"Gerçekten" haber verir 30 Nisan 2009
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formuİletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Spor

 

ŞEN: BU KADROYU GÖNDERİN

MEMLEKETİ Kosova'da bulunan eski Fenerbahçe başkanlarından iş adamı Ali Şen, Fenerbahçe'nin başarısızlığından, yeni yönetim ve başkan seçimine kadar çeşitli konularda CİHAN'a özel açıklamalarda bulundu.

Aziz Yıldırım'ın çekilmesinin zamanı geldiğini söyleyen Şen, kendisinin yeni başkan adayının Ali Koç olduğunu söyledi. Fenerbahçe'nin diğer spor kulüplerinin önüne geçtiğini ve aradaki farkı çok açtığını söyleyen Ali Şen, Almanya, Fransa ve İngiltere'deki ilk dört büyük kulübün dışındaki kulüplerin Fenerbahçe'nin çok gerisinde olduğunu belirtti. Şen, şöyle devam etti: "Türkiye'de 220 milyon dolar bütçesi olan diğer bir kulüp yok. Galatasaray, Beşiktaş, Trabzonspor artı üç beş kulübü daha koyun bütçeleri bir taraf, Fenerbahçe'nin bütçesi bir taraf. Buna rağmen başarılı değil futbolda. Tabii buradaki sebep de futbolun başında olan teknik direktör Luis Aragones. Onun başarısız olduğunu birinci günden itibaren söyledim ve yönetime tavsiyede bulundum, Aziz Yıldırım'a da. Keşke o zaman Kayseri'ye 4-1 yenildikten sonra değiştirselerdi Aragones'i. Bugün Fenerbahçe'ye Mustafa Denizli'yi getirselerdi. Denizli'yi tavsiyede bulunmuştum o gün, bugün Fenerbahçe bütün kupaları toplardı. Bu yıl geçti. Tabii Fenerbahçeliler öfkeli, kızgın ve üzgün."

AZİZ YILDIRIM ADAY OLMASIN

Fenerbahçe'nin önümüzdeki yıl hiçbir yere katılamayacağının anlaşıldığını savunan Ali Şen, "Türkiye'yi EUFA kupasında temsil edeceğimiz belli oldu." dedi. Bundan dolayı Fenerbahçe'nin şimdiden bunun kadrolaşmasını yapması gerektiğini belirten Şen, "Ben olsam Aleks ve Lugano'nun dışında hepsini gönderirim, hiçbir yabancı tutmam. Yeni kadro kurması lazım." diye konuştu. Fenerbahçe'nin işinin gelecek yıl daha da zor olduğunu, çünkü rakiplerinin daha da güçlenmiş olacaklarını belirten Şen, "Çünkü 2 transfer Beşiktaş'ı güçlendirir; Galatasaray'ı da, Trabzonspor'u da. Ama bizim güçlü olmamız için en azından 10 tane futbolcu alınması lazım. Bu dağınıklıktan sonra toparlanmak daha da zor olacaktır. Aziz Yıldırıma da söyledim, tavsiye ettim. Keşke aday olmasaydı daha iyi olacaktı. Ama aday olup kazanacaktır. Sonbaharda Fenerbahçe'nin kasım ayında olağanüstü kongre olma ihtimalini yüksek görüyorum, çünkü başkan taraftarla çatıştı. Bu çatışmadan da kolay kolay kurtulması zordur" şeklinde konuştu.

SİVASSPOR ÇOK BAŞARI GÖSTERDİ

Sivasspor'un hem isabetli ve ucuz transfer politikaları hem de büyük takımların başarısız olmaları sayesinde şampiyonluğun en büyük adayı olduğunu belirten Ali Şen, şunları söyledi: "Sivasspor çok büyük başarı elde etti. Sivassporun başkanı, benim sevgili kardeşim Mecnun'un ve benim evladım Bülent Uygun'un çok başarılı yönetim göstermeleri, Sivassporu başarı noktasının tepesine getirdi. Ama her ikisinin de payı var; hem Sivassporun başarılı yönetilmesi, hem büyük takımların az puan toplamaları."

30.04.2009


 

Sivas'ın şampiyonluk hesabı

TRABZONSPOR galibiyetiyle şampiyonluk yolunda büyük bir adım atan Sivasspor'un teknik direktörü Bülent Uygun, temkinli konuştu.

Ligde matematiksel olarak şansı bulunan bütün takımların şampiyon olabileceğini söyleyen Uygun, kalan 5 maçtan 3 galibiyet ve 1 beraberlik çıkartarak mutlu sona ulaşan taraf olmak istediklerini ifade etti. Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun, gazetecilerin sorularını cevapladı. Zorlu bir Gaziantepspor deplasmanına çıkacaklarını ifade eden Uygun, kazanan taraf olarak taraftarlarını sevindirmek istediklerini belirtti. Bu sezon Sivas'ın takdire şayan işler yaptığını anlatan Uygun, bunu da sezon sonunda şampiyonluk kupasıyla taçlandırmak istediklerini dile getirdi. "Şampiyonluk yarışında Sivas ve Beşiktaş'ın yalnız kaldığını düşünüyor musunuz?" şeklindeki bir soruya Bülent Uygun, "Matematiksel olarak devam ettiği sürece her takımın şampiyonluk şansı var. Biz üzerimize düşen görevi en iyi şekilde yerine getirip bütün maçlarımızı kazanmak istiyoruz." cevabını verdi. Kalan maçlarda 3 galibiyet ve 1 beraberlik almaları halinde şampiyon olabileceklerini belirten Uygun, Sivasspor şampiyonluğu kaybetse bile herkesin takdirle karşılayacağını dile getirdi. Uygun, "15 milyon liralık bütçeyle elde edilen bu başarı zaten hiçbir şekilde yargılanmayacaktır. Ama büyük takımlar bize karşı şampiyonluğu kaybederlerse onlar sıkıntıya düşecek" dedi.

TEKNİK ADAMIN CEKETİ KAPININ ARKASINDA HAZIR

Trabzonspor'un hocası Ersun Yanal'ın 3- 0'lık Sivas yenilgisi sonrası istifa etmesiyle ilgili bir soru üzerine Bülent Uygun, Türkiye'de bütün hocaların ceketinin kapının arkasında hazır olduğunu söyledi. Ersun yanal'ın çok başarılı ve bilimi futbola uygulayan ender hocalardan olduğunu belirten Uygun, "Türkiye'nin sistemi malesef bu şekilde yürüyor. Yani hiçbir hoca 25 yıl çalışacağız diye bu işe başlamıyor. Hep ceketimiz kapının arkasında hazır. Bir gün sonra gidecek gibi ve hiç gitmeyecek gibi de olduğumuz yerde çalışıyoruz. İstemediğimiz bir durum ama yönetimlerimizin takdiri" diye konuştu. Transferlerle ilgili bir soruya da Uygun, her futbolcuyu değerini bulması halinde satabileceklerini belirterek "Ben de dahil her futbolcunun alternatifi hazırdır" dedi.

30.04.2009


 

YANAL VEDA ETTİ

TRABZONSPOR'DA görevinden istifa eden Teknik Direktör Ersun Yanal, önceki akşam saatlerinde kulübe gelerek yöneticiler ve kulüp çalışanlarıyla vedalaştı.

Kulüpte Asbaşkan Hayrettin Hacısalihoğlu ve diğer yöneticilerle bir süre görüşen Yanal, daha sonra kulüp çalışanlarıyla teker teker tokalaştı. Kendisinden açıklama almak için sabah saatlerinden beri tesislerde bekleyen basın mensuplarının sorularını cevapsız bırakan Yanal, "Allahısmarladık arkadaşlar" diyerek hiçbir açıklama yapmadan Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nden ayrıldı.

30.04.2009


 

SİVAS'A 35 BİN KİŞİLİK STAD ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

TÜRKCELL Süper Lig lideri Sivasspor'un teknik direktörü Bülent Uygun, Sivasspor için kente yapılması planlanan stadyum ve spor kompleksi için 3 değişik öneri proje hazırlattı.

Projelerde, 35 bin kişilik stadyum ve spor kompleksinin yanı sıra olimpik yüzme havuzu, kapalı spor salonu ile Sivas Koleji de yer alıyorSivasspor'un maçlarını oynadığı 4 Eylül Stadyumu'nun yerine başka bir alana TOKİ tarafından modern bir stadyum yapılması için bir süre önce başlatılan çalışmalar sürüyor. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Sivas'taki bir programı sırasında açıkladığı stadyum çalışması kapsamında, mevcut stadyumun bulunduğu alanın TOKİ'ye verilmesi, TOKİ tarafından da başka bir alanda stadyum ve modern bir spor kompleksi yapılması planlanıyor.

30.04.2009


 

UEFA'DA YARI FİNAL MAÇLARI BUGÜN YAPILIYOR

UEFA Kupası'nda yarı final ilk maçları yarın Werder Bremen (Almanya) - Hamburg (Almanya) ve Dinamo Kiev (Ukrayna) - Shakhtar Donetsk (Ukrayna) takımları arasında oynayacak.

Finali İstanbul'da oynanacak olan UEFA Kupası'nda 4. turda Galatasaray'ı eleyerek çeyrek finale çıkan Almanya'nın Hamburg takımı ile sezon başında Şampiyonlar Ligi'nde temsilcimiz Fenerbahçe'nin bulunduğu gruptan 3. olarak UEFA Kupası'na kalan Ukrayna temsilcisi Dinamo Kiev yarı finale adını yazdırmıştı. İki Alman iki de Ukrayna ekibinin mücadele edeceği yarı final mücadelesinde bir dönem Galatasaray ve Beşiktaş'ı da çalıştıran ve iki takımı da şampiyon yapan Roman Teknik Direktör Mircea Lucescu'nun takımı Shakhtar Donetsk de yarı finale kalan diğer Ukrayna ekibi olmuştu.

30.04.2009


 

HİDAYETLİ ORLANDO MAGİC 76'ERS'A KARŞI 3-2 ÖNDE

NBA'DE Doğu Konferansı'nda Orlando Magic'in, evinde Philadelphia 76ers'ı 91-78 yenerek, seride 3-2 öne geçtiği maçta 40 dakika sahada kalan milli basketbolcu Hidayet Türkoğlu, 9 sayı, 5 ribaunt ve 4 asist üretti.

Amway Arena'daki karşılaşmada Magic'in etkili isimleri, 24 sayı, 24 ribaunt ve 1 asistle ''double-double'' yapan Dwight Howard ile 24 sayı, 4 ribaunt ve 2 asistle Rashard Lewis olurken, Rafer Alston'ın 14 sayı, 4 asist ve 1 ribaundu da galibiyete katkı sağladı. 26 sayı, 5 ribaunt ve 4 asistle maçın en skoreri olan Andre Iguodala ile 17 sayıyla oynayan Andre Miller'in çabası ise 76ers'ın yenilgisinin önüne geçemedi.

30.04.2009


 

DERBİ BİLETLERİ KISA SÜREDE TÜKENDİ

TÜRKCELL süper liginde Pazar günü oynanacak Beşiktaş-Fenerbahçe maçının biletleri satışa sunuldu. Merter Migros'ta bulunan Biletix gişesi önünde erkenden kuyruğa giren taraftarlar, saat 10:00'da satılmaya başlanan biletlerden alabilmek için saatlerce bekledi.

Gişe önünde ezilme tehlikesine rağmen bilet almaya çalışan taraftarlar birbirileriyle yarıştı. Bilet kuyruğunda bekleyen taraftarlar zaman zaman Beşiktaş için slogan attı. Bu arada karaborsacıların bilet gişesi önünde bekleyerek çok sayıda bilet aldığı iddia edildi.

30.04.2009


 

YUSUF VE TELLO İDMANI YARIDA BIRAKTI

BEŞİKTAŞ, Fenerbahçe ile oynayacağı derbi maç öncesi sakatlıklardan yana sıkıntı yaşıyor.

Siyah-beyazlıların Dün yapılan antrenmanını Yusuf Şimşek ve Rodrigo Tello yarıda bırakırken, Matias Delgado ve Bobo ise ağrıları nedeniyle çift kale maçta oynamadı. Teknik direktör Mustafa Denizli yönetiminde, BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde gerçekleştirilen antrenmanda, Yusuf sakatlığı nüksettiği için, Tello ise sağ ayak bileğindeki ağrı yüzünden çalışmayı bırakmak zorunda kaldı. Delgado sol kasık ağrısı çektiği için, Bobo da sol ayağındaki ağrı nedeniyle çift kale maçta yer alamadı.

30.04.2009


 

Terim'in yerine yeni hoca aramıyoruz

FUTBOL Federasyonu, bugünkü bir gazetede iddia edildiği gibi, federasyon başkanı Mahmut Özgener ile Beşiktaş Teknik Direktörü Mustafa Denizli arasında, milli takım teknik direktörlüğü konusunun hiçbir şekilde gündeme gelmediğini açıkladı.

Federasyondan yapılan açıklamada, çok uzun yıllara dayanan dostluk çerçevesinde futbol ailesinin iki üyesi olarak fırsat buldukça bir araya gelen Mahmut Özgener ile Mustafa Denizli'nin buluşmalarının altında başka bir kasıt aranmaması gerektiğine dikkat çekilerek, şu ifadelere yer verildi: ''İddia edildiği gibi son görüşmede, TFF Başkanı Özgener, Sayın Denizli'ye 'Terim hoca istifa ederse ilk ve tek tercihimizsiniz' ifadesini kesinlikle kullanmadığı gibi, milli takım teknik direktörlüğü mevzu bahis edilmemiştir. Türk futboluna hizmet vermeye çalışan kişilerin rutin görüşmelerini farklı başlıklarla değişik yerlere çekmek hiçbir kesime fayda sağlamayacaktır.

30.04.2009


 

Şehitler için 1 dakika saygı duruşu

FUTBOL Federasyonu, Diyarbakır'ın Lice ilçesinde terör örgütü tarafından 9 askerin şehit edilmesiyle ilgili başsağlığı mesajı yayınlayarak, şehitlerin, bu hafta yapılacak profesyonel lig maçları öncesi 1 dakikalık saygı duruşuyla anılacağını açıkladı.

Federasyonun resmi internet sitesinde yapılan açıklamada, ''Şehitlerimize Allah'tan rahmet, başta yakınları olmak üzere, Silahlı Kuvvetler camiası ve tüm Türk halkına başsağlığı diliyoruz. Terörist saldırılar sonucu hayatını kaybeden aziz şehitlerimiz, bu hafta oynanacak profesyonel lig maçları öncesinde 1 dakikalık saygı duruşu yapılarak anılacak'' denildi.

30.04.2009


 

F.Bahçe'nin derbi 11'i

FENERBAHÇE, Beşiktaş ile yapacağı derbi maçın hazırlıklarını sürdürüyor. Teknik direktör Luis Aragones, Samandıra Kamp Merkezi'nde gerçekleştirilen antrenmanda, 11 kişilik kadro denedi.

İspanyol çalıştırıcı, kupa ve ligde olmak üzere son iki maçta kadroya almadığı sol kanat oyuncusu Uğur Boral'a, Beşiktaş maçı için denediği kadroda yer verdi. Aragones'in, Alex ve Güiza'nın yokluğunda derbi maç için denediği 11 şöyle oluştu: ''Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Can, Yasin, Roberto Carlos, Kazım, Selçuk, Emre, Uğur, Deivid, Semih''

30.04.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır

Kurumsal Linkler:
Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl

Reklam Linkleri:
Risale Yorum- Risale Çocuk- Oktay Usta - Euro Nur - Fıkıh İnfo- Ahmet Maranki- Cevşen - Yeni Asya Barla - Makdis