor önünde, ligin ikinci bölümünün ilk galibiyetini almak istiyor. Fortis Türkiye Kupası mücadelesindeki istikrarlı gidişini lig mücadelesine de yansıtmak isteyen Fenerbahçe, rakibinin karşısına, kupada yarı finale yükselmenin moraliyle çıkacak. Atatürk Olimpiyat Stadı'nda saat 19.00'da başlayacak İstanbul Büyükşehir Belediyespor-Fenerbahçe mücadelesini hakem Cüneyt Çakır yönetecek. 3'er sarı kartları bulunan Roberto Carlos, Daniel Güiza, Colin Kazım ve Ali Bilgin, yarınki mücadelede şans bulup 1'er kart daha görürse 20. haftadaki Hacettepe maçında cezalı duruma düşecek.

08.02.2009


 

Beşiktaş Konya'da 7'de 7 yapabilecek mi?

BEŞİKTAŞ, 2009 yılının başında yakaladığı galibiyet serisini Turkcell Süper Lig'de bugün Konyaspor ile deplasmanda yapacağı karşılaşmada da sürdürmeyi hedefliyor.

2009 yılının başından itibaren lig ve kupada yaptığı 6 resmi maçı da kazanan siyah-beyazlı ekip, Konyaspor'u da mağlup ederek, galibiyet serisini sürdürmek istiyor. Fortis Türkiye Kupası'nda grup maçlarında Gaziantep Büyükşehir Belediyespor'u 3-1, Gaziantepspor'u 1-0, çeyrek finalde de Antalyaspor'u 2-0 ile 3-1'lik skorlarla geçen Beşiktaş, ligde de Denizlispor ile Antalyaspor'u 1-0'lık skorlarla mağlup ederek ivme yakaladı. Konya Büyükşehir Belediyesi Atatürk Stadı'nda saat 15.00'de başlayacak maçı hakem Koray Gençerler yönetecek.

08.02.2009


 

Mesut Özil'in internet sitesi hakaret mesajlarıyla doldu

ALMAN Milli Takımı'nda oynama kararı aldığını açıklayan Mesut Özil'in, internet sitesindeki yorum sayfaları, hakaret mesajları geldiği gerekçesiyle kapatıldı.

''www.mesut-oezil.com'' adlı internet sitesinin taraftar köşesinden ulaşılan ''misafir defteri'' sayfasında Türkçe olarak, ''Maalesef spor konusu bu misafir defterinde çok geri planda kaldığı için, saygılı ve seviyeli bir konuşma imkanı da ortadan kalktığı için, bu misafir defterini üzülerek geçici olarak kapatıyoruz'' denildi. Aynı nedenlerden dolayı ''Forum'' sayfası da kapatıldı. Werder Bremen'in teknik direktörü Thomas Schaaf ise, Mesut'un milli takım kadrosuna çağrılmayı hak ettiğini belirtti.

08.02.2009


 

TÜRKCELL SÜPER LİG'DE BUGÜN

14.00 Gaziantepspor-Ankaraspor: Özgür Yankaya 14.00 Gençlerbirliği-Bursaspor: Süleyman Abay 14.00 Antalyaspor-Denizlispor: Aytekin Durmaz 15.00 Konyaspor-Beşiktaş: Koray Gençerler 19.00 İB.Belediyespor-Fenerbahçe: Cüneyt Çakır

08.02.2009


 

Mehmet Okur'lu Utah Jazz Kings'i kendi evinde yıktı

NBA'DE Mehmet Okur'un 28 sayıyla takımının en skorer ikinci ismi olduğu karşılaşmada, Utah Jazz, deplasmanda Sacramento Kings'i 111-107 yendi.

ARCO Arena'da yapılan ve 17 bin 317 kişinin izlediği karşılaşmada Okur, 28 sayı attı, 2'si hücum 9'u savunma olmak üzere 11 ribaunt aldı, 2 asist ve 2 de blok yaptı. Okur, 2 sayılık atışlarda 20'de 11, 3 sayılık atışlarda 2'de 1 ve serbest atışlarda 5'e 3 isabet buldu. Jazz'da ayrıca Deron Williams 34, Ronnie Brewer 16, Matt Harpring 14, Kyle Korver ise 11 sayı üretti. Öte yandan Hidayet Türkoğlu'nun takımı Orlando Magic, deplasmanda Indiana Pacers'a 107-102 yenildi. Conseca Fieldhouse'da yapılan ve 13 bin 559 kişinin izlediği karşılaşmada, 20 sayı, 1'i hücum 5'i savunma olmak üzere 6 ribaunt ve 11 asistle oynayan Türkoğlu'nun çabaları galibiyet için yeterli olmadı.

08.02.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır