"Gerçekten" haber verir 22 Nisan 2009
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formuİletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Haberler

Ergenekon saptırılmasın

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Ergenekon’la ilgili beyanlarına açıklık getirdi. Soruşturmanın saptırılmamasını isteyen Bakan Günay “Bu soruşturmayı yargı yürütüyor, yargı organları yürütüyor. Yürütmenin bir mensubu olarak, yasamanın da üyesi olarak ‘Yargı çok önemli bir soruşturma yapıyor, bu yayılmasın, dağılmasın, asıl odağından sapmasın’ konusunda bir hukuk devleti dikkatini dile getirdim’’ dedi.


ATEŞ AÇANLARI YAKINDAN GÖRDÜM

Taksim'de 1977'de meydana gelen ve tarihe 'Kanlı 1 Mayıs' olarak geçen olayla ilgili olarak konuşan dönemin CHP'li İstanbul Belediye Başkanı Ahmet İsv

Şimdi de El Kaide operasyonu

12. dalgaya ulaşan Ergenekon soruşturması, DTP teşkilâtlarının aranması, rüşvet ve haraç çetelerine yapılan baskınlar derken bir operasyon da El Kaide


  Bakan Çağlayan: Gizli toplantılara katılmadım

SANAYİ ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, Ergenekon soruşturması kapsamında son dalgada gözaltına alınan Prof. Dr. Mehmet Haberal’ın sahibi olduğu Patalya Otel’deki gizli toplantılara katıldığı yönündeki haberleri yalanladı.


  CHP’li Kart, Adalet Bakanlığı hakkında dâvâ açtı

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, Ergenekon savcıları hakkında soruşturmaya izin vermeyen Adalet Bakanlığı hakkında Ankara İdare Mahkemesi’ne dava açtı.


  Polise lav silâhı satmak isteyen 2 kişi yakalandı

ADANA'DA, ellerindeki lav silahını alıcı gibi davranan polis ekiplerine satmaya çalışan 2 kişi yakalandı.


  Yüksekova’ya hava alanı için geri sayım

DEMİRYOLLAR, Limanlar ve Hava Meydanları İnşaatı (DLH) Genel Müdürlüğü, Hakkâri Yüksekova’ya hava alanı yapılması için ihaleye çıkacak.


  Türkiye’nin yeri AB

İsveç Başbakanı Fredrik Reinfeldt, Türkiye’nin AB üyeliğini desteklediklerini, ‘’Türkiye’nin yerinin AB olduğunu’’ söyledi.


  Meşrûiyetin yegâne kaynağı millet

AKP Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, demokratik sistemlerde meşruiyetin yegane kaynağının millet olduğunu belirterek, “Millet iradesinin tecelli ettiği yer ise hür bir ortamda gerçekleştirilmiş seçimler sonucunda oluşan Meclis’tir” dedi.


  54 yıl sonra Lübnan Cumhurbaşkanı geldi

LÜBNAN Cumhurbaşkanı Mişel Süleyman, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün davetlisi olarak resmi ziyaret için Ankara’ya geldi.


  Somali Cumhurbaşkanı check-up yaptırdı

CUMHURBAŞKANI Abdullah Gül’ün davetlisi olarak Türkiye’ye gelen Somali Cumhurbaşkanı Şeyh Şerif Ahmed, İstanbul gezisi sırasında eşi ile birlikte check-up yaptırdı.


  Yalçındağ: 2014 hedefini kaçırmayalım

TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ, 2014 AB tam üyelik hedefinin kararlılıkla Türkiye’nin kalıcı gündem maddesi olması gerektiğini söyledi.


  Gül’den dört kanuna onay

CUMHURBAŞKANI Abdullah Gül, dört kanunu onayladı.


  Haberal’a anjiyo yapıldı

“Ergenekon’’ soruşturması kapsamında tutuklandıktan sonra rahatsızlanarak hastaneye kaldırılan Başkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Haberal’a anjiyo yapıldı.


  AB troykası toplandı

Avrupa Birliği troykası ile Türkiye arasındaki bakanlar toplantısı dün birliğin dönem başkanı Çek Cumhuriyeti’nin başkenti Prag’da yapıldı.


  Doğan’ın Çölaşan’a açtığı dâvâya red

Doğan Şirketler Grubu Holding A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Doğan’ın, gazeteci Emin Çölaşan aleyhine açtığı 50 bin liralık manevi tazminat davası reddedildi.


  En kirli hava Tekirdağ ve Kahramanmaraş’ta

Türkİye’de Şubat ayında en yüksek kükürtdioksit ortalaması Tekirdağ;da, partiküler madde ortalaması ise Kahramanmaraş’da gerçekleşti.


  Hanta, keneden daha tehlikeli

ZİRAAT Yüksek Mühendisi ve Böcek Uzmanı Derya Ulaşoğlu, Zonguldak ve Bartın’da 8 kişinin hastalanmasına, birinin de ölmesine sebep olan Hanta virüsün, ‘’Bunyaviridae familyasına’’ bağlı bir RNA virüsü olduğunu, Kırım Kongo kanamalı ateşi hastalığı etkeniyle aynı familyada bulunduğunu ve bu virüsün de kanamalı ateşe yol açtığını söyledi.


  Narman’da brucella karantinası

ERZURUM’UN, Narman ilçesine bağlı Pınaryolu Köyünde bir işletme, sığırlarda tesbit edilen brucella hastalığı sebebiyle karantina altına alındı.


  İş var, işi beğenen yok

ERZURUM’DA ağaçlandırma kampanyasında çalıştırılmak üzere çağrılan 1500 kişiden sadece 500’ünün düzenlenen toplantıya geldiği, gelenlerden ise sadece 156’sının çalışmak için kayıt yaptırdığı bildirildi.


  20 yıldır ezana hasret kaldılar

OSMANİYE’NİN Bahçe ilçesine bağlı Savranlı Köyündeki caminin 20 yıldan bu yana imamsız olduğu bildirildi.


  Bu başkan örnek olsun

AYDIN İl Genel Meclis Başkanlığına seçilen Akan Evren, her gün Kuşadası’ndan görev yeri olan Aydın’a yolcu minibüsüyle gidip geliyor.


  Alkollü sürücüler araç kullanamayacak

MALATYA’DA öğrenciler tarafından alkollü sürücülerin kullanmak istediği aracın çalışmasını engelleyen Alko-Kontak adlı bir cihaz geliştirildi.


  Çocuklar ilk kez vali gördü

BİTLİS’İN Güroymak ilçesine bağlı Gölbaşı beldesindeki çocuklar, ilk kez bir vali ile konuşmanın heyecanını yaşadı.


  Bilim-kurgu teknolojiyi zorluyor

İngİlİz teknoloji sitesi Itpro’nun derlemesine göre, tüketicilerin kullanmak isteyip de alamadığı 10 bilim-kurgu teknolojisi şöyle:


  Hayır için elbiselerini satıyor

Hollywood aktristi Gwyneth Paltrow, New York’taki bir hayır kurumu için elbiselerinin bir kısmını açık arttırmaya sunuyor.


  Stephen Hawking’in durumu ciddi

Dünyaca ünlü İngiliz astrofizikçi Stephen Hawking’in hastaneye kaldırıldığı ve durumunun ağır olduğu bildirildi.


  Dünya Günü’nde NASA’dan hediye

Amerİkan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), “Dünya Günü” dolayısıyla Çarşamba günü Dünya’nın yüksek çözünürlü görüntülerini yayımlayacak.


  Eski hayat tarzı gezegeni koruyor

İngİltere’de araştırmacılar, 1970’li yılların düzenli, ince görünümlü günlerine dönmenin iklim değişikliğiyle mücadeleye yardımcı olacağını düşünüyor.



 

Bütün haberler

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır

Kurumsal Linkler:
Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl

Reklam Linkleri:
Risale Yorum- Risale Çocuk- Oktay Usta - Euro Nur - Fıkıh İnfo- Ahmet Maranki- Cevşen - Yeni Asya Barla - Makdis