"Gerçekten" haber verir 22 Nisan 2009
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formuİletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Haberler

ATEŞ AÇANLARI YAKINDAN GÖRDÜM

Taksim'de 1977'de meydana gelen ve tarihe 'Kanlı 1 Mayıs' olarak geçen olayla ilgili olarak konuşan dönemin CHP'li İstanbul Belediye Başkanı Ahmet İsvan, olay sırasında meydanda olduğunu, ateş açanları gördüğünü ve toplum polisi müdürünü uyardığını anlattı.

36 KİŞİ ÖLDÜ; OLAY ÖRTBAS EDİLDİ

36 kişinin hayatını kaybettiği olayların en yakın görgü tanıklarından biri olan İsvan, tesbitlerini savcıya da anlattığını, on dakika içinde atılan binlerce mermiden tek bir kovan bile getirilmediğini, soruşturmadan hiçbir şey çıkmadığını ve olayın örtbas edildiğini söyledi.

YİNE “NE YAPTIYSAK VATAN İÇİN”

Bugünkü Ergenekon zanlılarıyla, 32 yıl önceki olaylar arasında ilişki kurulamayacağını belirten İsvan, “Ama yöntem olarak, devletin gücünü kötüye kullanıp olay çıkarma kavramı bakımından bir benzerlik var. O olaylar da ‘Ne yaptıysak vatan için' anlayışının eseri” dedi.

‘Kanlı 1 Mayıs’ta da Ergenekon izi

36 KİŞİNİN öldüğü 1 Mayıs 1977’deki Taksim olaylarının en yakın görgü tanıklarından dönemin İstanbul Belediye Başkanı Ahmet İsvan, “Güvenlik güçlerinin kanlı 1 Mayıs’ı örtbas etmek için çalıştığına adım kadar eminim” dedi. Olayların “Ne yaptıysak vatan için yaptık” anlayışıyla gerçekleştirildiğini düşünen İsvan, kanlı 1 Mayıs ile Ergenekon eylemleri arasında benzerlik kurdu.

Dönemin İstanbul Belediye Başkanı Ahmet İsvan, Taksim Meydanı’nda 1977’de meydana gelen ve tarihe “Kanlı 1 Mayıs” olarak geçen 36 kişinin hayatını kaybettiği olaylarla ilgili olarak en yakın görgü tanığı olarak yaşananları anlattı. Ahmet İsvan, “1 Mayıs 1977 tarihinde Taksim’de yaşanan katliâm, güvenlik güçlerinin ayarladığı, uyguladığı, sonra da gerçeğin ortaya çıkmaması için gayretler sarf ettiği olaylardır” iddiasında bulundu. İsvan, meydanda toplanan halkın üzerine ateş açanları net olarak gördüğünü söyledi. “Ellerinde kısa namlulu silâh vardı, paçaları botlarının içine sokulmuştu” şeklinde tarif ettiği saldırganları toplum polisi müdürüne gösterdikten sonra omuzuna cop yediğini belirten İsvan, şunları söyledi:

“Güvenlik güçlerinin kanlı 1 Mayıs’ı örtbas etmek için çalıştığına adım kadar eminim. Olaylar sırasında polis hiç görev yapmadı. 10 dakika boyunca süren ateş sırasında yüzlerce binlerce mermi atıldı. Polis bir tek kovan bulamadı, bir tek zanlı getirmedi. İnanılır gibi değil bir kamyon getirdiler arka kapağını açtılar. Kaçışmakta olan insanları kamyonun arkasına tıktılar. Sanık diye bunları götürdüler. Ertesi gün hepsi serbest bırakıldı. Ben bu olaylarla ilgili tanık olarak ifade verdim” ifadelerini kullandı.

ERGENEKON BENZERLİĞİ

DİSK avukatı Rasim Öz’ün, 1977’deki olaylarla Ergenekon arasında ilişki olup olmadığının araştırılması isteğine de değinen Ahmet İsvan, dikkat çekici açıklamalar yaptı. İsvan şunları söyledi: “Aradan 32 yıl geçmiş. Bugünkü Ergenekon’un zanlıları ile o tarihteki kişiler arasında bir ilişki kurulamaz diye düşünüyorum. Ama yöntem olarak, devletin gücünü kötüye kullanarak, olay yaratma kavramı bakımından bir benzerlik var. Katliâmın neden yaptırıldığını bilemem ama yaptırıldı. Bunun suçlusu güvenlik güçleridir. Bir düşünce tarzının, bir yurtseverlik anlayışının, ‘Ne yaptıysak vatan için’ diyenlerin anlayışının eseri. Onlar bütün yaptıkları usulsüzlükleri, kanunsuzlukları, cinayetleri vatan için yaptıklarını iddia eden bir düşünceye sahiplerdir. Bu düşünce çerçevesinde bu olay geliştirildi. Ama kim yaptı hiç bilemedim.” İstanbul / cihan

22.04.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Ergenekon saptırılmasın

  ATEŞ AÇANLARI YAKINDAN GÖRDÜM

  Şimdi de El Kaide operasyonu

  DTP’lilere hapis cezası

  Bakan Çağlayan: Gizli toplantılara katılmadım

  CHP’li Kart, Adalet Bakanlığı hakkında dâvâ açtı

  Polise lav silâhı satmak isteyen 2 kişi yakalandı

  Yüksekova’ya hava alanı için geri sayım

  Türkiye’nin yeri AB

  Meşrûiyetin yegâne kaynağı millet

  54 yıl sonra Lübnan Cumhurbaşkanı geldi

  Somali Cumhurbaşkanı check-up yaptırdı

  Yalçındağ: 2014 hedefini kaçırmayalım

  Gül’den dört kanuna onay

  Haberal’a anjiyo yapıldı

  AB troykası toplandı

  Doğan’ın Çölaşan’a açtığı dâvâya red

  En kirli hava Tekirdağ ve Kahramanmaraş’ta

  Hanta, keneden daha tehlikeli

  Narman’da brucella karantinası

  İş var, işi beğenen yok

  20 yıldır ezana hasret kaldılar

  Bu başkan örnek olsun

  Alkollü sürücüler araç kullanamayacak

  Çocuklar ilk kez vali gördü

  Bilim-kurgu teknolojiyi zorluyor

  Hayır için elbiselerini satıyor

  Stephen Hawking’in durumu ciddi

  Dünya Günü’nde NASA’dan hediye

  Eski hayat tarzı gezegeni koruyor

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır

Kurumsal Linkler:
Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl

Reklam Linkleri:
Risale Yorum- Risale Çocuk- Oktay Usta - Euro Nur - Fıkıh İnfo- Ahmet Maranki- Cevşen - Yeni Asya Barla - Makdis