"Gerçekten" haber verir 29 Mart 2009
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formuİletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Dünya

G20 zirvesinin maliyeti tartışma konusu oldu

İNGİLİZ basınının ‘’dünya liderlerinin son 50 yılda yaptıkları en büyük toplantı’’ diye tanımladığı, Perşembe günü yapılacak bir günlük G20 zirvesinin maliyetinin 20.6 milyon sterlin olacağı bildirildi.

Maliyet içinde güvenliğin önemli payı olduğu, eşi görülmemiş tedbirlerin alındığı, güvenlik harcamalarının 5,8 milyon Sterlin olarak hesaplandığı, ancak bu rakamın her an artıp 10 milyon Sterline kadar ulaşabileceği belirtildi.

ABD Başkanı Barack Obama’nın seçildikten sonra İngiltere’ye yapacağı ilk ziyarete de vesile olacak G20 zirvesi için Metropolitan polis teşkilâtında bütün izinler kaldırıldı.

Güvenlik tedbirleri, başlaması beklenen büyük protesto gösterilerini de kapsıyor. Polis, başşehir Londra’da inşaat ve tadilat faaliyetlerinde bulunan şirketleri uyararak, hiçbir malzemenin ulaşılabilir açık mekânlarda bırakılmamasını istedi. Gösteriler sırasında olay çıkması ihtimaline karşılık polisin bütün şehri “taşlardan” arındırmaya çalıştığı kaydedildi.

Dünya liderleri ve beraberlerindekilerin konaklama harcamalarının ise konuk ülkelerin hükümetleri tarafından karşılanacağı kaydedildi. 2 Nisan Perşembe günü yapılacak zirve öncesinde 1 Nisan’da Londra’ya gelecek olan dünya liderleri ilk akşamlarını Kraliçe II. Elizabeth tarafından onurlarına verilecek dâvet ve Başbakan Gordon Brown’ın ev sahipliğinde düzenlenecek akşam yemeğinde geçirecek.

29.03.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  G20 zirvesinin maliyeti tartışma konusu oldu

  Bush yönetimi mahkûmlara işkence yaptı

  Şili'de "Sol partiler zirvesi"

  İran, Nato ile görüşmeyi doğruladı

  Türkiye, kritik önemde

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır

Kurumsal Linkler:
Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl

Reklam Linkleri:
Risale Yorum- Risale Çocuk- Oktay Usta - Euro Nur - Fıkıh İnfo- Ahmet Maranki- Cevşen - Yeni Asya Barla - Makdis