"Gerçekten" haber verir 17 Nisan 2009
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formuİletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Spor

 

OLAYLI DERBİ MECLİS'TE

CHP Antalya Milletvekili Hüsnü Çöllü, Galatasaray-Fenerbahçe karşılaşmasında yaşanan olayları TBMM gündemine taşıdı.

Çöllü, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın cevaplaması isteğiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde, Galatasaray-Fenerbahçe karşılaşmasında, Milli Takım düzeyine yükselmiş ve aynı hedef için ter döken sporcuların birbirlerinin boğazlarına sarıldıklarının görüldüğünü ifade etti. Başbakan Erdoğan'a, bu durumu nasıl değerlendirdiğini soran Çöllü, bu tür olayların son bulması için girişimde bulunulup bulunulmayacağını öğrenmek istedi. Çöllü, önergesinde şu soruları yöneltti: ''Futbol sahalarında şiddetin tırmanmasında mevzuattan kaynaklanan yetersizlik var mıdır? Yoksak yönetim zafiyeti mi söz konusudur? Mevzuat değişikliği ya da yöneticilerin bilinçlendirilmesi için çalışma yapacak mısınız?''

KAMU VİCDANINI RAHATLATACAK KARARLAR ALINACAK

Öte yandan Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu İstanbul'da toplandı ve başta Pazar günü oynanan derbi maçında yaşanan olaylar olmak üzere, son günlerde çeşitli komplo teorileri üreten yönetici demeçlerini değerlendirdi. Mövenpick Otel'de 2.5 saat süren Yönetim Kurulu toplantısı sonrasında bir açıklama yapan TFF Başkanı Mahmut Özgener, futbolun marka değerinin korunması için gösterdikleri özene dikkat çekti ve son gelişmeler konusunda "kamu vicdanını rahatlatacak şekilde gerekenin yapılacağını" söyledi.

17.04.2009


 

KORKMAZ: SORUN ÇIKARAN BİR TEKNİK ADAM DEĞİLİM

GALATASARAY Teknik Direktörü Bülent Korkmaz, şampiyonluktan umutlarını kesmediklerini ifade ederek, ''Şampiyonluğu sonuna kadar kovalayacağız'' dedi.

Galatasaray TV'ye açıklamalarda bulunan Bülent Korkmaz, rakiplerinin puan kazanması, kendilerinin ise Fenerbahçe maçında 2 puan yitirmesinin aleyhlerine olduğunu dile getirerek, ''Ancak biz şampiyonluğu hiçbir zaman bırakmadık. Şampiyonluğu son haftaya kadar kovalayacağız. Benim ve takımımın buna olan inancımız sonuna kadar devam ediyor. Biz nasıl kaybediyorsak, rakiplerimiz de puan kaybedecek. Ben oyuncularıma inanıyor, güveniyorum. Taraftarlarımız da bunu bilsin'' diye konuştu. Korkmaz, elinde bir sihirli değnek olmadığını söylemini yineleyerek, ''Geldiğimde takımın daha yumuşak bir oyun yapısı vardı. Ben bunun tam tersini yapmayı istedim. Daha agresif, önde basan, rakip sahada oynamayı düşünen takım istiyordum. Gelecekle ilgili planlarımız zaten böyle. Bunun zamanla olacağını söylemiştim. Şu anda bu yavaş yavaş oturmaya başladı ama tam oturmuş değil'' diye konuştu. Lincoln'un durumu konusundaki bir soruyu da yanıtlayan Korkmaz, Brezilyalı oyuncuyu henüz hazır olmadığı için yedek bıraktığını dile getirdi. ''Buradaki her oyuncumu, her personeli kazanmak isterim. Buradaki her kişinin kazanma düzenine uygun olmasını isterim'' diyen Korkmaz, sözlerini şöyle sürdürdü: ''Lincoln çok önemli bir oyuncu. Ona büyük yatırım yapıldı. Kendisinin dizinde problem vardı, kendi isteğiyle Brezilya'ya gitti ve 13 gün antrenman yapamadı. Bu eksiklerini gidermek için yoğun bir antrenman yapması gerekiyordu. Gaziantepspor maçında bana hazır olmadığını söyledi. Fiziksel anlamda yeterli olmadığını kendisi de gördü. Daha sonra Fenerbahçe maçına hazırlamaya başladık. Gözlemlerimiz fiziksel anlamda yeterli olmadığı şeklindeydi. Son 35 dakika oynatmayı düşünüyorduk. Çünkü atacağı gol pasları, oyunu çevirip, adam eksilterek Fenerbahçe'yi zor duruma bırakmayı düşünüyorduk. Antrenmanları sürdürdükçe oyun süresi artacaktır. Biz, sorun çıkaran değil, sorunları çözen bir teknik direktörüz. Kazanma duygusunu her oyuncuya işlemeye çalışıyoruz.''

17.04.2009


 

TRABZONSPOR EVİNDE G.BİRLİĞİ'Nİ AĞIRLIYOR

TÜRKCELL Süper Lig'de bugün sahasında Gençlerbirliği ile karşılaşacak olan Trabzonspor, iç saha sıkıntısına son vermek istiyor.

Hüseyin Avni Aker Stadında saat 20.00'de başlayacak karşılaşmayı Mustafa Kamil Abitoğlu yönetecek. Teknik Direktör Ersun Yanal'ın bugünkü maçta forvette Umut'un yerine Gökhan Ünal'la başlaması bekleniyor. En son ligin 19. haftasında, 6 Şubat'ta oynanan Ankaragücü maçını 2-1 kazanan bordo-mavililer, başkent ekibini yenerek ligde 4 haftalık bir aradan sonra sahasında galibiyet özlemine son vermeyi ve zirve yarışını kayıpsız sürdürmeyi hedefliyor. Ankaragücü maçının ardından sahasında yaptığı maçlarda Denizlispor'a 2-0, Konyaspor'a 1-0 yenilen, Galatasaray ile 2-2, İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile 0-0 berabere kalan Karadeniz ekibi, Gençlerbirliği'ni yenmesi halinde 70 gün sonra Hüseyin Avni Aker Stadı'nda galip gelmiş olacak. Bu sezon Ankara takımlarıyla yaptığı 7 karşılaşmayı kazanan Trabzonspor, Gençlerbirliği'ni de yenmesi halinde başkent ekipleri karşısında sezonu firesiz tamamlayacak. Ankaraspor, Hacettepe ve Ankaragücü'nü 2 kez, Gençlerbirliği'ni de 1 kez yenerek 7 maçta 21 puan alan bordomavililer, yarınki maçtan da galibiyetle ayrılması halinde 8 maçtan 24 puan çıkarmış olacak.

17.04.2009


 

Usta golfçüler Klassis'te buluşuyor

KLASSİS Golf Kulübü tarafından organize edilen, TGF Türk Ustalar (Masters) Turnuvası 18 Nisan Cumartesi günü yapılacak.

Erkek ve bayan golfçuların ayrı kategorilerde yarışacağı TGF Türk Ustalar (Masters) Turnuvası'nda gross şampiyonu olan isim, Türkiye'nin en usta golfçusuna verilen 'Yeşil Ceket'in sahibi olacak. Turnuvada, Hamza Sayın, Gencer Özcan, Elçin Ulu ve Nejla Gerçek gibi milli golfçuların yanı sıra, aralarında Kaya Çilingiroğlu, Serra Merzeci, Beyhan Goldman'ın da olduğu camianın önde gelen isimleri, 'Yeşil Ceket'i giymek için mücadele edecek.

17.04.2009


 

Muğla'da bisikletçilere yoğun ilgi

45. Cumhurbaşkanlığı Uluslararası Bisiklet Turu'nun Bodrum-Marmaris etabında sporcular Muğla'dan geçti.

Türkiye'nin yurt dışında tanıtımında büyük önem taşıyan bisiklet turunun 166,9 kilometrelik Bodrum-Marmaris etabının startını, Bodrum Kaymakamı Abdullah Kalkan verdi. 150 sporcunun katıldığı dördüncü etapta, yoğun güvenlik önlemleri arasında Muğla'dan geçildi. Cumhuriyet Meydanı'nda Muğla Valisi Ahmet Altıparmak ve Recai Güleri Caddesi boyunca binlerce vatandaş bisikletçilerin geçişini izledi ve alkışlarla sporculara destek verdi.

17.04.2009


 

BOĞAZİÇİ KARATE TURNUVASI START ALIYOR

22. Uluslararası Boğaziçi Karate Turnuvası bugün İstanbul'da başlayacak. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Fatih Spor Salonu'nda 3 gün sürecek turnuvaya Türkiye'nin yanı sıra, 10 ülkeden yaklaşık 200 sporcunun katılacağı bildirildi.

Turnuva bugün saat 10.00'da erkekler ve bayanlarda bireysel kata elemeleriyle start alacak. Sporseverler karşılaşmaları ücretsiz olarak izleyebilecek.

17.04.2009


 

POTADA BEŞİKTAŞ- G.SARAY DERBİSİ BUGÜN

TÜRKİYE Bayanlar Basketbol Ligi (TBBL) play-off çeyrek final serisi 2. maçında ezeli rakipler Beşiktaş Cola Turka ile Galatasaray, bugün karşı karşıya gelecek.

Beşiktaş Cola Turka Arena'da saat 18.00'de başlayacak derbi maçı Emin Moğulkoç-Elif İnci hakem ikilisi yönetecek. Normal sezonda yapılan her iki maçı da kazandığı için Galatasaray'ın 1-0 üstünlüğüyle başlayan çeyrek final serisindeki ilk karşılaşmayı kendi evinde 73-63'lük skorla galip bitiren sarı-kırmızılı ekip, durumu 2-0 yapmıştı. Galatasaray, bugünkü maçı da kazanması durumunda yarı finale yükselecek. Beşiktaş Cola Turka'nın galibiyeti halinde ise serinin 3. maçı 19 Nisan Pazar günü yine Beşiktaş Cola Turka Arena'da yapılacak.

17.04.2009


 

VOLEYBOLDA İKİNCİ FİNALİST KİM OLACAK?

AROMA Bayanlar Birinci Ligi Play-Off yarı finalinde Eczacıbaşı Zentiva karşısında 2-1 geride olan Türk Telekom, bugün final şansını sürdürebilmek için çok önemli bir müsabaka yapacak.

İki takım arasında yapılan ilk 3 maç nefesleri kesen bir mücadeleye sahne olurken, serinin ilk maçını sahasında 3-2 kazanan Ankara ekibi, İstanbul'da yapılan 2. maçta 3-0, 3. maçta ise 3-2 yenilerek seride 2-1 geriye düştü. Türk Telekom ve Eczacıbaşı Zentiva, yarın Ankara Selim Sırrı Tarcan Spor Salonu'nda saat 20.00'de karşı karşıya gelecek. Eczacıbaşı Zentiva, galip gelmesi halinde seriyi 3-1 önde tamamlayarak finale yükselen taraf olacak. Karşılaşmayı Türk Telekom kazanırsa seride durum 2-2 eşitlenecek ve finalisti belirleyecek son maç, 17 Nisan Cumartesi günü yine Selim Sırrı Tarcan Spor Salonu'nda saat 18.30'da yapılacak. Finale yükselen takım, yarı final serisinde Galatasaray'ı 3-0 eleyen Fenerbahçe Acıbadem ile şampiyonluk için ter dökecek.

17.04.2009


 

MİLLİ SPORCU ALEMİTU AVRUPA'DA EN İYİ 2. ATLET

BAYANLAR 3 bin metrede geçen ay Türkiye rekoru kırarak, Avrupa şampiyonu olan milli atlet Alemitu Bekele Degfa, Avrupa Atletizm Federasyonları Birliği (EAA) tarafından Mart ayının ikinci atleti seçildi.

EAA'nın internet sitesindeki oylamada, geçen ay 30. Avrupa Salon Atletizm Şampiyonası'nda bayanlar 3 bin metrede 08:6.50'lik derecesiyle Türkiye rekoru kırarak, Avrupa şampiyonu olan Alemitu, yapılan oylamalar sonunda bayanlarda Mart ayının ikinci atleti seçildi. Milli atlet, bu unvanı Estonyalı uzun atlamacı Ksenija Balta ile paylaştı.

17.04.2009


 

FARKLI RENKLERE GÖNÜL VERMEK (2)

Sivasspor 3. ligde iken ya da 2. lig yükselme grubunda mücadele ederken gündüz stadyuma gidip takımlarını alkışlayan Yiğidolar’dan bazıları akşam taraftarı oldukları İstanbul kulüplerinin maçlarını merakla seyrediyor, yenilgisi ile üzülüyor, galibiyeti ile seviniyorlardı.

Hem Sivas, hem tuttuğu takım galipse keyfine diyecek yok. Biri mağlupsa diğerinin galibiyeti ile teselli buluyorlardı. Sivasspor Süper Lige çıkınca gönlünde başka sevgiye yer bırakmayanlar olduğu gibi, 3 büyük takım taraftarlığını donduran ve tüm güçleri ile Sivas’ı destekleyen gruplar da oluştu. Sivasspor 2. ligde iken 4 Eylül Stadı onarım için kapatıldığında maçlarını İstanbul'da yapıyor ve 25-30 bin taraftarının desteğini yanında bulabiliyordu. İstanbul'da yaşayan Sivaslılar ligde tuttukları Fenerbahçe, Beşiktaş ve Galatasaray’ı bırakmadan gönülden destekliyorlardı Yiğidoları. Ancak ne zaman ki, Sivasspor süper lige çıktı, tuttukları takımlara rakip oldu işte o zaman işin rengi değişti. Sivasspor’un üç büyük takımla İstanbul’daki maçlarında 150-200 taraftarın ancak Sivasspor’u desteklemesi başka türlü nasıl izah edilebilir?

Sivasspor şampiyonlukta iddialı duruma geldiğinde bir ikilem yaşamaya başladılar. Acaba yıllardır tuttukları üç büyükleri mi yoksa Anadolu’nun gururu olma yolundaki Yiğidoları mı destekleseler? Yapılan tezahüratları, sevinçleri, hüzünleri sevgilerini dile getirdikleri besteleri, formalarıyla çekindikleri resimleri bir anda silip atmak, ne derece de mümkündü? Şimdiye kadar taraftarı oldukları büyük kulüp ile hemşerileri arasındaki maçlarda atılan-yenilen gole nasıl sevinsinler-üzülsünlerdi. “Taraftarın tuttuğu takım nüfus cüzdanında yazılıdır” sözü Sivas da yaşayan taraftarlar için destek bulmuş gibi görünüyor. Daha önce üç büyüklerin taraftarı olan Sivas da yaşayan sporseverlerin büyük bölümü için Sivasspor her şeyin üstünde ve öncelikli. Şampiyonluk şansı azalmış, F.Bahçe ve G.Saray taraftarlarının Sivasspor’u desteklemesi anlaşılabilir. Ama Sivaslı olup, üstelik Sivas’da yaşayan Beşiktaşlılar… İşte onların işi gerçekten zor. Bir yanda yaşadıkları şehrin takımı ki tam bir başarı abidesi ve Türkiye de büyük çoğunluğun gönülden şampiyon olmasını arzuladığı şehrin takımı, diğer yanda uzun süredir şampiyon olamamış gönül verdiği kulüp.

NADİ AKSOY

17.04.2009


 

TÜRKCELL SÜPER LİG'DE PROGRAM

Bugün: 20.00 Trabzonspor-Gençlerbirliği (Avni Aker) 18 Nisan Cumartesi: 16.15 Konyaspor-Sivasspor (Konya Atatürk) 20.00 Ankaraspor-Fenerbahçe (Yenikent ASAŞ) 19 Nisan Pazar: 14.00 Denizlispor-Kocaelispor (Denizli Atatürk) 14.00 Antalyaspor-Kayserispor (Antalya Atatürk) 14.00 Gaziantepspor-Hacettepe (Kamil Ocak) 14.00 Ankaragücü-Eskişehirspor (Ankara 19 Mayıs) 16.15 İstanbul B. Belediye-Galatasaray ( Olimpiyat) 20.00 Beşiktaş-Bursaspor (BJK İnönü)

17.04.2009


 

BANK ASYA 1. LİG'DE BU HAFTA

Bugün: 18.00 Kayseri Erciyes-Çaykur Rizespor ( Kadir Has) 18 Nisan Cumartesi: 14.00 Adanaspor-Malatyaspor (Adana 5 Ocak) 14.00 Gaziantep B.B.-Altay (GASKİ Spor Tesisleri) 19 Nisan Pazar: 14.00 Giresunspor-Orduspor (Giresun Atatürk) 14.00 Diyarbakırspor-Güngören Belediye (Atatürk) 14.00 Sakaryaspor-Kardemir Karabükspor (Atatürk) 14.00 Kasımpaşa-Samsunspor (Recep Tayyip Erdoğan) 14.00 Kartalspor-Boluspor (Kartal İlçe) 20 Nisan Pazartesi: 20.00 Karşıyaka-Manisaspor (İzmir Atatürk)

17.04.2009


 

BEKO BASKETBOL LİGİ PROGRAMI

Bugün: 18.00 Darüşşafaka Tires-Efes Pilsen ( Ayhan Şahenk) 18.00 Mutlu Akü Selçuk -Fenerbahçe Ülker (19 Mayıs) 18 Nisan Cumartesi: 15.00 Antalya B. Belediyesi-Türk Telekom (Atatürk) 16.00 Pınar Karşıyaka-Mersin B. Belediyesi (Karşıyaka) 19.00 Galatasaray-Beşiktaş Cola Turka (Ayhan Şahenk) 19 Nisan Pazar: 16.00 TED Ankara Kolejliler-Kepez Belediyesi (TOBB) 16.00 Banvit-Aliağa Petkim (Banvit Kara Ali Acar) 16.00 Erdemir-OYAK Renault (Erdemir)

17.04.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır

Kurumsal Linkler:
Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl

Reklam Linkleri:
Risale Yorum- Risale Çocuk- Oktay Usta - Euro Nur - Fıkıh İnfo- Ahmet Maranki- Cevşen - Yeni Asya Barla - Makdis