"Gerçekten" haber verir 27 Mart 2009
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formuİletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Haberler

Elimizdeki imkânları seferber ettik

İÇİŞLERİ Bakanı Beşir Atalay, düşen helikoptere ulaşılabilmek için her kurumun imkanları ölçüsünde seferber olduğunu belirterek, ‘’Elimizdeki imkânlar ve şartlar çerçevesinde çalışmalar sürüyor, ama şu ana kadar kesin bir sonuca ulaşılamadı’’ dedi.


HELİKOPTERDE BBP LİDERİYLE BİRLİKTE BEŞ KİŞİ VARDI

BBP lideri Muhsin Yazıcıoğlu ile Sivas İl Başkanı Erkan Üstündal, Sivas İl Başkanı Yardımcısı Yüksel Yancı, Belediye Meclis Üyesi Murat Çetinkaya ve İ

Cihaz şiddetli çarpmada devreye girer

MEDAİR'İN bağlı olduğu Esas Holding İcra Kurulu Üyesi Çağatay Özdoğru, helikopterde, elektronik cihaz bulunduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti: ‘’E


  Aramalara 3 bin kişi katılıyor

BAŞBAKANLIK Türkiye Acil Durum Yönetimi Genel Müdürlüğü tarafından saat 09.50 itibarıyla yapılan ikinci açıklamada, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ile beraberindeki 5 kişiyi taşıyan helikopteri arama çalışmalarının gece boyunca sürdürüldüğünü, sabah saat 04.30 itibarıyla da hem karadan hem havadan arama kurtarma çalışmalarına devam edildiğini bildirdi.


  BBP’den itidal çağrısı

BBP Genel Sekreteri Yalçın Topçu, “Sayın Genel Başkanımız 40 yıllık mücadele hayatında kadere tam teslim olmuş bir şahsiyettir. Bu noktada bize, partililerimize düşen itidal içinde olmaktır’’ dedi.


  Toptan, Tunus ziyareti yarıda kesti

TBMM Başkanı Köksal Toptan, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu’nun da içinde bulunduğu helikopterin düşmesi üzerine Tunus’a yaptığı resmi ziyareti yarıda keserek Türkiye’ye dönme kararı aldı.


  Mitingler iptal edildi

Başbakan Erdoğan Erzincan ve Gümüşhane mitinglerini iptal ederek Kahramanmaraş’a gitti. CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Demokrat Parti Genel Başkanı Süleyman Soylu, Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş da kaza sebebiyle mitinglerini iptal ettiler.


  SON KONUŞMA

Helikopterde bulunan İHA muhabiri İsmail Güneş’le 112 Acil Servis görevlisi arasındaki telefon görüşmesi kayıtları yayınlandı.


  Yoksulluk sınırı 2 bin 426 TL oldu

Türk-İş, Mart ayında dört kişilik bir aile için açlık sınırını yaklaşık 745, yoksulluk sınırını 2 bin 426 TL olarak hesapladı.


  KDV yüzde 8’e inmeli

İzmİr Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından önceki gün açıklanan 5 maddelik yeni ekonomik önlem paketine ilişkin, alınan önlemlerin dertlere ilaç olmasını umduklarını ifade ederek, ‘’Ama sadece otomotiv, beyaz eşya ve bugün eklenen sektörler değil, bütün piyasa durdu.


  KUVEYT TÜRK’TEN ÖZEL İNDİRİM PAKETİ

Kuveyt Türk Katılım Bankası (Kuveyt Türk), piyasada yaşanması arzu edilen canlanmaya katkı sağlamak amacıyla konut, araç ve işletmelere özel ihtiyaç kredi oranlarında indirime gitti.


  Liderler oyunu Ankara’da kullanacak

Lİderlerİn büyük bölümü, 29 Mart 2009 Pazar günü yapılacak yerel seçimlerde Ankara’da oy kullanacak. 22 Temmuz 2007’deki genel seçimler ve 21 Ekim 2007’deki cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesini öngören Anayasa değişikliğine ilişkin halk oylamasında memleketi Kayseri’de oy kullanan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, yerel seçimde Ankara’da oy verecek.


  Sandık başında cep telefonu yasak

Van İl Seçim Kurulu, aldığı kararla, oy kullanmak üzere sandık başına gidecek vatandaşların cep telefonu bulundurmalarını yasakladı. Kararın, bir siyasi partinin, seçmenlere ‘’evet’’ mührünü hangi aday için bastıklarını telefonla görüntülemeleri yönünde baskı yaptığı iddiası üzerine alındığı öğrenildi.


  Engelsiz seçim olsun

Özürlüler İdaresi Başkanı Abdullah Güven, Seçim Kanunu ile engellilere sandıklara kolay erişilebilme, imza atamayanlar için parmak basma, gerektiğinde refakatçi eşliğinde oy kullanabilme ve öncelik tanınması gibi imkânların tanındığını hatırlattı.


  OKULDA CEP YASAK, ANKESÖRLÜ BEDAVA

MİLLî Eğitim Bakanlığı tarafından okullarına cep telefonuyla gelmesi yasaklanan öğrenciler, okul ve dershane önlerine Türk Telekom tarafından konulacak olan ankesörlü telefonlarla aileleriyle bir dakika süreyle ücretsiz görüşebilecek.


  Hamburger yediler, otomobil kazandılar

Hızlı Servis Sektörünün Lider Kuruluşu Burger King‘in “Kazı Bakiyim Çekiliş Kampanyası” talihlileri, Audi A3 marka otomobillerini Ata Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Erhan Kurdoğlu’ndan teslim aldı!


  ‘Sapanca Gölü’ maksimum seviyede

ADAPAZARI Su ve Kanalizasyon İdaresi (ADASU) Genel Müdürü Rüstem Keleş, son yağışlarla birlikte Sapanca Gölü’ndeki su seviyesinin 32.20 metre ile maksimum düzeye çıktığını söyledi.


  “Halk cahil” sözüne tepki

TÜRK Eğitim Sen İzmir 1 No’lu Şube Başkanı Sami Özdemir, Türk toplumuna hakaret olan “cahil” yaklaşımını kabul etmelerinin mümkün olmadığını söyledi.


  ÖSS’ye başvurularda bugün son gün

ÖĞRENCİ Seçme Sınavı (ÖSS) ve Yabancı Dil Sınavı(YDS) ile sınavsız geçiş için başvurular bugün sona erecek.


  DÜNYAMIZ İÇİN 1 SAAT KARANLIK

Doğal Hayatı Koruma Vakfı (WWF), herkesi küresel iklim değişikliğine dikkat çekmek amacıyla 28 Martta yapılacak olan ‘’Dünya Saati’’ eylemine katılmaya çağırdı.


  Kenton, görünüşüyle yenilendi

GIda sektörünün öncü markası Kenton, ilkbahara yeni yüzüyle giriyor.


  1.2 milyar insan susuz

Çevrem Derneği Genel Başkanı Dr. Hüseyin Hüsnü Serdar, dünyada halen 1.2 milyar insanın içme suyundan yoksun olduğunu söyledi.


  “Yağmur dursun” duâsı

Çukurova yöresinde 79 yılın en fazla yağışının düşmesi, tarımsal faaliyetleri olumsuz etkilerken, önceki yıllarda kuraklık nedeniyle ‘’yağmur duası’’na çıkan üreticiler, önümüzdeki günlerde bu kez ‘’yağmaması için’’ duaya çıkmak için hazırlıklara başladı.


  Discovery , UUİ’den ayrıldı

Uzay mekiği Discovery, Uluslararası Uzay İstasyonu’ndan (UUİ) ayrıldı. Discovery mürettebatı 8 günlük görevinde, UUİ’nin 4. ve son güneş panelini taktı ve istasyonun elektrik gücünü artırdı.


  SON 79 YILIN YAĞIŞ REKORU

Meteorolojİ Bölge Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, yörede ocak ve şubatta uzun yıllar ortalamasının üzerinde yağış kaydedildi.


  Greyfurt ecza deposu gibi

Osmanİye’nİn Kadirli İlçesi Ziraat Odası Başkanı Hanifi İspir, birçok derde deva olan greyfurtun tüketilirken dikkatli olunması gerektiğini söyledi.


  Siyahî olmak hâlâ zor

ABD’de siyahilerin ekonomik sorunlarla beyazlardan daha fazla boğuştuğu bildirildi. Siyahilerin durumuna ilişkin dün yayımlanan raporda, işinde en üst düzeyde olsa bile, Afrika kökenli Amerikalıların işsiz kalma riskinin beyazlardan 2 kat fazla olduğu belirtildi.


  Fasulye kalbe iyi geliyor

SağlIklI beslenmek, sağlıklı bir hayatın temelini oluşturuyor.



 

Bütün haberler

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır

Kurumsal Linkler:
Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl

Reklam Linkleri:
Risale Yorum- Risale Çocuk- Oktay Usta - Euro Nur - Fıkıh İnfo- Ahmet Maranki- Cevşen - Yeni Asya Barla - Makdis