"Gerçekten" haber verir 07 Mart 2009
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formuİletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Spor

 

KADİR HAS F.BAHÇE'YE HAZIR

YAPAMI tamamlanan ve Türkiye'nin en modern stadı olarak nitelendirilen Kadir Has Stadyumu'nda Pazar günü oynanacak Kayserispor-Fenerbahçe maçının biletleri tükendi.

Kayserispor maçlarının biletlerini satan Tickettürk firması Bölge Yöneticisi Levent Kızıltepe, yaptığı açıklamada, Kayserispor-Fenerbahçe maçının biletlerinin çarşamba günü satışa sunulduğunu ve biletlerin perşembe günü saat 16.00 itibariyle tamamen satıldığını belirtti. Biletlerin 5 bininin internetten satın alındığını ifade eden Kızıltepe, statta 7 bin kombine bilet sahibine yer ayrıldığını, bununla birlikte güvenlik için ayrılan bölümler haricindeki tüm koltukların satıldığını kaydetti. Stadyumun 32 bin civarında seyirci kapasiteli olduğunu hatırlatan Kızıltepe iki gün gibi kısa sürede 22 binden fazla biletin satıldığını söyledi.

07.03.2009


 

1 seyirciye otomobil, 10 seyirciye LCD televizyon hediye edilecek

KAYSERİSPOR Genel Menajeri Süleyman Hurma, maça gösterilen yoğun ilgiden son derece memnun olduklarını dile getirdi.

Fenerbahçe maçı ile taraftara büyük coşku yaşatmak istediklerini belirten Hurma, şunları söyledi: ''Yeni stadımıza kavuşacak olmanın sevincini Fenerbahçe maçı ile birlikte coşku içinde kutlayacağız. Maç sırasında çekiliş yaparak bir taraftarımıza otomobil, 10 taraftarımıza da LCD televizyon hediye edeceğiz. Gişelerden geçen ilk 5 bin kişiye forma ve 5 bin kişiye de kaşkol vereceğiz. Taraftarımızın maça yoğun ilgi göstermesi bizleri umutlandırdı. Ancak, büyük takımların maç biletleri bu kadar kısa sürede satılır. Bu ilginin devam etmesini bekliyoruz. Taraftarımızın ilgisi böyle sürerse o zaman bu takım şampiyon olur.''

07.03.2009


 

270 gazeteci maçı izleyecek

SÜLEYMAN Hurma, maçın oynanacağı stadın zemini ile ilgili bazı söylentiler ortaya atıldığını da hatırlatarak, ''Stadın zemini Türkiye'deki statlar içinde ilk 3'e girecek kadar kaliteli.

Coşkumuzu gölgelemek için bu tür asılsız haberler ortaya atılıyor'' dedi. Öte yandan, gazetecilerin de karşılaşmaya rekor sayılabilecek düzeyde ilgi gösterdiği bildirildi. Türkiye Spor Yazarları Derneği Kayseri Temsilcisi Oktay Ensari, maç için 270 gazetecinin akreditasyon yaptırdığını bildirdi. Kadir Has Stadyumu'nun da yer aldığı Spor Kompleksi'nde ayrıca olimpik yüzme havuzu, 1000 kişilik spor salonu, 1500 koltuk kapasiteli çim yüzeyli futbol sahası, IAAF standartlarında atletizm pisti ve 3 adet tenis kortu da bulunuyor.

07.03.2009


 

SEYİRCİ METRO İLE STADA ULAŞACAK

KAYSERİSPOR ile Fenerbahçe arasında yarın oynanacak maç ile hizmete açılacak Kayseri Kadir Has Stadyumu'nda hazırlıklar tamamlanmak üzere.

Tüm tribünlerin kapalı olduğu Kadir Has Stadyumu'nda tribünlerin üst kısmına yerleştirilen radyan ısıtıcılar sayesinde soğuk havalarda seyircilerin üzerine doğru sıcak hava akımı oluşturuluyor. Estetik yapısıyla dikkat çeken stadyumun alttan ısıtmalı ve otomatik olarak +4 dereceye sabitlenen zemini karın erimesini sağladığı gibi soğuklarda sahanın donmasını engelliyor. Drenaj sistemi sayesinde de zeminde su birikintileri oluşmuyor. UEFA standartlarında yapımı gerçekleştirilen stad, Kayserispor ve Erciyesspor maçlarına ev sahipliği yapacak.

Kadir Has Stadyumu 32 bin 864 koltuk kapasitesine sahip. Kendisine ait kapalı otoparkı ve özel girişi olan çeşitli kapasitelere sahip 52 adet loca bulunuyor. Ayrıca kale arkalarında 2 adet sponsor grup locası yer alıyor. Çim saha ölçüleri: 68x105 m. Tribün saha mesafeleri: Kale arkaları: 9 m. yan tribünler: 7 m. Stadın etrafındaki 53 bin m² alanda yaklaşık bin 500 araçlık otopark yer alıyor. Kadir Has Stadı'nın hemen yanından geçen raylı sistem sayesinde şehir merkezinden stadyuma ulaşım imkanı da en kısa ve hızlı şekilde sağlanmış oluyor. Stad 69 m² büyüklüğündeki digital skorboarda sahip. Her tribünün arkasında UEFA standartlarına uygun seyirciler için kapalı alanlar bulunuyor. 150 metrekarelik bu alanlar kafe, restoran olarak ve çeşitli toplantılar için kullanılacak. Stadda 150 kişi kapasiteli basın toplantı salonu bulunuyor. Bunun yansıra çok amaçlı 3 tane basın çalışma salonu ile birlikte basın tribünü ve basın locaları her türlü teknolojik donanıma sahip.

07.03.2009


 

Beşiktaş Hacettepe önünde 3'te 3 yapmak istiyor

TÜRKCELL Süper Lig'de bugün deplasmanda Hacettepe ile karşılaşacak olan Beşiktaş'ta tek hedef galibiyet.

Ligdeki son 2 maçını kazanan, Fortis Türkiye Kupası'nda da hafta içinde yarı final ilk maçında deplasmanda Ankaraspor'u 3-1 yenerek final için büyük avantaj yakalayan siyah-beyazlılar, 3 puana koşullandı. Ankaraspor maçı sonrası İstanbul'a dönmeyerek çalışmalarını Ankara'da sürdüren Beşiktaş, ligin son sırasında yer alan ve hafta başında teknik direktör Erdoğan Arıca ile yollarını ayıran Hacettepe'yi yenmesi durumunda, bu sezon ligde ilk kez 3 maç üst üste galip gelecek. Siyah-beyazlıların bu sezon daha önce ligdeki 2 maçlık galibiyet serileri 3. maçlarda beraberliklerle sonlandırılmıştı. Siyah-beyazlı ekipte Ankaraspor maçında sakatlanan Nobre, bugünkü maçta forma giyemeyecek. Teknik direktör Mustafa Denizli'nin forvette Bobo'nun yanında Holosko'ya, kalede ise Hakan'ın yerine sarı kart cezası biten Rüştü'ye görev vermesi bekleniyor. Ankara 19 Mayıs Stadı'nda saat 19.00'da başlayacak maçı hakem Bülent Yıldırım yönetecek. Sezonun ilk yarısında İstanbul'da yapılan maçı Beşiktaş 2-1 kazanmış ve bu maçın ardından teknik direktör Ertuğrul Sağlam görevinden ayrılmıştı.

07.03.2009


 

Trabzonspor Avni Aker'de Konyaspor'u ağırlıyor

TÜRKCELL Süper Lig'de Trabzonspor ile Konyaspor, bugün yapacakları maç ile birlikte ligde 22. kez karşı karşıya gelecekler.

Hüseyin Avni Aker Stadında saat 15.15'de başlayacak karşılaşmayı Aytekin Durmaz yönetecek. Bugüne dek iki takım arasında yapılan 21 maçta, bordo-mavililerin galibiyetlerde 10-5 üstünlüğü bulunuyor. 6 karşılaşmada ise taraflar sahadan beraberlikle ayrıldı. Trabzonspor, söz konusu maçlarda 34 kez rakip fileleri havalandırırken, kalesinde 25 gol gördü. Trabzonspor, Konyaspor ile Hüseyin Avni Aker Stadı'nda yaptığı maçlarda da rakibine üstünlük sağladı. Bordo-mavililer, bugüne dek sahasındaki 10 lig maçının 6'sında sahadan galibiyetle ayrıldı. 3 karşılaşma mağlubiyetiyle sonuçlanırken, 1 maç beraberlikle bitti. Trabzonspor, sahasında 21 gol atarken kalesinde 13 gol gördü. Ligin ilk yarısında iki takım arasında Konya'da yapılan maç Trabzonspor'un 3-2'lik üstünlüğüyle sonuçlanmıştı.

07.03.2009


 

Runtalya Maratonu yarın Antalya'da koşulacak

ÖGER Tur tarafından başlatılan ve bu yıl Antalya'da dördüncüsü düzenlenen Runtalya Maratonu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde koşulacak. Runtalya Yarış Direktörü Recep Yavuz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu yıl dördüncüsü düzenlenecek Runtalya Antalya Maratonu'nun 8 Mart Pazar günü koşulacağını bildirdi.

Dünya Kadınlar Günü'nde kadınlar için koşulacak Runtalya'nın tüm hazırlıklarının tamamlandığını belirten Yavuz, yarışmada 150 hakemin yanı sıra 150 personelin görev yapacağını kaydetti. Bu yılki Runtalya'ya katılımın yüksek olduğuna işaret eden Yavuz, ''Maratona 800'ü kadın, 2 bin 450 profesyonel sporcu, halk koşusuna ise 4 bin 500 kişi katılacak. Bu yıl özellikle kadın katılımcı sayısı fazla oldu. Geçen yıl yapılan Runtalya'ya katılan kadın sayısı 170 iken bu yıl ise 800'e ulaştı'' dedi.

07.03.2009


 

İspanya maçı biletleri internetten satılacak

FUTBOL Federasyonu (TFF), (A) Milli Futbol Takımı'nın 2010 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri'nde 28 Mart Cumartesi günü İspanya ile deplasmanda yapacağı maçta Türk taraftarlara ayrılan biletleri internet üzerinden satacak.

TFF'den yapılan açıklamada, İspanya'nın başkenti Madrid'de yapılacak İspanya-Türkiye maçı için bilet taleplerinin toplanmaya başlandığı, mail yoluyla yapılan talep toplama sürecinin 12 Mart Perşembe günü TSİ 18.00'e kadar devam edeceği bildirildi. Santiago Bernabeu Stadı'nda oynanacak karşılaşmada milli takımı desteklemek isteyen futbolseverlerin başvurularını ''[email protected]'' mail adresine mail yoluyla ulaştırmaları gerektiği kaydedildi. Bilet fiyatının 15 avro olduğu açıklandı.

07.03.2009


 

TÜRKCELL SÜPER LİG PROGRAMI

Bugün: 13.30 İstanbul B. Bld.-Denizlispor (Olimpiyat) 13.30 Gaziantepspor-Antalyaspor (Kamil Ocak) 15.15 Trabzonspor-Konyaspor (Hüseyin Avni Aker) 19.00 Hacettepe-Beşiktaş (Ankara 19 Mayıs) 8 Mart Pazar: 13.30 Kocaelispor-Eskişehirspor (Kocaeli İsmetpaşa) 13.30 Gençlerbirliği-Ankaragücü (Ankara 19 Mayıs) 15.15 Sivasspor-Ankaraspor (Sivas 4 Eylül) 19.00 Kayserispor-Fenerbahçe (Kayseri Kadir Has)

07.03.2009


 

BANK ASYA 1. LİG PROGRAMI

Bugün: 13.00 Kasımpaşa-Orduspor (Recep Tayyip Erdoğan) 13.30 Kayseri Erciyesspor-Giresun (Spor Kompleksi) 8 Mart Pazar: 13.00 Adanaspor-Karşıyaka (Adana 5 Ocak) 13.30 Samsunspor-Boluspor (Samsun 19 Mayıs) 13.30 Sakaryaspor-Güngören Belediye (Atatürk) 13.30 Diyarbakırspor-Kartalspor (Atatürk) 13.30 K. Karabük-Malatya (Necmettin Şeyhoğlu) 13.30 Altay-Çaykur Rizespor (İzmir Alsancak) 9 Mart Pazartesi: 20.00 Gaziantep B. Belediye-Manisa (Kamil Ocak)

07.03.2009


 

F.Bahçe Ülker Avrupa'da havlu attı

BASKETBOLDA ULEB Avrupa Ligi 2. tur gruplarında 5. hafta mücadeleleri geride kalırken, play-off çeyrek finalinde mücadele edecek 8 takım da belli oldu.

Ligdeki tek Türk ekibi olan Fenerbahçe Ülker, (H) Grubu'nda 5. haftada, sahasında da yenildiği grup lideri ve geçen sezonun şampiyonu Rus rakibi USH CSKA Moskova'ya bu kez de deplasmanda farklı skorla yenilerek, 4. yenilgisini aldı. 6 puanla yine 4. ve son sıradan kurtulamayan Fenerbahçe Ülker'in, böylece ligden elenmesi de kesinleşmiş oldu. 8 maçın 6'sını evsahibi takımların kazandıkları 5. haftada İspanya'nın Real Madrid ve Yunanistan'ın Panathinaikos BSA Atina takımları da ilk yenilgilerini alınca, 2. tur gruplarında yenilgisiz takım kalmadı. 2. tur grup mücadelelerinin bitimine 1 hafta kala, 5. hafta sonunda gruplarda ilk 2 sırada yer alan takımlar, matematiksel olarak play-off çeyrek finaline yükselmeyi de garantilediler.

6. ve son hafta maçları öncesinde 9 puan ve averajla İspanyol ekiplerinden (E) Grubu'nda TAU Ceramica Vitoria ve (F) Grubu'nda Regal FC Barcelona lider durumda bulunurlarken, aynı puan ve averajla (G) Grubu'nda Yunanistan'ın Panathinaikos BSA Atina ile (H) Grubu'nda da Rusya'nın USH CSKA Moskova takımları liderliklerini sürdürdüler. Ligin 2. tur 5. haftasının ''en değerli oyuncusu'' (MVP) unvanını, ABD'li oyuncular Armani Jeans Milano'dan Michael Hall ve Maccabi Electra Tel Aviv'den Charles Gaines aldılar. 5. hafta sonunda ligin genel MVP klasmanında ise toplam 105 ve maç başına 26.25 puanla ilk sıradaki yerini koruyan Fenerbahçe Ülker'in milli forveti Mirsad Türkcan, ayrıca toplam ribaunt kategorisinde 37 ve maç başına 9.25, savunma ribaundu dalında da toplam 27 ve 6.75 ortalamayla ilk sıralardaki yerini kaptırmadı.

07.03.2009


 

FENERBAHÇE KUPADA BU DEFA CİDDİ KOŞUYOR

Fenerbahçe haftasonu devirdiği lig lideri Sivasspor'u bu kez kupada devirdi.

İki maçtır gözlemlediğim şey Fenerbahçe takımının sahaya futbol adına olumlu özellikleri aksettirmiş olması. Alex'in neler yapabileceğini bu iki önemli maçta en güzel şekilde görmüş olduk. Kupa mücadelesinde Sivasspor karşısında maç boyunca temkinli bir Fenerbahçe vardı. Kalabalık bir orta saha ile rakibin pas alış verişi engellendi. Böylece Sivasspor oyunu kotaracak atak girişiminden mahrum kaldı. Bu bölgede Deniz ve Emre çok özverili davranarak hem rakibin pas yapmasını engellemek için sürekli pres yaptılar hemdee hücum hattı ile köprü vazifesi yaptılar. Savunmadan çıkan ve rakipten kapılan topları Alex ile buluşturarak takımın ani hücum yapmasını sağlamış oldular.

Güiza'nın oyuna dahil olması ile birlikte Aragones vurucu hamlesini yapmış oldu. Güiza ile birlikte Fenerbahçe topu rakip ceza sahasının çevresine daha kolay taşımaya başladı. Deivid'de sorumluluk almaya başlayınca artık kaleci Petkoviç de çare olamadı ve Fenerbahçe takımı golleri buldu.Güiza ve Deivid atılan üç golde de büyük pay sahibiydiler. Semih ise bulduğu fırsatları gole çevimedi ama mücadelesi ile alkışı haketti.

Fenerbahçe savunmasını oluşturan dörtlü Edu'nun oyuna dahil olmasından sonra daha dikkatli göründü. Mehmet Yıldız gibi etkili bir forvet bile savunma arasında eriyip gitti. Kaleci Volkan Babacan kendisine şans veren teknik direktörünü mahcup etmemek için daha çok refkleslerini geliştirmeli. Bir iki topa boş hamle yaptı ki Fenerbahçe'nin başını ağrıtabilirdi.

Fenerbahçe yıllar sonra kupaya yelken açmış gözüküyor. Oynadığı futbollda taraftarlarına kupayı adeta vaat ediyor. Kadıköy'den final biletinin çıktığını söyleyebiliriz. Bu oyun anlayışı lige de yansığı zaman Fenerbahçe'liler neden şampiyonluk hayalleri kurmasınlar ki?

EFE KIRMIZI

07.03.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır

Kurumsal Linkler:
Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl

Reklam Linkleri:
Risale Yorum- Risale Çocuk- Oktay Usta - Euro Nur - Fıkıh İnfo- Ahmet Maranki- Cevşen - Yeni Asya Barla