"Gerçekten" haber verir 08 Mart 2009
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formuİletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Haberler

Yargıya asker müdahalesi

28 Şubat döneminde Diyarbakır DGM’de görülen bir dâvâyı yakından takip eden 7. Kolordu Komutanlığının, müdahale ile dâvânın seyrini etkilemeye çalıştığı ortaya çıktı. İddiaya göre, kolordu komutanı hâkimlere istediği yönde karar aldırmak için çeşitli yönlendirmelerde bulunmuş. Ancak mahkemenin kararı istenen yönde çıkmayınca, DGM başkanı ve üyeleri tenzil-i rütbe ettirilerek normal görevlerle sivil mahkemelere atanmış.


DARBE KALINTILARI HAYATIMIZDAN ÇIKSIN

Hak-İş Genel Başkanı Salim Uslu, İzmir İl Genel Meclisinin 12 Eylül darbesinin mimarı Kenan Evren’in ismi ile “12 Eylül” isminin İzmir’deki bazı okull

Şok tedbirlere ihtiyacımız var

MÜSİAD Genel Başkanı Ömer Cihat Vardan, şok krizi şok tedbirlerle bertaraf ederek, üstesinden gelmek zorunda olduklarını belirterek, “Güven arttırıcı


  Reformlar devam etsin

Türkiye-AB Karma Parlamento Eş Başkanı Joost Lagendijk, yerel seçimlerin ardından Türkiye’nin (AB katılım müzakereleri kapsamında) reform sürecine geri döneceğine ilişkin Avrupa’ya pekçok söz verildiğini, kendisinin de reform sürecine dönüleceğini ümit ettiğini söyledi. Almanya Sosyal Demokrat Parti (SPD) Genel Başkanı Franz Müntefering de, “Avrupa’ya günün birinde Türkiye’nin de dahil olmasını diliyorum” dedi.


  Müntefering: Türkiye, Avrupa'ya dahil olmalı

ALMANYA Sosyal Demokrat Parti (SPD) Genel Başkanı Franz Müntefering, “Avrupa’ya günün birinde Türkiye’nin de dahil olmasını diliyorum” dedi.


  Yerel yönetim görevini yaptı, sıra hükümette

BAĞIMSIZ Eğitimciler Sendikası Genel Başkanı Gürkan Avcı da konuyla ilgili yaptığı açıklamada İzmir İl Genel Meclisi üyelerinin müşterek kararını, demokrasi adına atılmış olumlu bir adım olarak kabul ettiğini söyledi.


  Filistin Başbakanı istifa etti

Filistin Yönetimi Başbakanı Selam Feyyad, sürpriz bir şekilde görevinden istifa etti. Feyyad’ın, Filistin Yönetimi Devlet Başkanı Mahmud Abbas’a istifasını sunduğu bildirildi.


  Onu anlamaya muhtacız

DİYANET İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, ‘’Giderek dünyeviliğe, bireysel benliklerine, çıkar ve hazza dayanan bir hayata yönelen çağımız insanlarının, Hz. Muhammed’in örnekliğine, manevî önderliğine, sevgisine, onu anlamaya ve sevmeye son derece ihtiyacı vardır’’ dedi.


  Komadaki Şaron ortada kaldı

İsrail eski Başbakanı Ariel Şaron’u üç yıldan beri komada yattığı Tel Aviv’deki Şeba hastanesi yönetimi evine göndermek istedi, ancak ailesi Şaron’u kabul etmedi.


  Obama da Türkiye’ye gelecek

ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, Orta Doğu ve Avrupa’daki temaslarının ardından, çalışma ziyaretinde bulunmak üzere Ankara’ya geldi.


  İstanbul için projelerim hazır

Gazetemizi ziyaret eden Demokrat Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Dülger, partisiyle birlikte bir takım hazırlıklar yaptıklarını, projelerinin hazır olduğunu söyledi.


  Yeni Asya’nın çizgisinde kırılma yok

Yeni Asya Gazetesi Sincan Temsilciliği tarafından 40. Yıl Kutlamaları çerçevesinde düzenlenen “Demokrat Misyon ve Yeni Asya” konulu konferans Sincan’da gerçekleştirildi.


  Saatler, 29 Mart’ta 1 saat ileri alınacak

GÜN ışığından daha fazla yararlanmak amacıyla her yıl yapılan ileri saat (yaz saati) uygulaması kapsamında, bütün yurtta saatler, 29 Mart Pazar Günü saat 03.00’ten itibaren bir saat ileri alınacak.


  “Sorunumuz ihtilâf, yoksulluk ve cehalet”

YALOVA Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Niyazi Eruslu, Türkiye’nin en önemli üç sorununun ihtilâf, yoksulluk ve cehalet olduğunu söyledi.


  İnançlı insanda stres daha az

KANADA'DA yapılan bir araştırma sonucunda inanan ve dindar insanların karşılaşılan zorluk ve problemler karşısında yahut bir hata yaptıklarında inanmayanlara göre daha az strese maruz kaldıkları belirlendi.


  İNSAN MUCİZESİ

TIP BİLİMİ geliştikçe ve bilim adamları araştırmalar yaptıkça insanoğlunun ne kadar mucizevi bir yaratılış harikası olduğu daha iyi anlaşılıyor.


  İnsan zekâsı arttırılabilir

ATATÜRK Üniversitesi (A.Ü) Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi (KKEF) Biyoloji bölümünde yapılan bir yüksek lisans çalışmasında, dikkat ve çevresel farkındalığın gelişimiyle zekânın geliştirilebileceği sonucuna ulaşıldı.


  Komşudan daha az balık tüketiyoruz

BİR YARIM ada olan Türkiye’de yıllık balık tüketiminin Yunanistan’ın gerisinde olduğu bildirildi. Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Veteriner Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Özgür Çadırcı, yaptığı açıklamada denize kıyısı olan gelişmiş ülkelerle kıyaslandığında Türkiye’nin su ürünleri tüketiminde en alt sıralarda yer aldığını belirtti.


  Kepler, “başka dünyalar” arayacak

ABD'NİN Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), Güneş Sistemi dışında Dünya’ya benzer ve yaşanabilir gezegen arayışı çerçevesinde ‘’Kepler’’ uzay aracını dün sabah uzaya gönderdi.


  Avrupalının tatil tercihi Türkiye

Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (POYD) Başkanı Volkan Şimşek, Türkiye’nin, ‘’sahip olduğu fiyat avantajını ve her şey dahil sistemini iyi pazarlayabildiği’’ takdirde dünyadaki krizi yara almadan atlatabileceğini söyledi.



 

Bütün haberler

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır

Kurumsal Linkler:
Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl

Reklam Linkleri:
Risale Yorum- Risale Çocuk- Oktay Usta - Euro Nur - Fıkıh İnfo- Ahmet Maranki- Cevşen - Yeni Asya Barla