"Gerçekten" haber verir 10 Şubat 2009
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formuİletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Spor

 

Üç büyükler düşüşte

TÜRK futbolunda ''Üç Büyükler'' olarak adlandırılan Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray, bu sezon, geçen sezona oranla daha başarısız bir performans ortaya koyuyor. Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray takımları, bu sezon 19. haftalar itibariyle, 2007-2008 sezonundan daha az puan toplayıp, puan cetvelinde de daha alt sıralarda yer aldılar. Galatasaray ve Beşiktaş, geçen sezona oranla 5, Fenerbahçe ise 7 puan daha az topladı. Geçen sezon 19. hafta sonrasında 42 puan toplayan ve 2. sırada yer alan Galatasaray, bu sezon ise ancak 37 puan toplayıp, 3. sıraya yerleşti. Beşiktaş ise geçen sezon 40 puan toplayıp puan cetvelinde 4. olurken, bu sezon ise 35 puan toplayabildi. Siyah-beyazlıların sıralamadaki yeri ise değişmedi. ''Üç Büyükler'' içinde en büyük düşüşü yaşayan takım ise Fenerbahçe oldu. İstanbul Büyükşehir Belediyespor yenilgisiyle şampiyonluk yolunda büyük bir yara alan Fenerbahçe, bu sezon 34 puan toplayıp 5. sırada yer aldı. Sarı-lacivertliler, geçen sezon ise 7 puan daha fazla toplamış ve 41 puanla kendine 3. sırada yer bulmuştu.

19. HAFTADA SİVASSPOR VE TRABZONSPOR İLK SIRADA

Fenerbahçe, Beşiktaş ve Galatasaray bu sezon düşüşe geçerken, Sivasspor 2 puan daha az almasına rağmen liderliğini korudu, Trabzonspor ise en büyük çıkış yakalayan takım oldu. Geçen sezon 19. hafta sonunda 43 puanla liderlik koltuğunda bulunan Sivasspor, bu sezon aynı dönemde 41 puana ulaştı ve yine liderlik koltuğunda yer aldı. Trabzonspor ise geçen sezon 19. hafta sonunda 22 puanla 11. sırada bulunurken, bu sezon büyük bir çıkış yakalayıp 19 puan daha fazla toplayarak 41 puana ulaştı ve averajla 2. sırada iddiasını sürdürdü.

10.02.2009


 

Millî Takım kalesi ‘alarm’ veriyor

MİLLİ Takımlar Teknik Sorumlusu Fatih Terim'in, Fildişi Sahili ile oynanacak özel karşılaşma için aday kadroya çağırdığı kaleciler Fenerbahçeli Volkan Demirel ve Manisasporlu Ufuk Ceylan, takımlarının hafta sonunda oynadığı maçlarda toplam 8 gol yedi. Turkcell Süper Lig'de son 3 haftadaki Trabzonspor, Gaziantepspor ve İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçlarında toplam 7 puan kaybeden Fenerbahçe'de, kaleci Volkan Demirel, son karşılaşmasında kalesinde 2 gol gördü. Volkan, İstanbul Büyükşehir Belediyespor mücadelesinde, 5. dakikada İskender ve 80. dakikada da Tjikuzu'nun gollerine engel olamazken, takımı da şampiyonluk yolunda önemli bir yara aldı. (A) Milli Takım aday kadrosuna davet edilen diğer kaleci Manisasporlu Ufuk Ceylan da takımının Kardemir Karabükspor ile deplasmanda yaptığı karşılaşmada tam 6 gol yedi. Rakibine 6-3 yenilmesine rağmen Bank Asya 1. Lig'de 43 puanla liderliğini sürdüren Manisaspor, Kayseri Erciyesspor maçından sonra en farklı 2. yenilgisini de almış oldu. Ege temsilcisi, 11. haftada da deplasmanda Kayseri Erciyesspor'a 4-0 yenilmişti. Ay-yıldızlılar, Dünya Kupası Elemeleri kapsamında, 11 Şubat Çarşamba günü İzmir'de, Afrika kıtası temsilcilerinden Fildişi Sahili ile 2009 yılının ilk milli maçını yapacak.

10.02.2009


 

SİVAS ARTIK UMUTLU OLABİLİR

Süper ligin 19. haftasında en çok konuşulan tartışılan konu hakem kararları oldu. Trabzonspor- Ankaragücü maçında verilmeyen penalt,ı kırmızı kart, son dakikada atılan golden önceki faul pozisyonundan dolayı hakem İlker Meral’in kararları tartışıldı. Cumartesi akşamı G.Saray-Kayserispor maçında kırmızı kart ve verilmeyen penaltılarla Hakem Selçuk Dereli’nin kararları tartışıldı. İstanbul B.B.-Fenerbahçe maçında ise ofsayttan atılan goller ve gösterilen kırmızı kart dolayısı ile tartışılan hakem Cüneyt Çakır’dı.

19.Hafta da hakem kararları tartışılsa da tartışılmayacak bir gerçek var ki o da Sivasspor. Yorucu ve zor G.Saray maçlarını başarıyla geçen Yiğidolar, Kocaelispor’u da rahat bir oyunla yenerek tartışmasız bir galibiyet aldılar.3 büyüklerin puan kaybettiği haftada Trabzonspor ile birlikte haftanın en kârlısı idiler. “Bu sene şampiyon Anadolu’dan” tezahüratları galiba boş bir ümidin dile getirilmesinden ibaret değil.

Beşiktaş ise deplasmanlarda zorlanma ve gol atamama sıkıntısını Konya'da da yaşayınca haftanın kaybedenlerinden oldu. Başta Yusuf ve Bobo olmak üzere etkisiz ve isteksiz oynayan Beşiktaş futbolcuları adeta beraberliğe razı bir görüntü sergilediler. Takıma yeni katılan Fabian Ernst gayretli görünürken Holosko ve Serdar Kurtuluş her hafta biraz daha geriye gittiklerini gösterdiler. Sonuçta Beşiktaş avantaj kaybetti.

NADİ AKSOY/ [email protected]

10.02.2009


 

F.BAHÇE YARIŞTAN KOPUYOR MU?

İstanbul Belediye karşısında Fenerbahçe'nin maçı kaybetmesine hiç bir mazereti olmamalı. Bunun başka bir açıklaması olmalı. Ligin zirvesinde bulunan Trabzon ve Sivas 'la puan farkı gittikçe açılıyor. Şampiyonluk hedefi korkarım ki hacim daralması yaşayabilir.Bu maçı analiz edecek olursak Fenerbahçe'nin sahada ortaya futbol adına ne koyduğunu anlayamadık. Belediye karşısında da Aragones'ten takımı düzeltme adına maç öncesinde ve maç esnasında bu hamleleri göremedik. Aragones'in ısrarla uygulamaya çalıştığı tek forvetli sistemde Güiza'nın esamesi okunmuyor. Orta sahayı tutarak rakibin hücumlarını kesmeyi ön planda tutmasına rağmen bunda başarılı olduğu da söylenemez. Fenerbahçe'nin en büyük eksikliklerinin başında takım olamamak geliyor. Oyuncuların saha içi yardımlaşmaları oldukça zayıf. Wederson ve Deivid kanatları kullanmak yerine sahada gezinmeyi tercih ettiler. Deniz ve Emre ayaklarına gelen her toptan bir an önce kurtulma telaşı içindeydiler. Alex'in oyundan alınışını ise çözemedik.

EFE KIRMIZI/ efekirmizi@gmail.

10.02.2009


 

Gündem yine hakemler

Üç büyükler bu haftayı puan kayıplarıyla kapattı. Buna karşılık Anadolu'nun şampiyonluk kovalayan diğer iki takımı, Trabzonspor ve Sivasspor yollarına tam gaz devam ediyorlar. Geçen yıl şampiyonluk hedefini Sivas Anadolu'nun tek temsilcisi olarak sürdürmüştü. Buna bu sezon Trabzonspor da eklendi. Şu anki konumları itibariylede hayli iddialı pozisyondalar.

Trabzonspor'un oynadığı futbol bu sezon hayli keyif veriyor. Zaman zaman eksiklikleri olsa da 23 tane yeni oyuncuyla yeniden kurgulanan bir takım için çok çok başarılı Trabzonspor. Ersun Yanal geçmişte yaptığı hataları Trabzonspor da tekrarlamıyor. Çılgınca hücum yerine, daha dengeli ve kontrollü oynayan bir mantaliteyi takımına benimsetmiş. İnançlı oynayarak maçı kazanma becerisi gösterebiliyorlar. Mesela bu hafta çok iyi oynamamalarına rağmen kazanmayı başardılar. Kötü oynarkende kazanmakta çok önemli.

Bu haftanın en çok konuşulan konusu ise yine hakemler oldu malesef. Hatta G.Saray kulübu internet sitesinden sert bir açıklama yaptı. Gerçektende maçın hakemi Selçuk Dereli öylesine kötü yönetim gösterdi ki; G.Saray kulübünün açıklaması biraz maksadı aşmış olsa da, bu tepkiyi hak etti. Yetki verildi diye hakemlerin bu denli kolaycılığa kaçıp, yetkilerini hoyratça kullanmaları yanlış. F.Bahçe- Belediye maçı hakemi Cüneyt Çakır da aynı Dereli gibi bedava kartlar çıkardı. Cüneyt Çakır geçen hafta da çok fazla eleştirilen hakemdi. Bir hakem böyle her hafta eleştiriliyorsa MHK onu biraz dinlendirmeli. Aslında bu da çözüm değil. Çünkü hakemlikte kabiliyet gerekiyor. Tıpkı futbolculukta olduğu gibi. Ne der ünlü hakemler; hakem olunmaz, hakem doğulur diye.

Geçenlerde bir fikir atılmıştı.Hakemliğinde okulu olsun diye. Bu fikir aslında mantıklı. Madem bir işi iyi yapmak için eğitim gerekli. Bunun içinde hakemliğin eğitimle iyi bir yere gelmesi mümkün. Eğitim aşamasında beceremeyenler ayıklanır. Bu sayede kaliteli hakemlere ulaşılır. Adam öyle bir maç yönetiyor ki, hakikaten G.Saray kulübünün de açıklaması gibi senaryoyu uygular pozisyonda görüyorsunuz hakemi.

Aslında böyle bir senaryo yok muhtemelen. Bu tamamen hakemin kafasındaki senaryodan başka bir şey değil. Artık hakem hangi kafayla maça çıkıyorsa bu tip hezeyanlar gösterebiliyor. Futbolumuzun gelişmesini hakemliği bir tarafa bırakarak gerçekleştiremek mümkün değil. Federasyon hekemliğimizle acil ve de islaha yönelik tedbirleri en kısa zamanda almalı.

SAİD OKUR

10.02.2009


 

SİVAS VE TRABZON'UN YÜZÜ GÜLÜYOR KARLI ÇIKTI

TÜRKCELL Süper Lig'in 19. haftası tamamlanırken, Sivasspor liderliğini sürdürdü. Sahasında konuk ettiği Kocaelispor'u 2-0'lık skorla geçen Sivasspor, puanını 41'e çıkararak averajla ilk sıradaki yerini korudu. Trabzonspor ise sahasında Ankaragücü'nü 90. dakikada attığı golle 2-1 yenmeyi başardı. Bordo-mavili takım, puanını 41'e çıkartarak bu haftayı da averajla 2. sırada tamamladı. Galatasaray, sahasında konuk ettiği Kayserispor ile 1-1 berabere kalırken, Beşiktaş, Konyaspor deplasmanından 0-0'lık sonuçla ayrıldı. Bu sonuçlardan sonra Galatasaray 4, Beşiktaş ise 6 puan farkla liderin gerisinde bulunuyor. 19. haftanın son maçında ise Fenerbahçe, İstanbul Büyükşehir Belediyesspor'a 2-0 yenilerek 5. yenilgisini aldı. Fenerbahçe bu yenilgi ile birlikte lider Sivasspor'un 7 puan gerisinde kaldı ve şampiyonluk yarışında büyük bir yara almış oldu.

ANTALYASPOR'UN UMUTLARI ARTTI

Ligin alt sıralarında ise Antalyaspor dışında kalan bütün takımlar puan kaybetti. Sahasında Denizlispor'u ağırlıyan ve bu zorlu mücadeleyi 2-1 kazanan Antalyaspor puanını 19 puana çıkararak bir nebze olsun korku dolu dönemi atlatmış bulunuyor. Ligin 19. haftasında 5 maçı evsahibi takım, 1 mücadeleyi de deplasman takımları kazanırken, 9 karşılaşma ise berabere sonuçlandı ve toplam 21 gol atıldı. Denizlispor, Ankaragücü, Kocaelispor ve Hacettepe alt sıralardan kurtulmak için büyük bir mücadele örneği vermelerine karşın bu hafta da istedikleri sonuçları alamayarak taraftarlarını üzdüler.

10.02.2009


 

TOPLU SONUÇLAR

Gençlerbirliği-Bursaspor:............................................ 1-2

Konyaspor-Beşiktaş:................................................. 0-0

Trabzonspor-Ankaragücü:......................................... 2-1

Gaziantepspor-Ankaraspor:..................................... 2-0

Hacettepe-Eskişehirspor:......................................... 2-2

Sivasspor-Kocaelispor:.............................................. 2-0

Galatasaray-Kayserispor:.......................................... 1-1

İstanbul Büyükşehir Belediye-Fenerbahçe:............ 2-0

Antalyaspor-Denizlispor:.......................................... 2-1

10.02.2009


 

GOL KRALLIĞI

GOL Krallığı yarışında Galatasaray'ın Çek yıldızı Milan Baros, 15 golle ilk sırada bulunuyor. Sarı-kırmızılı futbolcuyu 11 golle Sivassporlu Mehmet Yıldız, 10 golle Eskişehirsporlu Youla, 9 golle Kocaelisporlu Taner Gülleri ve Gaziantepsporlu Tabata, 8 golle Ankarasporlu Mehmet Çakır, Trabzonsporlu Gökhan Ünal ve Umut Bulut ile Bursasporlu Sercan Yıldırım izliyor.

10.02.2009


 

HAFTANIN KARMASI

Jefferson (Konyaspor), Tayfun (Trabzonspor), Ömer (Bursaspor), İsmail (Gaziantepspor), Mehmet Eren (Kayserispor), Mustafa Sarp (Bursaspor), Kamanan (Sivasspor), Fatih (Antalyaspor), Erman (İstanbul Belediye), Youla (Eskişehirspor), İskender (İstanbul Belediye).

10.02.2009


 

HAFTANIN FUTBOLCUSU

Erman (İstanbul Belediye)

10.02.2009


 

HAFTANIN HAKEMİ

Aytekin Durmaz

10.02.2009


 

HAFTANIN TAKIMI

İstanbul B. Belediye

10.02.2009


 

HAFTANIN PROGRAMI

LİGDE gelecek hafta ise Antalyaspor-Galatasaray, Eskişehirspor-Gençlerbirliği, Ankaragücü-Gaziantepspor, Bursaspor-Sivasspor, Fenerbahçe-Hacettepe, Ankaraspor-İstanbul Büyükşehir Belediyespor, Denizlispor-Konyaspor, Kocaelispor-Kayserispor ve Beşiktaş-Trabzonspor maçları yapılacak.

10.02.2009


 

PUAN DURUMU

TAKIMLAR: O G B M A Y AV P

1-SİVASSPOR 19 12 5 2 32 12 20 41

2-TRABZONSPOR 19 12 5 2 28 15 13 41

3-GALATASARAY 19 11 4 4 41 22 19 37

4-BEŞİKTAŞ 19 10 5 4 29 18 11 35

5-FENERBAHÇE 19 10 4 5 32 21 11 34

6-ANKARASPOR 19 10 3 6 27 16 1133

7-GAZİANTEPSPOR 19 8 6 5 27 23 4 30

8-KAYSERİSPOR 19 7 8 4 19 11 8 29

9-BURSASPOR 19 8 5 6 25 25 0 29

10-ESKİŞEHİRSPOR 19 5 8 6 28 28 0 23

11-İSTANBUL B.BELEDİYE 19 6 4 9 20 29 -9 22

12-KONYASPOR 19 5 6 8 18 27 -9 21

13-GENÇLERBİRLİĞİ 19 5 5 9 24 28 -4 20

14-ANTALYASPOR 19 4 7 8 19 26 -7 19

15-DENİZLİSPOR 19 4 3 12 23 36 -13 15

16-ANKARAGÜCÜ 19 3 6 10 16 29 -13 15

17-KOCAELİSPOR 19 3 3 13 23 44 -21 12

18-HACETTEPE 19 2 5 12 11 32 -21 11

10.02.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır