"Gerçekten" haber verir 22 Şubat 2009
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formuİletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Spor

 

Beşiktaş 2009'da tutulmuyor

TÜRKCELL Süper Lig'de deplasmanda Gaziantepspor'u 3-0 yenerek şampiyonluk şansını sürdüren Beşiktaş'a 2009 yılı uğurlu geldi.

2008 yılını 4-2'lik Galatasaray yenilgisi ile kapayan siyah-beyazlılar, 2009'da ise henüz yenilgi yüzü görmedi. 2009 yılında Turkcell Süper Lig ve Fortis Türkiye Kupası'nda toplam 9 maç yapan siyah-beyazlılar, bunların 7'sini kazanırken, 2'sinde ise berabere kaldı. Yeni yılda rakip fileleri 15 kez havalandıran ''Kara Kartallar'', kalesinde ise sadece 3 gol gördü. Lig'de oynadığı 5 maç içinde sadece Trabzonspor karşısında 1 gol yiyen siyah-beyazlılar, Fortis Türkiye Kupası'nda ise Gaziantep Büyükşehir Belediyespor ve Antalyaspor karşılaşmalarında 1'er gole engel olamadı. Siyah-beyazlılar, oynadığı 9 resmi maçın sadece 1'inde gol atmayı başaramazken, diğer 8 maçta rakip fileleri havalandırdı. Beşiktaş'ın 2009 yılında tek gol atamadığı karşılaşma, Turkcell Süper Lig'de golsüz berabere sonuçlanan Konyaspor maçı oldu. Beşiktaş, Turkcell Süper Lig'de 2009 yılında toplam 5 karşılaşma oynadı. 5 maçta 3 galibiyet alan siyah-beyazlılar, 2 kez de sahadan beraberlikle ayrıldı. Beşiktaş, ligde 6 gol atarken, kalesinde sadece 1 gol gördü. Denizlispor, Antalyaspor ve son olarak da Gaziantepspor maçlarından 3'er puan alan ''Kara Kartallar'', Konyaspor ve Trabzonspor karşısında ise berabere kaldı. Siyah-beyazlılar, Fortis Türkiye Kupası'nda ise 2009'da oynadığı 4 maçı da kazandı. Grup maçlarında Gaziantep Büyükşehir Belediyespor ve Gaziantepspor'u yenen Beşiktaş, çeyrek finalde ise 2 maçta da Antalyaspor'u mağlup ederek yarı finale yükseldi. Siyah-beyazlılar, kupada 9 gol atıp, 2 gol yedi.

22.02.2009


 

Nobre Beşiktaş'ta kalacak

BEŞİKTAŞ Kulübü Asbaşkanı Levent Erdoğan, Gaziantepspor karşısında ortaya konan futbol ve alınan farklı galibiyetin kendilerini memnun ettiğini söyledi.

Levent Erdoğan, Gaziantepspor karşısındaki galibiyetle, Trabzonspor karşısında ortaya koydukları futbolun tesadüfi olmadığını gösterdiklerini ifade ederek, şöyle konuştu: ''Şekerin ve unun hazır bulunduğu futbol mutfağımızda, teknik direktörümüz ve futbolcularımız helvayı yapmayı başarmışlardır. Sanıyoruz ki bunları takip eden maçlarda, bu helvayı aynı lezzet ve güzellikte başarıyla yapmaya devam edeceklerdir. En sonunda da şampiyonluk sofrasında bu helvayı tüm taraftarlarımıza sunacaklardır.'' Önlerinde zorlu maçlar bulunduğunu kaydeden Erdoğan, ''Şampiyonluk havasına girmiş değiliz, ama şampiyonluk inancı ve azmini taşır hale gelmiş durumdayız. Bundan sonraki maçlarımızı aynı güzellik, ciddiyet ve inanış içerisinde, mümkün olduğunca az puan kaybederek oynamaya çalışacağız. Mücadele ettiğimiz her iki kulvarda da başarılı olmak için elimizden geleni yapacağız'' şeklinde konuştu.

MUSTAFA DENİZLİ'YE ÖVGÜ

Levent Erdoğan, teknik direktör Mustafa Denizli'ye de değinerek, şu ifadeleri kullandı: 'Teknik direktörümüzün takım üzerinde uyguladığı taktik de maç boyunca kendisini göstermiş bulunmaktadır. Hocamızın hırsı, coşkusu ve başarıya inanmış davranışları galibiyette büyük rol oynamıştır. Buna ilave olarak futbolcularımız Denizli'den aldıkları taktiği, aynı coşku, heyecan ve inanmışlıkla sahaya taşımışlar ve başarı göstermişlerdir.'' Sözleşmesi sezon sonunda sona erecek olan Brezilya asıllı futbolcu Mert Nobre'nin siyah-beyazlı kulüpte kalacağını belirten Erdoğan, golcü futbolcunun jübilesini de siyah-beyazlı kulüpte yapacağını savundu. Levent Erdoğan, taraftarların, yönetimin, teknik heyetin ve futbolcu arkadaşlarının Nobre'yi sevdiğini ifade ederek, ''Nobre de Beşiktaş'ı, taraftarları sevip saymaktadır. Nobre takımda kalacaktır. Gerek Nobre, gerek yönetimimiz karşılıklı olarak anlayış göstererek bu işi sonlandıracak ve Nobre'nin Beşiktaş'ta kalması sağlanacaktır. İnanıyoruz ki Nobre, jübilesini Beşiktaş kulübünde yaparak futbola veda edecektir'' diye konuştu.

ERNST, HELVAYA TAT KATTI

Yeni transfer Fabian Ernst'e de övgüler yağdıran ve başarılı olduğunu anlatan Erdoğan, ''Ernst, helvaya tat katmıştır'' dedi. Erdoğan, ''Aldığı parayı hak edeceği yolunda bize ümit verdi. Aradığımız bir adamdı. Ciddiyeti, mücadelesi ve tecrübesiyle çok başarılı bir transfer olduğunu kanıtladı'' diyerek sözlerini tamamladı.

22.02.2009


 

G.Antepli futbolcular: Tabata'sız olmuyor

GAZİANTEPSPORLU İsmail Köybaşı Beşiktaş karşısında yakaladıkları pozisyonları değerlendiremediklerini söyledi.

Köybaşı;, "Yakaladığımız pozisyonları değerlendirebilseydik, skor farklı olacaktı. İkinci yarı çok kötü başladık. Kornerden yediğimiz gol oyun planlarımızı alt üst etti. Sonuçta onlar ikinci golü de bulduktan sonra ne çok atak yaptık ama neticeye gidemedik. İki haftadır kötü gidiyoruz. Bu maçı unutup Denizli maçını düşünmemiz lazım. Denizlispor karşısında 2 haftalık kötü gidişe dur dememiz lazım" diye konuştu. İlk yarı çok iyi mücadele ettiklerini ancak aynı mücadeleyi ikinciyi yarıya yansıtamadıklarını belirtti. Murat Ceylan ise, Denizlispor maçından puan ve puanlarla dönmek istediklerini kaydeden Ceylan, şansız olduklarını sıkıntıları atlatacaklarını ifade etti.

BEKİR: İKİ HAFTADIR PUAN YOK

Kaptan Bekir İrtegün ise, geçen haftaya göre daha iyi oynadıklarını belirterek, "İki haftadır, sıfır puan. Geçen haftaya göre gol gelene kadar iyi oynadık. Pozisyonları değerlendiremedik. Maçta kırılma anları vardı. Kırılma anlarını gole çevirmek gerekiyor ki istediğiniz sonuca gidesiniz." dedi. Tabata'nın Gaziantepspor için çok önemli olduğunu söyleyen İrtegün, "Aldığımız sonuçlarda payı çok büyük. Onun olmaması bizi etkiledi" şeklinde konuştu.

22.02.2009


 

BEŞİKTAŞ LİDERİNİ BULDU: FABİAN ERNST

En son 19 Ekim 2008'de Gençlerbirliği deplasmanından 3 puanla dönen Beşiktaş için Güzeüntap deplasmanı oldukça önemliydi. Kaybedilecek puanlar lig yarışında telafisi zor sonuçlara sebep olabilirdi. Beşiktaş bu bilinçle çıktı Kamil Ocak Stadı'na. Son haftalarda takım savunmasındaki başarı ve buna bağlı olarak rakibe az pozisyon veren Mustafa Denizli’nin öğrencileri ilk yarıda kendisi pozisyon bulamazken, kontrataklarda kalesinde tehlikeler yaşadı. Daha ilk yarı bitmemişken hücumda çoğalmak adına risk alıp defansta açık vermek kolay izah edilebilir bir durum değildi.

Nitekim Sivok’un hücumdan dönememesi ve hatalı yer tutması sonucu pozisyon bulan Beto çok net pozisyonda topu auta atmasa ya da yine Sivok’un Beto’yu düşürmesine Bünyamin Gezer penaltıyı verse Beşiktaş için galibiyet bu kadar kolay olmayabilirdi.Rüştü’nün yan top zaafı bir kez daha ortaya çıkarken, birkaç pozisyonda topu elinden kaçırması onun tecrübesindeki bir kaleciye yakışmadı.İyi pas yapan Gaziantepspor'da Tabata’nın eksikliği hissedilirken Beşiktaş’ta Delgado aranmadı bile.

İlk yarı Beşiktaş atak görünse de iyi kapanan rakibi karşısında fazla gol pozisyonu bulamadı. Sağdan-soldan gelen ortalar etkili olamazken iş duran toplara kalmıştı. İşte Beşiktaş’ın en önemli silahı bu. Ligin en fazla korner kullanan takımı mutlaka bunlardan goller bulmalıydı. Nitekim geçen hafta Trabzon’a Bobo’nun, bu maçta da Nobre’nin kafa golleri Beşiktaş’ı rahatlattı. Beşiktaş öne geçtiği maçlarda daha iyi oynuyor. Nobre’nin golünden sonra daha çok pozisyon bulan ve rakibine gol pozisyonu vermeyen Beşiktaş, bu zor deplasmandan aldığı 3 puan la önümüzdeki maçlara daha iddialı bir konumda çıkacak. Burada Fabian Ernst’e ayrı bir parağraf açmak istiyorum. Gerek kaptığı toplar ve topu oyuna sokuşu, gerekse hücuma verdiği destekle Beşiktaş’a çok faydalı olan bu futbolcu bence maçın kahramanıydı. Belki de Beşiktaş da eksikliği hissedilen lider futbolcu o.

NADİ AKSOY

22.02.2009


 

G.Saray Kocaeli önünde farklı galibiyet arıyor

TÜRKCELL Süper Lig'de bugün sahasında Kocaelispor ile karşılaşacak Galatasaray, maçtan galibiyetle ayrılmayı hedefliyor.

Ligin ikinci bölümünde yaptığı 4 karşılaşmada 8 puan kaybederek, şampiyonluk yolunda önemli puanlar yitiren sarıkırmızılılar, son sıralardan kurtulma mücadelesi veren Kocaelispor önüne mutlak galibiyet parolasıyla çıkacak. Ligin ikinci bölümünde Sivasspor ve Antalyaspor ile yaptığı maçları kaybeden Galatasaray, Kayserispor ile berabere kalırken, sadece Denizlispor'u yenebildi. Ali Sami Yen Stadı'nda saat 19.00'da başlayacak karşılaşmayı hakem Deniz Çoban yönetecek.

22.02.2009


 

Lider Sivasspor evinde Eskişehirspor'la oynuyor

SİVASSPOR ile Eskişehirspor ligde bugün 2. kez karşı karşıya gelecek. Süper ligdeki 4. sezonunu yaşayan Sivasspor ile 12 yıl aradan sonra bu sezon süper lige çıkan Eskişehirspor, ligde bugün 2. randevularına çıkacak.

Sivas 4 Eylül Stadyumu'nda saat 15.00'da oynanacak maçı, Süleyman Abay yönetecek. Abay'ın yardımcılıklarını Orkun Aktaş ve Kemal Yılmaz'ın yapacağı maçta, Nihat Akman dördüncü hakem olarak görev alacak. Ligin ilk yarısında Eskişehir'de oynanan maç, 2-2 eşitlikle sonuçlanmıştı.

22.02.2009


 

Emekli imam voleybolcu kızlara dua ettirdi

TÜRKİYE Bayanlar Voleybol 2. Ligi'nde mücadele eden Bolu Belediyespor Bayan Voleybol Takımı'nın maç kazanması için, emekli imam voleybolcu kızlarla birlikte dua etti.

10 maçtır galibiyet alamayan Bolu Belediyespor Bayan Voleybol Takımı, çareyi emekli imam olan ve Boluspor'un maç kazanması için dua ettiren Lütfü Karataş'a dua ettirmekte buldu. Karataş'ın duasına Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Emniyet Müdürü Mehmet Yazıcı ve voleybol takımında yer alan sporcular katıldı. Karataş ettirdiği duada, ''Teknik heyetimize, takımımıza güzel taktik vermeyi, sahaya yaymayı, karşıdan gelen topları güzel bir şekilde kesmeyi, pasörümüzden topu havaya güzel kaldırmayı nasip eyle ya rabbil alemin" dedi.

22.02.2009


 

Emin Cankurtaran bugün toprağa verilecek

VEFAT eden eski Fenerbahçe Kulübü Başkanı, Cankurtaran Holding'in sahibi iş adamı Emin Cankurtaran'ın cenazesi, bugün İstanbul'da toprağa verilecek.

Cankurtaran'ın cenazesi, Teşvikiye Camii'nde öğleyin kılınacak cenaze namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı'ndaki aile kabristanında defnedilecek. Fenerbahçe Kulübü'nde 1974-1976 dönemlerinde başkanlık yapan Cankurtaran için cenaze namazından önce sarı-lacivertli kulübün Dereağzı'ndaki tesislerinde saat 10.30'da bir tören düzenlenecek. Cankurtaran'ın naaşı Fenerbahçe Kulübü yöneticileri, yüksek divan kurulu üyeleri ve sporcuların da yer alacağı törenin ardından Teşvikiye Camii'ne getirilecek. Yüksek ateş nedeniyle hastanede tedavi altında alınan 79 yaşındaki Cankurtaran, önceki gün vefat etmişti.

22.02.2009


 

TÜRKCELL SÜPER LİG'DE BUGÜN

14.00 Hacettepe-Ankaraspor: Tolga Özkalfa 15.00 Sivasspor-Eskişehirspor: Süleyman Abay 19.00 Galatasaray-Kocaelispor: Deniz Çoban

22.02.2009


 

BANK ASYA 1. LİG'DE BUGÜN

22 Şubat Pazar:

13.00 Sakaryaspor-Giresunspor: Hakan Özkan

13.30 Kardemir Karabük-Bolu: M. İlker Coşkun

13.30 Samsunspor-Manisaspor: Erbay Aldemir

13.30 Adanaspor-Kartalspor: Hakan Ceylan

13.30 Altay-Orduspor: Mürvet Sezer

13.30 Kasımpaşa-Güngören Belediye: Selçuk Dereli

13.30 Gaziantep B.Bld.-Karşıyaka: F. Serkan Koçak

23 Şubat Pazartesi:

20.00 Diyarbakır-Kayseri Erciyes: Gökhan Güneşer

22.02.2009


 

Hidayet Magic'i sırtladı

ABD Profesyonel Basketbol Ligi'ne (NBA) TSİ dün sabaha karşı yapılan 11 maçla devam edildi.

Hidayet Türkoğlu'nun takımı Orlando Magic, deplasmanda Charlotte Bobcats'i 92-80 yendi. Time Warner Cable Arena'da yapılan ve 19 bin 244 kişinin izlediği karşılaşmada, 24 sayıyla maçın en fazla sayısını üreten Türkoğlu, galibiyetin de mimarı oldu. 2'si hücum 5'i savunma olmak üzere 7 ribaunt alan, 3 asist yapan ve 1 de top çalan Türkoğlu, 2 sayılık atışlarda 5'de 4, 3 sayılık atışlarda 8'de 3 ve serbest atışlarda 10'da 7 isabet buldu. Magic'de Rashard Lewis 18 sayı, Dwight Howard da 13 sayı ve 16 ribauntla oynadı. Ev sahibi takımda ise Raymond Felton'ın 16, Boris Diaw'ın 15, Emeka Okafor'un 13, Gerald Wallace'ın da 11 sayısı yenilgiyi engelleyemedi. Günün en bol skorlu karşılaşması Phoenix Suns ile Oklahoma City Thunder arasında yapıldı. Phoenix'teki US Airways Center'da 18 bin 422 kişinin izlediği ve 140-118 Suns'ın üstünlüğüyle son bulan maçta Sunslı Leandro Barbossa 41 sayıyla maçın en skorer ismi oldu. Suns'da ayrıca Jason Richardson 34, Shaquille O'Neil 22, Matt Barnes 14, Steve Nash 13 sayı üretti. Öte yandan Kevin Durant'ın 35, Russel Westbrook'un 19, Nenad Krstic'in 16, Nick Collison'ın 14, Earl Watson'ın da 12 sayısı Oklahoma City'yi yenilgiden kurtaramadı.

22.02.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır