"Gerçekten" haber verir 06 Nisan 2009
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formuİletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Spor

 

ZİRVEDE AMANSIZ TAKİP

TÜRKCELL Süper Ligi'nde Denizlispor'u yenerek son 8 haftaya ''4 Büyüklerin'' önünde lider olarak giren Sivasspor'u, şampiyonluğa giden yolda final havasında 8 zorlu maç bekliyor.

Denizlispor'u deplasmanda 2-0 yenerek 53 puanla, en yakın takipçisi Beşiktaş'ın 1 puan önünde liderliğini sürdüren Sivasspor'u, geride kalan 8 haftada 4'ü iç sahada, 4'ü ise deplasmanda olmak üzere birbirinden zorlu 8 karşılaşma bekliyor. Antalyaspor, Trabzonspor, İstanbul Büyükşehir Belediyespor ve Gençlerbirliği ile iç sahada karşılaşacak olan Sivasspor, Konyaspor, Gaziantepspor, Hacettepe ve Galatasaray'a karşı ise deplasmanda mücadeleedecek. Ligin ilk yarısının son 8 maçlık periyotunda, 1 mağlubiyet, 1 beraberlik, 6 galibiyet elde eden Sivasspor, bu periyotta 19 puan toplamıştı. Bu 8 maçlık periyotta, sadece deplasmanda Antalyaspor'a 2-1 mağlup olup, Trabzonspor ile 0-0 berabere kalan Sivasspor, iç sahada Konyaspor'u 1-0, Gaziantepspor'u 3-0, Hacettepe'yi 2-1, Galatasaray'ı 2-0, dış sahada ise İstanbul Büyükşehir Belediyespor'u 3-0, Gençlerbirliği'ni 2-1 yenmeyi başarmıştı. Ligin 15. haftasında Trabzonspor'dan devraldığı liderlik koltuğunu son 12 haftadır rakiplerine kaptırmayan Sivasspor, aldığı başarılı sonuçlarla şampiyonluk yarışında iddialı olduğunu gösterdi. Geride kalan 26 haftada 12'si üst üste olmak üzere 13 hafta liderlik koltuğunu elinde tutan Yiğidolar, kalan 8 maçı da kayıpsız geçerek şampiyonluk ipini göğüslemek istiyor.

SİVAS'IN MAÇLARI

Antalyaspor,

Konyaspor (D)

Trabzonspor

Gaziantep (D)

İstanbul BŞB.

Hacettepe (D)

Gençlerbirliği

Galatasaray (D)

BEŞİKTAŞ'IN MAÇLARI

Kocaelispor (D)

Bursaspor,

Eskişehirspor (D)

Fenerbahçe

Ankaraspor (D)

Ankagücü (D)

Galatasaray

Denizlispor (D)

06.04.2009


 

Lider ve takipçisi

2009'un yenilgisiz takımı Beşiktaş son dört maçında hiç gol atamadığı, 3 mağlubiyet 1 beraberlik aldığı Kayserispor karşısında aldığı 3 puanla hem şampiyonluk yolunda önemli bir engeli, hem de üst sıralardaki takımlara karşı galip gelememe sıkıntısını aşmış oldu.

Beşiktaş, son derece kontrollü ve arzulu oynayarak, rakibine gol pozisyonu vermeden, takım savunmasını çok iyi yaparak kazandı. Defansdaki uyum, Cisse-Ernst ikilisinin iyi anlaşması, Yusuf'un liderliği Serdar Özkan'ın verilen şansı iyi değerlendirmesi Bobo'nun beceriksizliğine rağmen Beşiktaş'ın kazanmasındaki en önemli faktördü. Rakibin eksik kalmasına ve çok önemli gol pozisyonlarına girilmesine rağmen bir türlü gelmeyen 2. gol futbolcularda stresin artmasına neden oldu.

Böyle durumlarda sakin olunabilse ve ayağa pas yaparak rakibi yorma yoluna gidilse maçın sonlarına doğru farklı galibiyeti getirecek goller atılabilirdi. Bu arada Beşiktaş taraftarının muhteşem tezahüratı ve gösterisinin takdir etmekle birlikte, biraz da maçın gidişatına göre futbolcuların desteklenmesi yönünde tezahürat yapılsa daha iyi olur. Zira Serdar Özkan'a karşı çıkarılan olumsuz sesler devam etse belki de Serdar o asisti yapamayacaktı.Neticede alınacak 3 puan önemliydi, bu da alındı. Şimdi zor maçlar serisinde sırada Kocaeli deplasmanı var ki bu maçta alınacak bir galibiyet rakiplerinin birbiriyle oynadığı haftada Beşiktaş'ı şampiyonluk yolunda Sivasspor ile başbaşa bırakacak.

Zira Sivasspor milli maç arasını çok iyi değerlendirmiş. Denizli karşısında son derece diri ve güçlü göründü. Fizik kondüsyon açısından rakibine üstünlük sağladı. Aldığı bu deplasman galibiyeti ile şampiyonluk için büyük bir avantaj yakaladı. Karşılaşmanın FIFA kokartlı hakemi Selçuk Dereli, özellikle Denizlispor aleyhine çok yanlış kararlar verirken, nizami golü vermemesini de anlayamadım. Bu arada Denizli'deki her iki takımın taraftarlarlarını vefakar ve centilmen davranışlarından dolayı kutlamak isterim. Sivas'ın acısını paylaşan pankartlar ve her iki takım futbolcularının el ele taraftarları selamlaması güzel görüntüler oluşturdu. Dileğimiz bu güzel görüntülerin lig sonuna kadar devam etmesi.

NADİ AKSOY

06.04.2009


 

Beşiktaş'ta Yusuf ve Ernst farkı

TÜRKCELL Süper Lig'de Kayserispor'u 1-0 yenerek lider Sivasspor ile zirve mücadelesini sürdüren Beşiktaş'ta yeni transferler Fabian Ernst ve Yusuf Şimşek, takımlarına güç kattı.

Ligin ilk yarısını sancılı bitiren Beşiktaş'a devre arasında dahil olan iki tecrübeli oyuncu, oynadıkları futbolla yeni takımlarına büyük katkısağladı. Trabzonspor'a gidecekken son anda sürpriz bir şekilde Beşiktaş Kulübü ile anlaşan Yusuf Şimşek, özellikle son haftalardaki oyunuyla göz doldurdu. Siyah-beyazlı takımın ligin 25. haftasında yaptığı maçta Tello'nun attığı golde asisti yapan 34 yaşındaki oyuncu, son olarak 26. haftadaki Kayserispor mücadelesinde takımının tek golünü kaydederek son iki haftada takımına faydalı oldu. Yaşı ve maliyeti nedeniyle transferi sırasında büyük eleştiri alan Yusuf, özellikle Arjantinli oyuncu Delgado'nun yokluğunda takımın hücum organizasyonlarında başarılı bir oyun sergileyerek kaptanın yokluğunu aratmadı. Kayserispor karşısında kaydettiği golün yanı sıra takım arkadaşlarına güzel paslar veren ve önemli pozisyonlar hazırlayan tecrübeli oyuncu, oynadığı futbolla faydalı bir transfer olduğunu ortaya koydu. Yusuf, ayrıca takımının Fortis Türkiye Kupası'nda yarı final ilk maçında Ankaraspor'u deplasmanda 3-1 yendiği karşılaşmada da 1 gole daha imza atmıştı.

FABİAN ERNST BÜYÜK KATKI YAPTI

Yusuf gibi ligin ikinci yarısının başlarında transfer olan Alman oyuncu Fabian Ernst de takımına büyük katkı yaptı. Yusuf, asistleriyle ve hücum organizasyonlarındaki etkili oyunuyla ön plana çıkarken, 30 yaşındaki Ernst ise çok koşarak orta sahaya kattığı dinamizmle göz doldurdu. Transfer olduğu günün ertesinde hemen Antalyaspor ile yapılan Türkiye Kupası'na çıkan Alman oyuncu, gayretli oyunu sonrası taraftarların da beğendiği oyuncular arasına girdi. Ernst, Lig'de 24. haftada Gençlerbirliği ile oynanan mücadelede attığı golle takımına 1 gol kazandırdı.

06.04.2009


 

"MEŞALE" AÇIKLAMASI

BEŞİKTAŞ Yönetim Kurulu, dün oynanan Beşiktaş Kayserispor maçı öncesinde taraftarların takım otobüsünü karşılamak ve destek vermek için düzenlediği 'Meşale Şöleni'nde yaşananlarla ilgili bir açıklama yaptı.

Kulübün resmi internet sitesinden yapılan yazılı açıklamada, yaşanan olaylardan duyulan üzüntü dile getirildi.

06.04.2009


 

Konyaspor şimdilik rahat bir nefes aldı

Küme düşma potasında yer alan Konyaspor, sahasında Hacettepe'yi yenerek şimdilik rahat bir nefes aldı.

Bu sezon oynadığı maçlarda inişliçıkışlı bir grafik çizen yeşilbeyazlı ekip tecrübeli futbolcu Serhat Akın'ın başarılı futbolu ile rakibini rahat yenerken, önümüzdeki haftalar için de umut verdi. Teknik Direktör Giray Bulak'ın Denizlispor'dan eski oyuncusu olan Krotochvil de Hacettepe karşısında savunmada başarılı bir performans ortaya koydu. Orta sahada Ayman ve Bülent Bölükbaşı yaptıkları pres ve mücadele ile göz doldurdu. Haftaya Gençlerbirliği deplasmanına çıkacak olan Konyaspor aldığı bu galibiyetle bu maç öncesi büyük bir moral depolamış oldu. Öte yandan 5 yıl önce Konyaspor'un Çaykur Rizespor'la yaptığı maçın dönüşünde Manisa'nın Salihli ilçesinde meydana trafik kazasında hayatını kaybeden teknik direktör Tevfik Lav rahmetle anıldı.

06.04.2009


 

Toraman'a sezon sonunda ameliyat

BEŞİKTAŞLI oyuncu İbrahim Toraman, topuklarının ikisinde de kemik çıkıntısı bulunduğunu ve sezon sonunda ameliyat olacağını söyledi.

Toraman, ''Maçtan sonra ağrılarım oluyor. Bu zaman zaman benim performansımı etkiliyor. Sezon sonu tatilde ufak bir operasyon geçireceğim'' ifadelerini kullandı. Takım olarak iyi durumda olduklarını kaydeden İbrahim Toraman, ''Şampiyonluğu en çok isteyen biziz. Sezon sonunda inşallah biz mutlu sona ulaşırız'' derken, taraftarlardan da rakip takım üzerinde daha fazla baskı kurmalarını istedi. Öte yandan Beşiktaş karşısında 32. dakikada ikinci sarı kart sonrasında oyun dışı kalan Ali Turan, ikinci kartın haksız olduğunu savundu. Ali Turan, pozisyon sırasında Ernst'in araya girdiğini kendisinin sadece oyuncuya dokunduğunu ifade etti.

06.04.2009


 

G.SARAY, GAZİANTEP'DE 3 PUAN PEŞİNDE

GALATASARAY ile Gaziantepspor, bugün yapacakları maçla birlikte ligde 46. kez karşı karşıya gelecek.

Kamil Ocak Stadında saat 20.00'de başlayacak karşılaşmanın hakemi Musatfa Kamil Abitoğlu. Maç Lig TV'den naklen yayınlanacak. İki takım arasında geride kalan maçlarda, sarı-kırmızılı ekibin galibiyet sayısında 25-8 üstünlüğü bulunurken, taraflar 12 kez de eşitliği bozamadı. Galatasaray'ın ligde attığı toplam 77 gole, Gaziantepspor 32 golle karşılık verdi. İki takım arasında sezonun ilk yarısında İstanbul'da yapılan maçı Galatasaray 3-1 kazanmıştı. Galatasaray, rakip sahada yapılan maçlarda rakibini 10 kez yenerken, ev sahibi ekip 5 kez sahadan galibiyetle ayrılabildi. Gaziantep'teki 7 maç berabere sonuçlanırken, Galatasaray 32, Gaziantepspor ise 20 gol attı.

06.04.2009


 

Hidayet 12 sayı attı, Magic 88-82 galip

NBA'DE Hidayet Türkoğlu'nun takımı Orlando Magic, deplasmanda Atlanta Hawks'ı 88-82 yenerken, milli basketbolcu 12 sayı kaydetti.

Philips Arena'da 19 bin 608 basketbolseverin izlediği karşılaşmanın 36 dakikasını sahada geçiren Türkoğlu, 12 sayı, 5 ribaunt ve 3 asist üretirken, Dwight Howard 21 sayı, 23 ribaunt ve 5 asistle ''double-double'' yaparak, galibiyete katkı sağladı. Rashard Lewis de 16 sayı, 4 ribaunt ve 1 asistle skora katkı yaptı.

06.04.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır

Kurumsal Linkler:
Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl

Reklam Linkleri:
Risale Yorum- Risale Çocuk- Oktay Usta - Euro Nur - Fıkıh İnfo- Ahmet Maranki- Cevşen - Yeni Asya Barla - Makdis