"Gerçekten" haber verir 22 Şubat 2009
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formuİletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Haberler

 

Soylu: Hükümet bozuk düzenin parçası oldu

DP Genel Başkanı Süleyman Soylu, “Bu hükümet ülkeyi iyi idare etmiyor. Hükümet, 6.5 yıldır bozuk düzenin uyumlu bir parçası haline dönüştü” dedi. Soylu, bu ülkede 6.5 yıldır tek bir zihniyet değişikliği yaşanmadığını kaydetti.

DP lideri Süleyman Soylu, "Bu hükümet ülkeyi iyi idare etmiyor. Hükümet, 6.5 yıldır bozuk düzenin uyumlu bir parçası haline dönüştü" dedi. Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Süleyman Soylu, Hükümet’in, ‘’bozuk düzenin uyumlu bir parçası haline dönüştüğünü’’ ileri sürdü. Soylu, Kocatepe Kültür Merkezi’nde Çankaya Belediye Başkan Adayı Hüseyin Ulusoy’un tanıtım toplantısına katıldı. Soylu, burada yaptığı konuşmada, Pazartesi gününden itibaren Balıkesir’den başlayarak, 50 il ve 400’ün üzerinde ilçe ve beldeyi dolaşacaklarını söyledi. Soylu, ‘’Türkiye’yi DP ile yeniden buluşturmak için büyük bir mücadeleyi yeniden ortaya koyacağız’’ diye konuştu. Türkiye’nin, 30 Mart günü ‘’yeni bir şafağa ve anlayışa uyanacağını’’ belirten Soylu, ‘’Bu Türkiye’nin halini beğenmiyoruz’’ dedi. ‘’Siyasete bulaşan her türlü kirliliği milletin 29 Mart’ta DP eliyle temizleyeceğini’’ ifade eden Süleyman Soylu, Türkiye’nin dış politikasını eleştirdi. Soylu, ‘’Bu ülkede 6.5 yıldır tek bir zihniyet değişikliği yaşanmadı’’ görüşünü dile getirdi. Değerler üzerinden siyaset yapmayacaklarını ifade eden Soylu, ‘’Bu hükümet ülkeyi iyi idare etmiyor. Hükümet, 6.5 yıldır bozuk düzenin uyumlu bir parçası haline dönüştü’’ dedi. Soylu, milletin 29 Mart’ta hükümete ‘’sarı kart göstereceğini’’ söyledi.

22.02.2009


 

DEVLET TARAF DEĞİL, HAKEM OLMALI

ÖZGÜR-DER’e açılan kapatma dâvâsının ifade ve örgütlenme özgürlüğünü ihlâl edecek nitelikte olduğunu ifade eden MAZLUMDER Genel Başkanı Ömer Faruk Gergerlioğlu, “Devletin resmî bir ideolojiyi kabul etmesi ve bunu vatandaşlarına bir zorunluluk şeklinde dayatması, zulümdür” dedi. Gergerlioğlu, devletin her türlü görüş arasında hakem olmasını istedi.

TOPLUM MÜHENDİSLİĞİ HALKA HAKARETTİR

Gergerlioğlu, açıklamasında şu görüşlere yer verdi: “Devletin; insanların neye inanıp inanmayacağını, dinî bir merasim gibi ne şekilde ve kimin huzurunda bekletileceğini belirlemesi, inanç özgürlüğüne müdahaledir. Hâlâ dayatmacı anlayışlarla vatandaşları biçimlendirmeye çalışmak hakkın ve halkın karşısına dikilmektir ki bunun başarısız olacağı kesindir.”

Resmî ideoloji dayatılamaz

İnsan Hakları ve Mazlumlar İçin Dayanışma Derneği (MAZLUMDER) Genel Başkanı Dr. Ömer Faruk Gergerlioğlu, Özgür Düşünce ve Eğitim Hakları Derneği’nin (ÖZGÜR-DER) kapatılmaması için açılan davanın, ifade ve örgütlenme özgürlüğünü ihlal edecek nitelikte olduğunu belirtti. MAZLUMDER Başkanı Gergerlioğlu, yaptığı açıklamada, 7 Kasım 2008 tarihinde ÖZGÜR-DER Genel Merkezi, şubeleri ve bazı kuruluşlar tarafından imza edilip kamuoyuna deklare edilen “İnancımızın ve Kimliğimizin Aşağılandığı; Resmî İdeolojinin Dayatıldığı Törenlere Tavır Alalım!” başlıklı bildiri ile ilgili olarak yapılan denetimler sonucunda derneğin feshi için dâvâ açıldığını hatırlattı. Gergerlioğlu, ÖZGÜR-DER’in kapatılmak istenmesine dair dâvânın, ifade ve örgütlenme özgürlüğünü ihlal edecek niteliğinde olduğunu kaydederek, “Devletin resmî bir ideolojiyi kabul etmesi ve bunu vatandaşlarına bir zorunluluk şeklinde dayatması, zulümdür. Devlet hakem konumunda vatandaşların birbirlerine ve topluma zarar vermemesini sağlamakla yükümlüdür. Araç olan devletin amaçsallaştırılması, kutsal ritüellere bezenmesi, buna inanmayan insanlar için açık bir hak ihlâlidir. Devletin; insanların neye inanıp inanmayacağını, dinî bir merasim gibi ne şekilde ve kimin huzurunda bekletileceğini belirlemesi, inanç özgürlüğüne müdahaledir. Hala dayatmacı anlayışlarla vatandaşları biçimlendirmeye çalışmak hakkın ve halkın karşısına dikilmektir ki bunun başarısız olacağı kesindir” diye konuştu.

22.02.2009


 

TEŞEKKÜRLER

40. yıl sevincimizi bizimle paylaşan tüm okuyucularımıza ve sivil toplum kuruluşlarına teşekkür ederiz.

MİLLİ İRADE VE YENİ ANAYASA VURGUSU YAPIYOR

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, gönderdiği mesajda, Yeni Asya’nın, manşetten en fazla “millî irade” vurgusu yapan, Türkiye’nin en acil ihtiyacı olan “yeni anayasa” talebini gündeminden hiçbir zaman düşürmeyen bir gazete olduğunu vurguladı.

DEMOKRASİ KÜLTÜRÜNÜN YERLEŞMESİNE KATKI

Diyanet-Sen Genel Başkanı Ahmet Yıldız da, İlkeli gazetecilik anlayışı ile 40 yıldır yayın hayatına devam eden ve hep demokrasinin insan hak ve özgürlüklerinin yanında olan yayın anlayışı ile ülkemizde demokrasi kültürünün yerleşmesine katkı sağlayan Yeni Asya’yı kutladı.

Yeni Asya, sivil toplumun sesi

FİKİR VE GÖNÜL DÜNYAMIZI

ZENGİNLEŞTİRİYOR

Ahmet Gündoğdu (Memur-Sen Genel Başkanı):

YENİ Asya, demokratik çizgisini her zaman ve her şartta korumuş bir medya organıdır. Manşetten en fazla “millî irade” vurgusu yapan, Türkiye’nin en acil ihtiyacı olan “yeni anayasa” talebini gündeminden hiçbir zaman düşürmeyen bir gazetedir. Toplumun talep ve beklentileri doğrultusunda “yeni anayasa”nın demokratik, özgürlükçü, sivil ve milleti kucaklayan bir anayasa olmasını da hem haberleriyle, hem de köşe yazılarıyla ısrarla vurgulamıştır.

Yeni Asya, hukuksuzluğu ilke haline getirmiş ve illegal faaliyetlerin odağı konumuna gelmiş Ergenekonvari her türlü çete ve çeteleşmenin de üzerine kararlıkla gitmiş ve bu kararlı tavrını sürdürmektedir. Yeni Asya’nın yayınlarında dikkat çeken bir başka önemli nokta ise Türkiye’nin yararına olacak konularda aydınların ve sivil toplumun görüşüne en sık müracaat eden gazetelerden biri olmasıdır. Hemen her gün Türkiye’nin bir aydınının röportajına veya görüşüne yer vermesi, geniş bir sivil toplum kesiminin görüşlerini kamuoyu ile buluşturması yayınlarının etkinliğini ve güçlüğünü arttırmaktadır.

Yeni Asya, Türkiye’nin içe kapanmasına razı olmayan bir anlayış ve yaklaşımla milletimizin değerlerinin dünyanın dört bir yanında makes bulması ve ülkemiz menfaatlerinin büyümesi için yayın yapmakta, milletimizin umutlarını yeşertecek pozitif haberleriyle fikir ve gönül dünyamızı zenginleştirmektedir.

Yeni Asya, evrensel değerler ışığında üretken bir eğitimin kaliteli demokrasiyi ve kaliteli insanı, kaliteli bir demokrasinin de güçlü ekonomiyi getireceği inancıyla eğitim haberlerine en fazla yer veren gazetedir. Eğitim haberlerini hazırlarken farklı görüşlerin ortaya koyduğu rapor, araştırma ve makalelere yer vermesi ise eğitim sayfalarına zenginlik katmaktadır.

Kendine ve milletimize olan özgüvenle başta AB olmak üzere dünyayla diyalog kurmaktan çekinmeyen ve çatışmacı bir anlayış yerine yarışmacı bir anlayışı tercih eden Yeni Asya’nın 40. Kuruluş Yıl dönümünü kutlar, gazetenin başta imtiyaz sahibi olmak üzere yöneticileri ve haberin mutfağında alın teri döken tüm çalışanlarına huzur ve sağlık dilerim.

DEMOKRASİ KÜLTÜRÜNÜN

YERLEŞMESİNE KATKI SAĞLIYOR

Ahmet Yıldız (Diyanet-Sen Genel Başkan):

İlkeli gazetecilik anlayışı ile 40 yıldır yayın hayatına devam eden ve hep demokrasinin insan hak ve özgürlüklerinin yanında olan yayın anlayışı ile ülkemizde demokrasi kültürünün yerleşmesine katkı sağlayan, fikir ve inanç özgürlüklerinin önündeki engellerin kalkması için mücadele veren Yeni Asya Gazetesi’ni ve çalışanlarını kutlar başarılar dilerim.

22.02.2009


 

English Time’dan, Yeni Asya okuyucusuna özel kampanya

TÜRKİYE'NİN en saygın ve başarılı dil eğitimi kurumlarından English Time, Gazetemizin 40. yılına özel bir kampanya düzenliyor.

Sözkonusu kampanyaya göre English Time’in herhangi bir şubesine gazetemiz veya dergi grubumuzdan bir dergimiz ile başvuran okuyucularımız English Time kurslarında özel yüzde 50 indirim kazanıyor. Yeni Asya okuyucularına özel bu kampanya hakkında bilgi veren English Time Genel Müdürü Kâzım Kahraman, “Yeni Asya Gazetesi’nin 40. yıl dönümünü tebrik ediyoruz. Basın camiamızın bu değerli mensubunun güzide okurlarını da 40. yıl şerefine özel indirimlerle English Time’a bekliyoruz” dedi. Türkiye’de 11 yıldır 17 şubede İngilizce eğitim veren English Time’ın, Londra, Toronto ve Las Vegas’ta olmak üzere yurt dışında üç noktada da kursları bulunuyor.

English Time Genel Müdürü Kahraman, Türkiye’de dil eğitiminde kendi özel metotlarını geliştirdiklerini belirterek bunun sırrının ise 400’den fazla yabancı ve tecrübeli eğitim kadrosu olduğunu belirtti. Eğitim kadrosunun tamamının ABD’li, Kanadalı ve İngiliz öğretmenlerden oluştuğunu belirten Kahraman, yurt dışında bulunan şubelerinde de üst düzeyde eğitim verildiğini ve buralara dünyanın her yerinden öğrencilerin geldiğini belirtti. Yeni Asya okurlarının da gazeteleriyle beraber English Time’a başvurmaları halinde yurt dışında Las Vegas ve Londra’da 2 haftalık ücretsiz kurs kazanacaklarını belirten Kahraman, “Normalde bu herkese 1 hafta olarak uygulanıyordu. Ancak Yeni Asya okurları 2 hafta ücretsiz kursa katılabilecekler” dedi.

English Time Genel Müdürü Kahraman, English Time öğrencilerinin en büyük avantajının devamsızlık haricindeki başarısızlık hallerinde kurları yeniden ücretsiz olarak almaları olduğunu ve kurstan başarıyla mezun olduktan sonra da İngilizce’yi unutmamaları için ömür boyu English Time’ın sosyal faaliyetlerine katılma hakkı kazandıklarını belirtti. Öğrencileri TOEFL gibi uluslar arası sınavlara hazırlayan kurslar da verdiklerini belirten Kahraman çok yakında on-line eğitime de başlayacaklarını ve bunun hazırlıklarının büyük ölçüde tamamlandığını müjdeledi.

22.02.2009


 

Gül, Nairobi Ulusal Parkı’nı gezdi

CUMHURBAŞKANI Abdullah Gül, Nairobi Ulusal Parkı’nı gezdi.

Cumhurbaşkanı Gül, eşi Hayrünnisa Gül, Devlet Bakanı Said Yazıcıoğlu, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ve heyettekiler, 117 kilometre karelik alana yayılan parkta doğal hayatı izledi. İçinde vahşi hayvanlara da doğal ortamında barınma imkânı sağlayan parkı gezen Gül, Cumhurbaşkanlığı fotoğrafçısı Murat Çetinmühürdar’ın fotoğraf makinesini alarak zebra, antilop, zürafa ve bufaloların fotoğraflarını çekti. Gezintinin ardından parktaki hayvanat bahçesini de gezen Gül, evcilleştirilmiş çitaların bulunduğu kafese girdi. Eşi Hayrünnisa Gül ile birlikte çitaları seven Gül, fotoğraf çektirdi. Cumhurbaşkanı Gül, hayvanat bahçesini gezen Kenyalı çocuklarla da hatıra fotoğrafı çektirdi. Cumhurbaşkanı Gül, ziyaret kapsamında konakladığı, İntercontinental Otel’de Kenya Başbakanı Raila Odinga’yı kabul etti.

22.02.2009


 

Toptan: İsrail ile olumsuzluk yaşanmayacak

CUMHURBAŞKANI Vekili ve TBMM Başkanı Köksal Toptan, Türkiye ile İsrail arasında önümüzdeki süreçte olumsuzluk yaşanmayacağını söyledi.

Toptan, Zonguldak’ta, yaptığı açıklamada, Türkiye ve İsrail ilişkileri konusunda her iki ülkenin de gereken adımları attığını söyledi. Her iki tarafın da Türkiye ile İsrail arasındaki ittifak ilişkilerinin önemli olduğu ve devam edeceği noktasında kararlılık beyan ettiklerini anlatan Toptan, şunları ifade etti: “Türkiye ile İsrail arasında, önümüzdeki süreçte yaşanacak gelişmelerde olumsuzluk olmayacaktır. Ama, Türkiye’nin tarihten gelen sorumluluğunun gereği olarak bölgeden gelen haksızlıklara karşı şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da sessiz kalmayacağının bilinmesi gerekir. Çünkü son olarak Gazze’de meydana gelen olaylar sadece Türkiye ve İsrail’i değil bütün dünyayı, insanlığı ilgilendiren kötü görüntülerdir. O bakımdan Türkiye o tür gelişmelere karşı bundan sonra da tepkisini ve hassasiyetini gösterir. Türkiye ve İsrail arasındaki ilişkilerin bundan sonra da her iki ülkenin yararına devam edeceğini bekliyoruz.”

22.02.2009


 

Kadıköy-Pendik metrosu 2010 sonunda açılacak

“KADIKÖY-Kartal-Pendik arasında yapılacak metronun, yerin 25-30 metre altında gideceği, saatte 70 bin kişi taşıma kapasitesi olduğu ve 2010 yılı sonunda hizmete alınacağı” bildirildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesinden, CHP’nin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun çeşitli iddialarına ilişkin, “Kılıçdaroğlu’na İstanbul için El Kılavuzu-2” başlığıyla bir açıklama yapıldı. Açıklamada, şöyle denildi: “Kadıköy-Kartal-Pendik arasında yapılacak metro, E-5 güzergâhında ve ağır metrodur. Yerin 25-30 metre altında gidiyor. Saatte 70 bin kişi taşıma kapasitelidir. 2010 sonu hizmete alınacak. 21.7 kilometre olacak. Pendik Kaynarca’ya kadar uzama kararı alındı. İnşaatın yüzde 27’si kazıldı. 2009 da kazı tamamlanıyor.”

22.02.2009


 

Hastaların yarısı doktorlardan yakınıyor

SAĞLIK Bakanlığının 2008 yılına ilişkin hasta hakları hizmetleri ile ilgili hazırladığı istatistiklere göre, hasta hakları birimlerine başvuranların yüzde 51’i doktorlardan şikâyetçi oldu.

2008 yılında hasta hakları birimlerine başvuranların toplam sayısı 87 bin 562 olarak gerçekleşti. Bu başvurulardan yüzde 84’ü yerinde çözülürken yüzde 16’sı kurullarda görüşüldü. Hasta hakları birimlerine başvuruların yüzde 55’i erkeklerden, yüzde 45’i de kadınlardan geldi. Hastaların en fazla şikâyet ettikleri personel yüzde 51 ile doktorlar oldu. Doktorlardan sonra en fazla, yüzde 11 ile hemşireler, yüzde 9 ile sekreterler ve güvenlik personeli, yüzde 6 ile diş hekimleri, yüzde 3 ile başhekimler, yüzde 1 ile de başhekim yardımcıları şikâyet edildi.

22.02.2009


 

Soros’a göre finansal çöküşün dibi görünmedi

ÜNLÜ dolar milyarderi George Soros, dünya finansal sisteminin etkili biçimde parçalandığını ve krizin yakın dönemde çözümünün henüz görünmediğini söyledi.

Soros, Columbia Üniversitesi’nde yaptığı konuşmada, Lehman Brothers bankasının geçen yıl Eylül ayında iflâsının piyasa sisteminin çalışmasında dönüm noktası olduğuna işaret ederek, “finansal sistemin çöküşüne tanıklık ettik. Dibin yakınında herhangi bir yerde olduğumuza dair bir işaret yok” dedi.

22.02.2009


 

FKM’de buluşalım

Gazetemizin kuruluşunun 40. yıldönümünü İstanbul Çemberlitaş’taki FKM’de kutlayacağız. Saat 18.00’de başlayacak kutlama programımıza bütün okuyucularımıza açık olacak.

HATIRALAR DİLE GETİRİLİCEK

Kutlama programında Yeni Asya'nın basın dünyasındaki yeri ve misyonu anlatılacak, önemli dönüm noktaları ile hatıralar dile getirilecek. Programa yoğun bir katılım bekleniyor

22.02.2009


 

İstanbul’da bir bina daha çöktü

İstanbul’un Fatih ilçesinde çöken 3 katlı ahşap binanın enkazından 1 kişinin cesedi çıkarıldı.

İstanbul’un Fatih ilçesinde 3 katlı ahşap binanın çökmesi sonucu 1 kişi öldü. Fener Vodina Caddesi’ndeki ahşap binanın çökmesinin ardından başlatılan arama-kurtarma çalışmalarında, binanın üst katında oturduğu belirtilen İtalyan asıllı bir kişinin cesedine ulaşıldı. Söz konusu kişinin, kimliğinin belirlenmesine çalışılıyor. Binanın 2. katında oturan Hatice Memi, binadan bir süredir sesler duyduklarını belirterek, ‘’Ev sahibini uyardık. Daha önce belediyeden ölçüm yapmaya geldiler ve sağlam raporu verdiler’’ dedi. Göçük olayı olmadan birkaç dakika önce 5 çocuğu uyandırarak binayı boşalttıklarını anlatan Memi, ‘’Eşimi işe gitmesi için uyandırmamış olsaydım, hepimiz binanın altında kalacaktık’’ diye konuştu. Çalışmalara, İstanbul itfaiyesinden 40, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden 20 ve İstanbul İl Sivil Savunma Müdürlüğü’nden 10 kişilik ekip ile eğitimli köpekler katıldı.

22.02.2009


 

2 kazada 2 ölü, 60 yaralı

Amasya’nIn Merzifon ilçesi ile Afyonkarahisar’da iki yolcu otobüsünün devrilmesi sonucu 2 kişi öldü, 60 kişi yaralandı.

Edinilen bilgiye göre, Merzifon-Samsun kara yolunun 2. kilometresinde, İstanbul’dan Giresun’a giden Fuat Toka yönetimindeki 34 UBL 52 plâkalı yolcu otobüsü, bölünmüş yolun ortasındaki refüje devrildi. Kazada, yolculardan Türkan Kabadayı (54) ile Fidan Akyel (33) öldü, Giresun Keşap ilçesi Karabulduk beldesi belediye başkanı Lütfi Aydın’ında (67) arasında bulunduğu 38 kişi yaralandı. Yaralılar, Merzifon Kara Mustafa Paşa Devlet Hastanesine kaldırıldı. Ali Arı idaresindeki 34 AN 0873 plâkalı yolcu otobüsü ise Afyonkarahisar- Ankara kara yolunun 76. kilometresinde, şarampole devrildi. Kazada, yaralanan 22 kişi Emirdağ ve Afyonkarahisar’ın değişik hastanelerinde tedavi altına alındı.

22.02.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır