"Gerçekten" haber verir 07 Mart 2009
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formuİletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Haberler

Hillary Clinton geliyor

ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, Orta Doğu ve Avrupa’daki temaslarının ardından, çalışma ziyaretinde bulunmak için Türkiye’ye geliyor. Bugün Başbakan Erdoğan ile görüşecek olan Clinton, Dışişleri Bakanı Babacan ile de bir araya gelecek ve görüşmenin ardından Dışişleri Bakanlığında verilecek çalışma yemeğine katılacak.


ÖZÜGERGİN: ZİYARET ÖNEMLİ

DIŞİŞLERİ Bakanlığı, ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton’ın bugün yapacağı Türkiye ziyaretinin, iki ülke arasındaki stratejik ortaklığın teyidi açısı

DÜNYADA DEĞER KAYBETTİ

Türkiye’nin aksine uluslar arası piyasalarda ABD doları dün önemli para birimleri karşısında değer kaybetti.


  Doların ateşi dün de yükseldi

BankalararasI piyasadaki dolar kotasyonlarında satışta 1,80 TL seviyesi görüldü.


  Turizme destek paketi geliyor

KÜLTÜR ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, turizmcilerin merakla beklediği destek paketiyle ilgili, “Birkaç konuda çözüm şimdiden sağlandı, birkaç alanda da sanıyorum önümüzdeki haftalar içinde açıklama yapma şansımız olacak” dedi.


  ILO’dan “1 Mayıs tatil olsun” teklifine destek

ULUSLARARASI Çalışma Örgütü (ILO) Türkiye Temsilcisi Gülay Aslantepe, 1 Mayıs’ın Türkiye’nin içinde bulunduğu coğrafyada tatil olduğunu ve Türkiye’de de tatil olması gerektiğini ifade etti.


  İhracat düştü, TIR belgesi azaldı

TÜRKİYE Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Ticaret ve TIR Dairesi Başkanlığı’nın verilerine göre, yılın ilk 2 ayında verilen geçiş belgesi sayısında, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 26,22, TIR karnesi sayısında da yüzde 29,91’lik gerileme oldu.


  Gündemimizde bedelli askerlik yok

Genelkurmay Başkanlığı İletişim Daire Başkanı Tuğgeneral Metin Gürak, bedelli askerlik konusunda çalışma olup olmadığı yönündeki soruyu cevaplandırırken, “Daha önce de açıkladık, böyle bir çalışma yok” şeklinde konuştu.


  Balbay Metris’te

Ergenekon soruşturması kapsamında ek ifadeleri alındıktan sonra mahkemece tutuklanan Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Mustafa Balbay Metris Cezaevine, Neriman Aydın da Bakırköy Kadın ve Çocuk Tutukevi’ne götürüldü.


  Arif Doğan da hastaneye kaldırıldı

Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklu emekli Albay Arif Doğan hastaneye kaldırıldı. Doğan, Sağlık Bakanlığı 112 Acil ambulansıyla cezaevinden Kartal Koşuyolu Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürüldü.


  Sınırda askerî hareketlilik

ŞIrnak’ta terör örgütü PKK’ya yönelik operasyonlar kapsamında sınıra sevkıyat yapıldı.


  Şişme botta 29 kaçak

İzmİr’İn Çeşme ilçesinde, şişme botla yurt dışına çıkmak isteyen yabancı uyruklu 3’ü kadın 29 kişi, Sahil Güvenlik ekipleri tarafından yakalandı.


  Alanya’ya açık cezaevi yapılacak

Antalya’nIn Alanya ilçesine 100 kişi kapasiteli açık cezaevi yapılacak.


  İşsizlik meslek kurslarına ilgiyi arttırdı

KÜRESEL ekonomik kriz sebebiyle artan işsizliğin, meslekî ve teknik eğitim merkezlerine olan ilgiyi artırdığı, kursiyer sayılarında geçen yılların aynı dönemle-rine oranla yaklaşık yüzde 25’lik artış gözlendiği bildirildi.


  İyi insanlar hasta olmuyor

KALP damar hastalıklarına yakalanmanın en büyük sebebinin stres olduğunu belirten Türk Kalp Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Çetin Yıldırımakın, iyimser olanların, iyi kalpli olanların kalp ve damar hastalıklarına daha az yakalandığını bildirdi.


  Denizli’de deprem hareketliliği

DENİZLİ Valisi Yavuz Erkmen, deprem hareketliliğinde bir yavaşlamanın söz konusu olduğunu, ancak bu yavaşlamanın ne kadar süreceğinin belirlenemeyeceğini söyledi. Sivil Savunma Günü sebebiyle düzenlenen ve 28 Şubat’ta başlayan Afet Tatbikatı değerlendirme toplantısıyla sona erdi.


  En çok boşanma İstanbul’da

TÜRKİYE'DE hukuk mahkemelerinde yoğunluk gösteren dâvâlarla ilgili yapılan istatistiklere göre, en çok ‘veraset’ dâvâsı açıldı.


  Kırtasiyelerde satılan yapıştırıcıya yasak geliyor

SAĞLIK Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Turan Buzgan, uhu benzeri yapıştırıcıların kırtasiyelerde satılmasının yasaklanacağını bildirdi.


  Kırklareli’nde 10 bin kedi köpek aşılanacak

TÜRKİYE'DE Kuduz Hastalığının Kontrolü Projesi kapsamında Kırklareli’nde yaklaşık 10 bin kedi ve köpeğin aşılanacağı bildirildi.


  GÖZDEKİ SİNSİ HASTALIĞA DİKKAT

Göz hastalıkları uzmanı Doç. Dr. Özlem Evren, glokom hastalığında erken teşhisin önemine işaret ederek, “Hastalar başlarda görme duyularında bir kayıp hissetmedikleri için hastalığı fark etmez.


  Antalya’dan, Paris’e yerçekimsiz uçuş

Akdenİz Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mustafa Helvacı, uzaya çıkmaya gerek kalmadan yer çekimsiz ortam deneyimi yaşatan ‘’Zero G’’ uçuşu için girişimlere başladıklarını, uçuşun Antalya-Paris arasında yapılmasını planladıklarını bildirdi.


  Dünyanın en yüksek mikroskobik hayatı

AmerİkalI bilim adamları, Güney Amerika’da 6 bin metre yükseklikteki And Dağlarında volkanik gazların mikrobik hayatın gelişmesine yardımcı olduğunu keşfetti.


  Dumansız İstanbul mümkün

Yeşİlay’dan yapılan yazılı açıklamada, Cemiyet’in, tütün kontrolü kanununun faaliyetle uygulanabilmesi için destek verdiği belirtildi.


  Amazon’da kuraklık var

Amazon’dakİ yağmur ormanlarında 2005 yılında yaşanan kuraklık sonucu, atmosfere Avrupa ve Japonya’nın bir yılda saldığından daha fazla sera etkisi gazlarının salındığı bildirildi.



 

Bütün haberler

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır

Kurumsal Linkler:
Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl

Reklam Linkleri:
Risale Yorum- Risale Çocuk- Oktay Usta - Euro Nur - Fıkıh İnfo- Ahmet Maranki- Cevşen - Yeni Asya Barla