"Gerçekten" haber verir 17 Nisan 2009
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formuİletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Haberler

DONMA TEHLİKESİNE RAĞMEN...

BBP lideri Yazıcıoğlu ile arkadaşlarını taşıyan helikopterin enkazında çekim yapmak için kaza mahalline giden Cihan Haber Ajansı muhabiri Lütfi Aykurt'un dönüş için jandarma helikopterine alınmayıp, donma tehlikesine rağmen dağda bırakılmasına tepkiler artarak devam ederken, Aykurt “O hareket yapanı bağlar, TSK'ya mal edilemez” dedi.

HANİ HERKES DEĞERLİYDİ?

Doğan Haber Ajansı muhabirini alıp da CHA muhabirini orada bırakan yerel komutanın davranışı, Genelkurmay'ın akreditasyon uygulamasının düşündürücü sonuçlarından biri olarak yorumlanırken, bu durum, Org. Başbuğ'un “Bu asker halkın kendisidir. Milletimizin her bir ferdi bizim için değerlidir” sözleriyle de çelişiyor.

Ayrımcılıkta son perde

BÜYÜK Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu’nun da içinde bulunduğu helikopter kazası sonrasında, çekim amacıyla gittiği kaza bölgesinde, donma tehlikesine rağmen, ‘sivil olduğu’ gerekçesiyle bir komutan tarafından askerî helikoptere binmesi engellenerek dağ başında bırakılan Cihan Haber Ajansı muhabiri Lütfi Aykurt, yaşadıklarını Haber 7’ye anlattı.

Cihan Haber Ajansı Genel Müdürü Abdulhamit Bilici’nin Zaman gazetesindeki köşesinde konuyu ele almasıyla bir anda gündemde bomba etkisi yapan olayın baş kahramanı olan Aykurt, İstanbul’da görevli bir muhabir olduğunu, elim kazanın meydana gelmesinden sonra, takviye ekip olarak Kahramanmaraş’a gönderildiğini anlattı. Kazanın ardından bir süre cenazesi bulunamayan İHA muhabiri İsmail Güneş’i arama kurtarma çalışmalarını takip etmek, hem de helikopter enkazından görüntü almak için 30 Mart’ta Cihan’ın Kahramanmaraş muhabiri ve bölgeyi iyi bilen iki köylü ile yola çıktıklarını anlattı. Yaklaşık 4 saat süren yolculuğun ardından 8,5-9 kilometre mesafeyi yürüyerek 2 bin 500 metre yüksekliğindeki olay yerine ulaştıklarını anlatan Aykurt, olay yerine vardıklarında İsmail Güneş’in cesedinin 5-10 dakika önce bulunduğunu, üzerindeki karların yeni temizlendiğini söyledi. Hemen 10 dakikalık bir görüntü aldıklarını, Kahramanmaraş muhabirleri ile kaseti aşağıya yolladığını belirten Aykurt, başından geçenleri şöyle anlattı:

“Sivil arama kurtarma ekipleri köye dönüyorlardı; onlarla birlikte yola çıktı. Saat 14.00 civarıydı.O sırada da İsmail’in naaşını ceset torbasına koymuşlardı. Ben ve iki köylü kaldık. İsmail’in cesedi daha gönderilmemişti. Ceset torbasında bekliyordu. Hem onun helikoptere konuluşunu görüntülemek; hem de enkaz ve bölgeden daha detaylı görüntüler almak için kaldım. Arama kurtarma esnasında bölgeye zorunlu iniş yapıp yan yatan skorskyi parçalıyorlardı. Bir de o çalışmalardan da görüntü aldım.”

DONMA TEHLİKESİNE RAĞMEN...

Lütfi Aykurt, bölgede bir gün önce Göksun’da tanıştığı DHA muhabiri ve kendisi ile iki köylü ve jandarma-kurtarma ekiplerinin kaldığını belirterek, enkazdan görüntüler çekerken, DHA muhabirinin jandarma kurtarma ekiplerinin bir bölümüyle helikoptere bindiğini ve gittiğini söyledi. İsmail Güneş’in cesedini götürmek için gelecek polis helikopterini bekleyip çekimlerini yapan Aykurt, eşyaları ve teçhizatlarını Göksun’da olduğu için direkt Kahramanmaraş’a uçtan helikoptere binemediğini anlattı. Bölgedeki askerlerin “Seni de götürelim” diye teklifte bulunduklarını söyleyen Aykurt, şöyle devam etti: “Benim aklımda helikopterle dönmek gibi bir şey yoktu. 9 kilometre dağa tırmandığım için… Ama böyle bir teklif gelince, görüntüleri akşam ana haberlerine yetiştirme imkânı da doğdu. Bir de öğleden sonraya doğru, hava bozmaya başladı. Soğuktu; iyice soğudu. Tipi vardı zaten; kar yağışı da başlayınca, askerlerden gelen teklife tereddütsüz ‘evet’ dedim.

Askerlerden bana teklif gelince, köylüler: ‘Sen git haberini yetiştir. Biz daha kalacağız’ dediler. Askerlerden gelen teklifle toparlandım. Kameramı sardım. Çantamı sırtıma aldım. Kurtarma ekibiyle birlikte ben de ‘binme pozisyonu’ aldım. Tam ben helikoptere binmek için adım attım, arama kurtarma ekibinin başındaki komutan bana: ‘Sen hangi kanaldansın?’ diye sordu. ‘Cihan Haber Ajansı’ndanım’ deyince, eliyle ‘dur’ işareti yaparak: ‘Binemezsin’ dedi. Sizin ekipleriniz bana: ‘Seni bu hava şartlarında burada koyamayız’ dediler. Neden binemiyorum diye sorunca: ‘Sivilleri alamıyoruz’ dedi. Ben de 45 dakika önce askeri helikopterle giden DHA muhabirini hatırlatarak: ‘Onu niye aldınız?’ diye sordum. Kızdı.’Hangi şartlarda çıktıysan o şartlarla da inersin’ dedi ve koşarak gitti.

‘Buraya, sizin helikopterinize güvenerek çıkmadım. Allah’ın izniyle ineriz’ dedim arkasına bile bakmadan gitti. Diğer iki köylüyle birlikte, geldiğimiz gibi indik. Çoğunlukla kayarak indiğimiz için 4 saatte çıktığımız yolu, 2,5 saatte indik. Parkamı belime bağladım. Üstüne oturdum, kameramı kucağıma aldım kaydım.”

17.04.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Türkiye'nin tam üyeliği, AB ekonomisini canlandırır

  DONMA TEHLİKESİNE RAĞMEN...

  Hekimlerin çalışma süresi kısalacak

  THY uçağı Londra'ya zorunlu iniş yaptı

  Şehit üsteğmen son yolculuğuna uğurlandı

  Taksim inatlaşması bitmeli

  1 Mayıs, gerilim günü olmasın

  12 Eylül’e Danıştay dâvâsı

  Birgün: Kimse Ergenekon dâvâsına gölge düşürmeye çalışmasın

  Gözaltılara YÖK tepkisi

  DİSK’ten, Avrupalı polislere 1 Mayıs dâveti

  Türkiye’den KKTC’ye borularla su

  Şahin: Etkin pişmanlık yürürlükte

  Ahmet Türk hakkında inceleme

  Rektörler adliyeye çıkarıldı

  Dicle’de çatışma: 1 şehit

  SGK sıkı takipte

  Sınır kapıları gurbetçilere hazır

  Tarlaya giremiyorlar

  Balkan ülkeleri üniversiteleri network ağı kurulacak

  İnsanlığın kurtuluşu Peygamberimizde

  Trabzon’da Bediüzzaman paneli

  Kuvvetli yağış, toz taşınımı ve çığ uyarısı

  Ankaralılar toplu taşıma araçlarını kullanıyor

  Hatay’da endişe edilecek durum yok

  Şimdi düşleyip yazın gitmeli

  Uykunun dozunda olanı makbul

  Hem obezleştiriyor hem mutlu ediyor

  Buzulları kurtarmak mümkün

  Ton balığı tükeniyor

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır

Kurumsal Linkler:
Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl

Reklam Linkleri:
Risale Yorum- Risale Çocuk- Oktay Usta - Euro Nur - Fıkıh İnfo- Ahmet Maranki- Cevşen - Yeni Asya Barla - Makdis