"Gerçekten" haber verir 27 Mart 2009
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formuİletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Röportaj

Mektup bekler gibi hergün Yeni Asya’yı bekliyorum

40 YILLIK OKUYUCULARIMIZDAN TRABZONLU ÖMER YILMAZ:

Yeni Asya gazetesi ile nerede ve ne zaman

tanıştınız?

1980 yılında Rısâle-i Nurları tanıdım. Esnaf arkadaşlarım Mustafa Dinçer ve Hasan Çanakçı ziyaretime gelmişlerdi. Bana ‘Bu akşam dinî sohbete gideceğiz sohbeti dinler çay içip geliriz’ dediler. İlk derse böylece başlamış oldum. 2-3 ay sorgulama ve izleme dönemim oldu. Her hafta yanıma gelirler dükkânı kapatarak beraber sohbete giderdik. Bir hafta gelmediler o gece hiç uyuyamadım. Çok üzülmüştüm. Sabah ilk işim onları aramak oldu. Bana ‘Bizim işimiz bitti. Ortamı gördün, faaliyetlerden haberdar oldun. Bundan sonrası sana kalmış artık bizim gelmemizi beklemeden sohbete gelebilirsin’ dediler. Mesajımı almıştım.

Sizi Yeni Asya’ya bağlayan esassebepler

nelerdir?

Yeni Asya’ya istikamet üzere gittiği, bütün Müslümanların dertleri ile dertlenip alâkadar olduğu, ‘Hakkın hatırını hiçbir hatıra feda etmediği’ için bağlandık. Muhteva itibari ile yazarları ile düşünce yapısı ile beraber müsbet bir aile. Rısâle-i Nura bayraktarlık yapıyor. Elime alıp okuyunca bütün Yeni Asya ailesi ile haberleşiyor gibi hissediyorum. Bir mektup gibi geliyor bana. O mektubu bir gün okumasam içerimde bir hüzün oluyor. Sanki şahsî manevî zincirinden kopuyorum gibi hissediyorum. Ayrıca Yeni Asya büyüme uğruna kimsenin minnetini almadı, hiçbir talebi veya beklentisi olmadı.

Yeni Asya’yı benzerlerinden farklı kılan, önde

gelen ayırt edici özellikleri nelerdir?

Yeni Asya ilk çıkış fikrini muhafaza ederek bu günlere geldi. Ölçülü olmayı ve dik durmayı muhafaza etti, bize de öğretti. Rehber edindiği ölçü Risâle-i Nurun tamamıdır. O da Kur’ân’ın malı olduğu için dünya ve ahiret saadetini netice verecek bir yayın organı, bunun benzeri dahi yok.

Yeni Asya’nın size ve ailenize kazandırdığı en

önemli değerler neler olmuştur?

Biz Müslümanlığı; ‘gençliğinde her istediğini yapacaksın, efelikten geri kalmayacaksın, emekliye ayrılınca da bir kenara çekilip yönünü ahirete çevireceksin’ şeklinde biliyorduk. Ancak bunun böyle olmadığını öğrenmenin ve iman dairesinde yaşamanın hayat boyu devam ettiğini Rısâle-i Nurları ve Yeni Asya’yı tanıyınca öğrendik. Zübeyir Ağabeyin ifadesi ile şimdi oku kabirde okuyamazsın.

Yeni Asya ile ilgili yaşadığınız hatıraların en

ilgincini bizimle paylaşır mısınız.?

1990 yılında rahmetli Ramiz Selçuk Abi ile İstanbulda’ki temsilciler toplantısına iştirak etmiştik. Bu toplantıdan 1.5 - 2 ay sonra bazı nahoş hadiseler oldu ve gazetemiz isim değiştirerek yayınına devam etmek durumunda kaldı.

Allaha şükürler olsun ki bunlar hatıra babında kaldı. Bir kapı kapandı, bir başka kapı açıldı hemen Cağaloğlu’nda yeni bir yer açıldı. Bu kadar sıkıntılara maruz kalındığı halde gazetemiz yayın politikasından taviz vermemiş, dik duruşunu her zaman muhafaza etmiştir. Cenâb-ı Hak, duruşumuzu hiç bozmasın.

27.03.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Önceki Röportaj

  (26.03.2009) - Risâle-i Nur’u, Konak Meydanında hoparlörlerle tanıttık

  (25.03.2009) - Yeni Asya, bizim gazetemiz

  (24.03.2009) - Gazetemi okumadan rahat edemiyorum

  (23.03.2009) - ‘Beşleme’ Türk klasikleri arasına girecektir

  (22.03.2009) - Yeni Asya Risâle-i Nur dâvâsını savunan gazetedir

  (21.03.2009) - Gazetemiz için kaset doldurdum

  (20.03.2009) - Hissiyatımıza tercüman oluyor

  (19.03.2009) - Gazetemizi, ‘hakikatin gür sesi’ olarak görüyoruz

  (18.03.2009) - Gazetem, Risâle-i Nurun sözcüsü

  (17.03.2009) - Yeni Asya’nın hediye ettiği kitaplar kütüphanemizi süsledi

 

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır

Kurumsal Linkler:
Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl

Reklam Linkleri:
Risale Yorum- Risale Çocuk- Oktay Usta - Euro Nur - Fıkıh İnfo- Ahmet Maranki- Cevşen - Yeni Asya Barla - Makdis